Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#976 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma nesto "šteka" Velika Britanija zadnjih 30-tak dana, ko ce ga znati sta je ...
.Prije dolazilo u roku 7 dana....a u zadnje vrijeme 20...25...ili josh nije stiglo
.
-
vanjki
#977 Re: eBay - Vaša iskustva
raja imam visa karticu unicredit banke i nisam dugo kupovao preko ebay-a.neki dan sam nesto narucio i cijena je bila 13KM..vidim danas na izvodu od banke da mi je naplaceno 16KM...jel se sada placa neka provizija paypalu,prilikom kupovine..zelim uskoro naruciti naocale,koje ce kostati oko 170Km i ne znam koju ce mi proviziju zaracunati?
- Abu FEED el-Castro
#978 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma znas da ima onaj rok 45 dana za zalbe i sl. A eto danas-sutra i zavukoh se, sad odem tamo kaze prosisalo vec 45 danarusmir.ba wrote:Otvori "case" na ebayu i trazi refundaciju. Ako prodavac ne refundira ebay tebi refundira direktno a njima skida sa racuna.
Pisao sam PONOVO i prodavcima (svi su bestselleri) a i ebayu no jos nikakva odgovora, vec treci put pisem..
-
MC_82
#979 Re: eBay - Vaša iskustva
narode kupih neki sat na ebayu, kada mogu očekivati da će stići u bih iz amerike? kako sa carinom, lutrija ili sve carine preko 50KM?
-
Chuckie
#980 eBay - Vaša iskustva
2 mjeseca moj priority mail paket putovao iz usa, a to ti je skuplja i brza posta od first class intl, pa ti vidi. Za carinu ti niko ne moze garantovat, cista lutrija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
rusmir.ba
#981 Re: eBay - Vaša iskustva
hmm, ja kolegi redovno narucujem stomatolosku opremu iz kine (dijelove za stolicu i sl) i dodje za manje od mjesec dana...USA bi trebalo prije..
carina cista lutrija, nekad nista, nekad sve pregledaju pa ga peglaju sa papirima i fakturama
carina cista lutrija, nekad nista, nekad sve pregledaju pa ga peglaju sa papirima i fakturama
-
truhlo
#982 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li mi neko moze reci dali ovu posiljku mogu jos negjde pratiti osim na usps.com i domacem tarkingu kada stigne hvala.

-
Chuckie
#983 Re: eBay - Vaša iskustva
Nigdje, first class pošiljke se ne prate nakon što napuste ameriku. Čekaj poštara.
- Avalanche
#985 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucila sam par stvarcica prije 20-ak dana, recimo. Oznacene su kao ship-ovane. Cak sam od nekih i dobila positive feedback. I udjem danas da vidim sta sam narucila, kliknem na te narucene proizvode i vidim: This seller does not ship to Bosnia and Herzegovina. Poprilicno sam sigurna da sam 100 puta gledala prije nego sto sam narucivala ship-uju li ovamo, i ship-ovali su. I, kao sto rekoh, obiljezeno je da je poslato i jos imam i feedback.
Je li moguce da su oni poslije nekog vremena odlucili da vise ne salju ovamo ili nikad nisu ni slali (a poslali su mi, a jos nisam dobila to sto sam narucila)???
Je li moguce da su oni poslije nekog vremena odlucili da vise ne salju ovamo ili nikad nisu ni slali (a poslali su mi, a jos nisam dobila to sto sam narucila)???
- Avalanche
#986 Re: eBay - Vaša iskustva
Uh, olaksanje.
(A nisam znala da mozes pitati da ti posalju. Cool.) Znaci, ja sad kad bih htjela da kupim nesto sto pise "Ships to US only" ne bih mogla da kupim, tj. ne bi mi uvazilo automatski "Buy it now" i "Place a bid"?
- Avalanche
#987 Re: eBay - Vaša iskustva
Odlicno.
Hvala, KvaziExpertce.
Hvala, KvaziExpertce.
-
platen91
#988 Re: eBay - Vaša iskustva
Mozda je vidio da mu se neispalti kad je tebi slao i odlucio da promjeni politikuAvalanche wrote:Narucila sam par stvarcica prije 20-ak dana, recimo. Oznacene su kao ship-ovane. Cak sam od nekih i dobila positive feedback. I udjem danas da vidim sta sam narucila, kliknem na te narucene proizvode i vidim: This seller does not ship to Bosnia and Herzegovina. Poprilicno sam sigurna da sam 100 puta gledala prije nego sto sam narucivala ship-uju li ovamo, i ship-ovali su. I, kao sto rekoh, obiljezeno je da je poslato i jos imam i feedback.
- lijek-za-sve
#989 Re: eBay - Vaša iskustva
Da vezano je za negativne feedback-e koji dobijaju samo neznam da li je uzrok tome snijeg,njihova nova godina kada nisu radili mislim oko 15-ak dana ili je nesto trece u pitanju.Ja sve sto sam narucio u zadnjih mjesec dva sam dobio da li za 15 dana ili 45 ali sam dobio.KvaziExpert wrote:Ili to, ili ova kasnjenja u zadnje vrijeme, mozda dobijaju negativne feedbacke.
-
Astrix
#990 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja planiram ovih dana naruciti foliju za telefon iz USA, jel mi to isplativo iz amerike uzimati ili da trazim na drugom mjestu jer sam vec sve nasao, samo cekam da verifikujem karticu i da krenem sa shopingom 
-
Chuckie
#991 eBay - Vaša iskustva
Haha ko da kuću kupuje koliko polemike
Kupi iz Engleske, tu je za 7-10 dana, iz Amerike ćeš se nacekati.
-
Astrix
#992 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa u tom je polemika, jer neki kazu da iz amerike neke stvari dodju tako za 10-ak dana, a za englesku opet neki kazu da treba i do mjesec dana, e tu je ta polemika...
-
Chuckie
#993 eBay - Vaša iskustva
Aha jest 10 dana UPS ili Fedexom. Prelistaj malo ovaj thread i naša (i moja) iskustva sa Amerikom zadnjih 4-5 mjeseci.
-
silver testelone
#994 Re: eBay - Vaša iskustva
nedavno imao odlično iskustvo
kupio neki odjevni predmet 50ak KM iz Hong Konga, početkom decembra još... i vidim prođe mjesec dana, ne dolazi roba... i pokrenem case i prodavač mi vrati pare... zatim je "dosađivao" dugo vremena ako bi mi slučajno nekad roba stigla da mu platim, tj molio me, ja naravno kažem "naravno da ću vratit, al ne vjerujem da će stić..." i sl. jer već skoro 3 mjeseca prošlo...
i dobih ja robu prošle sedmice napokon, izgleda lutalo negdje bog zna... uglavnom besplatno dobio

i dobih ja robu prošle sedmice napokon, izgleda lutalo negdje bog zna... uglavnom besplatno dobio
-
Chuckie
#995 Re: eBay - Vaša iskustva
I ti ponosan sad što si zajebo čovjeka??? Misliš da on ne zna da si dobio i da nema tracking?silver testelone wrote:nedavno imao odlično iskustvokupio neki odjevni predmet 50ak KM iz Hong Konga, početkom decembra još... i vidim prođe mjesec dana, ne dolazi roba... i pokrenem case i prodavač mi vrati pare... zatim je "dosađivao" dugo vremena ako bi mi slučajno nekad roba stigla da mu platim, tj molio me, ja naravno kažem "naravno da ću vratit, al ne vjerujem da će stić..." i sl. jer već skoro 3 mjeseca prošlo...
i dobih ja robu prošle sedmice napokon, izgleda lutalo negdje bog zna... uglavnom besplatno dobio![]()
Zbog takvih ljigavaca nas sve više prodavaca svrstava na blacklistu sa Nigerijom.
Odlično iskustvo?
Strašno.
-
silver testelone
#996 Re: eBay - Vaša iskustva
znao ili ne, šta mu ja moguChuckie wrote:I ti ponosan sad što si zajebo čovjeka??? Misliš da on ne zna da si dobio i da nema tracking?silver testelone wrote:nedavno imao odlično iskustvokupio neki odjevni predmet 50ak KM iz Hong Konga, početkom decembra još... i vidim prođe mjesec dana, ne dolazi roba... i pokrenem case i prodavač mi vrati pare... zatim je "dosađivao" dugo vremena ako bi mi slučajno nekad roba stigla da mu platim, tj molio me, ja naravno kažem "naravno da ću vratit, al ne vjerujem da će stić..." i sl. jer već skoro 3 mjeseca prošlo...
i dobih ja robu prošle sedmice napokon, izgleda lutalo negdje bog zna... uglavnom besplatno dobio![]()
Zbog takvih ljigavaca nas sve više prodavaca svrstava na blacklistu sa Nigerijom.
Odlično iskustvo?
Strašno.
bilo je situacija i kad sam vraćao novac... ali za ovo se i ne isplati baš, a roba mi i ne treba sad bog zna, al eto kad je već džaba, hvala mu
EDIT: još jedno lijepo iskustvo takođe, pošto nabavljam tu neku robu tehničku i prodajem "bosanskim levatima" na piku duplo skuplje, prije 2 dana, baterija neka za laptop, isto iskustvo potpuno, al tu nema tracking numbera, sve regularno
Last edited by silver testelone on 04/03/2012 02:42, edited 1 time in total.
-
Chuckie
#997 Re: eBay - Vaša iskustva
silver testelone wrote:znao ili ne, šta mu ja moguima tracking naravno, i na straniici naše pošte piše lijepo da roba čeka na carini (levati ko i obično nisu updateovali da su mi uručili)
bilo je situacija i kad sam vraćao novac... ali za ovo se i ne isplati baš, a roba mi i ne treba sad bog zna, al eto kad je već džaba, hvala mu
EDIT: još jedno lijepo iskustvo takođe, pošto nabavljam tu neku robu tehničku i prodajem "bosanskim levatima" na piku duplo skuplje, prije 2 dana, baterija neka za laptop, isto iskustvo potpuno, al tu nema tracking numbera, sve regularno![]()
Updejtovat će se tracking ne brini kroz par dana, i ebay će primiti još jedan plus report za BiH kupce.
A iako se ne updejtuje online, vjerovatno će čovjek pokrenuti potražnicu, kao što je meni jedan amerikanac uradio iako ja stvarno nisam dobio stvar, pa te fino pošta pozove s ličnom kartom da staviš potpis da nisi primio paket, pa se pozove i poštar koji ti je isporučio, pa sve dođe na svoje. Pisao sam ja o mom iskustvu sa potražnicama na ovoj temi.
Nego više mene brineš ti kakvo si smeće od čovjeka. Baš je lijepo krasti ha?
- Avalanche
#998 Re: eBay - Vaša iskustva
Kako da track-ujem porudzbinu iz Kine?
-
silver testelone
#999 Re: eBay - Vaša iskustva
ćaća ti smećeChuckie wrote:silver testelone wrote:znao ili ne, šta mu ja moguima tracking naravno, i na straniici naše pošte piše lijepo da roba čeka na carini (levati ko i obično nisu updateovali da su mi uručili)
EDIT: još jedno lijepo iskustvo takođe, pošto nabavljam tu neku robu tehničku i prodajem "bosanskim levatima" na piku duplo skuplje, prije 2 dana, baterija neka za laptop, isto iskustvo potpuno, al tu nema tracking numbera, sve regularno![]()
Updejtovat će se tracking ne brini kroz par dana, i ebay će primiti još jedan plus report za BiH kupce.
A iako se ne updejtuje online, vjerovatno će čovjek pokrenuti potražnicu, kao što je meni jedan amerikanac uradio iako ja stvarno nisam dobio stvar, pa te fino pošta pozove s ličnom kartom da staviš potpis da nisi primio paket, pa se pozove i poštar koji ti je isporučio, pa sve dođe na svoje. Pisao sam ja o mom iskustvu sa potražnicama na ovoj temi.
Nego više mene brineš ti kakvo si smeće od čovjeka. Baš je lijepo krasti ha?
što bi se pravdo nekome, case je završen i nema ništa sa mnom više, znao je za rizike kad se prijavio na ebay kao prodavač i njegova je dužnost da osigura da mi roba stigne na vrijeme, ne zanima me kako, ako piše do 20 radnih dana najkasnije treba da stigne, koji će mi stizat nakon 3 mjeseca... aj voz sad
dešavalo mi se u takvim slučajevima i da mi prodavač ponovo pošalje robu jer ne stiže i nakon nekoliko mjeseci dobijem oboje... i šta? pa ništa jbg
- Janjicar
#1000 Re: eBay - Vaša iskustva
Cuj "bosanski levati", upravu ti je Chuckie rekAo da si smece od covjekasilver testelone wrote:ćaća ti smećeChuckie wrote:silver testelone wrote:znao ili ne, šta mu ja moguima tracking naravno, i na straniici naše pošte piše lijepo da roba čeka na carini (levati ko i obično nisu updateovali da su mi uručili)
Nego više mene brineš ti kakvo si smeće od čovjeka. Baš je lijepo krasti ha?![]()
što bi se pravdo nekome, case je završen i nema ništa sa mnom više, znao je za rizike kad se prijavio na ebay kao prodavač i njegova je dužnost da osigura da mi roba stigne na vrijeme, ne zanima me kako, ako piše do 20 radnih dana najkasnije treba da stigne, koji će mi stizat nakon 3 mjeseca... aj voz sad
dešavalo mi se u takvim slučajevima i da mi prodavač ponovo pošalje robu jer ne stiže i nakon nekoliko mjeseci dobijem oboje... i šta? pa ništa jbgto ako je krađa ja sam don džonson
krađa bi bilo da nešto "kupim" i stigne mi, a ja kažem nije mi stiglo
niko nije vrijedan mog čekanja
I onda se bunimo kada ljudi ne isporucuju u BiH...
Jadnik...