vukojebina wrote:AmirEmira wrote:, ali iskreno, u Holandiji sam dozivjela da se ljudi zbog pakovanja zale , zovu sefove, dizu frke.
cekaj, jel to bilo 2008. kad je u citavoj evropi, pa i holandiji pljustalo stotine hiljada otkaza, kriza, recesija...ahaaaaa znaci to je sve bilo zbog loseg pakovanja..
joj sto nemogu ovih seratora sto tuse pricu eto on bio negdje u evropi, i dozivio da zbog loseg pakovanja frke se prave, sefovi angazuju, otkazi pljuste...
eto ja sam imo slucaj, kupio ipad u toj evropi (preko 400 eura), doso kuci i skontamo da su nam podvalili demo verziju, koja ne vrijedi ni trecinu cijene, a uostalom ne smije se nikako prodavat, to je samo za izloga...vratimo se, nadjemo prodavca, pocne rasprava s njim i on nas nastavi ubjedjivat da je to ok, treba ga samo resetovat... i trazimo da pricamo sa sefom...radnik ode do njegove (ili njene, ne znam sta je) kancelarije, i tip samo reko vratite im pare, i nije uopste htio da izadje i prica sa nama..znaci tri puta smo govorili radniku da ode po sefa, i svaki put frajer odbijo da izadje...
i da, radnja nije bezazlena, mediamarkt, najjaca u austriji, a mislim i sire...
tako da tu pricu da u evropi za najmanju sitnicu sefovi dolaze, frke se prave, okaci macku o rep i priznaj sebi da si gundjalo, tj namcor...
PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-
Emi_Nevermind
#976 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
-
Emi_Nevermind
#977 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
JThomas wrote:šta ću kad sam direktan i volim stvari nazvati pravim imenom, pa i preseravanje preseravanjem.
- atko
#978 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Sve cekam da se pojai tema od strane prodavaca i usluznih radnika sa panicnim upozorenjem kako gradom hoda bracni par sa bebom i maltretira sve zivo cega se dohvati 
-
Emi_Nevermind
#979 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
??? o pardon sto sma podijelila komicnu pricu o taksisti, pozalila se jer Eso Halvadzija kojeg svi smatraju prevarantom nece da dodje i popravi bojler kojeg je pogresno postavio pa dobijamo 550 KM plina za stan od 65 kvadrata, a grijemo samo dvije sobe, i onda spomenula da sam porciju i po hrane u ASDZ-u platila 18 KM i da nisu htjeli da nam daju racun kad je muz trazio da vidi kako je moguce, pa upozorila ljude da kad tamo kupuju unaprijed provjere cijenu.atko wrote:Sve cekam da se pojai tema od strane prodavaca i usluznih radnika sa panicnim upozorenjem kako gradom hoda bracni par sa bebom i maltretira sve zivo cega se dohvati
Zaista smo uzasni ljudi.
Bravo
- atko
#980 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Takvih slicnih i gorih iskustava sam i sam licno dozivio ... ali jel jednostavno osjetis da smaras na forumu svojim nacinom pristupa ... visinom s koje gledas ... i time da ti ne palis tatstaturu bez da otipkas 8768787 karaktera
... jel mozes i jednom na neku temu da se izjasnis jednim normalnim pasusom od 6-7 prostoprosirenih recenica ?
Mi jesmo vukojebina ... al ta vukojebina ima neki svoj ritam i pravila ... a ti djelujes ko neka pametnica streberka koja je iz neke eUropske gimnazije prebacena u masinsku skolu na MD ... i sad se za milog boga ibreti kao svemu tome
... jel mozes i jednom na neku temu da se izjasnis jednim normalnim pasusom od 6-7 prostoprosirenih recenica ?
Mi jesmo vukojebina ... al ta vukojebina ima neki svoj ritam i pravila ... a ti djelujes ko neka pametnica streberka koja je iz neke eUropske gimnazije prebacena u masinsku skolu na MD ... i sad se za milog boga ibreti kao svemu tome
- JThomas
#981 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
to se svodi na to da uopšte ne moraš biti loš čovjek i zlonamjeran da bi smarao 
- arzuhal
#982 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
O, Kafka, nisam te prepozn'o. Kontam, ti se zabavio zmajevim kugletimaPicccolo wrote:Ne moras uopste biti covjek, mozes biti recimo muha.JThomas wrote:to se svodi na to da uopšte ne moraš biti loš čovjek i zlonamjeran da bi smarao
-
Emi_Nevermind
#983 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Jaja, ja sam na ovoj temi kao i svi drugi dobrocudni ljudi kako bih upozorila druge. To sto dodje vas par naoruzanih kontrasa kako bi kolektivno napadali svakog ko bilo sta napise, to je vas problem.. Ljudi kojima je namjenjeno su zahvalni kad procitaju kako bi slijedeci put izbjegli slicnu situaciju, ne pisem za kontrase i negativce, i ponosim se tim sto takve iritiram. Ja sam super zadovoljna sa svojim zivotom, dodjem iz razonode, a volim pisati, uvijek puno pisem. To mi je i dio struke, a volim to sto radim. Ne gledam s visine samo zato sto volim da pisem. Mi nismo vukojebina. U svakoj zemlji ima neusluznih ljudi, i ovakvih foruma gdje ljudi pomazu jedni drugima. Negativaca nema nigdje kao kod nas, ali zato mi svoje drustvo biramo. Ja sam tu da iznesem iskustvo i nadam se da cu nekome pomoci. Kod komplexa nazalost pomoci ne mogu..atko wrote:Takvih slicnih i gorih iskustava sam i sam licno dozivio ... ali jel jednostavno osjetis da smaras na forumu svojim nacinom pristupa ... visinom s koje gledas ... i time da ti ne palis tatstaturu bez da otipkas 8768787 karaktera![]()
-
Emi_Nevermind
- atko
#985 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Kad si se pojavila na forumu ... prvo si se zalila na baklavu u SB ... ja te jos branio ...
... kontam naletila pa da druge upozori ... sto je fino ... nemozes mjenjati navike ljudi stare 500 godina al mozes upozriti na neki drski bezobrazluk
ali onda su ti smetali:
telemach
Andjelinin film
Voda
Budj, mem
itd itd
na svakoj temi si apsolutni kontras sa kilometarsim postovima ... fino je upozoriti na nesto ... al kad pocnes smarati zasto ti konobar sa osmjehom nije pod uglom 37.6 stepeni servirao kafu ... ovaj mentalitet je jednostavn nemilosrdan prema peglatitisima i detektuje ih automatski - teko toliko da znas
ali onda su ti smetali:
telemach
Andjelinin film
Voda
Budj, mem
itd itd
na svakoj temi si apsolutni kontras sa kilometarsim postovima ... fino je upozoriti na nesto ... al kad pocnes smarati zasto ti konobar sa osmjehom nije pod uglom 37.6 stepeni servirao kafu ... ovaj mentalitet je jednostavn nemilosrdan prema peglatitisima i detektuje ih automatski - teko toliko da znas
-
Emi_Nevermind
#986 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
hahahahaha ja kontras?? hahahahahahaha Iskreno, nadji sebi zanimaciju. Baklava je bila 4 KM i htjela sam upozoriti ljude da ne kupuju na komad. To je bilo prije 3 godine. telemach me znao imenom jer je interneta bilo samo 5 % vremena, broj im napamet znala, zalila sam se ja i oko 400-500 drugih. Na Andjelinin film se uopste nisam zalila, nisam ga gledala, vec sam branila Angelinu kad su svi kandzama nasrtali. Voda?! QUE?! Asbestne cijevi mislis? Da, upucena sam, Izvini molim te sto kazem sta mislis. Sto se tice budji sam pitala za savjet jer sam teski alergicar i pocnem iskasljavati krv kad sam blizu budji, u trudnoci sam za dlaku ostala ziva. Na konobara se u zivotu nisam pozalila. Sta s tobom nije u redu?atko wrote:Kad si se pojavila na forumu ... prvo si se zalila na baklavu u SB ... ja te jos branio ...... kontam naletila pa da druge upozori ... sto je fino ... nemozes mjenjati navike ljudi stare 500 godina al mozes upozriti na neki drski bezobrazluk
![]()
ali onda su ti smetali:
telemach
Andjelinin film
Voda
Budj, mem
itd itd
Ne mislim dopustati da budem cenzurisana jer neko svoje komplekse na meni pokusava da lijeci. Sta ja sad treba da ne pisem sta mislim jer tebi smeta? Sta me bolan briga sta ja pisem, pa nemoj citati, kako imas zivaca. Nadji sebi posao, nemoj me citati ako te toliko smara, i nemoj traziti postove osobe koja te smara i sve ih opet citati.. iskreno, ja kad me neko nervira tu osobu ignorisem, pa tebi preporucujem da uradis to isto. Tvoj mentalitet na svu srecu NIJE reprezentativan za nas mentalitet generalno, inace ja tu ne bih zivjela. Vecina nasih ljudi su topli, divni, otvoreni ljudi koji cijene dobrotu, iskrenost i otvorenost. U obicnoj konverzaciji ovakve teme su svakodnevnica, a ja kako pricam, tako i pisem. Nisam tu da dobijem lajk, vec radi ljudi koji slicno razmisljaju. Ne poznajem ni jednu uspjesnu osobu koja zivi da kontrira, i namjerno se izlaze necemu sto ga nervira. Ja cu nastaviti pisati svoje postove. Neki su dugacki. Ja cu ostati kakva jesam, nemoj me citati, jer inace ces samo sebi dici pritisak.. Cuvaj zdravlje..
- arzuhal
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- Ken_M
#989 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
nineinchnails wrote:MAKBEL GUMA
HUDINY
Meni je stvarno nejasno, kako su ovi ljudi toliko uradili na svojoj promociji da u ovom gradu svi misle da su njihova vrata najbolja i samo se njihova vrata kupuju. Pa "ono" je ruglo dizajna, kao prvo. Kao drugo, ona vrata se u inostrantvu stavljaju na šupe, a ne na ulazna vrata stana ili kuce. Trece: toliko su uska da ni za šupe nisu. Cetvrto, zvucna izolacija ne postoji, totalno su šuplja, ukljucujuci i štok koji je šupalj. Peto, puše sa svih strana, pogotovo što na pragu nije planirana niti postavljena nikakva guma. Samo postavljanje me došlo 280 KM!!! Gdje god da odete, postavljanje je maximalno 150 KM. Vrata su toliko loša, a toliko skupa da je za nepovjerovat': 1300 KM.
Na kraju su mi vrata postavljali 7 sati i sljedeci dan dosao nekakav moler da moluje jos 4 sata. Nevjerovatno, I POSTAVILI IH UKRIVO. Zvao ih za reklamaciju, jedva se udostojili da nakon 15 dana dodju i poprave, i opet nevalja.
Savjet: Ako imalo imate soli u glavi i planirate taj poduhvat, toplo preporucujem vrata izlozena u OBI-ju: 360 KM + 130 KM postavljanje, ljepota, a funkcionalnija, i šira i ljepša od hudinijevih 1000 puta.
Ta vrata iz obija su obicna kineska limena vrata. Vrijeme potrebno za njihovo obijanje je cca. 5 minuta ili manje, a potreban ti je otvarac za konzerve ili sarafciger i pajser. http://www.youtube.com/watch?v=XoUg94gvLdM
Postavljanje je, vjerovatno, jeftino jer nema ni podstoka pa je i posla manje.
Vrata koja se prodaju u hudiniju i koja kostaju 1300 maraka su viseslojna vrata sa drvenim panelom, celicnim limom od 2mm, 4mm celicnim stitom preko brave i kvalitetnim bravama i cilindrima tipa keso/mottura/cisa.
Samo kvalitetan cilindar kosta 200 maraka, bez obzira gdje ga kupujes, pa je poredjenje sa OBI kineskim vratima smijesno.
- atko
#990 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
AmirEmira wrote: hahahahaha ja kontras?? hahahahahahaha Iskreno, nadji sebi zanimaciju. Baklava je bila 4 KM i htjela sam upozoriti ljude da ne kupuju na komad. To je bilo prije 3 godine. telemach me znao imenom jer je interneta bilo samo 5 % vremena, broj im napamet znala, zalila sam se ja i oko 400-500 drugih. Na Andjelinin film se uopste nisam zalila, nisam ga gledala, vec sam branila Angelinu kad su svi kandzama nasrtali. Voda?! QUE?! Asbestne cijevi mislis? Da, upucena sam, Izvini molim te sto kazem sta mislis. Sto se tice budji sam pitala za savjet jer sam teski alergicar i pocnem iskasljavati krv kad sam blizu budji, u trudnoci sam za dlaku ostala ziva. Na konobara se u zivotu nisam pozalila. Sta s tobom nije u redu?
Ne mislim dopustati da budem cenzurisana jer neko svoje komplekse na meni pokusava da lijeci. Sta ja sad treba da ne pisem sta mislim jer tebi smeta? Sta me bolan briga sta ja pisem, pa nemoj citati, kako imas zivaca. Nadji sebi posao, nemoj me citati ako te toliko smara, i nemoj traziti postove osobe koja te smara i sve ih opet citati.. iskreno, ja kad me neko nervira tu osobu ignorisem, pa tebi preporucujem da uradis to isto. Tvoj mentalitet na svu srecu NIJE reprezentativan za nas mentalitet generalno, inace ja tu ne bih zivjela. Vecina nasih ljudi su topli, divni, otvoreni ljudi koji cijene dobrotu, iskrenost i otvorenost. U obicnoj konverzaciji ovakve teme su svakodnevnica, a ja kako pricam, tako i pisem. Nisam tu da dobijem lajk, vec radi ljudi koji slicno razmisljaju. Ne poznajem ni jednu uspjesnu osobu koja zivi da kontrira, i namjerno se izlaze necemu sto ga nervira. Ja cu nastaviti pisati svoje postove. Neki su dugacki. Ja cu ostati kakva jesam, nemoj me citati, jer inace ces samo sebi dici pritisak.. Cuvaj zdravlje..
ima definicija u narodu za tebe: jedna glava hiljadu jezika
ides na ignore ne brini
-
seshb85
#991 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
vukojebina wrote:AmirEmira wrote:, ali iskreno, u Holandiji sam dozivjela da se ljudi zbog pakovanja zale , zovu sefove, dizu frke.
cekaj, jel to bilo 2008. kad je u citavoj evropi, pa i holandiji pljustalo stotine hiljada otkaza, kriza, recesija...ahaaaaa znaci to je sve bilo zbog loseg pakovanja..
joj sto nemogu ovih seratora sto tuse pricu eto on bio negdje u evropi, i dozivio da zbog loseg pakovanja frke se prave, sefovi angazuju, otkazi pljuste...
eto ja sam imo slucaj, kupio ipad u toj evropi (preko 400 eura), doso kuci i skontamo da su nam podvalili demo verziju, koja ne vrijedi ni trecinu cijene, a uostalom ne smije se nikako prodavat, to je samo za izloga...vratimo se, nadjemo prodavca, pocne rasprava s njim i on nas nastavi ubjedjivat da je to ok, treba ga samo resetovat... i trazimo da pricamo sa sefom...radnik ode do njegove (ili njene, ne znam sta je) kancelarije, i tip samo reko vratite im pare, i nije uopste htio da izadje i prica sa nama..znaci tri puta smo govorili radniku da ode po sefa, i svaki put frajer odbijo da izadje...
tako da tu pricu da u evropi za najmanju sitnicu sefovi dolaze, frke se prave, okaci macku o rep i priznaj sebi da si gundjalo, tj namcor...
- Master_
#992 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
[quote="AmirEmira"][/quote]
Nisam puno pročitao tvojih postova, ali ono što jesam pa "odiše" kontriranjem.
Nisam puno pročitao tvojih postova, ali ono što jesam pa "odiše" kontriranjem.
-
Emi_Nevermind
#993 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Pa naravno da pocnem kontrirati nakon napada.. Napisem "desilo se to i to, pa eto da znate ako budete isli, budite pazljivi..". Na to se nadje 10 kontrasa, uhvate se za (kao maloprije) za pogresno napisano slovo, ili slicne nebuloze, besposleni ljudi koji vrebaju gdje ce naci neki toboze "propust" kako bi se osjecali veci, jaci, inteligentiji, superiorniji od nekoga. Procitaj jedan post koji napisem u pocetku, onda prati konverzaciju i jako brzo ces shvatiti kako kontriram samo kontrasima, jer upravo takve prezirem. Nakon napada zavidnih kontrasa, poc u i moji postovi odisati kontriranjem, nazalost. Nekad su diskusije zaista dno dna..Master_ wrote:Nisam puno pročitao tvojih postova, ali ono što jesam pa "odiše" kontriranjem.AmirEmira wrote:
-
Emi_Nevermind
#994 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Od citavog mog posta, ni na sta nisi mogao odgovoriti, jedino sto si nasao je jedno pogresno napisano SLOVO. To dovoljno govori o prirodi tvoje namjere na ovom forumu. Prepusti sada ovu temu ljudima kojima je potrebna, jer nije tema "beskorisna, besciljna rasprava". Dosta vise OTatko wrote:AmirEmira wrote: hahahahaha ja kontras?? hahahahahahaha Iskreno, nadji sebi zanimaciju. Baklava je bila 4 KM i htjela sam upozoriti ljude da ne kupuju na komad. To je bilo prije 3 godine. telemach me znao imenom jer je interneta bilo samo 5 % vremena, broj im napamet znala, zalila sam se ja i oko 400-500 drugih. Na Andjelinin film se uopste nisam zalila, nisam ga gledala, vec sam branila Angelinu kad su svi kandzama nasrtali. Voda?! QUE?! Asbestne cijevi mislis? Da, upucena sam, Izvini molim te sto kazem sta mislis. Sto se tice budji sam pitala za savjet jer sam teski alergicar i pocnem iskasljavati krv kad sam blizu budji, u trudnoci sam za dlaku ostala ziva. Na konobara se u zivotu nisam pozalila. Sta s tobom nije u redu?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ima definicija u narodu za tebe: jedna glava hiljadu jezika
ides na ignore ne brini
- saibaba
#995 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Molio bih nezadovoljnike da navedu par firmi i usluga s kojima su bili zadovoljni. kako bi ih ljudi shvatili ozbiljnije, da ne ispadne da se samo zale ..
-
Emi_Nevermind
#996 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
hahahaha nije ti ta losasaibaba wrote:Molio bih nezadovoljnike da navedu par firmi i usluga s kojima su bili zadovoljni. kako bi ih ljudi shvatili ozbiljnije, da ne ispadne da se samo zale ..
- saibaba
#997 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ma ne kakve baklje..... mislim da ce ljudi ozbiljnije shvatati tvoja upozorenja ...AmirEmira wrote:hahahaha nije ti ta losasaibaba wrote:Molio bih nezadovoljnike da navedu par firmi i usluga s kojima su bili zadovoljni. kako bi ih ljudi shvatili ozbiljnije, da ne ispadne da se samo zale ..![]()
Covjek kad misli da je sve ok, obicno o tome ne prica jer misli da je to normalno stanje, pa progovori tek kd ima zalbu ili pohvalu
Ja sam generalno zadovoljna,ali par favorita u gradu- BBI, ALTA (sve prodavnice, od usluge pa nadalje), Restoran hotela Central, rest. Maroko, Milk Man, HS, Uniqua, poliklinika Sunce, pol. Eurofarm, spa u Centralu, Biomaksima, KS u Importanne centru, Mercator, Baby Centar u BBI (super usluga.!), ona mala biljna apoteka kod katedrale, pored apoteke Sarajevo (mislim da i ona pripada ap. Sarajevo..), divna teta radi, i mogu ovako do sutra
(sad ce svi nezadovoljni sa navedenim otici po baklje
)
-
sensij
#998 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
"TO STO JEDNOMSTRANCU PRODAJU...AmirEmira wrote:vukojebina wrote:AmirEmira wrote:, ali iskreno, u Holandiji sam dozivjela da se ljudi zbog pakovanja zale , zovu sefove, dizu frke.
tako da tu pricu da u evropi za najmanju sitnicu sefovi dolaze, frke se prave, okaci macku o rep i priznaj sebi da si gundjalo, tj namcor...![]()
![]()
ko je rekao da otkazi prste, da sefovi dolaze, da se frke prave? Pa procitaj prvo sta pise, halo?! samo sam rekla da se u Holandiji (zivjela sam tamo) a i u Svedskoj (zivjela sam i tamo) ljudi zale na sve i svasta, i ocekuju da ih za njihove pare nosaju na ledjima i maze ih po kosi. Sto sam za to ja namcor?
To sto jednom strancu sef nije htio izaci takodjer tipicno. Velike firme nemaju potrebe otkazivati radnike, jer radnik prodaje to sto se nudi. Bas ce on sada traziti novog radnika jer je ovaj strancu prodao proizvod koji postoji u prodavnici? Uostalom, sefa mozda nije ni bilo
![]()
O cemu ti?
Mi se borimo protiv rasisma ovdje ati stranac, pa stranc ko da si bauk a ne covjek
-
sensij
#999 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Salu na stranu sa Amir emira, iskreno receno dugo zivim ovdje "vani" i stvarno niko te ne vara. Uvjek imas najmanje 14 dana da vratis proizvod, bilo koji i bilo gdje kupljen, mislim mozes naruciti preko interneta ili direktno kupiti.Mozes kupiti TV i jednostavno reci ne pase mi, predomislio sam se i vratiti ga.
Ali za te sitnice kao nije upakovano kako treba, cisto sumljam da ce se neko tuziti za to jer to je gubljenje vremena, za tako sitnu stvar.
Svugdje gdje kupujes jasno i glasno pisu uslovi kupovine, da se mozes predomisliti itd. Racun moras imati, a neki proizvodi traze da nije otpakovano.
U slucaju da ti se desi da ti neko u prodavnici ne uradi onako kako stoji u uslovima kupovine, moze se zaliti, prvo sefu a ako odbije ima kozument za kupce, nesto kao pravno lice da ti pomogne, besplatno
Niko me nikada ovdje nije nizasta prevario ali zato jeste u Bosni mnogo puta nazalost
Ali za te sitnice kao nije upakovano kako treba, cisto sumljam da ce se neko tuziti za to jer to je gubljenje vremena, za tako sitnu stvar.
Svugdje gdje kupujes jasno i glasno pisu uslovi kupovine, da se mozes predomisliti itd. Racun moras imati, a neki proizvodi traze da nije otpakovano.
U slucaju da ti se desi da ti neko u prodavnici ne uradi onako kako stoji u uslovima kupovine, moze se zaliti, prvo sefu a ako odbije ima kozument za kupce, nesto kao pravno lice da ti pomogne, besplatno
Niko me nikada ovdje nije nizasta prevario ali zato jeste u Bosni mnogo puta nazalost
-
sensij
#1000 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
I jos nesto niko nikada me nije dobro usluzio zato sto sam "stranac" neko obrnuto, kada nismo znali jezik dobro su se trudili da ti pomognu cini mi se vise nego svojima. Ovdje je konkurencija velika, snizenja svega stalno tokom cijele godine, tako da je svakoj prodavnici u cilju da proda vise a i onaj prodavac koji vise proda dobija extra bonuse, tako da niko nikoga ne gleda jeli stranac ili nije - ti si samo kupac.
Ljubaznost je na nivou, svadje nema - to bi bilo sramota i nekulturno a kupaca svakakvih ima , koji provociraju , ali prodavci obicno precute.
Ljubaznost je na nivou, svadje nema - to bi bilo sramota i nekulturno a kupaca svakakvih ima , koji provociraju , ali prodavci obicno precute.