funeral blues wrote:Edgar Allan Poe?
Izvoli, pitaj!
Moderator: Chloe
funeral blues wrote:Edgar Allan Poe?
E. Hemingway?funeral blues wrote:Koji pisac je bio strastveni lovac, ribar i poklonik borbi s bikovima, a djela je pisao prema vlastitim iskustvima u tim vještinama?
Stvarno je nevjerovatno koliko je covjek svestran bio!? I koliko je dugo zivio, s obzirom na zivot koji je vodio i koliko je puta ranjavan.funeral blues wrote:Tačno
SinjaD wrote:Čitač - Bernard Šlink
sadmire wrote:SinjaD wrote:Čitač - Bernard Šlink![]()
Nisam ni sumnjao da ces znati tacan odgovor! Nedavno je bio i film na TV-u, prilicno su vjerodostojno sve prenijeli na platno, a Kate Winslet je dobila i Oskara za najbolju zensku ulogu.
Izvoli sa novim pitanjem!
tOčnoSookie McSue wrote:Kazuo Ishiguro, "Ostaci dana" (" The remains of the day")?
men se cini da sam negdje vidio taj roman, ako se ne varam Margaret Atwood il tako nekako, al ga nisam citao nit mu sada znam naslov pa uopce ne znam zasto i pokusavam odgovoriti na ovo pitanje! Al, eto, mozda nekom pomogne!Sookie McSue wrote:i ja je jako volim, ali film nisam gledala.
pitanje je: ime spisateljice i naziv romana, koji se djelimično zasniva na stvarnim činjenicama. Radnja se dešava u Kanadi u 19. vijeku, a glavni lik je kućna pomoćnica.
hint: u pitanju je savremena kanadska spisateljica.
Ja već neko vrijeme tražim roman Sluškinjina priča od M. Atwood. Ali ne bih rekla da je to u pitanju jer se radnja romana Sluškinjina priča ne odvija u 19 vijeku.sadmire wrote:men se cini da sam negdje vidio taj roman, ako se ne varam Margaret Atwood il tako nekako, al ga nisam citao nit mu sada znam naslov pa uopce ne znam zasto i pokusavam odgovoriti na ovo pitanje! Al, eto, mozda nekom pomogne!Sookie McSue wrote:i ja je jako volim, ali film nisam gledala.
pitanje je: ime spisateljice i naziv romana, koji se djelimično zasniva na stvarnim činjenicama. Radnja se dešava u Kanadi u 19. vijeku, a glavni lik je kućna pomoćnica.
hint: u pitanju je savremena kanadska spisateljica.
Sookie McSue wrote:Jeste Margaret Atwoodja je obožavam.
i čisto da ne zavlačimo dalje, roman je Alias Grace.
neka iduće pitanje postavi ko prvi stigne
Odgovor je tačanSookie McSue wrote:Osmica? Katherine Neville?
aaaaa, tražim tu knjigu već odavno, ako neko zna gdje ima, pliz javite!
p.s. ukoliko je odgovor tačan, a mislim da jeste, povlačim se od odgovaranja narednih 24h, dosadna sam već i sama sebi, i totalni sam štreber
Drago mi je da je neko konacno 'odmrzao' temu!funeral blues wrote:Jedan od glavnih predstavnika teatra apsurda. Dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Prijatelj i blizak saradnik Jamesa Joycea. ????
sadmire wrote:Drago mi je da je neko konacno 'odmrzao' temu!funeral blues wrote:Jedan od glavnih predstavnika teatra apsurda. Dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Prijatelj i blizak saradnik Jamesa Joycea. ????
Da nije Samuel Beckett?
Jeste 100%.sadmire wrote:Drago mi je da je neko konacno 'odmrzao' temu!funeral blues wrote:Jedan od glavnih predstavnika teatra apsurda. Dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Prijatelj i blizak saradnik Jamesa Joycea. ????
Da nije Samuel Beckett?
velis da ne cekamo potvrdu duze nego Godoa!?SinjaD wrote:Jeste 100%.sadmire wrote:Drago mi je da je neko konacno 'odmrzao' temu!funeral blues wrote:Jedan od glavnih predstavnika teatra apsurda. Dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Prijatelj i blizak saradnik Jamesa Joycea. ????
Da nije Samuel Beckett?
Mislim da možeš postaviti novo pitanje bez čekanja na potvrdu.
elizabeth a wrote:Ionesco, Ćelava pjevačica?