UPRAVO TAKO da dormeo prodaje mercatoru po nekoj cijeni nižoj, u mercatoru bi ti iati artikli bili jesftiniji nego u dormeu ....... ali ne odobravaju rabat ........... čak šta više, mislim da nije u pitanju klasična kupoprodaja između mercatora i dormea .... nego neki oblik sporazuma o reklamiranju ili komisionoj prodaji ..... nešto tako ...alica.k wrote:nije to do mercatora vec do dormea...ak oni ne daju po normalnoj cijeni supermarketima, onda ovi smisljaju akcije kojima ce biti ista cijena kao i kad kupis direkt od dormea.
Sarajevo shopping
Moderator: anex
- eluna
#976 Re: Sarajevo shoping
- alica.k
#977 Re: Sarajevo shoping
da upravo tako, mercator na tome nema nikakvog profita jer je dormeo jastuk npr od dormea 25KM a nabavna cijena merkatoru je isto 25KM.eluna wrote:UPRAVO TAKO da dormeo prodaje mercatoru po nekoj cijeni nižoj, u mercatoru bi ti iati artikli bili jesftiniji nego u dormeu ....... ali ne odobravaju rabat ........... čak šta više, mislim da nije u pitanju klasična kupoprodaja između mercatora i dormea .... nego neki oblik sporazuma o reklamiranju ili komisionoj prodaji ..... nešto tako ...alica.k wrote:nije to do mercatora vec do dormea...ak oni ne daju po normalnoj cijeni supermarketima, onda ovi smisljaju akcije kojima ce biti ista cijena kao i kad kupis direkt od dormea.
kad se na to doda pdv i marza (koja ima donji prag) i bude preskupo, oni onda skontaju ovakvu akciju kojom te navuku da kod njih kupujes i po istoj cijeni dobijes taj jastuk kao i u dormeo prodavnici...to je sve strategija tog poslovanja sto je po meni ok.
za dormeo se i tako ne kacim jer smatram da su im proizvodi bezveze (osim onog jastuka i jorgana od svile, al to je preskupo). a meni je ok ako npr ja odem u mercator i svo tefal posudje je u pola cijene...i nize.
tavu od 44KM kupili za 18KM
neke stvari su u mercatoru skuplje nego bilo gdje, al te stvari fino zaobidjete i to je to. uni uvijek imaju super akcije...nedavno losos u pola cijene za vlasnike pike...
-
LaCici
#978 Re: Sarajevo shoping
A zasto onda ko fol napisu da se dobije za 60% nize ako je regularna cijena u Dormeu ista? To onda nije nikakav popust nego samo sklopljen posao sa Mercatorom da se reklamiraju preko njih. To nije vidjelo nikakvog popusta, nego prodaju po regularnim cijenama, ali te namame kada stave da je 60% nize.
- alica.k
#979 Re: Sarajevo shoping
zato sto isti taj dormeo u merkuru npr kosta 60% skuplje
- CartmanSA
#980 Re: Sarajevo shoping
zna li iko slucajno ima li se gdje u sarajevu kupi MARC JACOBS suncanih naocala??
ovi modeli mi trebaju...

hvala puno...
ovi modeli mi trebaju...

hvala puno...
-
Gospoda Ministarka
#981 Re: Sarajevo shoping
Hmmmm, prije svega da kazem da su modeli superCartmanSA wrote:zna li iko slucajno ima li se gdje u sarajevu kupi MARC JACOBS suncanih naocala??
ovi modeli mi trebaju...
hvala puno...
Sad, da li i jedna optika u gradu ima Marc Jacobsa, ne znam, ali preporucujem ti da odes do Ferhadije, ne znam kako se zove optika nalazi se iznad Vatre, pored Play Life, cini mi se. Ja kad sam trazila naocale isla sam do njih, oni cak imaju i Victorija Beckham modele.
I jedina ti je opcija jos (u Barosu je ponuda 0 ) da odes kod cike koji drzi radnju preko puta Badema na Carsiji, tu sam i ja kupila, kod njega se moze naci i Tom Ford i John Galliano pa mozda ima i Marc Jacobsa.
- CartmanSA
#982 Re: Sarajevo shoping
hvala puno...Gospoda Ministarka wrote:Hmmmm, prije svega da kazem da su modeli superCartmanSA wrote:zna li iko slucajno ima li se gdje u sarajevu kupi MARC JACOBS suncanih naocala??
ovi modeli mi trebaju...
hvala puno....
Sad, da li i jedna optika u gradu ima Marc Jacobsa, ne znam, ali preporucujem ti da odes do Ferhadije, ne znam kako se zove optika nalazi se iznad Vatre, pored Play Life, cini mi se. Ja kad sam trazila naocale isla sam do njih, oni cak imaju i Victorija Beckham modele.
I jedina ti je opcija jos (u Barosu je ponuda 0 ) da odes kod cike koji drzi radnju preko puta Badema na Carsiji, tu sam i ja kupila, kod njega se moze naci i Tom Ford i John Galliano pa mozda ima i Marc Jacobsa.
javim ako nadjem i castim pivom
- hana_montana
#983 Re: Sarajevo shoping
danas u mangu 25% na novu kolekciju 
-
LaCici
#984 Re: Sarajevo shoping
Dzaba im kad je opet i sa snizenjem preskupo, a nekvalitetno.
-
Kljblj
#985 Re: Sarajevo shoping
Je li to sniženje u Mangu samo danas traje ili i narednih dana?
- alica.k
#986 Re: Sarajevo shoping
izgleda samo danasKljblj wrote:Je li to sniženje u Mangu samo danas traje ili i narednih dana?
- AkashaSa
#987 Re: Sarajevo shoping
Nema kod čike na čaršiji Marca Jacobsa, ima Galliano, Tom Ford, Web, Roberto i Just CavalliGospoda Ministarka wrote:Hmmmm, prije svega da kazem da su modeli superCartmanSA wrote:zna li iko slucajno ima li se gdje u sarajevu kupi MARC JACOBS suncanih naocala??
ovi modeli mi trebaju...
hvala puno....
Al ima sličnih, ako ne i boljih modela
-
Gospoda Ministarka
#988 Re: Sarajevo shoping
Cini mi se ali nisam sigurna da sam kod njeg gledala i Dsquared, zasto da ne... nek ode i pogleda ... cak sta vise u kupovinu treba ici otvorenog uma i punog novcanikaAkashaSa wrote:Nema kod čike na čaršiji Marca Jacobsa, ima Galliano, Tom Ford, Web, Roberto i Just Cavalli
Al ima sličnih, ako ne i boljih modela
DogovorenoCartmanSA wrote:hvala puno...
javim ako nadjem i castim pivom
- rimac
#989 Re: Sarajevo shoping
U to ne vjerujem. PItanje je hoće li ti jastuci i pokrivači, kad završi akcija biti 60% skuplji. Ili su bili toliko skuplji prije početka akcije.alica.k wrote:zato sto isti taj dormeo u merkuru npr kosta 60% skuplje
- alica.k
#990 Re: Sarajevo shoping
jel se meni ucinilo il sam vidjela golden point u bbi?
jel bio ko, imajul kupace?
nevermind, odo veceras da vidim
-
AF81
#991 Re: Sarajevo shoping
Nije ti se ucinilo..valjda su otvorili prije par dana..ja sam samo prolazila ,al sam vidjela da imaju nekih kupacih kostima i ostalog vesaalica.k wrote:jel se meni ucinilo il sam vidjela golden point u bbi?
-
mimsy
#992 Re: Sarajevo shoping
Jel i ono gore sve na drugom spratu,esprit ostaje?
- alica.k
#993 Re: Sarajevo shoping
znaaaaaci golden point.
kupace vecinom imaju kao i donji vec.
haltere nemaju...a taman sam se ponadala da cu negdje moc kupit necipkane nenasexane haltere za spesl prilike. ebaji ga.
kupace vecinom imaju kao i donji vec.
haltere nemaju...a taman sam se ponadala da cu negdje moc kupit necipkane nenasexane haltere za spesl prilike. ebaji ga.
- AkashaSa
#994 Re: Sarajevo shoping
Da, da to sam zaboravila ima i DsquaredGospoda Ministarka wrote:Cini mi se ali nisam sigurna da sam kod njeg gledala i Dsquared, zasto da ne... nek ode i pogleda ... cak sta vise u kupovinu treba ici otvorenog uma i punog novcanikaAkashaSa wrote:Nema kod čike na čaršiji Marca Jacobsa, ima Galliano, Tom Ford, Web, Roberto i Just Cavalli
Al ima sličnih, ako ne i boljih modela![]()
DogovorenoCartmanSA wrote:hvala puno...
javim ako nadjem i castim pivomA zasto ne narucis preko neta? Meni su se svidjele Tom Ford i preko neta sam ih mogla kupiti za cca 100 KM jeftinije, ali mi se nije dalo cekati.
(Treba ići dobro punog novčaniiiiiika)
-
Salatisimo
#995 Re: Sarajevo shoping
Moze li mi neko reci gdje mogu kupiti ovako nesto u Sarajevu ? ( bilo koje boje )

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
- alica.k
#996 Re: Sarajevo shoping
pa startasice u borovu, mada ih ja nisam vidjela...posalji mail borovu.
- bez_ideje
#997 Re: Sarajevo shoping
http://malezensketeme.com/post/24
Dezurni krivci...........dje ja mogu naci nesto ovako (ova haljinica )?
- Nadinka
#998 Re: Sarajevo shoping
Uh, bas znas nacibez_ideje wrote:http://malezensketeme.com/post/24
- alica.k
#999 Re: Sarajevo shoping
znaci vako
trazim grudnjak kojem se mogu skinuti naramenice i da bas bas dobro drzi.
nemoguca misija?
i nevezano za to, carape za haltere, po mogucnosti svilene.
nemoguca misija?
- wewa
#1000 Re: Sarajevo shoping
woolford? ili kako se vec pise.. bbi centar ima hrpu radnji s vesom pa pokusaj.alica.k wrote:znaci vako
nemoguca misija?