cogni wrote:Prozor wrote:
shvati da nikome nije bitna fbih, licno me zaboli za njom,
Meni je to jasno, stavishe mislim da je FBiH zrtva takvog stava svojih gradjana. Ono sto mislim da ti mozda ne shvatash je da takav stav sopstvenih gradjana i policara prema FBiH, ljudi u RS vecinom smatraju vrlo sretnom okolnoscu i komparativnom prednoscu u odnosu na FBiH.
Ono sto je smijeshno je kada se ljudi u RS zadovoljavaju time sto su po necemu bolji od FBiH, i obratno. Al necemo da sirimo pricu.
vecini onih o kojima govoris je samo bitna bih, i ne znam sto prosjecnom srbinu ima bit draza rs od bih, pa da pretpostavlja interese rs-a interesima bih?
Mozda je to nelogicno, mozda nije, zaista ne bih da ulazim u to. Ono sto je vazno je da to jeste tako, i da je tesko zamisliti da ce u bliskoj buducnosti BH Srbima drzava BiH biti precha od RS-a, ako ikada, i ne vidim zasto bih trosio svoje skromne mentalne kapacitete da razmisljam zasto je to tako.
Ali kakav drugi stav da imam? Sta je fbih? tvorevina stvorena mirovnim sporazumom izmedju Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine. Sta je ona danas? Ogromni administrativni aparat koji ima 10 vlada i jedno milion raznih ministarstava koji svi sluze samima sebi svrhu. Sta ce meni to cudoviste od entiteta? Sta ce to mojoj drzavi? Ja ne posmatram BiH kao cjelinu sastavljenu od fbih i rs nego kao MOJU DOMOVINU ciji su to samo sastavni dijelovi, ne mojom voljom... Zasto da zelim dobro fbih, kada ona ubija Drzavu BiH? Zasto da se zalazem da se popravi fbih kada je najlogicnije da se samo ukine pa da ova drzava konacno odahne... Zamisli koliko ja imam nesposobnjakovica iznad mene od kojih svaki ima nesto da kaze o mom zivotu, pa jel´ to uredjena drzava? I kao eto, pa sam ih biram... Pa koga da biram vise, ostajemi moj caca jedino pa da mu vjerujem... Na kraju krajeva, fbih je diskirminatorska tvorevina u kojoj Srba ima manje od 5%, a simbol je ljiljan na zelenoj podlozi i sahovnica, ja ne zelim svojim sugradjanima da budu manjina u njihovom i mojem gradu... A sta je rs? genocidna tvorevina stvorena na kostima hiljadama nevinih, na unistenim zivotima, ZBOG NICEGA... i sada je nista do diskriminatorska tvorevina gdje ne-Srba nema 2% a ono sto ima zivi ko u tudjoj zemlji... ali to izgleda mnogima od njihovim sugradjana ne smeta... taj monstrum ubija moju zemlju vec godinama i koci joj da ide naprijed, postavlja sebe haman ko neunistivu drzavu koja ce odlucivati o sudbini BiH, e vala odlucivace kolko odlucuje texas(sjeti se holbruka) o sudbini sad-a... Cudis se sto se neprijateljski nastrojeni prema rs? pa covjece, ako si razuman, pa u sarajevu ima na hiljade ljudi sto je ta rs progonila i srusila im zivote, svo sarajevo je muceno vise od 3 godine od te rs, pa to je koda kazes kako to da su jevreji neprijateljski nastrojeni prema nacistickoj ideologiji, gdje je tu demokracija... mozda je ovo za tvoje pojmove pregrubo, i namjera mi nije da budem grub, ali ne mogu ima svih onih zrtava da presutim i ublazavam stvari, nazivam rs tvorevinom volje naroda i slicne budalestine, kada je toliko naroda stradalo od nje, JA sam stradao od nje... niti ja niti iko normalan ima ista protiv Srba, ali ako ce se Srbi poistovjecavati sa rs(za koju je svakom laiku poznatu sta predstavlja obicnom Bosnjaku, pa i Srbinu i Hrvatu sto prezivi rat na slobodnoj teritoriji) onda imamo problem iz kojeg cemo tesko izici...
primi moj srdacni pozdrav