FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ledeni_caj

#976 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Po meni je Van Gaal krivac za losa pojacanja u zadnje 2 godine. Za iducu sezonu vec to lici na nesto. Do kraja u LP :mrgreen:
missko

#977 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

BASS wrote:Neuer,Petersen,Vidal,Coentrao (valjda je i on skoro ugovoren) su kvalitet,ove sezone se ipak dovode stvarna pojačanja,a ne puko popunjavanje b tima.
Coentrao nece u Bayern i ne zeli ni da spominje odlazak bilo gdje, a Vidal bi rado al ga ovi nece samo su ga drzali kako bi oslabili Leverkuzen u borbi za drugo mjesto i sad je Nerlinger rekao da im takav tip igraca ne treba i da su na toj poziciji najjaci. Mislim da se sada Bayern treba rijesiti Pranjica, Timoschuka, Altintopa, Klosea, Van Buytena pa se onda zadat u kupovinu.
BHF_Manijak

#978 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

missko wrote:
BASS wrote:Neuer,Petersen,Vidal,Coentrao (valjda je i on skoro ugovoren) su kvalitet,ove sezone se ipak dovode stvarna pojačanja,a ne puko popunjavanje b tima.
Coentrao nece u Bayern i ne zeli ni da spominje odlazak bilo gdje, a Vidal bi rado al ga ovi nece samo su ga drzali kako bi oslabili Leverkuzen u borbi za drugo mjesto i sad je Nerlinger rekao da im takav tip igraca ne treba i da su na toj poziciji najjaci. Mislim da se sada Bayern treba rijesiti Pranjica, Timoschuka, Altintopa, Klosea, Van Buytena pa se onda zadat u kupovinu.
Slazem se za zadnju recenicu, ili su istroseni vec igraci ili su nikakav kvalitet! Da dovedu Boatenga iz Citya i Van der Wiela kako su planirali, bice dobro, uz Neuera, odbrana je govoto rijesena, u vezi ionako imaju odlicne igrace, kao i u napadu Gomeza!
MeanMachine

#979 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

missko wrote:
U potpunosti se slažem sa odabirom igrača koji bi ovog ljetnog prelaznog roka trebali napustiti Bayern, s tim da bih ja tu dodao još i Ottl-a, ali evo Bayern je večeras objavio kako će Altintop i Ottl, pored Kraft-a koji je ranije dogovorio svoj prelazak u Herthu, ovog ljeta sigurno napustiti Bayern. Ostaju od ranije nabrojanih "kandidata" Pranjić, Tymoshchuk, Klose i van Buyten.

Što se tiče Coentrao-a ne bih se složio da on neće u Bayern, čak je i goal.com pisao kako ima ekskluzivne informacije da je delegacija Benfice ove sedmice (u utorak) boravila u München-u radi pregovora o transferu ovog igrača u Bayern već ovog ljeta. Kao i obično pregovara se o sumi novca za ovaj transfer: Benfica traži 30 mil EUR, dok Bayern nije spreman toliko da plati (mediji šprekuliši da je ponuda Bayerna "teška" oko 20 mil EUR). Što se mene tiče neka se nađu "na pola puta" i eto Coentrao-a u Bayern već ovog ljeta :bih:

Pored Neuer-a, Coentrao-a i Petersen-a Bayern se treba potruditi i oko dovođenja jednog vrhunskog stopera i nova sezona može odmah početi :-D
BHF_Manijak

#980 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Citah na rtl-ovom teltextu da je delegacija Benfice bila vce u Mihnenu, te je sve izvjesniji prelazak Coentraoa u Minhen, samo je sad odsteta problem kao i kod Neuera, ali naci ce se na pola puta sto kolega iznad mene rece, mislim da ce Neuera dobit za 20mil +- a Coentraoa za nekih 25+-...A sto se stoperske pozicije tice, ponavljam tu ganjaju Boatenga iz Citya koji je kao i ostatak ludog Cityevog tima dobijao prilike nidje veze, odigra tri tekme pa ga nema 5, i sve tako u krug, tako da je vecina igraca Citya iz odbrane odigrala priblizan broj meceva, jedino je ja mislim Kompany standardan...Boatenga je jedino povreda prije mjesec-dva sprijecila da igra!
BASS

#981 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Coentrao svake neparne sedmice ne želi da čuje o transferu pa pregovara :)
A što se tiče vidala,može biti da je to taktika Bayerna,ali koliko sam shvatio Vidala Bayernovci ne žele,nego Haynkes želi da ga dovede sa sobom.Pored toga dobro je imati kvalitetnu zamjenu u sredini s obzirom na to koliko su ribe-roberi skloni povredama,a ni Švajni me iskreno nikad nije nešto posebno oduševljavao,ove sezone pogotovo.
Van buytena ne treba dirat - on se uvjek može iz naftalina izvadit,to mu je i funkcija :)
simonese

#982 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

BASS wrote:Coentrao svake neparne sedmice ne želi da čuje o transferu pa pregovara :)
A što se tiče vidala,može biti da je to taktika Bayerna,ali koliko sam shvatio Vidala Bayernovci ne žele,nego Haynkes želi da ga dovede sa sobom.Pored toga dobro je imati kvalitetnu zamjenu u sredini s obzirom na to koliko su ribe-roberi skloni povredama,a ni Švajni me iskreno nikad nije nešto posebno oduševljavao,ove sezone pogotovo.
Van buytena ne treba dirat - on se uvjek može iz naftalina izvadit,to mu je i funkcija :)
treba i Timoschuka ostaviti,allrounder je i dobar tehnicar
simonese

#983 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

BASS

#984 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Evo pregled mogućih protivnika u borbi za ligu šampiona :
After finishing third in the Bundesliga, Bayern enter the qualifying contest in the final round, officially entitled the play-off round. The first qualifying round for non-champions (to be played on 26/27 July and 2/3 August) involves the following ten clubs:

The third-placed team from Russia: Rubin Kazan
The runners-up from Ukraine: Dynamo Kyiv
The runners-up from Romania: FC Timisoara or FC Vaslui
The runners-up from Portugal: Benfica
The runners-up from Holland: Twente Enschede
The runners-up from Turkey: Trabzonspor or Fenerbahce
The runners-up from Greece: AEK Athens or PAOK F.C. or Panathinaikos or Olympiakos Volos
The runners-up from Switzerland: FC Zurich or FC Basel
The runners-up from Belgium: Standard Liège
The runners-up from Denmark: Odense BK or FC Midtjylland or Bröndby IF

Five of these clubs go forward to the play-off round, when five further clubs enter the competition:

The fourth-placed team from England: Manchester City or Arsenal
The fourth-placed team from Spain: Villarreal
The fourth-placed team from Italy: Udinese or Lazio
The third-placed team from Germany: Bayern
The third-placed team from France: Olympique de Marseille or Olympique Lyon or Paris St. Germain or Stade Rennes or Sochaux

The draw for the round involving Bayern will be made in Nyon on 5 August. The five clubs with the best UEFA coefficient will be seeded. Bayern are guaranteed to be seeds, as FCB boast the best coefficient of all the clubs in the qualifying competition. As a result of the seeding rules, Bayern cannot be drawn against Arsenal, Olympique Lyon, Benfica, Villarreal, or Olympique Marseille. By the same token, FCB could yet face Manchester City, Lazio or Fenerbahce.
MeanMachine

#985 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Jedan mali "update" oko transfera igrača u/iz Bayerna za narednu sezonu (mada ovo većina Vas naravno već zna, ali eto neka se i "ozvaniči" :-D ): Nils Petersen prešao iz Cottbusa u Bayern za, kako pišu mediji, oko 3 mil Eur; Hamit Altintop prešao u Real Madrid (bez obeštećenja, jer mu ističe ugovor); Andreas Ottl potpisao za Herthu (isto bez obeštećenja jer mu ugovor ističe ove godine). Pored ovoga tu je naravno i raniji prelazak Krafta, također u Herthu iz Berlina.

Ostaje da vidimo da li će nakon večerašnje kup utakmice, a najkasnije sutra, biti ozvaničen i objavljen prelazak Manuela Neuera u Bayern :bih: (uprava Bayerna tvrdi da je ovaj transfer već dogovoren, ali da Schalke vjerovatno čeka sa potvrdom ovog transfera dok ne prođe večerašnje finale kupa Njemačke).
Cvancika

#986 Re: FC Bayern Munchen

Post by Cvancika »

Nadam se da ce se ovaj petersen snaci bolje nego onda Podolski kada je dosao :thumbup: Jel ga ko gledao?
simonese

#987 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Cvancika wrote:Nadam se da ce se ovaj petersen snaci bolje nego onda Podolski kada je dosao :thumbup: Jel ga ko gledao?
mali je prvi strijelac Zweite sa 25 golova
http://www.youtube.com/watch?v=uBhbEoYWODY
MeanMachine

#988 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

simonese wrote:
Cvancika wrote:Nadam se da ce se ovaj petersen snaci bolje nego onda Podolski kada je dosao :thumbup: Jel ga ko gledao?
mali je prvi strijelac Zweite sa 25 golova
http://www.youtube.com/watch?v=uBhbEoYWODY
Tačno, sudeći samo po igri koju je u protekloj sezoni pokazao trebao bi biti pun pogodak (naravno nakon određenog vremena privikavanja na Bayern i stil fudbala koji se tu igra). S druge strane, ako se ne pokaže kao dobar transfer ne bi bio prvi, a sigurno ni zadnji koji nije uspio da se izbori za svoje mjesto u sastavu Bayerna. We'll see... :)
Eborg

#989 Re: FC Bayern Munchen

Post by Eborg »

Kako se zvao onaj što je igrao za Aachen i bio prvi strijelac lige? Grijao klupu sezonu ili polusezonu i prodaše ga Hannoveru ako se ne varam. Dakle, ovo ili su snimili nešto u njemu ili jednostavno hoće da zarade na njemu malo nakon što mu dignu rejting.
madtv

#990 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

Eborg wrote:Kako se zvao onaj što je igrao za Aachen i bio prvi strijelac lige? Grijao klupu sezonu ili polusezonu i prodaše ga Hannoveru ako se ne varam. Dakle, ovo ili su snimili nešto u njemu ili jednostavno hoće da zarade na njemu malo nakon što mu dignu rejting.
Jan Schlaudraff. Mada se ni u Hannoveru nije proslavio...
Eborg

#991 Re: FC Bayern Munchen

Post by Eborg »

E da, on. Ali ne bih povlačio paralelu sa Podolskim koji je bio mnogo poznatiji i etabliraniji kada je dolazio u Bayern, ovaj još treba da se navikne.
simonese

#992 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

ako ovaj KLOC potpise za Bayern momentalno cu se roknuti

http://www.bild.de/sport/fussball/nickl ... .bild.html
Basler

#993 Re: FC Bayern Munchen

Post by Basler »

simonese wrote:ako ovaj KLOC potpise za Bayern momentalno cu se roknuti

Ne brini, bit ćeš ti još među nama. :-D
Bosanski_kralj

#994 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

:thumbup: :thumbup:
missko

#995 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Pa isti tip kao i Gomez, nemaju razloga da ga uzmu a jos onog malog iz Cottbusa uzeli.
simonese

#996 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

missko wrote:

Pa isti tip kao i Gomez, nemaju razloga da ga uzmu a jos onog malog iz Cottbusa uzeli.
kako bolan isti tip Gomeza,pa Gomez je izmislio fudbal za onog kloca
BASS

#997 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Joj jest ovo sa Neuer-om više dosadno.Sad on hoće,a Shalke ga pokušava zadržati na silu.Sve mi se čini da će biti trakavica kao sa odlaskom Džeke iz Volfsburga

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... alten.html
MeanMachine

#998 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Mislim (zapravo nadam se) da od dolaska Bendtnera u Bayern nema ništa, jednostavno u ovom trenutku takav igrač nam nije potreban. Čak i da Bayernu treba napadač ima tu mnooooogo boljih opcija od Bendtnera.

S druge strane njemački mediji danas pišu kako je dogovoren transfer Rafinhe u Bayern za nekih 6 mil EUR i da se samo još čeka službena potvrda njegovog sadašnjeg kluba i Bayerna početkom naredne sedmice. Ovo bi značilo da bi Lahm ponovo igrao na lijevoj strani dok bi Rafinha igrao na poziciji desnog beka. Mislim da je ovo dobar transfer jer je trenutno malo teže naći dobrog desnog ili lijevog beka, a s obziroma da je plaćen "samo" :-D 6 mil EUR i nije neka prevelika investicija za Bayern. Ako se ovo ispostavi kao tačno onda bi definitivno prelazak Coentao-a u Bayern propao, a i sam Coentrao je izjavio da bi Benficu napustio samo kada bi mogao otići u R.Madrid.

Dodatna aktualna informacija je da u sljedeći ponedjeljak zasjeda uprava Schalke-a da donese konačnu odluku o transferu Neuer-a (tj. da li prihvataju ponudu Bayerna ili ne) pa bi tada konačno :-) trebalo da se znaju svi detalji oko ovog transfera.

Za Vidala se još ništa konkretnije ne zna, sam igrač želi u Bayern ali Leverkusen neće ni da čuje za odlazak Vidala bilo gdje, s tim da su već naglasili kako "naravno postoji određena svota novca kod koje bi oni ipak razmotrili mogućnost da dozvole Vidalu transfer". Dakle, sve upućuje na to da će Bayern, ukoliko žele Vidala ovog ljeta, vjerovatno morati izdvojiti prilično veliku sumu novca za tog igrača, ali eto vidjet ćemo kako će se ta situacija dalje razvijati.

Malo se raspisah, nemojte mi zamjeriti :D :thumbup:
simonese

#999 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

MeanMachine wrote:Mislim (zapravo nadam se) da od dolaska Bendtnera u Bayern nema ništa, jednostavno u ovom trenutku takav igrač nam nije potreban. Čak i da Bayernu treba napadač ima tu mnooooogo boljih opcija od Bendtnera.

S druge strane njemački mediji danas pišu kako je dogovoren transfer Rafinhe u Bayern za nekih 6 mil EUR i da se samo još čeka službena potvrda njegovog sadašnjeg kluba i Bayerna početkom naredne sedmice. Ovo bi značilo da bi Lahm ponovo igrao na lijevoj strani dok bi Rafinha igrao na poziciji desnog beka. Mislim da je ovo dobar transfer jer je trenutno malo teže naći dobrog desnog ili lijevog beka, a s obziroma da je plaćen "samo" :-D 6 mil EUR i nije neka prevelika investicija za Bayern. Ako se ovo ispostavi kao tačno onda bi definitivno prelazak Coentao-a u Bayern propao, a i sam Coentrao je izjavio da bi Benficu napustio samo kada bi mogao otići u R.Madrid.

Dodatna aktualna informacija je da u sljedeći ponedjeljak zasjeda uprava Schalke-a da donese konačnu odluku o transferu Neuer-a (tj. da li prihvataju ponudu Bayerna ili ne) pa bi tada konačno :-) trebalo da se znaju svi detalji oko ovog transfera.

Za Vidala se još ništa konkretnije ne zna, sam igrač želi u Bayern ali Leverkusen neće ni da čuje za odlazak Vidala bilo gdje, s tim da su već naglasili kako "naravno postoji određena svota novca kod koje bi oni ipak razmotrili mogućnost da dozvole Vidalu transfer". Dakle, sve upućuje na to da će Bayern, ukoliko žele Vidala ovog ljeta, vjerovatno morati izdvojiti prilično veliku sumu novca za tog igrača, ali eto vidjet ćemo kako će se ta situacija dalje razvijati.

Malo se raspisah, nemojte mi zamjeriti :D :thumbup:
odlican komentar
evo citam i da se Olic lagano vraca na teren sto znaci da je napad kvalitetno popunjen
za onog malog firgosa,sta rec,jebo te Real u paksu
madtv

#1000 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

:lol: :lol: :lol: :lol:
:sax:
Post Reply