GRAS - karte
- neo7
#977 Re: GRAS - karte
Jos ako je tu bio onaj revizor sa pokvarenim zubima ekipa za 10mimsy wrote:jest plava i grozno nasminkana
- BHF_Manijak
#978 Re: GRAS - karte
Ma znam koja je, treba nju dobro nalupati, a ako mi pukne film to cu i ruadit, jer se medju muskarcima malo mangup pravi, a znam ja sta bi nju smirilo, mora da co'eka kod kuce nema...mimsy wrote:jest plava i grozno nasminkana
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#979 Re: GRAS - karte
mnoge je iznervirala 
- dharma
#980 Re: GRAS - karte
Jel slucajno kratko osisana, nije skroz plava,kao pramenovi, ali dominira plavo. Joj opisa
U tramvaju pegla narod
-
nino90
#981 Re: GRAS - karte
ne mozes u tramvaj uci od revizora XDlajkujMe wrote:
Također moram da napomenem da je sveranje ovih zadnjih mjeseci neopisivo tesko, ovi iz grasa zaposlili hrpu novih revizora svake tri stanice nova grupa njih, cak neki dan na skenderiji bilo ih osmero od jednom
-
mimsy
#982 Re: GRAS - karte
Aha,muski dio suti ... dok ona ne zatvara ustaBHF_Manijak wrote:Ma znam koja je, treba nju dobro nalupati, a ako mi pukne film to cu i ruadit, jer se medju muskarcima malo mangup pravi, a znam ja sta bi nju smirilo, mora da co'eka kod kuce nema...mimsy wrote:jest plava i grozno nasminkana![]()
-
mimsy
#983 Re: GRAS - karte
ova je plava vecinom,kosa do ramena nasusurena,nekih 45 godina...nasminkanadharma wrote:Jel slucajno kratko osisana, nije skroz plava,kao pramenovi, ali dominira plavo. Joj opisaU tramvaju pegla narod
- dharma
#984 Re: GRAS - karte
Nisam tu vidjela, na srecu. Doduse, izbjegavam tramvaj, pa zato i ne znammimsy wrote:ova je plava vecinom,kosa do ramena nasusurena,nekih 45 godina...nasminkanadharma wrote:Jel slucajno kratko osisana, nije skroz plava,kao pramenovi, ali dominira plavo. Joj opisaU tramvaju pegla narod
i jako bezobrazna!
- ema_
#985 Re: GRAS - karte
Zašto onoliko siluju strance
Isto kakvi lovci, samo njih ganjaju... Mene fakat bude sramota 
-
Eborg
#986 Re: GRAS - karte
Izvlače im lovu na fazon. Ja sam jednom pričao na mobitel na engleskom i između ostalog nisam poništio kartu zbog toga što nije radilo ono čudo za poništavanje. Elem, čekali su u prikrajku da završim razgovor i onda su me peglali za 70 EUR pokušavajući da rukama i nogama objasne.ema_ wrote:Zašto onoliko siluju strance![]()
Isto kakvi lovci, samo njih ganjaju... Mene fakat bude sramota
- ema_
#987 Re: GRAS - karte
Odakle njima pravo da pljačkaju i to javno? Kako nemaju obraza
Ako je 26 km, ko im je dao ovlaštenje da daju svoje cifre, ma fuj
Koju će to sliku turisti ponijeti kući 
-
lajkujMe
#988 Re: GRAS - karte
Kako preveslati revizora:ema_ wrote:Odakle njima pravo da pljačkaju i to javno? Kako nemaju obrazaAko je 26 km, ko im je dao ovlaštenje da daju svoje cifre, ma fuj
step 1: uđi u tramvaj ne kupuj/ponistavaj kartu
step 2: kad vidis da reve ulaze u tramvaj sjedi mirno
step 3: uzmi mobitel islkjuci ton za svaki slucaj i stavi na uho (po mogucnosti snimaj razgovor)
step 4: kad je blizu pricaj na stranom jeziku
step 5: cekaj da dođe do tebe i na brutalnom engleskom kaze ticet plesa (ticket please)
step 6: odgovori na stranom, ne razumijem vas
step 7: cekaj da ti pocne traziti licnu da te zapise, nedaj licnu ali reci moje ime je Du Bist Scheise (ili nesto slicno)
step 8: kad ti kaze urnebesnu cifru kazne reci da zajedno izađete da mu ih direktno das u ruke ( na stranom )
step 9: izađi iz tramvaja i reci, hvala sto ste me ispratili od sad mogu sam ah također ovo sam snimo ode ovo u medije ( na bosanskom
step 10: pokazi srednji prst i bjezi
- lala*
#989 Re: GRAS - karte
lajkujMe wrote:Kako preveslati revizora:ema_ wrote:Odakle njima pravo da pljačkaju i to javno? Kako nemaju obrazaAko je 26 km, ko im je dao ovlaštenje da daju svoje cifre, ma fuj
step 3: uzmi mobitel islkjuci ton za svaki slucaj i stavi na uho (po mogucnosti snimaj razgovor)
step 5: cekaj da dođe do tebe i na brutalnom engleskom kaze ticet plesa (ticket please)
step 7: cekaj da ti pocne traziti licnu da te zapise, nedaj licnu ali reci moje ime je Du Bist Scheise (ili nesto slicno)
step 8: kad ti kaze urnebesnu cifru kazne reci da zajedno izađete da mu ih direktno das u ruke ( na stranom )
step 9: izađi iz tramvaja i reci, hvala sto ste me ispratili od sad mogu sam ah također ovo sam snimo ode ovo u medije ( na bosanskom)
![]()
![]()
- Truba
#990 Re: GRAS - karte
najjednostavnije je izaći iz tramvaja kad uđu i ćao
- ema_
#991 Re: GRAS - karte
komi wrote:najjednostavnije je izaći iz tramvaja kad uđu i ćao
Onda ti nisi prisustvovao kad zatvore prednja, opkoli njih 10 dvije djevojke/mladića nižeg od 180 i lakšeg od 70/ili neku sličnu kategorijicu i onda ide show...
- smoki_choko
#992 Re: GRAS - karte
u toj situaciji pristupamo nasilnom otvaranju drugih, trecih vrata.ema_ wrote:komi wrote:najjednostavnije je izaći iz tramvaja kad uđu i ćao
Onda ti nisi prisustvovao kad zatvore prednja, opkoli njih 10 dvije djevojke/mladića nižeg od 180 i lakšeg od 70/ili neku sličnu kategorijicu i onda ide show...![]()
- Truba
#993 Re: GRAS - karte
pa i mene su opkolili u februaru 2009.ema_ wrote:komi wrote:najjednostavnije je izaći iz tramvaja kad uđu i ćao
Onda ti nisi prisustvovao kad zatvore prednja, opkoli njih 10 dvije djevojke/mladića nižeg od 180 i lakšeg od 70/ili neku sličnu kategorijicu i onda ide show...![]()
otada me nijednom nisu uhvatili
kad vidiš da su na stanici regulare izlaziš kao da je tvoja stanica i prošetaš
ovo važi kad ti se ne žuri nigdje a ako ti se žuri kreneš malo ranije pa prošetaš opet
naravno sve ako ne želiš plaćati
u posljednja 2 dana sam 3-4 puta kupio kartu jer sam žurio i morao sam u komercijalu
- ema_
#994 Re: GRAS - karte
Dobro si zapamtio nemili događajkomi wrote:pa i mene su opkolili u februaru 2009.ema_ wrote:komi wrote:najjednostavnije je izaći iz tramvaja kad uđu i ćao
otada me nijednom nisu uhvatili
kad vidiš da su na stanici regulare izlaziš kao da je tvoja stanica i prošetaš
ovo važi kad ti se ne žuri nigdje a ako ti se žuri kreneš malo ranije pa prošetaš opet
naravno sve ako ne želiš plaćati
u posljednja 2 dana sam 3-4 puta kupio kartu jer sam žurio i morao sam u komercijalu
Ja imam studentsku, ali mi je fakat ružno kad gledam te scene... A najjače su mi žene, ove iznad 50, kad im počnu sve po spisku
Svačega se po tramvajima može nagledati
-
The Realist
#995 Re: GRAS - karte
A dobro ljudi, ni ja ih radi njihovog ponašanja ne podnosim, ali mislim da bi ipak trebali plaćati karte (barem nekada, kad već imaju taj problem sa cijenama)
.
- vjesticanametli
#996 Re: GRAS - karte
lajkujMe wrote:Kako preveslati revizora:ema_ wrote:Odakle njima pravo da pljačkaju i to javno? Kako nemaju obrazaAko je 26 km, ko im je dao ovlaštenje da daju svoje cifre, ma fuj
step 9: izađi iz tramvaja i reci, hvala sto ste me ispratili od sad mogu sam ah također ovo sam snimo ode ovo u medije ( na bosanskom)
![]()
![]()
-
picigen
#997 Re: GRAS - karte
Jel se može kupiti karta, čekati reve dok ne uđu i tek onda je poništiti? Ako ne uđu, nosiš neponištenu kartu sa sobom par dana, nekad ćeš je poništiti... Ne vozim se često tramvajem, pa zato 
- smoki_choko
#998 Re: GRAS - karte
ja mislim da ako je kupis moras je isti dan upotrijebiti, nek me neko demantuje ako nisam upravupicigen wrote:Jel se može kupiti karta, čekati reve dok ne uđu i tek onda je poništiti? Ako ne uđu, nosiš neponištenu kartu sa sobom par dana, nekad ćeš je poništiti... Ne vozim se često tramvajem, pa zato
- ema_
#999 Re: GRAS - karte
smoki_choko wrote:ja mislim da ako je kupis moras je isti dan upotrijebiti, nek me neko demantuje ako nisam upravupicigen wrote:Jel se može kupiti karta, čekati reve dok ne uđu i tek onda je poništiti? Ako ne uđu, nosiš neponištenu kartu sa sobom par dana, nekad ćeš je poništiti... Ne vozim se često tramvajem, pa zato
Ma što bi? Pa na njoj nema nikakvih vremenskih oznaka ni ograničenja dok se ne poništi
- smoki_choko
#1000 Re: GRAS - karte
a sta ako je ponistis, mozes li je nosati dok ne naidju revizoriema_ wrote:smoki_choko wrote:ja mislim da ako je kupis moras je isti dan upotrijebiti, nek me neko demantuje ako nisam upravupicigen wrote:Jel se može kupiti karta, čekati reve dok ne uđu i tek onda je poništiti? Ako ne uđu, nosiš neponištenu kartu sa sobom par dana, nekad ćeš je poništiti... Ne vozim se često tramvajem, pa zato
Ma što bi? Pa na njoj nema nikakvih vremenskih oznaka ni ograničenja dok se ne poništi