GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mimsy

#976 Re: GRAS - karte

Post by mimsy »

jest plava i grozno nasminkana :D
neo7

#977 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

mimsy wrote:jest plava i grozno nasminkana :D
Jos ako je tu bio onaj revizor sa pokvarenim zubima ekipa za 10 :D
BHF_Manijak

#978 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

Ma znam koja je, treba nju dobro nalupati, a ako mi pukne film to cu i ruadit, jer se medju muskarcima malo mangup pravi, a znam ja sta bi nju smirilo, mora da co'eka kod kuce nema... :oops: :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#979 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

mnoge je iznervirala :D
dharma

#980 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Jel slucajno kratko osisana, nije skroz plava,kao pramenovi, ali dominira plavo. Joj opisa :-) U tramvaju pegla narod
nino90

#981 Re: GRAS - karte

Post by nino90 »

lajkujMe wrote:
Također moram da napomenem da je sveranje ovih zadnjih mjeseci neopisivo tesko, ovi iz grasa zaposlili hrpu novih revizora svake tri stanice nova grupa njih, cak neki dan na skenderiji bilo ih osmero od jednom :x
ne mozes u tramvaj uci od revizora XD
mimsy

#982 Re: GRAS - karte

Post by mimsy »

BHF_Manijak wrote:
Ma znam koja je, treba nju dobro nalupati, a ako mi pukne film to cu i ruadit, jer se medju muskarcima malo mangup pravi, a znam ja sta bi nju smirilo, mora da co'eka kod kuce nema... :oops: :x
Aha,muski dio suti ... dok ona ne zatvara usta :lol:
mimsy

#983 Re: GRAS - karte

Post by mimsy »

dharma wrote:Jel slucajno kratko osisana, nije skroz plava,kao pramenovi, ali dominira plavo. Joj opisa :-) U tramvaju pegla narod
ova je plava vecinom,kosa do ramena nasusurena,nekih 45 godina...nasminkana :shock: i jako bezobrazna!
dharma

#984 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

mimsy wrote:
dharma wrote:Jel slucajno kratko osisana, nije skroz plava,kao pramenovi, ali dominira plavo. Joj opisa :-) U tramvaju pegla narod
ova je plava vecinom,kosa do ramena nasusurena,nekih 45 godina...nasminkana :shock: i jako bezobrazna!
Nisam tu vidjela, na srecu. Doduse, izbjegavam tramvaj, pa zato i ne znam :D Ima jedna krace osisana, nije toliko strasna, ali je bila drska pravo, kad sam je imala (ne)priliku sresti:D
ema_

#985 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

Zašto onoliko siluju strance :roll: :roll: Isto kakvi lovci, samo njih ganjaju... Mene fakat bude sramota :-)
Eborg

#986 Re: GRAS - karte

Post by Eborg »

ema_ wrote:Zašto onoliko siluju strance :roll: :roll: Isto kakvi lovci, samo njih ganjaju... Mene fakat bude sramota :-)
Izvlače im lovu na fazon. Ja sam jednom pričao na mobitel na engleskom i između ostalog nisam poništio kartu zbog toga što nije radilo ono čudo za poništavanje. Elem, čekali su u prikrajku da završim razgovor i onda su me peglali za 70 EUR pokušavajući da rukama i nogama objasne. :-) A ostale likove bez karte nisu ni pogledali.
ema_

#987 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

Odakle njima pravo da pljačkaju i to javno? Kako nemaju obraza :cry: Ako je 26 km, ko im je dao ovlaštenje da daju svoje cifre, ma fuj :x Koju će to sliku turisti ponijeti kući :-)
lajkujMe

#988 Re: GRAS - karte

Post by lajkujMe »

ema_ wrote:Odakle njima pravo da pljačkaju i to javno? Kako nemaju obraza :cry: Ako je 26 km, ko im je dao ovlaštenje da daju svoje cifre, ma fuj :x Koju će to sliku turisti ponijeti kući :-)
Kako preveslati revizora:

step 1: uđi u tramvaj ne kupuj/ponistavaj kartu
step 2: kad vidis da reve ulaze u tramvaj sjedi mirno
step 3: uzmi mobitel islkjuci ton za svaki slucaj i stavi na uho (po mogucnosti snimaj razgovor)
step 4: kad je blizu pricaj na stranom jeziku
step 5: cekaj da dođe do tebe i na brutalnom engleskom kaze ticet plesa (ticket please)
step 6: odgovori na stranom, ne razumijem vas
step 7: cekaj da ti pocne traziti licnu da te zapise, nedaj licnu ali reci moje ime je Du Bist Scheise (ili nesto slicno)
step 8: kad ti kaze urnebesnu cifru kazne reci da zajedno izađete da mu ih direktno das u ruke ( na stranom )
step 9: izađi iz tramvaja i reci, hvala sto ste me ispratili od sad mogu sam ah također ovo sam snimo ode ovo u medije ( na bosanskom :dance: )
step 10: pokazi srednji prst i bjezi

:dance: :run: :lol:
lala*

#989 Re: GRAS - karte

Post by lala* »

lajkujMe wrote:
ema_ wrote:Odakle njima pravo da pljačkaju i to javno? Kako nemaju obraza :cry: Ako je 26 km, ko im je dao ovlaštenje da daju svoje cifre, ma fuj :x Koju će to sliku turisti ponijeti kući :-)

step 3: uzmi mobitel islkjuci ton za svaki slucaj i stavi na uho (po mogucnosti snimaj razgovor)
step 5: cekaj da dođe do tebe i na brutalnom engleskom kaze ticet plesa (ticket please)
step 7: cekaj da ti pocne traziti licnu da te zapise, nedaj licnu ali reci moje ime je Du Bist Scheise (ili nesto slicno)
step 8: kad ti kaze urnebesnu cifru kazne reci da zajedno izađete da mu ih direktno das u ruke ( na stranom )
step 9: izađi iz tramvaja i reci, hvala sto ste me ispratili od sad mogu sam ah također ovo sam snimo ode ovo u medije ( na bosanskom :dance: )

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Truba

#990 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

najjednostavnije je izaći iz tramvaja kad uđu i ćao
ema_

#991 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

komi wrote:najjednostavnije je izaći iz tramvaja kad uđu i ćao

Onda ti nisi prisustvovao kad zatvore prednja, opkoli njih 10 dvije djevojke/mladića nižeg od 180 i lakšeg od 70/ili neku sličnu kategorijicu i onda ide show... :-) :-)
smoki_choko

#992 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

ema_ wrote:

Onda ti nisi prisustvovao kad zatvore prednja, opkoli njih 10 dvije djevojke/mladića nižeg od 180 i lakšeg od 70/ili neku sličnu kategorijicu i onda ide show... :-) :-)
u toj situaciji pristupamo nasilnom otvaranju drugih, trecih vrata. :-)
Truba

#993 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

ema_ wrote:

pa i mene su opkolili u februaru 2009.
otada me nijednom nisu uhvatili

kad vidiš da su na stanici regulare izlaziš kao da je tvoja stanica i prošetaš

ovo važi kad ti se ne žuri nigdje a ako ti se žuri kreneš malo ranije pa prošetaš opet

naravno sve ako ne želiš plaćati

u posljednja 2 dana sam 3-4 puta kupio kartu jer sam žurio i morao sam u komercijalu
ema_

#994 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

komi wrote:
ema_ wrote:

pa i mene su opkolili u februaru 2009.
otada me nijednom nisu uhvatili

kad vidiš da su na stanici regulare izlaziš kao da je tvoja stanica i prošetaš

ovo važi kad ti se ne žuri nigdje a ako ti se žuri kreneš malo ranije pa prošetaš opet

naravno sve ako ne želiš plaćati

u posljednja 2 dana sam 3-4 puta kupio kartu jer sam žurio i morao sam u komercijalu
Dobro si zapamtio nemili događaj :D

Ja imam studentsku, ali mi je fakat ružno kad gledam te scene... A najjače su mi žene, ove iznad 50, kad im počnu sve po spisku :lol: :lol:

Svačega se po tramvajima može nagledati :mrgreen:
The Realist

#995 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

A dobro ljudi, ni ja ih radi njihovog ponašanja ne podnosim, ali mislim da bi ipak trebali plaćati karte (barem nekada, kad već imaju taj problem sa cijenama) :D .
vjesticanametli

#996 Re: GRAS - karte

Post by vjesticanametli »

lajkujMe wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jao sceneeeeeeeeeeeee moje ime je du bist Scheise a prezime du arschgesicht :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
picigen

#997 Re: GRAS - karte

Post by picigen »

Jel se može kupiti karta, čekati reve dok ne uđu i tek onda je poništiti? Ako ne uđu, nosiš neponištenu kartu sa sobom par dana, nekad ćeš je poništiti... Ne vozim se često tramvajem, pa zato :)
smoki_choko

#998 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

picigen wrote:Jel se može kupiti karta, čekati reve dok ne uđu i tek onda je poništiti? Ako ne uđu, nosiš neponištenu kartu sa sobom par dana, nekad ćeš je poništiti... Ne vozim se često tramvajem, pa zato :)
ja mislim da ako je kupis moras je isti dan upotrijebiti, nek me neko demantuje ako nisam upravu
ema_

#999 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

smoki_choko wrote:
picigen wrote:Jel se može kupiti karta, čekati reve dok ne uđu i tek onda je poništiti? Ako ne uđu, nosiš neponištenu kartu sa sobom par dana, nekad ćeš je poništiti... Ne vozim se često tramvajem, pa zato :)
ja mislim da ako je kupis moras je isti dan upotrijebiti, nek me neko demantuje ako nisam upravu

Ma što bi? Pa na njoj nema nikakvih vremenskih oznaka ni ograničenja dok se ne poništi :)
smoki_choko

#1000 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

ema_ wrote:
smoki_choko wrote:

Ma što bi? Pa na njoj nema nikakvih vremenskih oznaka ni ograničenja dok se ne poništi :)
a sta ako je ponistis, mozes li je nosati dok ne naidju revizori
Post Reply