Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedno pitanje ako je neko imao slicno iskustvo.. Izmedju prve i druge koverte sam otisao iz zemlje, tako da sam propustio da preuzmem... Sta sada? Otici u Ministarstvo traziti rjesenje? A najgore sto kako se cini necu biti nazad u Sarajevu par mjeseci... Da li moze doci do neke zastare?
Imam clana familije koji je otisao vani i rjesio sam dosta stvari preko punomoci, za one koje mi nije stigao napisati rekao sam mu da ih napravi u dkp predstavnistvu BiH, ali on nije to jos uradio. Pa rekoh da i to podijelim s forumom...(nisam siguran, ali mi logicno zvuci da moze).
iceman ze wrote:Imam clana familije koji je otisao vani i rjesio sam dosta stvari preko punomoci, za one koje mi nije stigao napisati rekao sam mu da ih napravi u dkp predstavnistvu BiH, ali on nije to jos uradio. Pa rekoh da i to podijelim s forumom...(nisam siguran, ali mi logicno zvuci da moze).
Može se uraditi, ja sam tako za jednu ostavinsku uradio u našem DKP-u
Poz svima, ove godine prvi put predajem za povrat poreza, po osnovu kamata na stambeni kredit. Prije mozda mjesec stigla mi je koverta iz porezne gdje je naznacena cifra koja mi treba biti isplacena dok mi je danas na banku uplacen povrat poreza iz ministarstva financija ali cifra je manja od one naznacene u prvoj koverti, na prvoj je ista cifra koja je dobije racunom na onom obrascu za prijavu, pa me zanima jeli ovo neka greska ministarstva ili se odbija nesto sto ja ne znam.
Hvala na odgovoru
daydream23 wrote:Poz svima, ove godine prvi put predajem za povrat poreza, po osnovu kamata na stambeni kredit. Prije mozda mjesec stigla mi je koverta iz porezne gdje je naznacena cifra koja mi treba biti isplacena dok mi je danas na banku uplacen povrat poreza iz ministarstva financija ali cifra je manja od one naznacene u prvoj koverti, na prvoj je ista cifra koja je dobije racunom na onom obrascu za prijavu, pa me zanima jeli ovo neka greska ministarstva ili se odbija nesto sto ja ne znam.
Hvala na odgovoru
Meni uvijek uplate u dva dijela.
Odnos je cca 67/33 posto
daydream23 wrote:Poz svima, ove godine prvi put predajem za povrat poreza, po osnovu kamata na stambeni kredit. Prije mozda mjesec stigla mi je koverta iz porezne gdje je naznacena cifra koja mi treba biti isplacena dok mi je danas na banku uplacen povrat poreza iz ministarstva financija ali cifra je manja od one naznacene u prvoj koverti, na prvoj je ista cifra koja je dobije racunom na onom obrascu za prijavu, pa me zanima jeli ovo neka greska ministarstva ili se odbija nesto sto ja ne znam.
Hvala na odgovoru
Meni uvijek uplate u dva dijela.
Odnos je cca 67/33 posto