Nemoj samo da mi umreš, ne bi se imao kome pošteno nasmijat. Ti čovječe nit čitaš nit pokušavaš da skontaš ono što drugi pišu. Haj sad ako ti nije teško samo pročitaj 1. rečenicu svog prethodnog posta. Ovo što ti pišeš je druga rečenica. Al helem nejse. Priča o Begoviću i Trebinju nema veze s tim da je on počeo karijeru u Trebinju, već s onim šta bi bilo kad bi bilo. Ako ne kontaš šta sam htio reči žao mi je zaista.Rookie wrote:Ma umrijeću od smijeha, nemoj više, lerdi. Prva rečenica nije argument, već pitanje i pobijanje tvog izjednačavanja Šehića i Begovića, jer je i ovaj drugi kao ponikao u Trebinju! E pa nije!
Nebulozno porediti dva golmana?Pa, majstore, tvoj je glavni argument u usporedbi Begovića i Šehića bio razlika u kvalitetu liga u kojima brane? Zašto je sad to odjednom nemoguće prenijeti na Hasagić - Begović? Premiership - Turska?
Mora da je teško, jer taj tvoj glavni argument jačine lige nije nikad ni imao smisla!
Pazi sad, ja kažem za Šehića da je slab na istrčavanjima, a Begović je i gore osakaćen tim prevažnim segmentom. Tih 7-8 pravo ekstra izlijetanja na centaršut se nije desilo. Jednom je u noge uspješno se bacio liku i to je sve. Mnogi golmani bi bili na lopti kod prvog gola sa 5 metara glavom.
Izgubi smisao ova rasprava s lerdijem. Ne nastavljaj molim te, gubiš se. Idemo dalje kad se osvrneš na činjenicu da je Begović do engleske dogurao lakše kao kanadska izbjeglica, nego što bi takav transfer napravio iz Leotara, recimo.
I kad se osvrneš na logiku skupljanja sličica i njenu primjenu na relaciji Hasagić - Begović. Bar te dvije stvari, da rasprava ima smisla.
Nije mi jasno kako ne kontaš da je nemoguće praviti usporedbu između Šehića i Begovića, na isti način kako se pravi poređenje između Hasagića i Begovića. Šehić i Begović su dva golmana koja su relativno novi u ekipi i nemaju skoro pa nikakvog reprezentativnog iskustva. Zbog toga u poređenju između njih možeš koristiti argument jačine lige u kojoj igraju kao glavni argument. S druge strane imaš Hasagića koji je dugi niz godina prvi golman reprezentacije, koji ima ogromno reprezentativno iskustvo što ga i pored toga što igra u slabijoj ligi od Begovića stavlja u bolji položaj. Nema Hasagić potrebe da skuplja sličice kao Šehić, jer taj čovjek je ipak branio pored jednog Vilje, Anrija itd. Jel ti možda sad jasno, ili da počnem crtati?
Mislim ovo što pišeš je stvarno nebulozno. Po tebi jačina lige u kojoj igrač igra nije nikakvo mjerilo. Po tome bi se u ozbiljno razmatranje moglo uzeti upoređivanje Bekrića i Runija, Škore i Vilje, Gavarića i Esijena. Jesam li ja ovo nešto fulio ili ti zaista ovako razmišljaš?
Što se tiče klipova koje si postavio, te golova koje si naglasio ja sam ovdje vidio samo jednu Asmirovu greškicu i to mu je njegov igrač dao go. Da je mogao pokupiti ranije jeste, ali dešava se. U ostalim situacijama odbrana je podbacila.