Kažnjiv je svaki poziv na nasilje, pa i tvoj poziv! Čak i na ovom forumu...Qler wrote:Hajde ti ganjaj kirminalca u 3 ujutro, pa kad ti iskoci iz mraka sa suzavcem a ti ne znas sta je to u tom trenutku, pa onda stani, pitaj ga, izvini, da li zelis da me onesposobis da bi pobjegao, ili da me ubijes, pa kad ti gospodin kriminalac fino obrazlozi svoje namjere, reci mu, e uredu, haj ti mene poprskaj, sad ce doci kolega, da nastavi potjeru.
Trebao ga je medju oci upucati!
Ne znas sta je bilo, nemoj pricati gluposti, ne opravdavaj zlocinca, i ne omalovazavaj policiju. Sto neko rece, dok ih ne pocnu ubijati, nece se smiriti. Ovako nesto se davno trebalo desiti. I da se hoce jos ponoviti. Zao mi samo policajaca koji se ipak moraju nositi s time da su upucali nekoga.
Ja pokušavam otvoriti raspravu s pitanjem da li je policajac možda "prebrzo" upotrijebio vatreno oružje, da li je imao prije toga drugi način da savlada i onesposobi počinioca u pokušaju kriminalne radnje?
Zar nije policajac profesionalno osposobljen da fizički spriječi neko lice da mu prska suzavcem u lice?
Pokušaj učestvovati u raspravi s pristojnom intonacijom, možda i nađemo odgovore