Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
poznanik

#976 Re: Policija

Post by poznanik »

Qler wrote:Hajde ti ganjaj kirminalca u 3 ujutro, pa kad ti iskoci iz mraka sa suzavcem a ti ne znas sta je to u tom trenutku, pa onda stani, pitaj ga, izvini, da li zelis da me onesposobis da bi pobjegao, ili da me ubijes, pa kad ti gospodin kriminalac fino obrazlozi svoje namjere, reci mu, e uredu, haj ti mene poprskaj, sad ce doci kolega, da nastavi potjeru.
Trebao ga je medju oci upucati!
Ne znas sta je bilo, nemoj pricati gluposti, ne opravdavaj zlocinca, i ne omalovazavaj policiju. Sto neko rece, dok ih ne pocnu ubijati, nece se smiriti. Ovako nesto se davno trebalo desiti. I da se hoce jos ponoviti. Zao mi samo policajaca koji se ipak moraju nositi s time da su upucali nekoga.
Kažnjiv je svaki poziv na nasilje, pa i tvoj poziv! Čak i na ovom forumu...

Ja pokušavam otvoriti raspravu s pitanjem da li je policajac možda "prebrzo" upotrijebio vatreno oružje, da li je imao prije toga drugi način da savlada i onesposobi počinioca u pokušaju kriminalne radnje?

Zar nije policajac profesionalno osposobljen da fizički spriječi neko lice da mu prska suzavcem u lice?

Pokušaj učestvovati u raspravi s pristojnom intonacijom, možda i nađemo odgovore :oops:
Qler

#977 Re: Policija

Post by Qler »

poznanik wrote:
Qler wrote:Hajde ti ganjaj kirminalca u 3 ujutro, pa kad ti iskoci iz mraka sa suzavcem a ti ne znas sta je to u tom trenutku, pa onda stani, pitaj ga, izvini, da li zelis da me onesposobis da bi pobjegao, ili da me ubijes, pa kad ti gospodin kriminalac fino obrazlozi svoje namjere, reci mu, e uredu, haj ti mene poprskaj, sad ce doci kolega, da nastavi potjeru.
Ne znas sta je bilo, nemoj pricati gluposti, ne opravdavaj zlocinca, i ne omalovazavaj policiju. Sto neko rece, dok ih ne pocnu ubijati, nece se smiriti. Ovako nesto se davno trebalo desiti. I da se hoce jos ponoviti. Zao mi samo policajaca koji se ipak moraju nositi s time da su upucali nekoga.

Ja pokušavam otvoriti raspravu s pitanjem da li je policajac možda "prebrzo" upotrijebio vatreno oružje, da li je imao prije toga drugi način da savlada i onesposobi počinioca u pokušaju kriminalne radnje?

Zar nije policajac profesionalno osposobljen da fizički spriječi neko lice da mu prska suzavcem u lice?

Pokušaj učestvovati u raspravi s pristojnom intonacijom, možda i nađemo odgovore :oops:

I ti bas valjas gluposti, da izvines na izrazu.

Pa nije ovo amerika, gdje se kod nas policija obucava za takve stvari? Pa kod nas jednom godisnje idu na vjezbe gadjanja, a ne da ih obucavaju da ne osjete suzavac. I ti se malo uozbilji. Pricat cemo o kaznjavanju za pozivanje na nasilje kada budemo imali drzavu i policiju kako treba. Do tada, jedini lijek ovim kriminalcima je ovako, metak u celo. Opravdana je upotreba sile, ja ti kazem, ti ako mislis da bi drugacije postupio, cujem traze poicajaca, pa se prijavi, pa kad se nagledas svakavke stoke u ovom gradu, kad ti neko u mraku skoci ispred tebe, a vidio si sta je sve uradio, stani pa popricaj sa njim, da se dogovorite o nivou sile koji trebas primjeniti.
respo

#978 Re: Policija

Post by respo »

poznanik wrote:

nije prebrzo upotrijebio oruzje
brzina je vrlina uspjesnih
nije imao jer "tim"(u ovom slucaju tehnika) koji pobjedjuje se ne mijenja
jeste osposobljen je al nije bio dovoljno brz da spijeci prskanje pa ga je sprijecio pucanjem

trebaju poceti svi redom usavrsavati pucanje da ovaj i ne potegne suzavac
eto ti pristojna intonacija koja je nasla odgovore :D
poznanik

#979 Re: Policija

Post by poznanik »

respo wrote:nije prebrzo upotrijebio oruzje
jeste osposobljen je al nije bio dovoljno brz da spijeci prskanje pa ga je sprijecio pucanjem

Ne vjerujem da ti imaš kredibilitet da odgovaraš "pristojno", ne nakon opsovane uvrede pisane par postova iznad. :x
Creasy

#980 Re: Policija

Post by Creasy »

respo wrote:za ove sto se brinu jeli prekoracio zakon itd
jeste prekoracio je i to previse
neka je
da ih hoce vise u ovakvim situacijama prekoraciti
pa nek se ovi zale vodovodu sto je prekoracio a nek se klanjaju njemu sto ce mu dijete sutra mirno otici u skolu i nazad da ne bude ubijeno prebijeno opljackano itd

nabijem vas na k... prekoraceni
zna li iko ime tog policajca da mu dignemo spomenik pored tite u kampusu

Znam ja tog policajca licno, extra momak. :thumbup:

Ime mu necu otkriti, samo cu reci da je iz Lukavice. :bih:
Last edited by Creasy on 27/12/2010 13:39, edited 1 time in total.
samo_ovaj_put

#981 Re: Policija

Post by samo_ovaj_put »

willson wrote:Mislim da je policajca ispostovao uvjete pod tackom 3. Clana 3 . tako da nije doslo do prekoracenja sile . :thumbup: :bih: Policajca treba biti unaprjedenj u zvanje Stariji Inspektor i to odmah nagradno putovanje na Havaje i bespovratni kredit od jedno 20 000 KM . Pa ce i drugi biti motivisani da koriste ovlastenja .
Zivio Majstore .
:thumbup:
lgG

#982 Re: Policija

Post by lgG »

poznanik wrote:

ma pusti.. da se neko od njih nadje u slicnoj situaciji pa da dobije medju oci.. ta prica mi se ne svidja
suzavac, strah, tuca, pa i mrak, ma malo sutra znao je on gdje je glava pa ubij, pucaj u glavu, meni licno takav policajac ne treba i svako ko ce se preplasiti tek tako i izgubiti kontrolu nek ide cuvati ovce
ali opet nisam bio tu i ne poznajem bas dobro situaciju pa .. ne morate me napadati sad :roll:
cappy_tempo

#983 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

ocigledno mnogi od vas nikad nisu bili ni blizu suzavca,a ne prskani.aj sad fino u stanicu otidjite i recite da vas samo jednom po ocima malo pa onda dodjite i pisite sto je policajac pucao.jest da ih ne volim al vala svak cast za ovo pucanje,previse su se ovi lopovi,narkomani digli.pricate kako je u gradu jebeno,kako se puca...a kad se napadne policajac i ovaj upuca frajera koji je vrsio pljacku,obijanje onda ste protiv policajca(neki)
Vragolan

#984 Re: Policija

Post by Vragolan »

Da li je policajac bio "rejonski policajac" i bio sam u ophodnji ili je bio u ophodnji s kolegom koji je, nakon onesposobljavanja suzavcem ovog prvog, mogao poći za počiniocem provale?

Da li je zaista prvi policajac morao upotrijebiti vatreno oružje nakon sopstvenog onesposobljavanja suzavcem, šta je htio postići pucanjem u počinioca?

Šta je bio cilj prskanjem suzavca: namjera bijega sa mjesta zločina ili pokušaj napada i ugrožavanje života policajca?
sta drugo reci osim da seres ko foka (da prostis), nedjeljom se sastaje krug prdohana na ekonomiji pa idi tamo sa njima preljevaj iz supljeg u prazno

ti pokusavas otvoriti raspravu o stvarima o kojima pojma nemas
i gledas previse filmova (tipa izbacivaca koji koriste peperspray kao osvjezivac daha)
probaj se ti profesionalno osposobiti za izbjegavanje spreja, ja gluposti majko moja

i ocigledno nisi nikada pogledao strahu u oci, i bolje je i moli Boga da ne pogledas

kako ocekujes od nekog da
učestvovati u raspravi s pristojnom intonacijom, možda i nađemo odgovore
kada ti pojma nemas o cemu pricas, nemozes ti konstruktivno raspravljati jer mislis da se policija obucava za fizicko sprijecavanje prskanja lica suzavcem

mozda ce sada policajci hodati sa gas maskama :lol: :lol: :lol: :lol:
koja hrpa gluposti, cuj
[/quote] jos sebi ne mogu doci
Last edited by Vragolan on 27/12/2010 13:47, edited 5 times in total.
respo

#985 Re: Policija

Post by respo »

poznanik wrote:
respo wrote:nije prebrzo upotrijebio oruzje

Ne vjerujem da ti imaš kredibilitet da odgovaraš "pristojno", ne nakon opsovane uvrede pisane par postova iznad. :x
opsuje nekad i komsic i obama i sanader i svi pa imaju kredibilitet :)
a ova opsovana uvreda je bila druga metoda (koja nazalost koristi i u drugim slucajevima u nasem drustvu da se stigne do zeljenog cilja)da se sprijeci kazneno dijelo
poznanik

#986 Re: Policija

Post by poznanik »

Creasy wrote:Znam ja tog policajca licno, extra momak. :thumbup:
Ne ulazeći u moralne vrijednosti tog policajca, za koje ne sumnjam da su vrijedne, zaista me čudi kako se može desiti da ga, u vršenju dužnosti, a pretpostavljam da su policajci u takvim situacijama posebno oprezni, sprejom - suzavcem poprska neki balavac :?

I da ovaj potom, u strahu ili u kakvom već razmišljanju, upotrijebi vatreno oružje i zapuca u njegovom pravcu...

Mogao je tog počinioca ubiti, pucajući "naslijepo", mogao je usput ubiti ili teško raniti i nekog drugog, nevinog :(

Nisam stručan da procijenim samoodbranu, ali evo ima stručnjaka koji sve znaju :oops:

Bez obzira na "ljudskost" tog policajca, ne bih volio da mi on obezbjeđuje životni prostor, ko zna ko može glavu izgubiti u njegovom naletu straha ili panike :(
respo

#987 Re: Policija

Post by respo »

Creasy wrote:
respo wrote:za ove sto se brinu jeli prekoracio zakon itd
jeste prekoracio je i to previse
neka je
da ih hoce vise u ovakvim situacijama prekoraciti
pa nek se ovi zale vodovodu sto je prekoracio a nek se klanjaju njemu sto ce mu dijete sutra mirno otici u skolu i nazad da ne bude ubijeno prebijeno opljackano itd

nabijem vas na k... prekoraceni
zna li iko ime tog policajca da mu dignemo spomenik pored tite u kampusu

Znam ja tog policajca licno, extra momak. :thumbup:

Ime mu necu otkriti, samo cu reci da je iz Lukavice. :bih:
ovo za kazivanje imena je bilo figurativno
nego mascherano kako bi ti postupio?
bili im trazio cvaju?
respo

#988 Re: Policija

Post by respo »

lgG wrote:ma pusti.. da se neko od njih nadje u slicnoj situaciji pa da dobije medju oci.. ta prica mi se ne svidja
suzavac, strah, tuca, pa i mrak, ma malo sutra znao je on gdje je glava pa ubij, pucaj u glavu, meni licno takav policajac ne treba i svako ko ce se preplasiti tek tako i izgubiti kontrolu nek ide cuvati ovce
ali opet nisam bio tu i ne poznajem bas dobro situaciju pa .. ne morate me napadati sad :roll:
mozes se naci u istoj situaciji samo ako imas namjeru provaliti u auto radi kradje bilo auta bilo cd playera
a u toj situaciji se necu nikad naci
a ti ako si dr jekyll i mr hyde onda blago tebi
kojeime

#989 Re: Policija

Post by kojeime »

...
madner

#990 Re: Policija

Post by madner »

poznanik wrote:
Ne ulazeći u moralne vrijednosti tog policajca, za koje ne sumnjam da su vrijedne, zaista me čudi kako se može desiti da ga, u vršenju dužnosti, a pretpostavljam da su policajci u takvim situacijama posebno oprezni, sprejom - suzavcem poprska neki balavac :?

I da ovaj potom, u strahu ili u kakvom već razmišljanju, upotrijebi vatreno oružje i zapuca u njegovom pravcu...

Mogao je tog počinioca ubiti, pucajući "naslijepo", mogao je usput ubiti ili teško raniti i nekog drugog, nevinog :(

Nisam stručan da procijenim samoodbranu, ali evo ima stručnjaka koji sve znaju :oops:

Bez obzira na "ljudskost" tog policajca, ne bih volio da mi on obezbjeđuje životni prostor, ko zna ko može glavu izgubiti u njegovom naletu straha ili panike :(
Ne bih da ocjenjujem tvoje moralne vrijednosti, za koje ne sumnjam da su vrijedne, ali zaista me cudi kako se moze desiti da, tokom forumanja, a pretpostavljam da su forumasi tokom forumanja posebeno oprezni, neko moze napisat nesto ovako podlo i ljigavo.
Vragolan

#991 Re: Policija

Post by Vragolan »

kojeime wrote:A da policiju naoruzaju teaserima, puskama sa pepper kuglicama i ostalim napravama koje se koriste u svjetskim policijama umjesto da nose samo oruzije sa bojevom municijom. Pa kada pucaju u kriminalce da ih onesposobe, a ne ubiju. Tako bi i policajcima bilo lakse da ne misle o tome kako su ubili covjeka.

Ne kazem da se policajcima uopste ne da oruzije sa bojevom municijim, ali da to bude bas zadnja opcija.

Ali za to treba novca.

Nego, mene od teme o hamzi i komsiji muci nesto po pitanju policije. Dakle, policija dolazila cak i prisustvovala situaciji kada komsija maltretira hamzu i nisu pisali prekrsajne prijava protiv komsije.

Zar takav rad policije nije za osudu i bez opravdanja?
sam si odgovorio
koliko para toliko muzike
ali za te stvari bi trebalo i zakon mijenjati
sjecam se vremena kad se za ubistvo bobija u VB automatski dobijala smrtna kazna, pa bobiji ko gospoda samo penreke nosali

ovdje vecina vas ne shvata jednu stvar, napad, bilo kakav, na policiju ili policajca je napad na drzavu
on nosi zastavu ili grb drzave, kantona, entiteta na rukavu
on sprovodi zakon drzave
jer ako nije policija sigurna kako da mi budemo sigurni

sto neko rece sta je trebao taj policajac, prvo zaustaviti tog kretena i pitati ga tipa cek cek da te prvo pitam nesta pa onda porvjeriti sta mu je raditi po zakonu pa onda poduzeti odgovarajuce mjere .....
dajete ljudi plizzzzz
i dalje stojim pri tvrdnji da bi ga ja suspendovao zato sto je promasio

ljepa milicija, kako bi sada u neko cosku dnevnih novina sitnim slovima pisalo "kriminalac nastrado u okrsaju sa milicijom" (i ako bi ostao ranjen dokusurili bi ga) i gotovo, ne bi se uopste raspravljalo o opravdanosti upotrebe sile
palamuda

#992 Re: Policija

Post by palamuda »

Samo žal jedan veliki što govno nakon ranjavanja nije krepalo.
Policajcu svaka čast samo ljudino poradi na gađaju, u mozak odsad.
Qler

#993 Re: Policija

Post by Qler »

poznanik wrote:

Ne znam koliko je tebi godina, ali meni covjek koji je '72 godiste ne spada u balavce. Drugo, to se desilo u 3 sata ujutro, nakon duge potjere, ganjanja, upozorenja, i taj "balavac" je iz mraka napao policajca, poprskao ga, udario, i sta bi ti uradio, da u mraku vidis osudjenog kriminalca da je uperio u tebe nesto? Bez obzira na tvoju ljudskost, ti moli boga da ti neko ovakav cuva porodicu. I ja znam tog policajca, i on je iz Lukacice isto kao sto sam ja iz Štokholma :D

I molim te, hajde mi ti objasni kako bi ti reagovao? Da te neko tako napadne, da ne znas hoce li pucati, hoce li ti oteti pistolj? Sta bi to ti uradio, onako, raborit i racionalno razmisljajuci poslije svega sto ti se izdesavalo tako te noci?
poznanik

#994 Re: Policija

Post by poznanik »

madner wrote:
poznanik wrote:

Ne bih da ocjenjujem tvoje moralne vrijednosti, za koje ne sumnjam da su vrijedne, ali zaista me cudi kako se moze desiti da, tokom forumanja, a pretpostavljam da su forumasi tokom forumanja posebeno oprezni, neko moze napisat nesto ovako podlo i ljigavo.

Žao mi je ako pokušaj trezvenog razmišljanja odvlači pažnju sa huškačkog i pristrasnog navijanja za policajca-kukavicu.
Ovom društvu ne treba policijski kukavičluk koji može prouzročiti neželjene posljedice, stradanje nevinih. Pretpostavljam da tvoje sjećanje može doprijeti do milicionera Jažića, ako ne onda sigurno moraš znati Jozu legendu...Danas je tu policajac Šiljak iz Novog Sarajeva. Njima ne trebaju pištolji, puške i topovi da bi se uhvatili u borbu sa raznoraznim kriminalčićima.

Žao mi je ako sam povrijedio tvoj zanos i osjećaj ushićenja pucačinom, razotkrivanjem kukavičluka i nesposobnosti mladog policajca, budućeg idola ... :(
Qler

#995 Re: Policija

Post by Qler »

Eto ti si nam idol. Nek ti ne bi pucao. Da te hoce neko napasti tako u mraku, pa da vidimo da li ce ti biti do price. Ja opet kazem, neka ga je upucao, i treba ih sve streljati, sve kriminalce.

Taj je napravio toliko prekrsaja to vece, ukrao auto, napravio dva razbojnistva, prebili nekog covjeka, napravio dva sudara, napao policajca, i jos povrh svega, pobjegao iz KPZ Zenica. I trebao ga je jos na kafu zovnuti kad ga je stigao?

Nemoj ti vise o pravdi, i sprovodjenu iste molim te. Meni da neko ukrade auto, bio bih u stanju, mirne duse, upucat ga. Ja radim, trudim se, kredit otpacujem, i on mangup ukrade auto. Pa jebem mu drzavu i pravdu. Treba gamad pozatvarat, poslat ih prvo da ciste korita svih rijeka u bih za 2KM dnevno, da ima litar vode i hljeb da sebi kupi. Kad to zavrse, po zaslugama, pobit ili poslati na neku planinu, izolovanu od svijeta da se nikad ne vrate. Zazidat ih sa jedno 20m visokim i dubokim zidom. Pa nek skacu i kopaju.

Ti ne bi pucao. Ja bi mu dao medalju!
debela

#996 Re: Policija

Post by debela »

ja bih da se vrati ona nasa stara milicija pa da zivimo ko ljudi vise :(
Vragolan

#997 Re: Policija

Post by Vragolan »

Qler wrote:Eto ti si nam idol. Nek ti ne bi pucao. Da te hoce neko napasti tako u mraku, pa da vidimo da li ce ti biti do price. Ja opet kazem, neka ga je upucao, i treba ih sve streljati, sve kriminalce.

Taj je napravio toliko prekrsaja to vece, ukrao auto, napravio dva razbojnistva, prebili nekog covjeka, napravio dva sudara, napao policajca, i jos povrh svega, pobjegao iz KPZ Zenica. I trebao ga je jos na kafu zovnuti kad ga je stigao?

Nemoj ti vise o pravdi, i sprovodjenu iste molim te. Meni da neko ukrade auto, bio bih u stanju, mirne duse, upucat ga. Ja radim, trudim se, kredit otpacujem, i on mangup ukrade auto. Pa jebem mu drzavu i pravdu. Treba gamad pozatvarat, poslat ih prvo da ciste korita svih rijeka u bih za 2KM dnevno, da ima litar vode i hljeb da sebi kupi. Kad to zavrse, po zaslugama, pobit ili poslati na neku planinu, izolovanu od svijeta da se nikad ne vrate. Zazidat ih sa jedno 20m visokim i dubokim zidom. Pa nek skacu i kopaju.

Ti ne bi pucao. Ja bi mu dao medalju!
jao ti si grozan, garant ne volis cuke i mace

ma pusti filozofa, interesuje me kakva bi prica bila kada bi njegovom djeteteu uz samarcinu uzeli mobitel i pare
onda bi bilo pa gdje je ta policija
madner

#998 Re: Policija

Post by madner »

poznanik wrote: Žao mi je ako pokušaj trezvenog razmišljanja odvlači pažnju sa huškačkog i pristrasnog navijanja za policajca-kukavicu.
Ovom društvu ne treba policijski kukavičluk koji može prouzročiti neželjene posljedice, stradanje nevinih. Pretpostavljam da tvoje sjećanje može doprijeti do milicionera Jažića, ako ne onda sigurno moraš znati Jozu legendu...Danas je tu policajac Šiljak iz Novog Sarajeva. Njima ne trebaju pištolji, puške i topovi da bi se uhvatili u borbu sa raznoraznim kriminalčićima.

Žao mi je ako sam povrijedio tvoj zanos i osjećaj ushićenja pucačinom, razotkrivanjem kukavičluka i nesposobnosti mladog policajca, budućeg idola ... :(
Problem je sto je bio i ostao samo pokusaj razmisljanja.

Ti si unaprijed stvorio svoju sliku i zakljucak i sad pokusavas da ih nekako uklopis u sliku. Ne znas sta se desilo ali znas da je policajac kukavica :roll:

Ja da ufatim kretena da mi obija auto, ne bi pokusao da ga savladam i odrzim bukvicu, nego bi ga tukao kao da je K1 borac. Previse je normalih ljudi fasovalo noz od malog kepeca da se na tim greskama ne uci. A ti svoje frustracije lijeci na drugim stvarima.
Last edited by madner on 27/12/2010 15:09, edited 1 time in total.
black

#999 Re: Policija

Post by black »

meni nikako nije jasna kenjaza pojedinaca, kad se nesto desi drvlje i kamenje na policiju, kad policajac uradi svoj posao kako i treba opet nevalja eto "prekoracio" ovlasti...
pa ne moze se dahnuti od kretencica na svakom cosku i vi pricate o nekim prekoracenjima..svasta..
Vragolan

#1000 Re: Policija

Post by Vragolan »

black wrote:meni nikako nije jasna kenjaza pojedinaca, kad se nesto desi drvlje i kamenje na policiju, kad policajac uradi svoj posao kako i treba opet nevalja eto "prekoracio" ovlasti...
pa ne moze se dahnuti od kretencica na svakom cosku i vi pricate o nekim prekoracenjima..svasta..
zato je bila titina drzava kako treba
nije svako mogao laprdati sta mu se prohtije
a danas bi svako da malo filozofira o stvarima o kojima ne bi trebalo da se filozofira, kada je sigurnost gradjana u pitanju
Locked