+1Black swan wrote:invention of lying
iako je dobra ideja
svijet u kojem nema laži a jedan čovjek otkrije da može lagati
sve u svemu moglo je bolje
qq, kad se sjetim te gluposti
Moderator: _BataZiv_0809
+1Black swan wrote:invention of lying
iako je dobra ideja
svijet u kojem nema laži a jedan čovjek otkrije da može lagati
sve u svemu moglo je bolje
Vodeni svijet?sumirprimus wrote:kolko se sjecam na tom postaru i na onom drugom filmu slicne radnje(postapokaliptickno drustvo) je on ćućno momacki svojih para..pogresna procjenadječak sa šibicama wrote:Onaj Postar na Novoj (jucer je emitiran, cini mi se) sa Kostnerom.
Namjerna ciljana patetika koja je pateticno pateticna, to je ono... uspjeh, ne moze to svako, bravo Kevine.
leet wrote:nemam_ideje wrote:Moraću se složiti da je Warrior, ako uzmemo u obzir koliko su ga hvalili, poprilično šupalj film. Profesor fizike, bez prevelikog iskustva u UFC-u, tek tako upadne u top 16 UFC boraca. Jašta radi. Onaj drugi dezertira iz vojske pri čemu u bijegu spasi vojnike iz tekna. O đesi, nismo te prepoznali![]()
Otac bivša pijanica, oba brata ga ne vole, jedan brat ne voli drugogProfesor fizike polugama, nakon nemogućih batina u četiri borbe uzme turnir. I to bi bilo to. Kompletna radnja filma za svim zapletima u trajanju 120 minuta.
Sve to, uz američku propagandu i partiotizam = žali bože vremena što sam potrošio na film. Teško sranje.
Slazem se od A do Ž, film je gubljenje vremena definitivno.
/spoiler
jos da dodam, onaj drugi brat sto je dezertiro dobi sve borbe jednim udarcem, prebije i profesora i ovaj ga dobije.. mrššššš.
NeyDan wrote:
Avatar ima malo drugaciju pricu nego smo to navikli od holivudskih rezisera ... kod vecine filmova amerikanci su ti koji dodju da spase cijeli svijet, dok ovdje imaju ulogu agresora.

To ona Tarantinova? Čudi me da je Hollywood nije uzeo pod svojehorion_bosona wrote: Šošana je divna...
Upravo tako, a ako se dobro sjecam, za najbolji film je oskara tada dobio neki ratni gdje su oni kao heroji...Creasy wrote:NeyDan wrote:
Avatar ima malo drugaciju pricu nego smo to navikli od holivudskih rezisera ... kod vecine filmova amerikanci su ti koji dodju da spase cijeli svijet, dok ovdje imaju ulogu agresora.
Zato i nije dobio Oskara za najbolji film. Pokazao je citavom svijetu ko su, sta su i kakvi su Amerikanci. Cameron je mogao u ekipu Zemljana na Pandori ubaciti i kojeg Rusa ili Kineza, ali nije...
da, to je taultima_palabra wrote:To ona Tarantinova? Čudi me da je Hollywood nije uzeo pod svojehorion_bosona wrote: Šošana je divna...
wickerman wrote:Hurt locker koji je meni OK film,ali daleko od oscara! Zadnja scena mu je donijela oscara kada se glavni glumac vraca u Irak da se bori protiv nemorala![]()
Redacted (2007) daleko hrabriji film, ali nije potrefio timingwickerman wrote:Hurt locker koji je meni OK film,ali daleko od oscara! Zadnja scena mu je donijela oscara kada se glavni glumac vraca u Irak da se bori protiv nemorala![]()
Znam da je za reziju filma Hart Locker te godine Katrin Bigelow (inace Cameronova exAteista wrote:Upravo tako, a ako se dobro sjecam, za najbolji film je oskara tada dobio neki ratni gdje su oni kao heroji...Creasy wrote:NeyDan wrote:
Zato i nije dobio Oskara za najbolji film. Pokazao je citavom svijetu ko su, sta su i kakvi su Amerikanci. Cameron je mogao u ekipu Zemljana na Pandori ubaciti i kojeg Rusa ili Kineza, ali nije...![]()
Pa sad, s obzirom na dosadasnja iskustva sa americkim fimovima na tu i slicnu tematiku, jos kad se uzme u obzir da je u pitanju rat u iraku, mislim da su moje pretpostavke osnovane, ali sa naglaskom da su pretpostavke.johnnykola wrote:prva recenica ti je u direktnoj kontradikciji s drugom.![]()
kao i vecina ratnih filmova i ovaj je u biti antiratni.
gledao sam ga u mkv-u i nije me se dojmio. moguće
da je i do toga. dobre su one scene detonacija.
labud ga dobro drzi vizavi ovisnosti
o ratu.
Ateista wrote:Nisam gledao taj film pa ne mogu 100% tvrditi ovo o cemu govorim.
Mozda je film i dobar, ali tesko mi je vjerovati da nema americke propagande i da nije to jedan od glavnih razloga sto je dobio oskara.
ok, film je solidan nisam suprotno ni tvrdio, cak je u dobroj mjeri napravio i odmak od nekih tipicnih americkih patriotskih papazjanija...Black swan wrote:u hurt lockeru ne vidjeh heroje nego ljude koji su postali ovisnici o ratu - opasnosti
jedan od boljih filmova
to isto mnogi kažu za Ničiju zemlju istočnije od nasAteista wrote:Nisam gledao taj film pa ne mogu 100% tvrditi ovo o cemu govorim.
Mozda je film i dobar, ali tesko mi je vjerovati da nema americke propagande i da nije to jedan od glavnih razloga sto je dobio oskara.