samo nemoj cekati da ostanu skotne
ja sam protiv sterilizacije skotnih kuja
Moderator: anex
prodjem psa!Prodajes ovog psa je li? Pa ja dajem istog ovakvog besplatno! Ako je neko zainteresovan, bujrum, mogu pomoci i kupovinom hrane za pocetak.t1rejble2r wrote:prodjem psa!
NenjiA wrote:Da li bi neko htio udomiti ovog mališana i time ga spasiti od sigurne smrti?![]()
Obećavam zabavu bez granica

JaneEyre wrote:ljudi kako funkcioniše ovo sa azilom u praci????
pitam iz razloga sto kod mene komsinica vec tri godine ima tri psa mjesanca. u pitanju su dvije zenke i jedan muzjak - obje zenke su sterilisane. ona se dakle vec tri godine brine o njima, hrani ih, kupa, zenke je odvela na sterilizaciju, kad je jedna bila ranjena na veterinu itd.međutim,oko kuce nemaju ogradu,te psi borave oko kuce i nisu vezani. inace su jako miroljubivi i nisu nikog napali. međutim, po prijavi drugih ''dobronamjernih komsija''(cija se djeca btw. non stop dernjaju i prave galamu i naspram kojih su ovi psi ministri kulture) sutra bi trebala da dodje neka inspekcija i odvede ovo troje pasa u azil za pse u praci. dakle, ne mogu da vjerujem da se u pracu smjestaju tri psa o kojima se vec neko brine naspram toliko agresivnih pasa u sarajevu! bilo bi mi zao da odu u pracu jer cujem kako svaki dan neki cuko tamo umre, plus izmještati pse iz sredine na kojoj su navikli boraviti u neki tamo boks...kada sutra dodju komsinica ce naravno reci da ne dopusta da se psi odvedu itd...ukoliko se to ipak desi koje su joj opcije? jel moze otici u taj azil pa ih usvojiti? jel postoji neki pravilnik za pse, ono, da moras imati ogradu da bi ih drzao i da moraju citav dan biti na lancu?
Mora postojati upozorenje da su psi tu. Trebalo bi da inspekcija prvo utvrdi cinjenicno stanje pa tek onda da ih vodi, a ne tako na slijepo... Ne znam moraju li biti svezani ako nema ograde. Ali u svakom slucaju moraju utvrditi sta i kako, pa da ih onda vode a ne tek tako jer je neki komsija reko takoJaneEyre wrote:ljudi kako funkcioniše ovo sa azilom u praci????
pitam iz razloga sto kod mene komsinica vec tri godine ima tri psa mjesanca. u pitanju su dvije zenke i jedan muzjak - obje zenke su sterilisane. ona se dakle vec tri godine brine o njima, hrani ih, kupa, zenke je odvela na sterilizaciju, kad je jedna bila ranjena na veterinu itd.međutim,oko kuce nemaju ogradu,te psi borave oko kuce i nisu vezani. inace su jako miroljubivi i nisu nikog napali. međutim, po prijavi drugih ''dobronamjernih komsija''(cija se djeca btw. non stop dernjaju i prave galamu i naspram kojih su ovi psi ministri kulture) sutra bi trebala da dodje neka inspekcija i odvede ovo troje pasa u azil za pse u praci. dakle, ne mogu da vjerujem da se u pracu smjestaju tri psa o kojima se vec neko brine naspram toliko agresivnih pasa u sarajevu! bilo bi mi zao da odu u pracu jer cujem kako svaki dan neki cuko tamo umre, plus izmještati pse iz sredine na kojoj su navikli boraviti u neki tamo boks...kada sutra dodju komsinica ce naravno reci da ne dopusta da se psi odvedu itd...ukoliko se to ipak desi koje su joj opcije? jel moze otici u taj azil pa ih usvojiti? jel postoji neki pravilnik za pse, ono, da moras imati ogradu da bi ih drzao i da moraju citav dan biti na lancu?
krocila sam ja nogom tamo i umire se svaki dan.. stenci umiru jer je sve zarazeno parvom! ne znam koje si ti boksove obilazila, ali ja sam usla u svaki, i situacija je vise nego grozna.. jos je sad bolja nego sto je bila, ali je i dalje uzas! cim to amela vodi, ne moze to valjat!Alica wrote:
Hmmm cujes da tamo svaki dan cuko umire ...hmmmmm ...zasto ne odes tamo i na licu mjesta sve vidis?? ko ti je rekao da svaki dan cuko umire ??? daj molim te vise tih prica i pricica aa krocili nogom tamo nsite..
ZNACI, IDITE TAMO, LOPATU U RUKE, CESALJ, HRANA VODA I SL..MALO VOLONTIRAJTE TAMO PA CETE VIDJETI PRAVO STANJE A NE DA SLUSATE PRICE!!!
GOVORIM IZ LICNOG ISKUSTVA I VOLONTIRANJA
Nakon toga, sjednite i ovdje pisite svoje iskustvo.. a sve sto vas interesuje, sve to mozete LICNO gore pitati osoblje koje radi tamo
imas ppJaneEyre wrote:ljudi kako funkcioniše ovo sa azilom u praci????
Ovako, sve mozes prijaviti ovdje:miki.ba wrote:A ko vodi te pse, ima li kakav broj telefona te inspekcije?
Hvala puno, može li kratko ako znaš nešto o proceduri, kako ja da organizujem da odvedu veci broj pasa.Alica wrote:Ovako, sve mozes prijaviti ovdje:miki.ba wrote:A ko vodi te pse, ima li kakav broj telefona te inspekcije?
Odjeljenje veterinarske inspekcije
Printer-friendly version
Opšte informacije o Odjeljenju
1. Viši stručni saradnik - državni veterinarski inspektor za kontrolu provođenja veterinarskih mjera u unutrašnjem prometu
Emsad Hadžić,
Tel: +387 33 565 721,
[email protected]
2. Viši stručni saradnik - državni veterinarski inspektor za kontrolu dobrobiti životinja
Inga Dujmović,
Tel: +387 33 565 716,
[email protected]
3. Viši stručni saradnik - državni veterinarski inspektor za kontrolu sigurnosti hrane
mag. sci. Vildana Tahirović,
Tel: +387 33 565 735,
[email protected]
4. Viši stručni saradnik - državni veterinarski inspektor za koordiniranje veterinarskih inspekcija u objektima
Mirza Džafo,
Tel: +387 33 565 734,
[email protected]
A Prihvatiliste Praca - mozes zvati Aldina Pasica-+387 61 600 210 ili na tel: +387 64 425 65 00