Kakva bolan Belgija? Igramo protiv Estonije i Spanije.burek_in_space wrote:Nismo. Samo pobjeda protiv Estonije, ako ne idemo na varijantu da se "vadimo" na Shpancima, nam osigurava sigurno mjesto u barazhu.test01 wrote:zar nismo drugi bez obzira na estoniju i u barazu????????
Sounder, de ohani vishe zhiv bio.
Volkan Demirel nije klasa golmana Nemanje Supica!![]()
Spaho kinZHe konZHe!![]()
Bosna i Hercegovina - Turska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
klixober
#976 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#977 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Holandija je dobila Skotsku 1:0
- jeza u ledja
#978 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Rezultat realan, ja sam i mislio da ce biti remi.
Ne znam sta ocekujete, da dobijamo Tursku koja hvata zadnji voz? "Nismo zreli za SP...", ha jasta smo nego zreli, za svoje prvo takmicenje! Sta ocekujete, da guzimo ekipe poput Turske tek tako? Nemamo mi taj kvalitet. Ali to ne znaci da ne mozemo na SP (doduse tesko u barazu)
U prvom poluvremenu gol im je visio u zraku, u drugom nama, s tim sto smo iz polukontri u drugom mogli zabiti. Realnije bi bilo 2-2, ili 3-3.
Ali sigurno nisu od nas bili bolji.
Svi su igrali odlicno u prvom, osim Ibricica. U drugom Muratovic tropa, dobro on igra, ali samo za pola sata. Supic ekstra, (ja ne znam sta taj covjek treba jos da uradi da zasluzi nase pohvale?) Rahimic, Pjanic, Misimovic klase. Salihovic danas mnogo bolji na lijevoj strani nego do sada. Spahic, Jahic, Nadarevic - sile.
Dzeko po meni jako dobar, ali ga nece gol. Bio je dobar i u Armeniji po meni, mislim definitivno bolji od Ibisevica.
Jebiga, sad treba jos uzeti Estoniju, nece biti lako, ali ono...vala ako njih ne mozemo uzeti koga cemo. Turci moraju pobjediti obje da bi nas prestigli, cak i ako mi obje izgubimo, zbog nase bolje gol razlike.
Ne znam sta ocekujete, da dobijamo Tursku koja hvata zadnji voz? "Nismo zreli za SP...", ha jasta smo nego zreli, za svoje prvo takmicenje! Sta ocekujete, da guzimo ekipe poput Turske tek tako? Nemamo mi taj kvalitet. Ali to ne znaci da ne mozemo na SP (doduse tesko u barazu)
U prvom poluvremenu gol im je visio u zraku, u drugom nama, s tim sto smo iz polukontri u drugom mogli zabiti. Realnije bi bilo 2-2, ili 3-3.
Svi su igrali odlicno u prvom, osim Ibricica. U drugom Muratovic tropa, dobro on igra, ali samo za pola sata. Supic ekstra, (ja ne znam sta taj covjek treba jos da uradi da zasluzi nase pohvale?) Rahimic, Pjanic, Misimovic klase. Salihovic danas mnogo bolji na lijevoj strani nego do sada. Spahic, Jahic, Nadarevic - sile.
Dzeko po meni jako dobar, ali ga nece gol. Bio je dobar i u Armeniji po meni, mislim definitivno bolji od Ibisevica.
Jebiga, sad treba jos uzeti Estoniju, nece biti lako, ali ono...vala ako njih ne mozemo uzeti koga cemo. Turci moraju pobjediti obje da bi nas prestigli, cak i ako mi obje izgubimo, zbog nase bolje gol razlike.
-
kenzo
#979 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
nije se reodio ko je bosancu ugodio!
cuj razocarani..protiv turaka ,oni ovako mladi, opd ovakvim pritiskom, da izdrze nerijeseno..i jos koliko smo vise sansi od njih imali...imali su i oni ..ali mi puno vise i bolje smo igrali..to sto trazite dlaku u jajetu ..
to je do mentaliteta
cuj razocarani..protiv turaka ,oni ovako mladi, opd ovakvim pritiskom, da izdrze nerijeseno..i jos koliko smo vise sansi od njih imali...imali su i oni ..ali mi puno vise i bolje smo igrali..to sto trazite dlaku u jajetu ..
to je do mentaliteta
- burek_in_space
#980 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
pape wrote:Holandija je dobila Skotsku 1:0
Prenijelo me, gledam rezultate na kladionici i jbgkomeba wrote:
Kakva bolan Belgija? Igramo protiv Estonije i Spanije.
Uostalom, editov'o sam.
-
todd_smith
#981 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
mislis skoti 10 a mi 16?ibnHome wrote:Najjednostavnija racunica je da dobijemo Estoniju i tu bi vjrovatno trebalo biti dovoljno.Misirlija wrote:Hajmo sada analiticari sve u detalje sta i pod kojim uslovima idemo na SP.
Skotska-Holandija 0:0.
Skotima je to zadnji mec u kvalifikacijama, sto znaci ako ostane nerjeseno imaju ukupno 11 bodova. Mi trenutno imamo 10.
Eto!
Edit:
Skotska-Holandija 0:1.
Teoretski nam je sad dovoljan samo 1 bod u Estoniji.
-
Stari
#982 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
to pape majstore ...bolja vijest odavno nije stigla sa tih podrucja ...dakle skoti su fenjerdzije ....kako se god okrene?pape wrote:Holandija je dobila Skotsku 1:0
Ovdje su mnogiu dezurni strucnjaci to previdjeli kao mogucnost
- stachu
#983 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
vee-jay wrote:izvini, koji si ti razred bio kad su te istjerali iz skole?Sounder wrote:Sada moramo pobjediti Estoniju i Spaniju da bi izborili sigurni baraz, a onda sa ovakvom igrom...kada je izvlacenje grupa za EURO 2012?
- rIder
#984 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
vox-populi wrote: A da se ti malo spustis na zemlju. Ipak ne govorimo o Brazilu, Italiji ili Njemackoj nego o BiH. Malo mi ide na onu stvar dizanje u nebesa reprezentacije koja do sada apsolutno nista nije postigla i koja tek treba da zasluzi respekt i ugled u fudbalskom svijetu. I da se razumijemo, govorimo o mojoj reprezentaciji za koju navijam ali ipak reci da je Turska prosjecna reprezentacija, posebno u poredjenju sa BiH je smijesno. Turska je igrala polufinale evropskog prvenstva prije samo godinu dana a ova generacija je igrala i na svjetskom prvenstvu. Treba ipak malo realnije gledati na cijelu stvar. BiH je u grupi sa evropskim prvakom i polufinalistom EP. I u takvoj grupi ima realne sanse za baraz. To je nevjerovatan uspjeh. Veceras je odigrano 1-1 sa jacom i iskusnijom reprezentacijom i to je bolje nego sto sam ocekivao. Biti Spaniji za ledjima i imati 4 boda ispred Turske je za BiH ravno naucnoj fantastici i treba u tome uzivati a ne dizati nos kao da smo nerjeseno izvukli protiv Malte (protiv koje smo, svojevremeno gubili).
- zemomak
#985 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
teska i napeta, ofanzivna utakmica, zao mi onog misimovicevog promasaja, mogli smo i bolji skor ostvariti, ali sta je tu je, dobar je i ovaj rezon, repki treba ovakvih utakmica, kalimo se i dobijamo zrelost i cvrstocu...imamo jos dvije utakmice pred nama, jednu moramo dobiti...cestitke nasim deckima na trudu i zalaganju...

-
Gerard
#986 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Evo ispostavilo se da nam je potrebna Samo pobjeda protiv Estonije i u barazu smo. Mozda cak i bod.
-
poostar
#987 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
to je to, ni vise ni manjeibnHome wrote:Najjednostavnija racunica je da dobijemo Estoniju i tu bi vjrovatno trebalo biti dovoljno.Misirlija wrote:Hajmo sada analiticari sve u detalje sta i pod kojim uslovima idemo na SP.
Skotska-Holandija 0:0.
Skotima je to zadnji mec u kvalifikacijama, sto znaci ako ostane nerjeseno imaju ukupno 11 bodova. Mi trenutno imamo 10.
Eto!
Edit:
Skotska-Holandija 0:1.
Teoretski nam je sad dovoljan samo 1 bod u Estoniji.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#988 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ne da se usranom do potoka stici ali dobro je. Idemo reprezentaciji koju smo dobili 7:0 pa ako makar trecinu od ovoga ne mozemo da damo i obezbjedimo pobjedu onda i ne zasluzujemo SP tj.baraz. To nam je prva mec lopta a onda rahat na Punom Bilinom Polju ili Kosevu docekati No1 Spaniju i pokazati koliko vrijedimo. Dzeku jednostavno nece gol, nece pa nece. Sve dobro uradi ali lopta jednostavno ne slusa ali slusat ce svjetskom prvenstvu, mora procepiti. Pozdravio bih sve one koji su se pitali sto brani Nemanja Supic a ne brani Asmir Begovic koji je isto bez dileme odlican golman. Nemanja je jednostavno veceras branio skoro za 10 i kapa mu dole. Salihovic sto bi rekao Ciro za Dorinu,Cudo. Nekoliko vrlo sumnjivih ofsajd pozicija ali igrali smo protiv Turske a ne protiv Burkine Faso. Muratovic prvo poluvrijeme odlican drugo je prno u frulu i Ciro ga je na vrijeme zamjenio isto kao i naseg drugog napadaca Ibisevica koji jednostavno se jos uvijek u glavi nije oporavio od povrede. Miske tragicar ove utakmice ali po obicaju konstantno dobar. Muslimoviceva sansa je bila kolosalna i da je isla bilo u koju stranu niko je ne bi odbranio. Spahic, Nadarevic, jahic i naravno Rahimic postaju malo po malo odlicna odbrana koja bi recimo sa jednim igracem tipa Salihamidzica bila beton. Ciro opet je napravio vremenski odlicne izmjene medjutimopet kazem to je ipak velika Turska kao sto bi Ciro rekao "oni imaju igraca koliko nasa zemlja stanovnika". Nasi momci su igrali posteno, otvoreno sa puno sansi i svi moramo priznati da smo gledali odlicnu utakmicu i nasu reprezentaciju koja nas nije razocarala. Bitno je da samo jos uvijek cvrsto drugi sa 4 boda prednosti nad Turskom. Za mene ovo je bio jedno za zivce lose vece ali nakon onog nemoguceg gola Salihovica ipak na kraju vise nego lijepo. Nase Zmajeve u ovim kvalifikacijama jos uvijek nije niko ni rasturio ni nadigrao a startovali smo sa tri reprezentacije koje su bile jace od nas na svjetskoj fudbalskoj listi. BRAVO MOMCI, BRAVO CIRO SVI OVI PROMASAJI NADAM SE DA CE POCETI ULAZITI PROTIV ESTONIJE A ONDA U BARAZU.!!!!
-
todd_smith
#989 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
heh a kroz cijelu tekmu portugalac na terimovoj strani biorIder wrote:vox-populi wrote: A da se ti malo spustis na zemlju. Ipak ne govorimo o Brazilu, Italiji ili Njemackoj nego o BiH. Malo mi ide na onu stvar dizanje u nebesa reprezentacije koja do sada apsolutno nista nije postigla i koja tek treba da zasluzi respekt i ugled u fudbalskom svijetu. I da se razumijemo, govorimo o mojoj reprezentaciji za koju navijam ali ipak reci da je Turska prosjecna reprezentacija, posebno u poredjenju sa BiH je smijesno. Turska je igrala polufinale evropskog prvenstva prije samo godinu dana a ova generacija je igrala i na svjetskom prvenstvu. Treba ipak malo realnije gledati na cijelu stvar. BiH je u grupi sa evropskim prvakom i polufinalistom EP. I u takvoj grupi ima realne sanse za baraz. To je nevjerovatan uspjeh. Veceras je odigrano 1-1 sa jacom i iskusnijom reprezentacijom i to je bolje nego sto sam ocekivao. Biti Spaniji za ledjima i imati 4 boda ispred Turske je za BiH ravno naucnoj fantastici i treba u tome uzivati a ne dizati nos kao da smo nerjeseno izvukli protiv Malte (protiv koje smo, svojevremeno gubili).a respektuju nas vec, budi siguran, faul za slobodni salihovica nije bio, terim se buni, odmah crveni i alahimanet, bravo za fifu/uefu
- Neelix
#990 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
tako je, vidi se da te Zara otkrilavox-populi wrote:
A da se ti malo spustis na zemlju. Ipak ne govorimo o Brazilu, Italiji ili Njemackoj nego o BiH. Malo mi ide na onu stvar dizanje u nebesa reprezentacije koja do sada apsolutno nista nije postigla i koja tek treba da zasluzi respekt i ugled u fudbalskom svijetu. I da se razumijemo, govorimo o mojoj reprezentaciji za koju navijam ali ipak reci da je Turska prosjecna reprezentacija, posebno u poredjenju sa BiH je smijesno. Turska je igrala polufinale evropskog prvenstva prije samo godinu dana a ova generacija je igrala i na svjetskom prvenstvu. Treba ipak malo realnije gledati na cijelu stvar. BiH je u grupi sa evropskim prvakom i polufinalistom EP. I u takvoj grupi ima realne sanse za baraz. To je nevjerovatan uspjeh. Veceras je odigrano 1-1 sa jacom i iskusnijom reprezentacijom i to je bolje nego sto sam ocekivao. Biti Spaniji za ledjima i imati 4 boda ispred Turske je za BiH ravno naucnoj fantastici i treba u tome uzivati a ne dizati nos kao da smo nerjeseno izvukli protiv Malte (protiv koje smo, svojevremeno gubili).
- pirmin
#991 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Prosjecni bili, prosjecni ce i ostati ali imaju onaj inat, srce, cupaju, oru, petljaju, kradu, lome se kao da im je zadnje, otimaju iz ruku lopte one djece sto pored aut-linije dohvacaju lopte...i pokoju tehnicku rafinesu.Iz tih razloga su bili treci onomad davno i samo nebo zna da li ce to ikad ponoviti.(u proslosti se ne zivi)vox-populi wrote:A da se ti malo spustis na zemlju. Ipak ne govorimo o Brazilu, Italiji ili Njemackoj nego o BiH. Malo mi ide na onu stvar dizanje u nebesa reprezentacije koja do sada apsolutno nista nije postigla i koja tek treba da zasluzi respekt i ugled u fudbalskom svijetu. I da se razumijemo, govorimo o mojoj reprezentaciji za koju navijam ali ipak reci da je Turska prosjecna reprezentacija, posebno u poredjenju sa BiH je smijesno. Turska je igrala polufinale evropskog prvenstva prije samo godinu dana a ova generacija je igrala i na svjetskom prvenstvu. Treba ipak malo realnije gledati na cijelu stvar. BiH je u grupi sa evropskim prvakom i polufinalistom EP. I u takvoj grupi ima realne sanse za baraz. To je nevjerovatan uspjeh. Veceras je odigrano 1-1 sa jacom i iskusnijom reprezentacijom i to je bolje nego sto sam ocekivao. Biti Spaniji za ledjima i imati 4 boda ispred Turske je za BiH ravno naucnoj fantastici i treba u tome uzivati a ne dizati nos kao da smo nerjeseno izvukli protiv Malte (protiv koje smo, svojevremeno gubili).pirmin wrote:Sta je u redu molim te lijepo?Stari wrote:kraj 1:1 ....u redu je![]()
Da se tresemo jedno cijelo poluvrijeme kao Banjaluka `69 cekajuci da nam smjesti jedna prosjecna ekipa.
Daj molim te.![]()
Predlazem predaju preostale dvije utakmice, ovo svakako nema smisla.
Razocarali su me igrom kao da su izgubili 1:6.
Golman najbolji igrac ekipe a mi hocemo na SP.
Na zemlji sam ti ja jarane odavno, jos od tekme sa Belgijom, jos jednom ekipom koja nam je prijetila pravo u sred Zenice, ekipom koja je jos ispod prosjeka.
Last edited by pirmin on 09/09/2009 22:29, edited 1 time in total.
-
Stari
#992 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Daklem ...svi oni koji sve ovo u zadnjih haman godinu i pol dana nisu bas najbolje upratili....nakon velicanstvene pobjede Nizozemaca nad Skotlandjanima ....nama treba da budemo drugi - dakle uz pobjedu u Talinu ...nemamo vise ni matematicku kombinaciju da promasimo baraz.... eto ukratko ...to je to
- vox-populi
#993 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Hoce li mi neko objasniti kako nam je to dovoljan bod u Estoniji za baraz?
Ako tamo uzmemo bod i izgubimo od Spanije, znaci imamo 17 bodova. Ako Turci dobiju slijedece dvije, imaju 18 bodova. Znaci mi smo treci u tom slucaju. Da li to i neke trece reprezantije idu u baraz?
Ako tamo uzmemo bod i izgubimo od Spanije, znaci imamo 17 bodova. Ako Turci dobiju slijedece dvije, imaju 18 bodova. Znaci mi smo treci u tom slucaju. Da li to i neke trece reprezantije idu u baraz?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#994 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
reala je s turcima odigrat 1-1...pobjeda bi bila fantazija al hebiga imali smo srece ko i turci....šansi na obje strane a ona stativa turaka umalo nisam srČani fasovo......1-1
ma ko maČija guza 
-
klixober
#995 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Da pojasnim sta znaci da Salihovic ne treba igrati beka...
Ako stavis Ronalda na stopera,Messi-a na beka,oni ce opet dobro odigrati jer su odlicni igraci.
Ali ako ih stavis na njihove prirodne pozicije,bice puno opasniji i korisniji za ekipu.
Salihovic je odlicno odigrao,ali jos bi bolje igrao i bio opasniji po protivnicki gol da igra u vezi.U defanzivi je los,nepotrebno se trosi,preko njega smo primili gol i preko njega smo mogli primiti jos 5.
Ako stavis Ronalda na stopera,Messi-a na beka,oni ce opet dobro odigrati jer su odlicni igraci.
Ali ako ih stavis na njihove prirodne pozicije,bice puno opasniji i korisniji za ekipu.
Salihovic je odlicno odigrao,ali jos bi bolje igrao i bio opasniji po protivnicki gol da igra u vezi.U defanzivi je los,nepotrebno se trosi,preko njega smo primili gol i preko njega smo mogli primiti jos 5.
- Mahalac
#996 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Hrvati zijanili 4:0

-
elSaik
#997 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Zar je moguće da je ama baš svaki napad u drugom bio offside.
Što se same tekme tiče, u prvom smo izuzev prvih 10ak minuta bili vrlodobri, dok smo u drugom podbacili. Mislim da je krivac loša taktika.
Te priče "nismo zaslužili SP" okačite mačku o rep. Dosta mi je više naših moralnih pobjeda i kojekakvih gluposti. Da Bog da u svakoj ovako igrali ako će to značiti učešće na Svjetskom.
Što se same tekme tiče, u prvom smo izuzev prvih 10ak minuta bili vrlodobri, dok smo u drugom podbacili. Mislim da je krivac loša taktika.
Te priče "nismo zaslužili SP" okačite mačku o rep. Dosta mi je više naših moralnih pobjeda i kojekakvih gluposti. Da Bog da u svakoj ovako igrali ako će to značiti učešće na Svjetskom.
- addem
#998 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ljudi ovo je super rezultat. Ne treba biti nezadovoljan, ako nista pokazali smo da se znamo vratiti u igru i nakon rano primljenog pogotka. Svaka cast momcima, jos da je estonce pobijediti (sigurno nece biti tako lako) i onda smo konacno i u tom famoznom barazu.
- Jazz_Junkie
#999 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Danas sam skonto sto sam presto pratit nogomet.
Steta, imali smo bolje sanse, ali poslije su Turci pritisnuli. Supic je bio fantastican, Salihovic zavalio golcinu i po, ali je previse ceko sa dodavanjima. Rezultat jest realan i popijmo svi zajedno u harmoniji po jedan aspirin. 
- Van Halen
#1000 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Hrvati gube 4:1, a Srbi se brane ko Staljingrad.
Last edited by Van Halen on 09/09/2009 22:36, edited 1 time in total.