Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirzet87sa

#976 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by mirzet87sa »

amiliana wrote:Mene nervira kad kasni bus na terminalu na Ilidzi
vrh :-D
amiliana

#977 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

mirzet87sa wrote:
amiliana wrote:Mene nervira kad kasni bus na terminalu na Ilidzi
vrh :-D
Sta je tu vrh majketi :run:
mirzet87sa

#978 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by mirzet87sa »

amiliana wrote: Sta je tu vrh majketi :run:
Ma nista. Koji autobus bjese, hrasnica je li ?
amiliana

#979 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

mirzet87sa wrote:
amiliana wrote: Sta je tu vrh majketi :run:
Ma nista. Koji autobus bjese, hrasnica je li ?
Pa reci
Last edited by amiliana on 03/01/2015 00:43, edited 1 time in total.
mirzet87sa

#980 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by mirzet87sa »

amiliana wrote: Kakva Hrasnica :lol:
Pa rece da te nervira kad kasni bus, koji crni autobus?! Gdje vozi :D
azurna_obala

#981 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by azurna_obala »

Pijane srednjoškolke u tramvaju petkom uvečer :roll:
amiliana

#982 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

mirzet87sa wrote:
amiliana wrote: Kakva Hrasnica :lol:
Pa rece da te nervira kad kasni bus, koji crni autobus?! Gdje vozi :D
Hrasnica je ovamo ja sam dole :D
mirzet87sa

#983 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by mirzet87sa »

amiliana wrote:
Hrasnica je ovamo ja sam dole :lol:
Jesi komplikovana. Koji autobus ti kasni, odnosno u koji ulazis.. Koju relaciju vozi? :D Nigdje te ne pitah gdje si ti :P
Logovan

#984 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

Velkoski wrote:
Logovan wrote:Smetaju mi kafići bez interneta, a i oni sa slabim internetom. :skoljka: :D
3g brateee

da bi vazda bijo online moraš imati TRI GE

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 945b8e2ebd

TRIIII GEEEE
To bi mi onda stvorilo veću ovisnost o internetu :D ali sve sam bliži tome da uvijek budem online. :D
amiliana

#985 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

mirzet87sa wrote:
amiliana wrote:
Hrasnica je ovamo ja sam dole :lol:
Jesi komplikovana. Koji autobus ti kasni, odnosno u koji ulazis.. Koju relaciju vozi? :D Nigdje te ne pitah gdje si ti :P
Onaj sto ide za Kobiljacu jer mi usput da izadjem dole na Ilidzi prema Blazuju

Jesi sad skontao :D
mirzet87sa

#986 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by mirzet87sa »

amiliana wrote:
Onaj sto ide za Kobiljacu jer mi usput jer sam ja dole na Ilidzi kad se krene prema Blazuju

Jesi sad skontao :D
Pa tako napises. Sad jesam, kad si objasnila 'na naski' :D
BHF_Manijak

#987 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by BHF_Manijak »

Maybach wrote:Meni je sega da je neko mislio da su vrata pokvarena :lol: To se radi radi hladnoce,nista drugo.Jer u prizemljima bi bilo prehladno jednostavno,ne za ljude koji hodaju nego one koji sjede ili rade tu.
Kazem ti, koji qrac onda prave vrata sa automatskim senzorima, neka naprave obicna... Ponavljam - garant tako stave natpis "koristiti vrata desno" i u nekom trznom centru u Minhenu, Londonu, Stokholmu... I tako je sigurno radnicima u prizemlju zima. Daj ba molim te...
O'zone
Globalni moderator

#988 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by O'zone »

BHF_Manijak wrote:
Maybach wrote:Meni je sega da je neko mislio da su vrata pokvarena :lol: To se radi radi hladnoce,nista drugo.Jer u prizemljima bi bilo prehladno jednostavno,ne za ljude koji hodaju nego one koji sjede ili rade tu.
Kazem ti, koji qrac onda prave vrata sa automatskim senzorima, neka naprave obicna... Ponavljam - garant tako stave natpis "koristiti vrata desno" i u nekom trznom centru u Minhenu, Londonu, Stokholmu... I tako je sigurno radnicima u prizemlju zima. Daj ba molim te...
Nismo mi u Minhenu, Londonu, Stokholmu nego u pišljivom Sarajevu.

Da je hladno jeste i to ne malo bez obzira što su zatvorena dvoja vrata a jedna rade na cik-cak formi (mislim na BBI). Ni u SCC-u nije ništa bolje čak je i gore posebno dio od Metropolisa pa do L'occitane.

Vazdušne zavjese koje su na ulazima su karine i kad su pojačane do maksimuma puše mlako ili hladno jer nemaju snagu. Jbm ga sjetim se nekad na RK Sarajci vazdušnih zavjesa kad uđeš na vrata zalijepi te za pod a puše nevjerovatno vruće, doduše koliko se sjećam a upućeniji će me ispraviti bile su sa električnim grijačima dok ove trenutne u BBI koriste toplu vodu iz sistema centralnog grijanja.

Elem retardirano isplanirano,dizajnirano i napravljeno tako da sad govore da će napraviti rotirajuća vrata na glavnom ulazu.
O'zone
Globalni moderator

#989 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by O'zone »

Šta se desilo sa jednim malim pokazom kulture a to je da kad je vani snijeg otreseš cipele jednostavnim udarcem o pod prije ulaska u zatvoreni prostor?

Pratim to evo danima, stoka ulazi sa kilom snijega na cipelama u zatvorene prostore (radnje, kafiće, prodavnice pa smijem spomenuti i vozila javnog prevoza, taxi, etc)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#990 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by bitanga_sa_otesa »

O'zone wrote:
Vazdušne zavjese koje su na ulazima su karine i kad su pojačane do maksimuma puše mlako ili hladno jer nemaju snagu. Jbm ga sjetim se nekad na RK Sarajci vazdušnih zavjesa kad uđeš na vrata zalijepi te za pod a puše nevjerovatno vruće, doduše koliko se sjećam a upućeniji će me ispraviti bile su sa električnim grijačima dok ove trenutne u BBI koriste toplu vodu iz sistema centralnog grijanja.
to je vec drugi par cipela,toplotne zavjese koje pusu vruce su elektricne,ta sto radi na sistemu centralnog grijanja ne moze nikad biti kao elektricna...neko je opet ciganisao ili je neko prodao muda pod bubrege....a sto se tice tih s cipelama ,valjda navikli po selendrama tako...interesuje me da li u kucu unesu kilu snijega na cipelama.kucni odgoj je cudo.....
razonoda

#991 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

:-) Kako ces znati da ti je bosanac komsija na - zapadu. Ispred vrata su sva obuca. :lol:
walk_M-A-N

#992 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by walk_M-A-N »

Kao i na svakoj temi, puno komentara, malo razumijevanja..

Ovom nabrojanom
FrozenCastle wrote: I smeta mi nedostatak zelenih površina u gradu, pseća govna u travi pa moram da se samo betona držim, gradnja visokih objekata koji blokiraju protok zraka u gradu i onaj užasni smog.
dodajem i: nelegalna gradnja po brdima, često i bez fasada, koju je tužno gledati, umjesto uređenih kaskada sa širokim putevina.
Nažalost, nelegalni graditelji su glasači, pohlepni graditelji su finansijeri, vlast je ogledalo.

Smeta mi što su banke (osiguranja, MKO itd.) istinski vladari društva i ovog grada, i što imaju sve više velikih zgrada i zaplijenjene imovine, dok fabrika ima sve manje. I što su nam 'strani investitori' Tuš, Mercator, Konzum, Delta... i što će na kraju biti samo jedna firma, ili dvije, recimo K i L.

Smeta mi što svaki belaj nađe svoje mjesto u ovom gradu, od droge, kockarnica i bezbrojnih kladionica, preko pederskih mjesta i organizacija, do brojnih tzv. NVO koji za tuđe pare i interese sluđuju ljude.

Smetaju mi oni što nas ponižavaju, od Vučića koji u cipelama ulazi u Begovu džamiju, preko HBO koji je postavio one provokativne plakate, do DogsTrust-a koji nas pravi budalama sa hiljadama ugriza naših sugrađana.

I smeta mi što se oni koji nemaju svijesti, znanja, volje i - HBO-ovim rječnikom - mu.a, da riješe bilo šta, guraju i uguraju na vodeće pozicije, u strankama i državi. I tu onda uzimaju kredite i sve probleme guraju pod tepih.

PS smetaju mi i oni koji koriste engleske skraćenice u b/h/s, ala doček ispred bi-bi-aja. Aj!
amiliana

#993 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

Cuj pederska mjesta u Sarajevu

Gdje to majketi :-)
Uostalom pederi ne ugrozavaju nikoga
Industrialyzer

#994 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Industrialyzer »

Otkako sam otisao iz Sarajeva, sve mi je super :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#995 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by O'zone »

walk_M-A-N wrote:
PS smetaju mi i oni koji koriste engleske skraćenice u b/h/s, ala doček ispred bi-bi-aja. Aj!
Znači treba govoriti "nađemo se ispred B-B-I-a"?
ambition

#996 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by ambition »

samo da nema kerova (a evo bas sad kontam ko da ih je malo manje)
i mozda malo da je cisce..
i naravno gras da se sredi, da se sve linije podebljaju...
onda bi Sa bio raj na zemlji :D svejedno jest nista se ne moze poredit sa dusom Sarajeva
Last edited by ambition on 03/01/2015 19:14, edited 1 time in total.
Logovan

#997 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

Industrialyzer wrote:Otkako sam otisao iz Sarajeva, sve mi je super :mrgreen:
Hajde lijepo, drago nam je zbog tebe. :D :D
walk_M-A-N

#998 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by walk_M-A-N »

O'zone wrote:
walk_M-A-N wrote: PS smetaju mi i oni koji koriste engleske skraćenice u b/h/s, ala doček ispred bi-bi-aja. Aj!
Znači treba govoriti "nađemo se ispred B-B-I-a"?
Ja govorim tako, isto kao 'ispred es-ce-cea' a ne 'es-si-sia'.
Bi-bi-aj ne 'egzistira' u našem 'nativnom', ni 'internacionalnom', već engleskom 'vokabularu' :)
Mada bih u duhu teme mogao primijetiti da mi smetaju i sve ove strane skraćenice, i da su nekašnje Sarajka i Magros bile prikladnije i lakše za izgovor. Ali da ostavim nešto ljudima koji o tome pišu i od toga žive.
I onda se sjetim svih onih engleskih naziva, kao i u drugim državama trećeg svijeta, od kojih mi je najgori Pussy Galore.
L u c i f e r

#999 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by L u c i f e r »

Ja reknem "ispred bibija", jer je tako lahko, zaboli me čundara kako se pravilno rekne... 8-)
karanana

#1000 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by karanana »

pa ako centar ima englesko ime sarajevo city center, ne znam sta fali ako i skracenicu kazem na engleskom u formi es si si.
Post Reply