Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#976 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Ipak je @zonbirille u pravu sa svojom skeptičnošću i nevjerovanjem u sposobnost države (ministra) da uspostavi red u oblasti održavanja i upravljanja zgradama. @zonbi, oprosti, skidam te sa IGNORE liste.
Ustvari, žao mi je ministra kada ima ovako nesposobne suradnike. Život bih svoj dao da ministar Lukić Čedomir bude istinska vlast u ovoj oblasti. Međutim, on to zadugo neće biti, nego će ostati potrčko građevinske mafije, ljigavac beskarakterni,...koji se prodao za KM, $$$ i €€€,...Izopćim mu se sa najbližim ženskim pretkom!
:x
zonbirile

#977 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

PipiDugaDevetka wrote:Ipak je @zonbirille u pravu sa svojom skeptičnošću i nevjerovanjem u sposobnost države (ministra) da uspostavi red u oblasti održavanja i upravljanja zgradama. @zonbi, oprosti, skidam te sa IGNORE liste.
Ustvari, žao mi je ministra kada ima ovako nesposobne suradnike. Život bih svoj dao da ministar Lukić Čedomir bude istinska vlast u ovoj oblasti. Međutim, on to zadugo neće biti, nego će ostati potrčko građevinske mafije, ljigavac beskarakterni,...koji se prodao za KM, $$$ i €€€,...Izopćim mu se sa najbližim ženskim pretkom!
:x
-----------------
hvala
Innovation

#978 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

PipiDugaDevetka wrote:
Innovation wrote: [quote="PipiDugaDevetka na temi "Procedura do reklame na bocnoj strani zgrade?""]...Zbog svega ovoga u Zakonu je definisano da zgrade sa više ulaza MORAJU odabrati jednog upravitelja i da mogu, ali ne moraju osnovati KUĆNI SAVJET ZGRADE koji bi rješavao ovakve probleme koji su u interesu SVIH u zgradi...
Uredu je to za jednog upravitelja, ali nikako ja nisam nikada tvrdio da ZGRADA MORA IMATI JEDNOG PEV-a i potreban broj pomoćnika.
To je tvoj nonsens/elementarno nepoznavanje upraviteljstva i otuda moje iščuđavanje da bi mene bilo stid da sa takvim poznavanjem Zakona ''oduzimam'' nekom sposobnom, a nezaposlenom pravniku mjesto. Treba li da citiram šta si pisala za broj PEV-ova u cijelim zgradama?[/quote]
Ti tvrdio, ne tvrdio u zakonu, član 30. i 31., piše da etažni vlasnici biraju PEV-a (ne 2, 4, 6 PEV-ova, nego JEDNOG), bio on fizičko ili pravno lice. Čega da me bude stid? Samo čitam kako piše, ništa nisam izmislila.
Zakon ne brani da u zgradama sa više ulaza PEV može imati pomoćnike (osobe koje poznaju stanje u svom ulazu i žele da se aktivno uključe u održavanje istog pomažući PEV-u da bolje obavlja svoj posao) po svakom ulazu ali kao što već rekoh ne može ih plaćati sa računa zgrade, iz svog džepa može :)
Drugi put citiraj šta ti tačno nije jasno pa da ti pokušamo objasniti.
PipiDugaDevetka wrote:Ustvari, žao mi je ministra kada ima ovako nesposobne suradnike.
Zašto nesposobna? EV-ovi u mojoj zgradi su zadovoljni mojim radom, trudim se koliko mogu, a imam veze sa ministrom i ministarstvom kao i svaki drugi PEV u našem gradu.
Tvoj je slučaj sada na sudu, koliko sam upratila, i ja stvarno želim da se to riješi u tvoju korist, možemo li sada završiti sa željama ministarstvu i suvišnim off-topicom?
zonbirile

#979 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

sad tek pročitah trakt o diletaciji :lol: :lol: :lol: .
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#980 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Uredu je to za jednog upravitelja, ali nikako ja nisam nikada tvrdio da ZGRADA MORA IMATI JEDNOG PEV-a i potreban broj pomoćnika.
To je tvoj nonsens/elementarno nepoznavanje upraviteljstva i otuda moje iščuđavanje da bi mene bilo stid da sa takvim poznavanjem Zakona ''oduzimam'' nekom sposobnom, a nezaposlenom pravniku mjesto. Treba li da citiram šta si pisala za broj PEV-ova u cijelim zgradama?
Ti tvrdio, ne tvrdio u zakonu, član 30. i 31., piše da etažni vlasnici biraju PEV-a (ne 2, 4, 6 PEV-ova, nego JEDNOG), bio on fizičko ili pravno lice. Čega da me bude stid? Samo čitam kako piše, ništa nisam izmislila.
Zakon ne brani da u zgradama sa više ulaza PEV može imati pomoćnike (osobe koje poznaju stanje u svom ulazu i žele da se aktivno uključe u održavanje istog pomažući PEV-u da bolje obavlja svoj posao) po svakom ulazu ali kao što već rekoh ne može ih plaćati sa računa zgrade, iz svog džepa može :)
Drugi put citiraj šta ti tačno nije jasno pa da ti pokušamo objasniti.
PipiDugaDevetka wrote:Ustvari, žao mi je ministra kada ima ovako nesposobne suradnike.
Zašto nesposobna? EV-ovi u mojoj zgradi su zadovoljni mojim radom, trudim se koliko mogu, a imam veze sa ministrom i ministarstvom kao i svaki drugi PEV u našem gradu.
Tvoj je slučaj sada na sudu, koliko sam upratila, i ja stvarno želim da se to riješi u tvoju korist, možemo li sada završiti sa željama ministarstvu i suvišnim off-topicom?
Idemo u akciju!
Sve PEV-ove suradnike po ulazima ukinuti odmah! Prestati ih plaćati! Objasniti im da nigdje u Zakonu nisu spomenuti! Troškove ove akcije da nadoknadi ministar koji je uvodio upraviteljstvo 2002. godine!

Čekam od Suda papir, a kako me je sudija usmeno obavijestila, uskoro ću dobiti obavijest ili Odluku u kojoj će biti navedeno da je tužitelj odustao od parnice, a samim tim i naknade dugova. Valjda će Sud svoje troškove naplatiti od njih.

Još uvijek očekujem dostavu godišnjih izvještaja jer je Ministarstvo dužno to uraditi kada ne može natjerati PEV-a i/ili upraviteljsku firmu da rade ono što je propisano po Zakonu.

Takođe, nadam se da će se sve razjasniti u vezi sa 4 požara u mojoj zgradi, neodržavanjem PP aparata (prenapuhano plaćenim tako da smo za vrijednost jednog mogli kupiti dva nova). Pojma nemaš kako je kada strujni kablovi gore, a ne smiješ pipnut ništa...Vidiš plamen gori, raste, uskoro prema tvom stanu će krenuti, a PP aparati ne rade!

Šta će biti sa Međuvlasničkim ugovorom kojeg u zgradi nemamo, nismo ga potpisali?

Završavam sa offtopičenjem!
PipiDugaDevetka

#981 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

zonbirile wrote:sad tek pročitah trakt o diletaciji :lol: :lol: :lol: .
Ne znaš ti šta se sve dešava,...To je bila priča o dilejama=diletantima!
:D
Innovation

#982 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Bellica wrote:
eluna wrote:@bellice,

diletacije nisu uobičajene kod zgrada sa 4 ulaza????? ajd se javi na pp sa adresom da to provjerimo :)
Moja zgrada ima dva ulaza. Nema se tu sta provjeravati, covjek je postavio limenu plocu i gotovo. Ja se doduse nikada ranije nisam susrela s dilatacijom pa nisam znala kako se trebam ponasati, ali sad sam se vec navikla. 100 puta sam iscitala zakon i nigdje nisam nasla nesto sto bi mi pomoglo da shvatim sta te dilatacije znace, one su za mene bile i ostat ce limene ploce i nista drugo :)
Ako je postavio samo limenu ploču onda piši dopis ministarstvu i traži da utvrde da su ta dva ulaza stvarno odvojena dilatacijom ili ne, da vas prestanu voditi kao jednu građevinsku cjelinu kako bi se riješila troškova na tom ulazu što ne plaća.

Evo malo pojašnjenja šta su to građevinske cjeline i dilatacije:

1. Tri zgrade jedna do druge
Image

2. Dvije zgrade na L
Image

3. Jedna zgrada sa više ulaza
Image

4. Detalji dilatacije prvog i drugog primjera
ImageImage
eluna wrote:sama limena ploča nije diletacija..... glavno pitanje je IMA LI ISPOD PLOČE PROSTOR KOJI FIZIČKI ODVAJA TVOJ ULAZ OD NJIHOVOG???????? RUPA - kratko i jasno ......... faktički, kad bi skinula taj lim mogla bi kroz tu rupu vidjeti na suprotnu stranu zgrade jer je to otvor cca 30 cm, visinom i dužinom cijele zgrade...
Ne bi trebala biti rupa, mada znajući naše izvođače, koji štede i na konstruktivnim dijelovima zgrade, ne čudi me da ne stavljaju termoakustičnu izolaciju u dilataciju.
Innovation

#983 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

PipiDugaDevetka wrote:Idemo u akciju!
Sve PEV-ove suradnike po ulazima ukinuti odmah! Prestati ih plaćati! Objasniti im da nigdje u Zakonu nisu spomenuti! Troškove ove akcije da nadoknadi ministar koji je uvodio upraviteljstvo 2002. godine!
Pa ko god je do sada plaćao PEV-ove suradnike sa računa zgrade, taj je kršio zakon i treba biti sankcionisan, jasno k'o dan. Samo PEV ima pravo na naknadu od održavanja. Suradnici ili će raditi volonterski, ili će ih plaćati upravitelj ili sam PEV da mu pomažu. U zakonu nigdje ne piše da ih PEV mora imati.
PipiDugaDevetka

#984 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:
Pa ko god je do sada plaćao PEV-ove suradnike sa računa zgrade, taj je kršio zakon i treba biti sankcionisan, jasno k'o dan. Samo PEV ima pravo na naknadu od održavanja. Suradnici ili će raditi volonterski, ili će ih plaćati upravitelj ili sam PEV da mu pomažu. U zakonu nigdje ne piše da ih PEV mora imati.
Problem je samo ovo što je @Bellica navela kao primjer, da u susjednom ulazu iste zgrade, bez dilatacije, nemaju uopšte PEV-a i upravitelja, odnosno, upitnog - Sarajevostan upravitelja i uopšte ne žele da poštuju zakone.

Odmah se sjetim svog PEV-a koji je na spomen zakonaa samo odmahnuo rukom i glavom kao da je želio reći ''Ko šiša zakon''. I nije plaćao naknadu za održavanje za gražu ''dok mu upravitelj ne nadoknadi popravak garažnih vrata'' koje je on nekada, prije rata, popravljao.
eluna

#985 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

@inovation

doduše, negdje odmah po završetku rata na dobrinji zinula sam u čudu kad sam vidjela rupu od cca 30 cm između dvije zgrade - onako mlada i laik kontala neka greška u izgradnji :-) :-) dok mi nisu objasnili da je to diletacija - kao na mostu što imaju oni metalni uklopni zubci - zbog širenja i skupljanja materijala pri teperaturnim razlikama - a kod zgrada zbog gibanja i statike

no, bit će da je ta izolacija skinuta tokom rata i izložena ..... ali znam da sam vidjela prazan prostor baš kao što ti objasni u prvom crtežu
Bellica

#986 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Innovation wrote:
Bellica wrote:
eluna wrote:@bellice,

diletacije nisu uobičajene kod zgrada sa 4 ulaza????? ajd se javi na pp sa adresom da to provjerimo :)
Moja zgrada ima dva ulaza. Nema se tu sta provjeravati, covjek je postavio limenu plocu i gotovo. Ja se doduse nikada ranije nisam susrela s dilatacijom pa nisam znala kako se trebam ponasati, ali sad sam se vec navikla. 100 puta sam iscitala zakon i nigdje nisam nasla nesto sto bi mi pomoglo da shvatim sta te dilatacije znace, one su za mene bile i ostat ce limene ploce i nista drugo :)
Ako je postavio samo limenu ploču onda piši dopis ministarstvu i traži da utvrde da su ta dva ulaza stvarno odvojena dilatacijom ili ne, da vas prestanu voditi kao jednu građevinsku cjelinu kako bi se riješila troškova na tom ulazu što ne plaća.

Evo malo pojašnjenja šta su to građevinske cjeline i dilatacije:

1. Tri zgrade jedna do druge
Image

2. Dvije zgrade na L
Image

3. Jedna zgrada sa više ulaza
Image

4. Detalji dilatacije prvog i drugog primjera
ImageImage
eluna wrote:sama limena ploča nije diletacija..... glavno pitanje je IMA LI ISPOD PLOČE PROSTOR KOJI FIZIČKI ODVAJA TVOJ ULAZ OD NJIHOVOG???????? RUPA - kratko i jasno ......... faktički, kad bi skinula taj lim mogla bi kroz tu rupu vidjeti na suprotnu stranu zgrade jer je to otvor cca 30 cm, visinom i dužinom cijele zgrade...
Ne bi trebala biti rupa, mada znajući naše izvođače, koji štede i na konstruktivnim dijelovima zgrade, ne čudi me da ne stavljaju termoakustičnu izolaciju u dilataciju.
Kod nas je situacija broj 2 samo sto izmedju nas nije bilo nikakve rupe, zidana je zgrada zajedno, cak su nam i tavani zajedno sto znaci da je mogu sa svog tavana ako prodjem kroz jedna vrata doci do njihovog. Nema nikakve praznine izmedju, znam to provjereno, ima cosak kao i u dnevnom boravku izmedju dva zida, zidano cigla do cigle, idemo na "L" ali smo odvojeni samo tom metalnom plocom. Da bih dovela neoga da mi to provjeri morala bih skinuti dio lima, a to je nemoguce jer je zasarafan od dna do vrha i tako s dvije strane, s tim da je s jedne strane postavljen na cosku izmedju nase i njihove zgrade, a ovaj drugi je postavljen na cosku izmedju balkona na njihovom ulazu. Meni puno i ne smeta sto nismo zajedno, samo mi pravi problem cinjenica da nemaju PEV, pa kad mi nesto treba nemam s kim porazgovarati. Sto se mene tice, neka obloze zgradu limenim plocama :)
Bellica

#987 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Innovation wrote:
Problem je samo ovo što je @Bellica navela kao primjer, da u susjednom ulazu iste zgrade, bez dilatacije, nemaju uopšte PEV-a i upravitelja, odnosno, upitnog - Sarajevostan upravitelja i uopšte ne žele da poštuju zakone.

Odmah se sjetim svog PEV-a koji je na spomen zakonaa samo odmahnuo rukom i glavom kao da je želio reći ''Ko šiša zakon''. I nije plaćao naknadu za održavanje za gražu ''dok mu upravitelj ne nadoknadi popravak garažnih vrata'' koje je on nekada, prije rata, popravljao.
Niti jedan dobar PEV ne treba nikakve asistente, pomocnike ili bilo sta drugo, oni su tu samo da smetaju, prvo sto izmedju sebe ne mogu da se dogovore, samo nastane katastrofa, kad bi svi otvarali naloge, nadgledali, petljali se i gurali nos gdje ne treba nista ne bi funkcionisalo. Ja ne dozvljavam nikome da se mijesa, ako hoce da bude PEV bujrum, a da meni smeta, e to ne moze i nema potrebe!
PipiDugaDevetka

#988 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote: Niti jedan dobar PEV ne treba nikakve asistente, pomocnike ili bilo sta drugo, oni su tu samo da smetaju, prvo sto izmedju sebe ne mogu da se dogovore, samo nastane katastrofa, kad bi svi otvarali naloge, nadgledali, petljali se i gurali nos gdje ne treba nista ne bi funkcionisalo. Ja ne dozvljavam nikome da se mijesa, ako hoce da bude PEV bujrum, a da meni smeta, e to ne moze i nema potrebe!
@Bellice, po Zakonu, ti uopšte NISI PEV, obavljaš te poslove protivzakonito!
:mrgreen:
Last edited by PipiDugaDevetka on 06/05/2011 11:06, edited 1 time in total.
Bellica

#989 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote: Niti jedan dobar PEV ne treba nikakve asistente, pomocnike ili bilo sta drugo, oni su tu samo da smetaju, prvo sto izmedju sebe ne mogu da se dogovore, samo nastane katastrofa, kad bi svi otvarali naloge, nadgledali, petljali se i gurali nos gdje ne treba nista ne bi funkcionisalo. Ja ne dozvljavam nikome da se mijesa, ako hoce da bude PEV bujrum, a da meni smeta, e to ne moze i nema potrebe!
Odukada sad ta tvrdnja, :shock: ja sam napismeno izabrana i vodim se kao PEV i u ministarstvu i u MZ, a i kod upravitelja, hajde mi objasni, ako cu vec ici u zatvor da znam zbog cega!?
Garden of illusion

#990 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Garden of illusion »

PipiDugaDevetka wrote:

Ovo je PEV i ovakav PEV treba da bude...

P.S.ne mogu da vjerujem da se troje ljudi na ovoj temi složilo oko nečega :-D
PipiDugaDevetka

#991 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Odukada sad ta tvrdnja, :shock: ja sam napismeno izabrana i vodim se kao PEV i u ministarstvu i u MZ, a i kod upravitelja, hajde mi objasni, ako cu vec ici u zatvor da znam zbog cega!?
Uskočila si sa odgovorom prije nego li sam dodao :D kao znak da je ova moja tvrdnja ironična.
Pogledaj Zakon i vidjećeš da CIJELA ZGRADA bira PEV-a, a ne samo ulaz. Dakle, @Innovation je bila u pravu.

Krivac za ovaj haos u stambenoj politici je bivši ministar, kasnije premijer, Samir Silajdžić zvani, Tajo (SBiH).
Sada on uživa na radnom mjestu u Bh. telekomu, a sve nas građane, vlasnike etaža, zajedničke vlasnike zgrada,...ma, sve i jednog nas je zavio u crno.
Već sam izjavio da se greške u stambenoj politici generacijama kasnije osjećaju i dovode do problema.
Bellica

#992 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ali mi imamo dilataciju :)

Pa eto, osteti nam mjesecni budzet za 35 KM, da mi je samo znati da li ovi sto su pisali zakon placaju odrzavanje ukoliko zive u stambenim zgradama, kad bi nam neko mogao napisati taj podatak...bilo bi lijepo.
Bellica

#993 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Garden of illusion wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Ovo je PEV i ovakav PEV treba da bude...

P.S.ne mogu da vjerujem da se troje ljudi na ovoj temi složilo oko nečega :-D

Hvala lijepo! Eto dokaz da sam nesto uspjela i od ove tema da napravim :) ja sam takodjer veoma prijatno iznenadjena :)
Innovation

#994 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Zasto mislis da su oni drugaciji od nas, pa su oslobodjeni placanja odrzavanja?
Bellica

#995 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Innovation wrote:Zasto mislis da su oni drugaciji od nas, pa su oslobodjeni placanja odrzavanja?

Ne mislim nego jesu drugaciji, a ovo za placanje sam rekla tek onako, bas me zanima da li i oni placaju, znam kako je na nekim drugim poljima, znam kako izgleda kad oni naprave gresku u saobracaju, a kako je kad ja, pa me interesuje kako s ovim izlaze na kraj, da li oni "razbijaju" glavu ovakvim pitanjima kojim se ja bavim, a koja su BTW njihov posao.
eluna

#996 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Bellica wrote:
Innovation wrote:Zasto mislis da su oni drugaciji od nas, pa su oslobodjeni placanja odrzavanja?

Ne mislim nego jesu drugaciji, a ovo za placanje sam rekla tek onako, bas me zanima da li i oni placaju, znam kako je na nekim drugim poljima, znam kako izgleda kad oni naprave gresku u saobracaju, a kako je kad ja, pa me interesuje kako s ovim izlaze na kraj, da li oni "razbijaju" glavu ovakvim pitanjima kojim se ja bavim, a koja su BTW njihov posao.
razbijaju belice, ali se ne sekiraju toliko kao mi ........ jer mi imamo samo jednu kuću - zgradu u kojoj živimo, a oni ih imaju na pretek
Innovation

#997 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Kao na primjer ko? Pa valjda i oni zive u zgradama, mislim neki. Sigurno nisu citav zivot ovo sto su sada, pa nece biti ni zauvijek. :)
eluna

#998 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Innovation wrote:Kao na primjer ko? Pa valjda i oni zive u zgradama, mislim neki. Sigurno nisu citav zivot ovo sto su sada, pa nece biti ni zauvijek. :)
ma ajmo se pustiti tih priča ........... neću politiku u bellicinu butigu :D
Garden of illusion

#999 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Garden of illusion »

Bellica wrote:..... da mi je samo znati da li ovi sto su pisali zakon placaju odrzavanje ukoliko zive u stambenim zgradama, kad bi nam neko mogao napisati taj podatak...bilo bi lijepo.
Interesantno......Ne moramo ulaziti u privatno vlasništvo pojedinca,svako odgovara za sebe i svoju imovinu, ali bi bilo zanimljivo dobiti odgovor na preformulisano Bellicino pitanje da li država (općine,ministarstva i ini drugi odjeli) plaća održavanje za vlastite poslovne prostore u sklopu zgrada koje podliježu zakonu o održavanju ? To bi iz prve ruke mogao reći neko od PEV-ova koji imaju ovakav poslovni prostor u svojoj zgradi........... :mrgreen:
eluna

#1000 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Garden of illusion wrote:
Bellica wrote:..... da mi je samo znati da li ovi sto su pisali zakon placaju odrzavanje ukoliko zive u stambenim zgradama, kad bi nam neko mogao napisati taj podatak...bilo bi lijepo.
Interesantno......Ne moramo ulaziti u privatno vlasništvo pojedinca,svako odgovara za sebe i svoju imovinu, ali bi bilo zanimljivo dobiti odgovor na preformulisano Bellicino pitanje da li država (općine,ministarstva i ini drugi odjeli) plaća održavanje za vlastite poslovne prostore u sklopu zgrada koje podliježu zakonu o održavanju ? To bi iz prve ruke mogao reći neko od PEV-ova koji imaju ovakav poslovni prostor u svojoj zgradi........... :mrgreen:

teško illusion ........ oni uglavnom imaju svi svoje zgrade, jedino mjesne zajednice ---- ne znam da i one plaćaju :) ..... pouzdano znam da se poslovni i garažni prostori evidentiraju u IPIS-SU kod ove dvije firme koje ga koriste ..... za ostale ne znam pa neću da pričam
Post Reply