Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

ado-šampion

#976 Re: Cars & Coffee

Post by ado-šampion »

Ja sam se donedavno ložio na Volvo, jednom kad sam na sajmu sjeo u S60, wow to je bio onaj osjećaj kao odijelo po mjeri - malo tijesno a savršeno pristaje, osjećaj koji sam jedino nalazio u BMWu. Međutim kad sam se nedavno provozao u tom istom S60 - WTF :shock: Ovaj je još bio odlično opremljen, kožna sjedala, dizel tegli ko vo, međutim udobnost, koja udobnost :? Nisam u životu sjeo u auto s tako tvrdom amortizacijom, jbt na glavnoj sarajevskoj džadi trese ko da boluje od Parkinsona, da ne pričam na rupama, ta kožna sjedala nazad ko daska, nakon pola sata bole leđa, evo moja glava ako mi se Golf IV ne čini udobnijim. :roll: Samo dvije stvari su mi se u tom Volvu činile premium: izrada, jer je fakat fenomenalna, unutar ko tenk, i zvučna izolacija. Ostalo sve, uključujući sivilo u untrašnjosti, zvučni sistem, pomenutu udobnost, nikako mi ne miriše na premium.
avantgarde

#977 Re: Cars & Coffee

Post by avantgarde »

johntra wrote:A1 iznutra isti kao Fiesta prošle generacije, a najjači motor, trenutno 122 KS, a oni ga zovu najsportskijim malim autom? i za to čudo da uzmu nekome 16.000 eurića? :lol:
VW i dalje nastavlja sa svojom filozofijom redizajniranja modela i prodaje muda pod bubrege, kao eto ovo je nešto novo...ista stvar i sa šesticom t. Golfom pet+....jedino novo je hibridni motor i unutrašnjost, ostalo sve malo veći redizajn...
Nissan Juke je zvanično uzeo titulu Najružnijeg automobila na svijetu od FIAT-a Multiple...S60 čudno izgleda na prvu, ali ne sumnjam da će biti odličan automobil, koji će moći parirati svemogućoj trojici iz Njemačke...
A za Deltu i ne treba trošiti riječi... :x

momce,neprikosnovena svemoguca trojica su;Merc. Benz,BMW i Audi...ovom triu nikad niko nece moci parirat ni sad ni za 100 godina,dovoljno je da sjednes u jedan od ovih i sve ti se kaze, trenutno je MB moj favorit. :D :-D
AdnanSA

#978 Re: Cars & Coffee

Post by AdnanSA »

ado-šampion wrote:Ja sam se donedavno ložio na Volvo, jednom kad sam na sajmu sjeo u S60, wow to je bio onaj osjećaj kao odijelo po mjeri - malo tijesno a savršeno pristaje, osjećaj koji sam jedino nalazio u BMWu. Međutim kad sam se nedavno provozao u tom istom S60 - WTF :shock: Ovaj je još bio odlično opremljen, kožna sjedala, dizel tegli ko vo, međutim udobnost, koja udobnost :? Nisam u životu sjeo u auto s tako tvrdom amortizacijom, jbt na glavnoj sarajevskoj džadi trese ko da boluje od Parkinsona, da ne pričam na rupama, ta kožna sjedala nazad ko daska, nakon pola sata bole leđa, evo moja glava ako mi se Golf IV ne čini udobnijim. :roll: Samo dvije stvari su mi se u tom Volvu činile premium: izrada, jer je fakat fenomenalna, unutar ko tenk, i zvučna izolacija. Ostalo sve, uključujući sivilo u untrašnjosti, zvučni sistem, pomenutu udobnost, nikako mi ne miriše na premium.
Čuj S60 neudoban? Tebe je neko ubacio na zadnje sjedište i spičio ga preko tramvajskih pruga po Sarajevu i sada ti se čini da je s60 neudoban.
Garant si ti naučio na bolju udobnost od S60. Ako išta u Volvu valja onda su to sjedišta i muzika....
anonimni clan

#979 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

johntra wrote:a što to ne bi????
to kao C klasa, trica i četovrka nešto nemoguće za dostići????
evo da se ja malo grohotom smijem.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa gurati VOLVO medju premium klasu: BMW,AUDI.MERCEDES i o tome pisati na jednom ozbiljnom forumu
je jako neozbiljno.......
PS. Pa ovome sto si napisao smije se cijeli Forum......pa sto ne bi i ti? :lol: :lol: :lol:
Šeha

#980 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

Brat i raja na snijegu juce :)

Mocno zvuci ovaj SRT sto jest, jest.
johntra

#981 Re: Cars & Coffee

Post by johntra »

hahaha...koji forum???koliko vidim smiješ se samo ti i lik što ima nick po imenu paketa opreme Mercedesa.... :lol:
šta ću vam ja kad ne vidite dalje od njemčkih vanago...hvala Bogu, pa sam vozio mnoge od tih i jasno mi je kako se radi o klasičnoj prodaji damu pod bubrege...al, haj ti bošnji objasni....mogu li se opet nasmijati?
ado-šampion

#982 Re: Cars & Coffee

Post by ado-šampion »

AdnanSA wrote:
ado-šampion wrote:Ja sam se donedavno ložio na Volvo, jednom kad sam na sajmu sjeo u S60, wow to je bio onaj osjećaj kao odijelo po mjeri - malo tijesno a savršeno pristaje, osjećaj koji sam jedino nalazio u BMWu. Međutim kad sam se nedavno provozao u tom istom S60 - WTF :shock: Ovaj je još bio odlično opremljen, kožna sjedala, dizel tegli ko vo, međutim udobnost, koja udobnost :? Nisam u životu sjeo u auto s tako tvrdom amortizacijom, jbt na glavnoj sarajevskoj džadi trese ko da boluje od Parkinsona, da ne pričam na rupama, ta kožna sjedala nazad ko daska, nakon pola sata bole leđa, evo moja glava ako mi se Golf IV ne čini udobnijim. :roll: Samo dvije stvari su mi se u tom Volvu činile premium: izrada, jer je fakat fenomenalna, unutar ko tenk, i zvučna izolacija. Ostalo sve, uključujući sivilo u untrašnjosti, zvučni sistem, pomenutu udobnost, nikako mi ne miriše na premium.
Čuj S60 neudoban? Tebe je neko ubacio na zadnje sjedište i spičio ga preko tramvajskih pruga po Sarajevu i sada ti se čini da je s60 neudoban.
Garant si ti naučio na bolju udobnost od S60. Ako išta u Volvu valja onda su to sjedišta i muzika....
Druže mene niko nije "spičio" preko pruge, voziko sam se pola sata po gradu, i u neudobnije auto teško da sam sjeo, stojim iza toga. Preko nezgodnijih šina zubi ispadaju. :-) Sjedišta nazad, daska. Muzika, za njegovu cijenu, bas ko na mojem tranzistoru. Jako mi je žao jer cijenim Volvo, al je tako. Pa jbt, po ravnoj cesti ne može da se smiri, skakuće li skakuće. Ne znam šta su s tim htjeli, valjda htjeli dostići agilnost BMWa pa ga prekardašili s tvrdoćom. :roll:

Rijetko se vozim u tuđim autima jer sam većinom ja vozač, tako mi grah pao, a po prezentacijama ne hodam jer mi ne pada na pamet da trošim slobodno vrijeme na to, al vozio sam prije neke dvije godine prošli Avensis (od prijatelja) i za tog Volva on je limuzina, a cijenom nije ni blizu premium klase.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#983 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Toyota idea :idea:

Image

Image

Image

Image

Image
sirocco

#984 Re: Cars & Coffee

Post by sirocco »

VW CORRADO 8-)
Image
Image
Image
Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#985 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

what's the difference, corrado vs scirocco, anyone can explain, please :? :mrgreen:
olensoner

#986 Re: Cars & Coffee

Post by olensoner »

corolla02 wrote:what's the difference, corrado vs scirocco, anyone can explain, please :? :mrgreen:
Mislim da se neko igrao u Photoshopu sa Sciroccom i dobio ovo(Corrado)...
Bullet Tooth Tony

#987 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

If you remember the brilliant but unsuccessful Volkswagen Corrado, you'll probably want to check out these renderings by Patrick Moczarsky.

Created to show what a modern Corrado would look like, the renderings blend elements of the old model with Volkswagen's current design philosophy. Key features include a retractable rear spoiler, light alloy wheels, and a Scirocco-like front end.

According to Moczarsky, "We realize, of course, that Volkswagen will not present such a car right now, but the flight of imagination is so fascinating that it won't give us a moment's rest."

As you may recall, the original Corrado was built by Karmann between 1988 and 1995. It used a mix of Volkswagen platforms (B3 in the rear, A2 up front) and offered exceptional handling for its time. Despite being a hit with critics, only 97,521 Corrados were made.
corolla02

#988 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

olensoner wrote:
corolla02 wrote:what's the difference, corrado vs scirocco, anyone can explain, please :? :mrgreen:
Mislim da se neko igrao u Photoshopu sa Sciroccom i dobio ovo(Corrado)...
da tako sam i mislio, then, I will stick to my ToyoTa :D

Image
Bullet Tooth Tony

#989 Re: Cars & Coffee

da tako sam i mislio, then, I will stick to my ToyoTa

:dance: :dance:
corolla02

#990 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

jel ovo ti slusas :shock: :-) sund zvani Severinn.. :thumbup: :lol:

nego budi elita ba :wink: vidi i cijeli Pariz zna sta je muzika :!: Mighty AC/DC and Toyota

corolla02

#991 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

johntra

#992 Re: Cars & Coffee

Post by johntra »

corolla02

#993 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

dobra :thumbup: vidis da je @emko u pravu za Audi!

valja i ova:
Bullet Tooth Tony

#994 Re: Cars & Coffee

Image
citroen

#995 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

Beg_Babic wrote:
Image

Alee Aleeeeeeeeeee :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#996 Re: Cars & Coffee

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#997 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

BB,ovo ti korlolica nece nikad halalit' :lol:

corolla,trenutno je stanje uzasno sa toyotom :|

mmmeden :-) :-D

http://www.mitsubishicars.com/MMNA/jsp/ ... ?loc=en-us
corolla02

#998 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ma mi se ne brinemo sta drugi kazu ili misle o nama :) evo malo i nase reklame :wink:

Image
ljubav_aha

#999 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

osobe gube trenutno posao u istoj kompaniji
corolla02

#1000 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:osobe gube trenutno posao u istoj kompaniji
well, be careful what you wish for, it may come true :!: :wink:
Post Reply