ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ironman1921

#976 Re: Odg: ERONET

Post by Ironman1921 »

Aktivirao sam ovu tarifu savršena.
Trenutno imam 6 KM na računu.
I kako mi se sad mjere megabajti,ima li tu neki mjerna jedinica za tu tarifu.
Npr,ako sa ovom tarifom odem na neku stranicu na internet i potrošim 5 feninga,a normalno kad bi išao isto potrošim 0,50 KM?
Meni samo treba neka tarifa da mogu što više na internet za što manje kredita.
Da mi ne troši kredit mahnito.
Nadam se da me razumijete.
avaks

#977 Re: ERONET

Post by avaks »

Kada uplatiš 10km dobiješ bonus od 150MB i to trošiš normalno a poslije kao i sve na našim operaterima otkida... Da nije wirelessa trebalo bi ti 500KM za mobilni internet :/

http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... -savrsena/
Cijene paprene (1MB=1KM) znači bez bonusa ti se ne isplati surfati.
dinooh

#978 Re: ERONET

Post by dinooh »

promjeni operatora ako ti je net samo potreban. Mislim da je BH Telecom puno bolji, ovi oderase.
BaDa

#979 Re: ERONET

Post by BaDa »

dinooh wrote:promjeni operatora ako ti je net samo potreban. Mislim da je BH Telecom puno bolji, ovi oderase.
ma vidjet cu u ponedjeljak nazvati pa vidjeti na rate ali ne preko operatera a vjerovatno svaki shop ide preko shopping kartice! a fino bi bilo imati net :D
Ironman1921

#980 Re: ERONET

Post by Ironman1921 »

Kakva je ponuda u m:telu kad je mobilni internet u pitanju?
kaw_liga

#981 Re: ERONET

Post by kaw_liga »

Može neki savjet kakav je usluga Eroneta pod tim mislim na trio paket telefon+internet+tv(homebox) + uz ugovor od 24mj i dobijes za 20km tablet alcatel OT tab 7 dual core
fortaleza

#982 Re: ERONET

Post by fortaleza »

Ne koristim eronet, al evo što znam. Što se tiče kvalitete same usluge prvo testiraju infrastrukturu i ne priključuju ako je parica loša. Software za tv je dobro urađen (isti kao kod max tv), na dosta kanala radi snimalica i pogledaj propušteno do 2 dana unazad. Mana im je motorola sbt koji se čini sporim, nema usb porta, a daljinski je loš barem po onom što sam vidio. Jedina prava prednost od ostalih kod ponude kanala su oni sportski gdje imaš as i sk, sve ostalo je slabo, ukupna ponuda broji ni 70 programa. Znam za net da se brzina poveća na 8mb/s s stb-om u stand byu samo nisu naveli na stranici, ako ti tako ne bude traži povećanje, telefon je pots, a cijena je žara kod eroneta dok se sve zbroji, sad je onaj trio start povoljniji, spuštali su cijene sad nekad. E to je što znam. I da, zatamnjuju sadržaj.
dinooh

#983 Re: ERONET

Post by dinooh »

Imam Trio paket i ako mislis da to uzmes zbog samog tableta, ne bi preporucio. Ponuda TV programa je prilicno losa, ako hoces neke sportske moras dodatno platiti iako su u osnovnoj ponudi ukljuceni AS1i SK1 te 2 eurosporta. STB zna nekad da steka., tj kad prebacim sa AV na HDMI nece da prepozna na TV-u stb pa moram STB iskljucit pa ponovo ukljucit. Daljinski nekad ne radi, pogotovo kad ukljucis Youtube na TV pa ne mozes iskljucit video odmah. Snimalicu sam tek nedavno dobio i uglavnom nudi snimanje za BHT, FTV, HRT i jos neke, znaci programe na nasem jeziku. Dok snimalica ne radi na onim sa titlovima ili stranim kanalima.
Internet srednja zalost, 4mbit iako je u zadnje vrijeme iznad toga, oko 5-6mbit. Kad vidim HS u Sarajwvu za 15KM 12mbit ovo je sramota sta Eronet radi u vezi neta.
Telefon imas one besplatne minute.
Sad imas onaj jeftiniji paket i ako budes uzimao, uzmi taj, jer na ovaj koji ja imam 55KM, racun izade oko 73KM bez trosenja telefona. (PDV i RTV pristojba).
Cekam da mi ugovor istekne (jos godinu dana :sad: ) pa prelazim na global internet i vjerovatno Total TV, jer ce biti sigurno jeftinije
kaw_liga

#984 Re: ERONET

Post by kaw_liga »

Ne bi uzimao samo radi tableta ali i on jedan od argumenata za..telefon je vec na eronetu sad bi uveo internet i home box i to kao trio paket po cjena od 43 km i neznam da li ima neki popust na 24 mj cini mi se da ima...sportski kanali me i ne zanimaju,snimalicu nebi ni koristio, pregledao sam ponudu kanala i sasvim sam zadovoljan,internetom bar u ponudi sto se tice brzine taman dovoljno da skajp radi bez stekanja..i jos tablet kao bunus za nekih 150km jeftinije..jedino sto si ugovorom vezan na 2 godine sto nije malo ali nije nesto ni alternativa bolja.. neznam jedino da li ima total tv 3 u 1 isto
Ironman1921

#985 Re: Odg: ERONET

Post by Ironman1921 »

Imam smartphone i kad sam probao ici na 0.fb.com preko eroneta,nije htjelo.kako mogu to aktivirati?
avaks

#986 Re: ERONET

Post by avaks »

Radi i na smartfonu ali kad si bez kredita. Onako troši a nemaju rješenja za to. Bitno je samo da ti apn gude gprs.eronet.ba i može 0 face ali kao što sam rekao ne preporučuje se ako imaš kredita jer će ga pojesti :D
dinooh

#987 Re: ERONET

Post by dinooh »

avaks wrote:Radi i na smartfonu ali kad si bez kredita. Onako troši a nemaju rješenja za to. Bitno je samo da ti apn gude gprs.eronet.ba i može 0 face ali kao što sam rekao ne preporučuje se ako imaš kredita jer će ga pojesti :D
Imaju rjeseje samo nece da ga aktiviraju, nisu ni oni glupi :D
avaks

#988 Re: ERONET

Post by avaks »

A ima rješenja na androidu, za ostale ne znam :D zabraniš svakoj aplikaciji pojedinačno izlazak na internet hahah
Pa naravno da je njima u korist ionako nigdje nema ovakvih cijena u svijetu. 1KM = 1MB, žalosno ili jedna poruka koja je 1kb a naplate je tako da godišnje zarade milione samo na sms, dalje nema priče. Svi operateri su isti i dok god ne bude konkurencije neka nas muzu :run:
kaw_liga

#989 Re: ERONET

Post by kaw_liga »

Trebao bi uslugu koja ga nece nista kostati(besplatni telefon eroneta 0800 88 888) samo uzeti par minuta slobodnog vremena
ako je neko voljan nazvati ili vec zna sta bi trebalo..ja trenutno ne mogu nazvati jer nisam u Bih

Trenutno mi je telefon pod eronetom sad bi uveo internet i tv(homebox) znaci presao bi sa standardnog na trio start paket po cijeni od 43km koliko vidim po cjeniku i prihvatio bi ugovor od 2 godine...dalje me zanima jer mi to nije najasnije kako mogu dobiti tablet mislim da li su onda ispunjeni svi uslovi ili trebam mozda imati TRIO paket nesto skuplji :cry: ..
fortaleza

#990 Re: ERONET

Post by fortaleza »

Mislim da možeš dobiti tablet, al po malo drugačijim uvjetima, koja markica više.

I ja sam razmatrao ovaj paket, al opet nisu tako povoljni, a osim arenasporta i nemaju baš prednosti u odnosu na telemach koji ih šiša u svemu ostalome.

Inače trio start 43KM paket + 1KM iznajmljivanje opreme + 4KM snimalica i 48h unazad (navikao na nju kod telemacha) + 6,90KM paket dodatnih sportskih kanala + 6KM STB i za drugi televizor + PDV na sve to == 72 KM bez telefona i RTV pristojbe što opet izađe malo previše za onakvu ponudu.

S triom iziđe i 80 KM (snimalica već uključena), što znači da taj tablet i višestruko otplatiš uz ugovor na dvije godine.

Dati 2000KM u dvije godine na uslugu gdje nemaš uključene pozive prema Europi niti neograničeno unutar BiH (a skuplji poziv unutar mreže eroneta nego s telemacha prema eronetu :-) ), svakako slabu tv ponudu i bez HD kanala uz lošiju opremu, manju brzinu neta, plaćanje najma sve opreme bez ugovora (only in HT), višegodišnje vezivanje, nikakvu TO GO aplikaciju kao D3. Debili naplaćuju i slanje listinga, preusmjeravanje poziva, znači sve. Po meni jadni tablet nije vrijedan toga, al ako nemaš nikakvu drugu alternativu uzmeš što ti se nudi. Sreća za mene, riješio sam ih se davnih dana. :D
kaw_liga

#991 Re: ERONET

Post by kaw_liga »

Nažalost u ovom zabaceno kraju zapadne Bosne to je jedina opcija...inace meni je racunica ispala tacno 43km
TRIO Start paket 43,00 KM
Priključna pristroba: najam opreme je uz ugovor od 24 mjeseca (Najam terminalne opreme TRIO paketa 1km)
netreba mi snimalica,ne pratim nesto sport,nemam drugi tv..nemogu gledati HD kanale jer jos imam stari crt televizor :-D
znaci samo me ovo osnovno zanima a tablet mi je bitan jer bi mi on bio jedina veza sa internetom zato me ponajvise zanima kako ga dobiti
fortaleza

#992 Re: ERONET

Post by fortaleza »

52 KM s ukljucenim pdv-om i jos plus rtv pristojba na racunu.
kaw_liga

#993 Re: ERONET

Post by kaw_liga »

A i oni su smjesni tek sad vidio u dnu teksta Cijene su bez PDV-a. Znaci 43 km je bez pdv-a a sa je 52km a tablet ?
fortaleza

#994 Re: ERONET

Post by fortaleza »

Čini se da ih na ovaj telefonski broj možeš dobiti samo ako zoveš s tri dominantna operatera, a i to je upitno. :lol: Možeš ih kontaktirati mailom.

http://www.hteronet.ba/podrska-korisnicima/kontakti
madFlava

#995 Re: ERONET

Post by madFlava »

Jesu li mi duzni poslat kod za dekodiranje ako ga zatrazim, pri prestanku ugovora za neki telefon kupljen kod njih? :)
kaw_liga

#996 Re: ERONET

Post by kaw_liga »

Poslao sam im mail ali nema odgovora niti ce ga vjerovatno biti :roll:
doff

#997 Re: ERONET

Post by doff »

madFlava wrote:Jesu li mi duzni poslat kod za dekodiranje ako ga zatrazim, pri prestanku ugovora za neki telefon kupljen kod njih? :)
Jesu, jer si ispoštovao ugovor
Ironman1921

#998 Re: ERONET

Post by Ironman1921 »

Pozdrav,zanima me jedna stvar.
Koristim eronetov internet.Na dvije lokacije.Na jednoj lokaciji imam konekciju,a na drugoj su mi je isključili.Mogu li ja sada u postavkama modema,rutera kako već da se prijavim na korisničko ime i lozinku što sam dobio poštom,a kojeg već koristim na drugoj lokaciji,i koristiti internet na taj račun?
zbrgbl

#999 Re: ERONET

Post by zbrgbl »

pozdrav, u petak mi je dolazila zenska na vrata nuditi onaj paket optimum 9, platio sam joj 19km i potpisao ugovor, rekla mi je da u rokku 15 dana mogu raksinuti ugovor ukoliko mi se ne svidi, i fino je pitam kad prodje 15 dana, ako nastavim koristiti da li mogu kad hocu prekinuti, kaze trebao bi pola godine koristiti al ne moras, i onda kasnije malo bolje procitam i vidim da je ugovor na 24mjeseca, ali pise na pozadini da se moze raskinuti u prvih 15 dana,. odmah sad otisao u poslovnicu eroneta i rekao da zelim raksinuti, lik mi rekao da ce me zvati danas ili sutra, to je bilo u petak i jos me nisu zvali. u medjuvremenu me zvala cura koja je bila i kod koje sam potpisao, i kaze da ubacim karticu i potrosim 9km, da mi ne propadnu, da mi mogu vratiti samo 10 km od 19 koliko sam joj dao, i da mi ne moze vratiti pare dok se ne aktivira kartica. i danas me zovu kazu da je kartica aktivirana, ja im kazem da sam isao da raskinem ugovor i rekose zvace vas neko uskoro. danas sam ubacio karticu u telefon i stigla poruka od eroneta da je aktiviran ugovor na 24 mjeseca, da li ce oni sad 100% raskinuti taj ugovor, i koliko para ce mi vratiti, i da li ce mi stici neki racun kuci?
Last edited by zbrgbl on 20/01/2014 23:46, edited 1 time in total.
manekenka u penziji

#1000 Re: ERONET

Post by manekenka u penziji »

Mislim da je ona tebe samo navukla sa tim ubacivanjem kartice kako bi aktivirao uslugu.
Post Reply