Vuk kako su se Horde Zla vratile na sjever ne dolazi na utakmice. Za Heraka ne znam da je ikad i dolazio. Amar Šljivo (vjerujem da ti je poznat i da znaš po čemu je poznat) je bio pripadnik specijalne policije.hrasno38 wrote:Cuj ko???? Pa policajci naravno!!!! Edin Vuk i Anel Herak su bili pripadnici policije a ne Hordi Zla. Edin Vuk, magistar, jedan od istaknutijih huligana navijacke skupine Horde Zla. I sranja u Konjicu, Tuzli, Sirokom su sve napravili policajci a ne intelektualci sa sjevera.
Huliganstvo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#976 Re: Huliganstvo
-
samo_ovaj_put
#977 Re: Huliganstvo
hrasno,nemoj da izmisljas i da budes glup
kakav bolan herak i vuk,jesi li ti covjece normalan
jel ti znas sta je bilo u tuzli,u konjicu u sirokom?
zacepi molim te,zaboli me sto si stariji,ne razmisljas i pricas gluposti
kakav bolan herak i vuk,jesi li ti covjece normalan
jel ti znas sta je bilo u tuzli,u konjicu u sirokom?
zacepi molim te,zaboli me sto si stariji,ne razmisljas i pricas gluposti
-
Fordas
#978 Re: Huliganstvo
I tako krece zamjena teza kao argumenat kojem se najcesce pribjegava. Ne razumijem ali fakat ne razmijem ljude koji nemaju informacije ali su najspremniji za sve vrste diskusija. Naravno, njima informacije ni ne trebaju, oni 'dovoljno znaju' 
-
upaljac83
#979 Re: Huliganstvo
@Mascherano
Opet ponavljam pitanje, je l' udarac iz sve snage pendrekom PO GLAVI pokusaj ubistva??
Opet ponavljam pitanje, je l' udarac iz sve snage pendrekom PO GLAVI pokusaj ubistva??
- metar_drva
#980 Re: Huliganstvo
ne, naravno. ali znam da je neko, ko je dovoljno pametan da bude magistar, isto tako dovoljno pametan da vidi kakav se ološ skuplja po tribinama, pa da napravi dovoljnu veliku distancu između sebe i navijačke skupine.glade wrote:i tebi isto pitanje kao i hrasnom... ti znas svakog navijaca sarajeva i zeljeznicara licno?metar_drva wrote:šta sve ljudi neće reć i napisat, samo da bi na neki način opravdali ono što se opravdat ne da. bože sačuvaj, stvarno. sjever koševa akademik do akademika sjedi, sudeći prema nekim komentarima. u stvarnmosti, nema tamo 3 čovjeka koji znaju sročit prostoproširenu rečenicu kako treba. e pa stvarno, cijeli dan sam nekakav mrzovoljan, ova tema me baš dobro nasmijala.
btw, jeste li javili tunji filipoviću da se slijedeća skupština akademije nauka održava na sjeveru?
- glade
#981 Re: Huliganstvo
ti ocigledno ne razumijes moje pitanje... ides u krug konstantno... ako ne poznajes licno te navijace kako znas da su olos? jesu li ti olos oni sto su ostali na tribini? (a fino se vidjelo da je vise ljudi ostalo nego uletilo)metar_drva wrote: ne, naravno. ali znam da je neko, ko je dovoljno pametan da bude magistar, isto tako dovoljno pametan da vidi kakav se ološ skuplja po tribinama, pa da napravi dovoljnu veliku distancu između sebe i navijačke skupine.
btw, jeste li javili tunji filipoviću da se slijedeća skupština akademije nauka održava na sjeveru?
mozda sam ja isao na sjever zbog njih, zbog onog grba sto igraci nose na dresu, zbog boje tog dresa? nikad ti to nije palo na pamet?
-
Mascherano
#982 Re: Huliganstvo
Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve...
Samo jos zelim nesto da porucim postenim i normalnim gradjanima Sarajeva, iskrenim ljubiteljima fudbala:
Za nekih otprilike 2 mjeseca pocinje sa radom novoformirana Jedinica za sprecavanje narusavanja javnog reda i mira u vecem obimu. Inicijativa za pokretanje Jedinice je pocela jos nakon ubistva Amara Mistrica. Realizacija tog projekta je pri kraju i ta Jedinica bi krajem juna zvanicno trebala poceti sa radom. Akcenat i prioritetan zadatak Jedinice ce biti suzbijanje huliganstva u Kantonu Sarajevo. Ukratko, Jedinica ce biti nesto kao Zandarmerija u Srbiji.
Mislim da cete vec od jeseni moci voditi djecu na utakmice bez bojazni da ce vam se tom priikom nesto lose dogoditi.
Samo jos zelim nesto da porucim postenim i normalnim gradjanima Sarajeva, iskrenim ljubiteljima fudbala:
Za nekih otprilike 2 mjeseca pocinje sa radom novoformirana Jedinica za sprecavanje narusavanja javnog reda i mira u vecem obimu. Inicijativa za pokretanje Jedinice je pocela jos nakon ubistva Amara Mistrica. Realizacija tog projekta je pri kraju i ta Jedinica bi krajem juna zvanicno trebala poceti sa radom. Akcenat i prioritetan zadatak Jedinice ce biti suzbijanje huliganstva u Kantonu Sarajevo. Ukratko, Jedinica ce biti nesto kao Zandarmerija u Srbiji.
Mislim da cete vec od jeseni moci voditi djecu na utakmice bez bojazni da ce vam se tom priikom nesto lose dogoditi.
-
upaljac83
#983 Re: Huliganstvo
Sto izbjegavas moje konkretno pitanje?Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve...![]()
Moze li se udarac pendrekom PO GLAVI smatrati pokusajem ubistva??
Last edited by upaljac83 on 24/04/2010 17:31, edited 2 times in total.
- metar_drva
#984 Re: Huliganstvo
nisam nigdje rekao da su svi navijači ološ, moja priča se vrti oko onih što su uletili u stadion, tukli redare, policiju i sl. također, nisam nigdje rekao da si ti ološ, osim ako si se našao među onim koje sam red iznad nabrojao. da se razumijemo, idem i ja na utakmice, ali nikad, baš nikad, ne psujem majke četničke, balijske, ustaške, srpske, (nastavi niz), ne palim baklje, ne lomim stolice, ne tučem se sa protivničkim navijačima, niti policijom i redarima. ovo što sad pišem, pisao bih isto da su navijači želje uradili. ja navijam za želju, ne za navijače. navijače je lijepo vidjeti kad prave fine koreografije i štimung (npr, tekma protiv borca), al da ja opravdavam i branim nasilje, samo zato što su to navijači želje, ni u kom slučaju. isto tako, tvrditi da su na jugu magistri je van pameti, al fakat. davno je osim stariji rekao jednu istunu; ne idu isti ljudi u pozorište i na utakmicu. eto, ja odem i u pozorište i na utakmicu, al moje ponašanje na utakmici je isto kao i u pozorištu. druga je stvar što će razni balavci sad počet srat kako ja nisam pravi navijač i sl, al zaboli me neka stvar. kao što rekoh, utakmice pratim jer volim želju i jer se, pomalo romantičarski, nadam da ću vidjeti dobru tekmu, neki potez i sl. pisao sam na nekoj temi o fkž (ne sjećam se samo dal je na ovom il na sportsport.ba forumu), da bih onom kretenu što je ušao u teren i udario (il potapšao) po glavi golmana slavije, zabranio da do kraja života pogleda i jednu utakmicu uživo. ne samo želje, nego bilo koju drugu u našoj državi. isto bih i ovim što su na koševu ufurali napravio, plus bi ih tužio i tražio naplatu štete koju su napravili na stadionu i odštetu za svakog onoga koga su fizički povrijedili, plus naknadu za pretrpljeni strah. nadam se da se razumijemo, moja priča nije naslađivanje tuđom mukom, ja vrlo dobro znam da su to mogli bit i navijači želje. psihologija mase je jako čudna stvar, svi nešto rade, a niko ne preuzima odgovornost.glade wrote:ti ocigledno ne razumijes moje pitanje... ides u krug konstantno... ako ne poznajes licno te navijace kako znas da su olos? jesu li ti olos oni sto su ostali na tribini? (a fino se vidjelo da je vise ljudi ostalo nego uletilo)metar_drva wrote: ne, naravno. ali znam da je neko, ko je dovoljno pametan da bude magistar, isto tako dovoljno pametan da vidi kakav se ološ skuplja po tribinama, pa da napravi dovoljnu veliku distancu između sebe i navijačke skupine.
mozda sam ja isao na sjever zbog njih, zbog onog grba sto igraci nose na dresu, zbog boje tog dresa? nikad ti to nije palo na pamet?
- glade
#985 Re: Huliganstvo
ocigledno se ne razumijemo... ovo sto ja tebi trenutno pricam nema nikakve veze sa desavanjima konkretno u srijedu... ja ti govorim inace... ukoliko ti ne poznajes sve navijace NE MOZES znati da li neko od njih ima zavrsenu osnovnu, srednju, fakultet, magisterij, doktorat itd... da li neko ima IQ 90 ili 130... da li je neko kreten koji ce prebiti covjeka na ulici iz cista mira ili dobrica koja ne bi mrava zgazila... fudbal je univerzalan sport, u svijetu i kod nas... tako da i navijaca ima svakakvih... ne mozes reci za mene ili petog-desetog da ne zna sastaviti prosto-prosirenu recenicu samo zato sto stoji na tribini iza gola i navija 90 minuta...
to ti ja pokusavam objasniti... ni ja koji poznajem dosta navijaca sarajeva ne mogu reci da su svi navijaci super ili olos... nemam pravo da generalizujem... a tek neko ko ne poznaje te ljude... raumijes sta hocu da ti kazem?
to ti ja pokusavam objasniti... ni ja koji poznajem dosta navijaca sarajeva ne mogu reci da su svi navijaci super ili olos... nemam pravo da generalizujem... a tek neko ko ne poznaje te ljude... raumijes sta hocu da ti kazem?
-
2005
#986 Re: Huliganstvo
Zašto ti ne bi prijavio par svojih kolega koji divljački skaču po glavam običnih simpatizera sa istoka?Mascherano wrote:Ako su HZ cvjecke, intelektualci, magistri,..pretpostavljam da osudjujete huligane koji su izazvali nerede. E zasto onda niko od vas ne prijavi bar jednog od stotinjak njih koji su utrcali u teren, lomili po stadionu...?
Znam, sad ce odgovori, mi nemamo pojma ko su ti likovi, prvi put su na "sjeveru"...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#987 Re: Huliganstvo
Sta ce prijavljivati kad je vjerovatno i on sam skakao2005 wrote:Zašto ti ne bi prijavio par svojih kolega koji divljački skaču po glavam običnih simpatizera sa istoka?Mascherano wrote:Ako su HZ cvjecke, intelektualci, magistri,..pretpostavljam da osudjujete huligane koji su izazvali nerede. E zasto onda niko od vas ne prijavi bar jednog od stotinjak njih koji su utrcali u teren, lomili po stadionu...?
Znam, sad ce odgovori, mi nemamo pojma ko su ti likovi, prvi put su na "sjeveru"...
- cappy_tempo
#988 Re: Huliganstvo
ovo je ono sto sam cuo,tacnije ovo je poseban odjeljak od 150 policajaca cini mi se kojima ce jedini zadatak biti utakmice i navijacke grupe i za svaki belaj koji bude dobijat ce neki bonus,tako da slobodno ocekujte provociranje,psovanje majki,sta me gledas, i tako dalje samo da bi izbio belaj i da bi ljudi stavili pare u dzep.mada i sada to rade ali valjda u ovoj jedinici ce imat odrijesene ruke tako da svoje nezadovoljstvo iskaliti na sebi tako sto cete sami sebe prebiti.mascherano nemoj pokusavat govoriti kako ovo nije tako jer dobro znamo da jeste i vec sad cinite sta hocete i kako vam se cefne.vi ste mogli sprijeciti uljetanje da u 92min niste napustili stadion ali bukvalno izasli sa stadiona i na stadionu ostalo mozda 5 policajaca i to kod istoka i ostalo je bilo gama osiguranje.Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve...![]()
neko postavlja pitanje mascheranu jel pokusaj ubistva udarac u glavu pendrekom,na to odgovor neces dobiti i po svakoj logoci jeste pokusaj ubistva,ali to je nasoj policij redovno tako da niko i ne obraca paznju na to.kad su navijaci i huligani toliki problem da ljudi ne mogu otici na utakmicu zbog njih(jadna majko,a inace nam je fudbal boli glava) i da tih navijaca na utakmicama nema prosjek po tekmi bi bio 500 ljudi.ali hajde hvala bogu kad su navijaci jedini problem,a to sto do granapa ne smijem otici iz straha da me neko ne upuca,izbode,otme pare ili mobitel to je sve suplja i sto se svakih 10m okrecem iza sebe da vidim hoce li mi ko prici iza ledja.a usput neki pjevaci koji nisu navijaci i huligani sve ljepo govore o nasoj policij,tako da navijaci nisu jedini problem mada se to tako predstavlja
- metar_drva
#989 Re: Huliganstvo
glade, tema je huliganstvo, dakle huligani, dakle ne pričamo generalno o fudbalu. u mojoj knjizi je huligan = debil, sviđalo se to nekome ili ne.
- bordo gandalf
#990 Re: Huliganstvo
Nedavno nakon derbija na grbavici vracamo se prema skenderiji kad stade kombi vas i ovim rijecima jedan od "policajaca", " Sta je picke smijete li na sake", a mi zadovoljni ishodom derbija sreca presutali to nastavili, jer da smo nesto odgovorili bilo bi da smo poceli praviti nerede kao sto to vi inace tako dokazete.... jel ovako red uvodite ??Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve...![]()
- glade
#991 Re: Huliganstvo
oko toga se slazemo... problem je kada, konkretno, ti i hrasno krenete potcjenjivati i vrijedjati sve pripadnike jedne grupe, navijace jednog kluba generalizacijom da su svi neobrazovani, olos i narkomani... sto se da zakljuciti iz vasih postova... po default-u neki brane i podrzavaju brutalna prebijanja ljudi na kosevu recenicom "sto se nisu izmakli"... mozda nisu imali gdje pa su sacekali da se sve smiri...metar_drva wrote:glade, tema je huliganstvo, dakle huligani, dakle ne pričamo generalno o fudbalu. u mojoj knjizi je huligan = debil, sviđalo se to nekome ili ne.
ja ovdje jedino pokusavam objasniti da se neki ne petljaju u price gdje ne barataju nikakvim informacijama i argumentima... da su isti huligani i policajci koji brutalno tuku ljude na ulici bez da su utvrdili jesu li krivi, te da nijedni ne zasluzuju nikakvo branjenje i opravdanja... i da se ne poistovjecuju svi posjetioci fudbalske utakmice sa budalama koji unistavaju sopstveni stadion...
a to se sve ovdje desava otkako se desio incident
Last edited by glade on 24/04/2010 17:53, edited 1 time in total.
-
reloader
#992 Re: Huliganstvo
Registrovao sam se jer su me izivcirali ovi lafo policajci preko neta!!!
Evo info iz prve ruke!
Otisao sam na utakmicu, ne idem inace jer navijam kod kuce, ali ovo je bila utakmica u cast mog druga koji je poginuo (ne poznanika vec DRUGA!)
Ne opravdavam rulju koja je uletila na stadion ali ih shvatam! Sasvim pogresan potez ali meni shvatljiv.
Sta se dalje desavalo:
Naravno kao i vecina drugih navijaca htio sam otici sa stadiona jer sam znao da ce doci kornjace, NISMO MOGLI JER SU VRATA BILA ZAKLJUCANA!!!
Pustili su nas tek nakon sto su kornjace uletile na sjever!
Tad sam izasao s par prijatelja i krenuli smo prema parkingu jer je moj jaran auto parkirao kod Gradjevinskog Fakulteta!
Kada smo dosli dole kornjace su pocele trcati prema navijacima i mi smo se sklonili do onih kafana sa strane jer im se nismo htjeli naci na putu. Tada je pocela borba. Navijaci su gadjali policiju kamenjem s onog brda gdje je Dundee i ovi im nisu mogli prici cak ni uz pomoc suzavca.
Predlozio sam da krenemo cestom sa strane da se udaljimo i sta se desilo???
Dok smo mi raspravljali jedan momak je to probao uraditi, par kornjaca se odvojilo od skupine uhvatili ga, namlatili i ostavili na podu (bez hapsenja)
Znaci nismo imali nikakve sanse da se pomaknemo od kafane, policija je skroz okruzila region.
Tada se jedno 4-5 specijalaca samo zaletilo u masu par metara od nas i uhvatili su starijeg covjeka (imao je bordo duxericu) i poceli ga tuci bez razloga!Njegovo dijete je pocelo plakati a njegova zena kad ih probala udaljiti od svog muza pokupila je batine!!!!
Pored mene je stajalo circa 4-5 navijaca, ostala masa ljudi su bili obicni prolaznici ili oni koji su sjedili u kafani!
Neki momak pored mene je povikao "NEMOJTE UDARATI ZENU" i tada je jedan drot dosao (prasinar) i rekao "sklonite se svi, udaljite se odavde" pokazujuci da udjemo dublje u bastu kafane.
Svi smo krenuli (da napomenem, niko nista nije dobacivao niti je sta bacano na policiju) kada su kornjace koje su tukle onog covjeka pocele trcati prema nama. Naravno, citava je masa krenula bjezati. Jednog su navijaca udarili par puta u ruku i ledja i prosli pored njega.
I sta se desava!!!
Neki momak koji je bjezao sjeo je na klupu i rekao (ne mogu se tacno sjetiti) "sjedite, nemojte ih provocirati da ne pomisle da ih napadamo il izazivamo nerede"
Kornjaca ga je cuo i nasrnuo na njega, momak je legao na klupu da se odbrani govoreci "nisam ja nista uradio" dok ga je drot tukao po nogama i govorio "haj vamo da ti pokazemo malo".
U tom trenutku je prisao covjek od jedno 35 godina i rekao kornjaci "nemojte ga gospodine molim vas on je sa mnom samo stojimo nismo nista uradili"
Naravno, drot koji NIKADA NE POGRIJESI ga je udario pendrekom u stomak i sakom u lice, opet je nasrnuo uradajuci momka koji je lezao na klupi. Momak je, bar sam mu vidio na licu, popizdio zbog svega toga i poceo se braniti uradajuci kornjacu nogama kad god bi ovaj prisao. To je valjda raspizdilo murjaka i ovaj ga je i sve snage udario u glavu (eej forum policajci, zar policija smije udarati u glavu??? ) i razvalio mu istu. Momku je potekla krv, krenuo je bjezati i usao u kafanu. Naravno murija nije smjela uci! Kasnije je otisao u hitnu pod pratnjom prasinara i onog covjeka koji je dobio saku i pendrek. Gledao sam kroz prozor, na putu do hitne neke kornjace su potrcale za njima a drot se samo odmakao!!! Sva sreca uspjeli su doci do vozila hitne pomoci!
Situacija druga!
Nakon nekog vremena kad se to tu smirilo krenuo sam kroz zetru kuci, dosao sam do kafica Gogo (da napomenem nisam imao nikakav sal ili obiljezja) kad sam sreo par kornjaca. Cim su me vidjeli zaletili su se i poceli me udarati!!!
I sad...ja (il svi ovi koje sam spominjao) bih trebao podnijeti prijavu i sta onda? nisam im ni lica uspio vidjeti!
Vi na forumu sto branite ovakve postupke policije, daj Boze da se nadjete u istoj situaciji!
HVALA
Evo info iz prve ruke!
Otisao sam na utakmicu, ne idem inace jer navijam kod kuce, ali ovo je bila utakmica u cast mog druga koji je poginuo (ne poznanika vec DRUGA!)
Ne opravdavam rulju koja je uletila na stadion ali ih shvatam! Sasvim pogresan potez ali meni shvatljiv.
Sta se dalje desavalo:
Naravno kao i vecina drugih navijaca htio sam otici sa stadiona jer sam znao da ce doci kornjace, NISMO MOGLI JER SU VRATA BILA ZAKLJUCANA!!!
Tad sam izasao s par prijatelja i krenuli smo prema parkingu jer je moj jaran auto parkirao kod Gradjevinskog Fakulteta!
Kada smo dosli dole kornjace su pocele trcati prema navijacima i mi smo se sklonili do onih kafana sa strane jer im se nismo htjeli naci na putu. Tada je pocela borba. Navijaci su gadjali policiju kamenjem s onog brda gdje je Dundee i ovi im nisu mogli prici cak ni uz pomoc suzavca.
Dok smo mi raspravljali jedan momak je to probao uraditi, par kornjaca se odvojilo od skupine uhvatili ga, namlatili i ostavili na podu (bez hapsenja)
Znaci nismo imali nikakve sanse da se pomaknemo od kafane, policija je skroz okruzila region.
Tada se jedno 4-5 specijalaca samo zaletilo u masu par metara od nas i uhvatili su starijeg covjeka (imao je bordo duxericu) i poceli ga tuci bez razloga!Njegovo dijete je pocelo plakati a njegova zena kad ih probala udaljiti od svog muza pokupila je batine!!!!
Pored mene je stajalo circa 4-5 navijaca, ostala masa ljudi su bili obicni prolaznici ili oni koji su sjedili u kafani!
Neki momak pored mene je povikao "NEMOJTE UDARATI ZENU" i tada je jedan drot dosao (prasinar) i rekao "sklonite se svi, udaljite se odavde" pokazujuci da udjemo dublje u bastu kafane.
Svi smo krenuli (da napomenem, niko nista nije dobacivao niti je sta bacano na policiju) kada su kornjace koje su tukle onog covjeka pocele trcati prema nama. Naravno, citava je masa krenula bjezati. Jednog su navijaca udarili par puta u ruku i ledja i prosli pored njega.
I sta se desava!!!
Neki momak koji je bjezao sjeo je na klupu i rekao (ne mogu se tacno sjetiti) "sjedite, nemojte ih provocirati da ne pomisle da ih napadamo il izazivamo nerede"
Kornjaca ga je cuo i nasrnuo na njega, momak je legao na klupu da se odbrani govoreci "nisam ja nista uradio" dok ga je drot tukao po nogama i govorio "haj vamo da ti pokazemo malo".
U tom trenutku je prisao covjek od jedno 35 godina i rekao kornjaci "nemojte ga gospodine molim vas on je sa mnom samo stojimo nismo nista uradili"
Naravno, drot koji NIKADA NE POGRIJESI ga je udario pendrekom u stomak i sakom u lice, opet je nasrnuo uradajuci momka koji je lezao na klupi. Momak je, bar sam mu vidio na licu, popizdio zbog svega toga i poceo se braniti uradajuci kornjacu nogama kad god bi ovaj prisao. To je valjda raspizdilo murjaka i ovaj ga je i sve snage udario u glavu (eej forum policajci, zar policija smije udarati u glavu??? ) i razvalio mu istu. Momku je potekla krv, krenuo je bjezati i usao u kafanu. Naravno murija nije smjela uci! Kasnije je otisao u hitnu pod pratnjom prasinara i onog covjeka koji je dobio saku i pendrek. Gledao sam kroz prozor, na putu do hitne neke kornjace su potrcale za njima a drot se samo odmakao!!! Sva sreca uspjeli su doci do vozila hitne pomoci!
Situacija druga!
Nakon nekog vremena kad se to tu smirilo krenuo sam kroz zetru kuci, dosao sam do kafica Gogo (da napomenem nisam imao nikakav sal ili obiljezja) kad sam sreo par kornjaca. Cim su me vidjeli zaletili su se i poceli me udarati!!!
I sad...ja (il svi ovi koje sam spominjao) bih trebao podnijeti prijavu i sta onda? nisam im ni lica uspio vidjeti!
Vi na forumu sto branite ovakve postupke policije, daj Boze da se nadjete u istoj situaciji!
HVALA
-
2005
#993 Re: Huliganstvo
@ maskerano
Pozabavite se vi većim ribama a ne navijačima.
Prvo bi ono opušteno trebali krenuti od sebe, 90% pripadnika policije ne zna sastaviti rečenicu kako treba, ne znate bolan auto parkirati kako treba, po čitavom gradu vaša auta parkirana na pješačkim prelazima a narodu otimate 50KM a spriječavate ih da legalno pređu cestu.
SVAKI policajac u ovom kantonu psuje k'o zadnji kočijaš, ne d'o dragi Bog kakve nesreće i da mi zatreba vaša pomoć, obiše mi narkomani auto prije 2 mjeseca i dođoše tvoje kolege, ja krenem da objašnjavam situaciju a on hladno zatvori prozor i posla me u pm.
Toliko o tome koliko pomažete građanima ovoga grada, i još imaš obraza da ovdje pišeš o tome kako ćete vi nešto spriječiti...
Vi ne znate jebeno auto pravilno da parkirate i da uhvatite sitne lopove koji svakodnevno obijaju i kradu po ovom gradu, al' jok, najlakše je na navijačima skupljati bodove kod naroda.
Jadna je ova država kad su navijači problem broj 1.
Da se razumijemo idem na utakmice dugi niz godina, redovan sam kako kući tako i na strani, ne opravdavam ni uništavanje stadiona, ni udaranje u glavu običnog prašinara koji je smirivao situaciju, čak šta više žao mi ga je, i sam se zgrožavam na bilo kakvo nasilje, uvijek pođem od sebe. Nikad ne bih imao srca da onako divljački skačem po glavi momka u društvu svojih 10 veselih kolega. Ne znam samo je li vas Boga strah.
Ova država da je normalna, ne bi adolescenti tražili perspektivu u životu na tribini nit' se dokazivali nekome putem nasilja.
Što se tiče dešavanja na Koševu, jednostavno je moralo ovako biti, navijači su bili izrevoltirani, vrela glava ne razmišlja o posljedicama. Isti ti navijači po kojima pljujete čitavih 40 strana, dugi niz godina trpe neviđenu represiju od policije, zna se šta se podrazumijeva pod ovim, ne moram nabrajati.
Isti ti navijači po kojima pljujete, trpe upravu koja dugi niz godina konstantno uništava klub i zamazuje im oči, pokušavalo se svim legalnim putevima da im se ukaže na to, da ih se skloni, ali sa stokom se izgleda može samo na nasilan način.
Po mom mišljenju oni su direktni krivac za nerede na Koševu, oni su ti koji moraju angažovati zaštitare i policiju za obezbjeđivanje jedne utakmice visokog rizika. U vodu čak i ne pada sumnja da su prodali ovu utakmicu da bi isprovocirali navijače, znali su da bi neredi mogli biti ako se ta utakmica ne dobije. To su i dobili, oni će još dugo biti u svojim foteljama, u medijima su popljuvali po navijačima Sarajeva što je bilo i za očekivati a samim tim i odgodili skupštinu kluba čime su sebi obezbjedili to da i dalje peru novac preko FKS.
Pozabavite se vi većim ribama a ne navijačima.
Prvo bi ono opušteno trebali krenuti od sebe, 90% pripadnika policije ne zna sastaviti rečenicu kako treba, ne znate bolan auto parkirati kako treba, po čitavom gradu vaša auta parkirana na pješačkim prelazima a narodu otimate 50KM a spriječavate ih da legalno pređu cestu.
SVAKI policajac u ovom kantonu psuje k'o zadnji kočijaš, ne d'o dragi Bog kakve nesreće i da mi zatreba vaša pomoć, obiše mi narkomani auto prije 2 mjeseca i dođoše tvoje kolege, ja krenem da objašnjavam situaciju a on hladno zatvori prozor i posla me u pm.
Toliko o tome koliko pomažete građanima ovoga grada, i još imaš obraza da ovdje pišeš o tome kako ćete vi nešto spriječiti...
Vi ne znate jebeno auto pravilno da parkirate i da uhvatite sitne lopove koji svakodnevno obijaju i kradu po ovom gradu, al' jok, najlakše je na navijačima skupljati bodove kod naroda.
Jadna je ova država kad su navijači problem broj 1.
Da se razumijemo idem na utakmice dugi niz godina, redovan sam kako kući tako i na strani, ne opravdavam ni uništavanje stadiona, ni udaranje u glavu običnog prašinara koji je smirivao situaciju, čak šta više žao mi ga je, i sam se zgrožavam na bilo kakvo nasilje, uvijek pođem od sebe. Nikad ne bih imao srca da onako divljački skačem po glavi momka u društvu svojih 10 veselih kolega. Ne znam samo je li vas Boga strah.
Ova država da je normalna, ne bi adolescenti tražili perspektivu u životu na tribini nit' se dokazivali nekome putem nasilja.
Što se tiče dešavanja na Koševu, jednostavno je moralo ovako biti, navijači su bili izrevoltirani, vrela glava ne razmišlja o posljedicama. Isti ti navijači po kojima pljujete čitavih 40 strana, dugi niz godina trpe neviđenu represiju od policije, zna se šta se podrazumijeva pod ovim, ne moram nabrajati.
Isti ti navijači po kojima pljujete, trpe upravu koja dugi niz godina konstantno uništava klub i zamazuje im oči, pokušavalo se svim legalnim putevima da im se ukaže na to, da ih se skloni, ali sa stokom se izgleda može samo na nasilan način.
Po mom mišljenju oni su direktni krivac za nerede na Koševu, oni su ti koji moraju angažovati zaštitare i policiju za obezbjeđivanje jedne utakmice visokog rizika. U vodu čak i ne pada sumnja da su prodali ovu utakmicu da bi isprovocirali navijače, znali su da bi neredi mogli biti ako se ta utakmica ne dobije. To su i dobili, oni će još dugo biti u svojim foteljama, u medijima su popljuvali po navijačima Sarajeva što je bilo i za očekivati a samim tim i odgodili skupštinu kluba čime su sebi obezbjedili to da i dalje peru novac preko FKS.
Last edited by 2005 on 24/04/2010 17:48, edited 2 times in total.
-
reloader
#994 Re: Huliganstvo
Ti fino procitaj moj post pametnjakovicu!Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve...![]()
Lako je s ekipom pod oklopom i naoruzan udarati okolo bez straha od posljedica!
Raspitao sam se dosta kod navijaca, od svih prebijenih i uhapsenih navijaca 2 su se samo tukla s policijom i uljetala na teren!
Ostali su nastradali dok su bili sami!
Jasno je ko dan da ste nesposobni (i ja bih volio da ste one huligane pohvatali da ja bez straha od pendreka i kamena mogu otici kuci) ali vi to ne mozete!!! Zato i napadate ljude okolo samo da bi mogli reci "uhvatili smo xx broj navijaca"
-
hordas 87
#995 Re: Huliganstvo
odes prijatelju u neke novine ispricas svoju pricu, da objave u javnost, da narod vidi kako djeluje posteno ta nasa policija, nemozes ih tuziti jer im neznas lica ali zato mozes u javnosti ispricati svoju pricu da narod vidi kakva je situacija i zasto uopste postoje ti huliganireloader wrote:Registrovao sam se jer su me izivcirali ovi lafo policajci preko neta!!!
Evo info iz prve ruke!
Sta se dalje desavalo:
I sta se desava!!!
Situacija druga!
HVALA
policija+nasilje+obicni gradjanin =huligan
- bordo gandalf
#996 Re: Huliganstvo
ma i da ih tuzis samo jos gore mozes proci...ne mozes ti njima nista oni su huligani pod zastitom zakonahordas 87 wrote:
odes prijatelju u neke novine ispricas svoju pricu, da objave u javnost, da narod vidi kako djeluje posteno ta nasa policija, nemozes ih tuziti jer im neznas lica ali zato mozes u javnosti ispricati svoju pricu da narod vidi kakva je situacija i zasto uopste postoje ti huligani
policija+nasilje+obicni gradjanin =huligan
-
reloader
#997 Re: Huliganstvo
Jos nesto samo...
Mascherano ja te iskreno zalim, ne znam kolko ti je godina al vjerovatno nisi puno stariji od mene (meni je 32)
Al kad nesto sagledam, prosjek godina onih navijaca koji su pravili probleme je 25 a kornjaca 40, dakle vi ste maloumni i zaostali!
Ti (i tvoji) ne branite zakon nego se osvecujete, osobina nesposobnjakovica
Spominjes kako 10 igraca sakama i nogama udara zastitara (koji je stariji i nabijen) i to uporedjujes sa udaranjem pendrecima, stitovima i pancirnim cizmama zavezanog momka od nekih 20 godina?
Ako pogledas opet snimke shvatices da navijaci UVIJEK rade jednu stvar kod tuca, kad dobijes dovoljno batina prestace te tuci, tako je njih par izvelo i onog prasinara i zastitare.
Za razliku od njih vi, da oproste na izrazu, pickice ne znate jer morate negdje isprazniti svoje komplekse!
Zalim vas iskreno, a najvise onih par koji su medju vama normalni!
Zaboravih i za slucaj momka koji je nakon cekanja od nekih 15-20 min izasao iz kafane, kornjace su ga uhvatile u roku od 5 sekundi i poceli tuci!
Vi ste jad i bijeda!
Mascherano ja te iskreno zalim, ne znam kolko ti je godina al vjerovatno nisi puno stariji od mene (meni je 32)
Al kad nesto sagledam, prosjek godina onih navijaca koji su pravili probleme je 25 a kornjaca 40, dakle vi ste maloumni i zaostali!
Ti (i tvoji) ne branite zakon nego se osvecujete, osobina nesposobnjakovica
Spominjes kako 10 igraca sakama i nogama udara zastitara (koji je stariji i nabijen) i to uporedjujes sa udaranjem pendrecima, stitovima i pancirnim cizmama zavezanog momka od nekih 20 godina?
Ako pogledas opet snimke shvatices da navijaci UVIJEK rade jednu stvar kod tuca, kad dobijes dovoljno batina prestace te tuci, tako je njih par izvelo i onog prasinara i zastitare.
Za razliku od njih vi, da oproste na izrazu, pickice ne znate jer morate negdje isprazniti svoje komplekse!
Zalim vas iskreno, a najvise onih par koji su medju vama normalni!
Zaboravih i za slucaj momka koji je nakon cekanja od nekih 15-20 min izasao iz kafane, kornjace su ga uhvatile u roku od 5 sekundi i poceli tuci!
Vi ste jad i bijeda!
-
Mascherano
#998 Re: Huliganstvo
Nisam kompetentan da ti odgovorim, ali pokusacu...upaljac83 wrote:Sto izbjegavas moje konkretno pitanje?Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve...![]()
Moze li se udarac pendrekom PO GLAVI smatrati pokusajem ubistva??
Zavisi od mnogo faktora: tvrdoce glave, ugla pod kojim palica udara u glavu, materijala od kojeg je napravljena palica, siline udarca...
-
Mascherano
#999 Re: Huliganstvo
2005 wrote:@ maskerano
sa stokom se izgleda može samo na nasilan način.
Slazem se.
-
2005
#1000 Re: Huliganstvo
Za ostatak teksta i za bolnu istinu si naravno ostao bez riječi... Jadno.Mascherano wrote:2005 wrote:@ maskerano
sa stokom se izgleda može samo na nasilan način.
![]()
Slazem se.
A možda i ne znaš čitati, ipak si ti policajac, da ne kažem drot.