Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#976 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
De, prosvjetli me ti sa tvojih 100 riječi u vokabularu
, pa mi objasni na koju se podobnost misli 
-
PalaSa Marsa
#977 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Ovo su stvari vec licne prirode, dakle Emir je vjerovatno (po ovim vasim izjavama) kako li sta li, sto bi rekli Platonski zaljubljen u njunineinchnails wrote:Emir je odmah Breni sve oprostio samo da mu bude u blizini...........
- KatarinaKosaca
#978 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Ne, baš pričamo o odnosu običnih ljudi. to je važnije od politike koja je promjenljivatrinaesti wrote:to da je divjak cijenjen, jeste. ali to nije rezultat sarajevske mahale nego njegove ljudskosti. ali ovdje ne pricamo o odnosu obicnih ljudi prema njemu, nego o odnosu drzave prema njemu kao prema branitelju.
- trinaesti
#979 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
moze li meni neko objasniti kako je to u sarajevu sasvim normalno da se od bascarsije do dobrinje moze i preko srba, a ne preko vraca.
nije li to pristajanje na podjelu? kako se onda zove hrasno, mojmilo? muslimani?
samo sebi skacete u stomak. nikome ne para usi to odvratno "preko srba". to je nazalost slika sarajeva u kojem je divjak nepodoban. a ti katarina sad razmisli o kojoj vrsti nepodobnosti se radi...
nije li to pristajanje na podjelu? kako se onda zove hrasno, mojmilo? muslimani?
samo sebi skacete u stomak. nikome ne para usi to odvratno "preko srba". to je nazalost slika sarajeva u kojem je divjak nepodoban. a ti katarina sad razmisli o kojoj vrsti nepodobnosti se radi...
- KatarinaKosaca
#980 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Ma, daj 13. Pa postoje i jezične formulacije iz mahale. Na primjer u Istočno Sarajevo se obično kaže kod srba. ja tu ne vidim ništa loše. Ili auto se najbolje pere kod Srba. Na primjer to preko Srba nemam običaj reći, nego preko Vraca, ali zaista mislim da je u konkretnom slučaju malo paranoidno sa tvoje strane.
- nosara
#981 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Paralela Vraca-Divjak je bez veze...trinaesti wrote:moze li meni neko objasniti kako je to u sarajevu sasvim normalno da se od bascarsije do dobrinje moze i preko srba, a ne preko vraca.
Cak nisam cesto ni cuo to "preko Srba"... Pretjerujes...
- trinaesti
#982 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
vjerovatno nisi cuo jer ti je to sasvim normalno. i uhu ugodno. meni nije. niti ce ikad biti.
ovdje se paralele vuku na relaciji ratno vrijeme-muzicki spot 1997. ne vidim da to ikome smeta. i ne vidim da iko govori kako je to pretjerivanje...
ovdje se paralele vuku na relaciji ratno vrijeme-muzicki spot 1997. ne vidim da to ikome smeta. i ne vidim da iko govori kako je to pretjerivanje...
- KatarinaKosaca
#983 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Koja paranoja. U PC se samo govori balije, pa ti to ne smeta, ako ćemo tvojom logikom. 
- trinaesti
#984 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

jel se iko pita zasto nema neke druge fotke? malo vece ili boljeg kvaliteta. i kako je odredjeno vrijeme nastanka ove fotografije ako je uopce stvarna?
- trinaesti
#985 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
zasto onda nismo granatirali civilne ciljeve u ratu, ako cemo tvojom logikom? mozda zato sto nismo bili isti. ali nazalost, kako vrijeme odmice, sve se stapa u jednu masu.KatarinaKosaca wrote:Koja paranoja. U PC se samo govori balije, pa ti to ne smeta, ako ćemo tvojom logikom.
- KatarinaKosaca
#986 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
trinaesti wrote:zasto onda nismo granatirali civilne ciljeve u ratu, ako cemo tvojom logikom? mozda zato sto nismo bili isti. ali nazalost, kako vrijeme odmice, sve se stapa u jednu masu.KatarinaKosaca wrote:Koja paranoja. U PC se samo govori balije, pa ti to ne smeta, ako ćemo tvojom logikom.
Ko smo mi, a ko vi?
Da li znaš koje sam nacionalnosti?
KO nije bombardovao, a ko jeste civilne ciljeve u ratu?
MOja zgrada granatirana. Strateški vojni objekat
- trinaesti
#987 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
ako je tako, nije ni trebalo mijenjat ime srpsko sarajevo u istocno sarajevo.KatarinaKosaca wrote:Ma, daj 13. Pa postoje i jezične formulacije iz mahale. Na primjer u Istočno Sarajevo se obično kaže kod srba. ja tu ne vidim ništa loše. Ili auto se najbolje pere kod Srba. Na primjer to preko Srba nemam običaj reći, nego preko Vraca, ali zaista mislim da je u konkretnom slučaju malo paranoidno sa tvoje strane.
- KatarinaKosaca
#988 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Ma boli me neka stvar kako se zove. To je selo Lukavica bilo i ostalo. A nisu sigurno promijenili ime ti za koje kažeš da idu preko Srbatrinaesti wrote:ako je tako, nije ni trebalo mijenjat ime srpsko sarajevo u istocno sarajevo.KatarinaKosaca wrote:Ma, daj 13. Pa postoje i jezične formulacije iz mahale. Na primjer u Istočno Sarajevo se obično kaže kod srba. ja tu ne vidim ništa loše. Ili auto se najbolje pere kod Srba. Na primjer to preko Srba nemam običaj reći, nego preko Vraca, ali zaista mislim da je u konkretnom slučaju malo paranoidno sa tvoje strane.
- nineinchnails
#989 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
De, de.Odoste od teme. Nije tema 'stocno Sarajevo nego Brena.
Pade mi na pamet Neda Ukraden
Moja stara je ovu zvalju pravo gotivila.
Izjavi ona prije neki dan kako se ponosi sto je "doprinijela i sto je potpomogla stvaranju PTPC Televizije"
, a povodom godisnjice iste.
Uglavnom doticnu imotsku gospoju ne vidjamo u Sarajevu nikako.
Pade mi na pamet Neda Ukraden
Izjavi ona prije neki dan kako se ponosi sto je "doprinijela i sto je potpomogla stvaranju PTPC Televizije"
- trinaesti
#990 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
bio bi fol da doleti u helikopteru.
-
Himera
#991 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
trinaesti wrote:bio bi fol da doleti u helikopteru.
More komotno; ko je roka sa zoljom?mogu li ja ako se niko ne javi;još bika okrećem na roštilju
- Toffee karamela
#992 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Možda ta gospoja iz Imotskog još uvijek ima malo obraza što s ovom Brčankom nije slučaj.nineinchnails wrote:De, de.Odoste od teme. Nije tema 'stocno Sarajevo nego Brena.
Pade mi na pamet Neda Ukraden![]()
Izjavi ona prije neki dan kako se ponosi sto je "doprinijela i sto je potpomogla stvaranju PTPC Televizije", a povodom godisnjice iste.
Sutra da i ona najavi koncert sigurno joj ne bi niko odrubio glavu a sigurno bi se našlo interesenata i za njen melos.
- Toffee karamela
#993 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Koja je razlika je li kantonalni, federalni ili državni? Smisao njegovog djelovanja ostaje isti.kakavdanakneiskustvu wrote: ako misliš na e. hadžihafizbegovića,on nije ministar kulture zemlje,nego samo jednog kantona
-
homar
#994 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
I u uniformi arkanovaca, a seljaci padaju u trans od uzbuđenja, sjeku vene i vrište uz pjesmu "sitnije cile, sitnije..."trinaesti wrote:bio bi fol da doleti u helikopteru.
-
_dojava
#995 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
brenin koncert je ono sto treba ovom gradu, vidim talibani se bune pa ne moze stalno dzamijski orkestar da u zetri svira...uostalom ovo je sada demokratija ima pravo nastupiti ko god hoce niko vas ne tjera da idete. Ako u hercegovini moze pjevati dokazani fasista tompson koji pjeva o ubijanju i velicanju zlocina sto ne bi mogla jedna brena koja pjeva pjesme za siroke narodne mase koje nikakve veze sa ratom nemaju...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#996 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
hebo vas Brena,seljancurina obicna.
Da se ovolika prasina dize oko zaista realnih problema, u kojima se nalazimo,gdje bi nam kraj bio.
Al' jok,samo vi nastavite ....

Da se ovolika prasina dize oko zaista realnih problema, u kojima se nalazimo,gdje bi nam kraj bio.
Al' jok,samo vi nastavite ....
-
homar
#997 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Ne trebaju nam ni talibani ni četnici._dojava wrote:brenin koncert je ono sto treba ovom gradu, vidim talibani se bune pa ne moze stalno dzamijski orkestar da u zetri svira...uostalom ovo je sada demokratija ima pravo nastupiti ko god hoce niko vas ne tjera da idete. Ako u hercegovini moze pjevati dokazani fasista tompson koji pjeva o ubijanju i velicanju zlocina sto ne bi mogla jedna brena koja pjeva pjesme za siroke narodne mase koje nikakve veze sa ratom nemaju...
-
lolo_lolo
#998 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
dobro pa je koncert otkazan,inace bi bilo puno problema na dan odrzavanja istog
-
homar
#999 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Otkazan je i zato što se karte uopšte ne prodaju, bez obzira koliko laži prosipali oni koji su željeli da je dovedu u sarajevo.lolo_lolo wrote:dobro pa je koncert otkazan,inace bi bilo puno problema na dan odrzavanja istog
- Bloodflow
#1000 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
"Uđi slobodno"
mi imamo novu kulturnu revoluciju...nešto kao Kinezi šezdesetih kad su rokali sve koji nose naočale ( tzv. "zapadnjački" trend) ili posjeduju klavir, violinu, gramofon, sve tzv nekineska tamburala...srećom, ostale probleme smo riješili
mi imamo novu kulturnu revoluciju...nešto kao Kinezi šezdesetih kad su rokali sve koji nose naočale ( tzv. "zapadnjački" trend) ili posjeduju klavir, violinu, gramofon, sve tzv nekineska tamburala...srećom, ostale probleme smo riješili