Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
minjonja wrote:me22, kako prodje ova sedmica?
joj ja sutra idem na prakticni iz histologije i takva me treba hvata da necu oka sklopit veceras. mene samo strah da mi ne ponisti parcijale ako me nesto pitam sto ne znam, i ono njegovo "pa boooona" pitam se sta muskima kaze kad pogrijese, jel i njima "pa bona"?
liina, ako je izaslo u novinama da se na UNSA predaja dokumenata vrsi do 1.7., znaci da se i na PMF mozes prijaviti do 1.7., ako si to pitala.
Ma da, razumijem ja da treba do 1.7., ali rek'o da neće kojim slučajem biti određeno baš nekoliko dana za prijavu, ili u naredne dvije sedmice (uglavnom do prvog) mogu se prijaviti kad hoću? Nisam iz Sarajeva pa me zanima mogu li ponijeti dokumente sada kad krenem na pripremnu.
minjonja wrote:me22, kako prodje ova sedmica?
joj ja sutra idem na prakticni iz histologije i takva me treba hvata da necu oka sklopit veceras. mene samo strah da mi ne ponisti parcijale ako me nesto pitam sto ne znam, i ono njegovo "pa boooona" pitam se sta muskima kaze kad pogrijese, jel i njima "pa bona"?
liina, ako je izaslo u novinama da se na UNSA predaja dokumenata vrsi do 1.7., znaci da se i na PMF mozes prijaviti do 1.7., ako si to pitala.
Ma da, razumijem ja da treba do 1.7., ali rek'o da neće kojim slučajem biti određeno baš nekoliko dana za prijavu, ili u naredne dvije sedmice (uglavnom do prvog) mogu se prijaviti kad hoću? Nisam iz Sarajeva pa me zanima mogu li ponijeti dokumente sada kad krenem na pripremnu.
P.S. čestitam i ja za praktični
od 16.06 do 01.07 traje rok, studentstka radi od 11:00 do 13:00, pa eto...
Industrialyzer wrote:Mozes ali nemoj odmah prvi dan , jer mora proci neka odredjena procedura , ugl. u toku iduce sedmice ces moci regularno predati papire
Industrialyzer wrote:Planiram ici na pripremnu nastavu , imao sam u srednjoj 4 godine biologiju , materiju poznajem , vec 15 dana ucim. A zar u drugom roku ostane mjesta za redovne ?
ajd javi kako prodje prvi dan pripremne nastave.. moze???
Prvi dan prosao fino , tri predavanja ( fiziologija , citologija i biohemija ). Zapisano dosta toga , drago mi je sto nisam zaboravio gradivo , pa mi je ovo bilo lagano
Ima li slucajno neko da dobro poznaje zadatke iz oblasti "Matreijalni i energetski bilans"?...Trebala bi mi pomoc oko jednog zadatka.Stvarno sam se namucio s njim,a moram ga uraditi ukoliko zelim da mi prof upise ocjenu..Nadam se da ce barem neko biti raspolozen da mi pokusa pomoci..Unaprijed hvala..
minjonja wrote:ko su bili predavaci, kako ti se cine?
Fiziologija i biohemija , prof. Haskovic Edhem ( mislim da se tako zove ). Korektan , onako , pojavom nametne autoritet tako da je bilo mirno puna 3-4 sata koliko je predavao a sto se tice citologije , nije se predstavila prof. , ali je jako prijatna , malo deblja. Mislim da inace predaje mikrobiologiju
minjonja wrote:ko su bili predavaci, kako ti se cine?
Fiziologija i biohemija , prof. Haskovic Edhem ( mislim da se tako zove ). Korektan , onako , pojavom nametne autoritet tako da je bilo mirno puna 3-4 sata koliko je predavao a sto se tice citologije , nije se predstavila prof. , ali je jako prijatna , malo deblja. Mislim da inace predaje mikrobiologiju
Haskovic je odlican profesor, jedan od moji favorita. njegova predavanja su meni u sekundi znala proci. inace se rijetko ko usudi da progovori na biohemiji prof anesa mujkic-jerkovic ce ti na prvoj predavati citologiju, na drugoj mikrobiologiju. ona stvarno maksimalno ide u korist studenata. sama pravi skripte iz kojih se uci i ako nekom zafali malo za vecu ocjenu, zove na usmeni. tako je mene nagovorila da odem iako mi se nije islo. ma bice to dobro, ja sam upisala kad nije bilo pripremne nastave pa veze nisam imala sta da ucim. nadam se da ce vam pomoci ova predavanja.
Industrialyzer wrote:Prvi dan prosao fino , tri predavanja ( fiziologija , citologija i biohemija ). Zapisano dosta toga , drago mi je sto nisam zaboravio gradivo , pa mi je ovo bilo lagano
ahm...super.. jeste dobili skriptu i jel vam receno na koje oblasti se fokusirat...
Industrialyzer wrote:Prvi dan prosao fino , tri predavanja ( fiziologija , citologija i biohemija ). Zapisano dosta toga , drago mi je sto nisam zaboravio gradivo , pa mi je ovo bilo lagano
ahm...super.. jeste dobili skriptu i jel vam receno na koje oblasti se fokusirat...
Profesor je imao prezentaciju , zapises sta stignes , nije bilo diktiranja klasicnog
@minjonja: Eh Anesa ,sad sam se sjetio , bas se vidi na njoj da je fina zena , onako prijatna. A profesor Haskovic je takodje jako dobar predavac. Malo me brinu ovi "sa strane" , iz malih gradova gdje si bez problema mogao biti odlican u srednjoj pa u startu imaju dosta bodova. Po mojoj procjeni vise od 50% su "sa strane" Ugl. bice nas mnogo ove godine , ne znam sto , svi se zaletili na biologiju
Wolfenstein wrote:E sta se dobije sa smijerom reg. i prostorno planiranje,jel to giometar il sta vec.i kakve su mogucnosti za posao
Dobiješ diplomu bakalaureata geografije u oblasti regionalnog i prostornog planiranja Dosad nema puno ljudi koji su to diplomirali uopšte, pa se baš i ne zna kakve su šanse za zaposlenje