TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#976 Re: TENIS
Roger me je iznenadio dobrom igrom danas u polju protiv Nadala
Pogotovo ako se zna da je bio u totalno losoj formi na zemlji, a Nadal osvojio zaredom 2-3 turnira na zemlji. U prvom setu kod 5-4 za Nadala Roger tri BP salje bezveze u mrezu. A isto u prvom setu imao je u skoro svakom Rafinom gemu brejk loptu. Drugi je bio potpuno izjednacen, a vidjeli ste i sami sta je odlucilo. Sve u svemu ako se sastanu u finalu RG 5 setova je zagarantovano 
- ultima_palabra
#977 Re: TENIS
Teško, s obzirom da u Madridu podloga i uslovi za igru mnogo više odgovaraju Rogeru...RG je uz Monte Carlo Rafina omiljena podlogaAdmir_1984 wrote:Roger me je iznenadio dobrom igrom danas u polju protiv NadalaPogotovo ako se zna da je bio u totalno losoj formi na zemlji, a Nadal osvojio zaredom 2-3 turnira na zemlji. U prvom setu kod 5-4 za Nadala Roger tri BP salje bezveze u mrezu. A isto u prvom setu imao je u skoro svakom Rafinom gemu brejk loptu. Drugi je bio potpuno izjednacen, a vidjeli ste i sami sta je odlucilo. Sve u svemu ako se sastanu u finalu RG 5 setova je zagarantovano
Ma Federer ne shvata te turnire ozbiljno...njemu je bitno da uđe u formu za GS turnire i u tome je uspio...ne vidim da ga neko može dobiti prije finala, ali za odbranu titule će mu vjerovatno trebati da neko drugi izbaci Nadala
-
ludak_
#978 Re: TENIS
Odlican mec je bio, ovakav spektakl samo njih dvojica mogu pripremit.. pogotovo se tb igrao u veoma napetoj atmosferi.Ovo danas su nijanse odlucivale, i mislim ako se sretnu na RG da ce ga Federer uzet. Nadal je bio dosta spremniji za ovu podlogu, odigrao vec 10 meceva na zemlji prije pocetka Madrida, dok je Federer odigrao tek 4..
Inace da Nadal osvoji RG, William Hill daje samo 1.40... Dok su se kvote prije Monte Carla kretale oko 2.00...
Ne razumijem za te uslove, kakvi to uslovi odgovaraju Federeru? Podloga jest jedna od najbrzih zemljanih podloga, ali nista vise ne vidim sto ide u korist Federeru.. Uz to Nadal je igrao pred domacom publikom.
Inace da Nadal osvoji RG, William Hill daje samo 1.40... Dok su se kvote prije Monte Carla kretale oko 2.00...
Ne razumijem za te uslove, kakvi to uslovi odgovaraju Federeru? Podloga jest jedna od najbrzih zemljanih podloga, ali nista vise ne vidim sto ide u korist Federeru.. Uz to Nadal je igrao pred domacom publikom.
- ultima_palabra
#979 Re: TENIS
Madrid je na 600 m nadmorske visine, loptice lete brže...plus se igra haman pa u dvorani, to Rafa isto ne voliludak_ wrote:Ne razumijem za te uslove, kakvi to uslovi odgovaraju Federeru? Podloga jest jedna od najbrzih zemljanih podloga, ali nista vise ne vidim sto ide u korist Federeru.. Uz to Nadal je igrao pred domacom publikom.
Ima on negativnih iskustava ovdje, nakon onog meča protiv Đokovića je počeo njegov pad...čovjek ne voli ovaj turnir, možda će nakon ove pobjede biti malo drukčije
- belafonte
#980 Re: TENIS
Ma Rafa je car, a Federer se trebao vec penzionisat, al jok malo mu 15 GS pa osvoji 16. pa daj jos jos a meda vise ne moze, kompleks mu je opet poceo nabijat Rafa, ali sad ce biti mnogo bolnije nego prije

-
joeaziz
#981 Re: TENIS
belafonte wrote:Ma Rafa je car, a Federer se trebao vec penzionisat, al jok malo mu 15 GS pa osvoji 16. pa daj jos jos a meda vise ne moze, kompleks mu je opet poceo nabijat Rafa, ali sad ce biti mnogo bolnije nego prije![]()
ovo nikako ne razumijem.
zbog cega bi se federer trebo penzionisati?
- belafonte
#982 Re: TENIS
Ako mu odgovara da se ne penzionise dok je na vrhu - fine by me, al pravi sampioni se na vrijeme penzionisu, kada su na vrhu 
-
ludak_
#983 Re: TENIS
Ne znam samo kako si zakljucio da meda ne moze
Mec je bio u najmanju ruku izjednacen... Federer je nekoliko puta propustao prednost 40-15, sto ga je po meni kostalo meca...
Mec je bio u najmanju ruku izjednacen... Federer je nekoliko puta propustao prednost 40-15, sto ga je po meni kostalo meca...
- belafonte
#984 Re: TENIS
To sto on propusta prednost u gemovima vise nije neka novost, to je postalo uobicajeno, zato sto se tako Rafa igra sa mozgom Federera, i to najbolje pokazuje kako mentalno zablokira kada je Rafa s druge strane ili ako vec hoces koliko je Rafa superiorniji u tom pogledu u odnosu na Feda...
A meda on odavno ne moze protiv Rafe, samo mu izgleda to jos niko nije rek'o...
A meda on odavno ne moze protiv Rafe, samo mu izgleda to jos niko nije rek'o...
- ultima_palabra
#985 Re: TENIS
Ako mogu dodati
najbolja vijest je da je Rafa vratio tu mentalnu snagu koja ga je krasila čitavu karijeru, a koju je bio izgubio nakon povrede prošlog ljeta...još samo da koljena budu kako treba 
-
ludak_
#986 Re: TENIS
Mora da se igrao s mozgom Fedexa i onda kad je imao 40-0, pa Fedex dodje do prednosti... Realno stanje je da mu brza podloga ne odgovara, i ovo sto ultima nabroja kao uslove... Vidjelo se u prva 2 kola da nije to to, kad mu je Dolgopolov uzeo 7 i Isner 9 gemova, koliko nije izgubio na citavom turniru u Monte-Carlu.
Inace za RG, mislim da ce Tsonga ako ga zrijeb posluzi, daleko dogurat... Poceo je udarat sa spinom na zemljanoj podlozi sto me bas iznenadilo, prije je samo tuko loptice ko masina, lijevo, pravo i desno.. a sad vec vidi se da je dosta napredovao na zemljanoj podlozi. Gledao sam ga u Rimu protiv Troickog i u Barceloni protiv Almagra, i fakat sam se iznenadio.. Svakako ako ova povreda ramena nije ozbiljnija.
Inace za RG, mislim da ce Tsonga ako ga zrijeb posluzi, daleko dogurat... Poceo je udarat sa spinom na zemljanoj podlozi sto me bas iznenadilo, prije je samo tuko loptice ko masina, lijevo, pravo i desno.. a sad vec vidi se da je dosta napredovao na zemljanoj podlozi. Gledao sam ga u Rimu protiv Troickog i u Barceloni protiv Almagra, i fakat sam se iznenadio.. Svakako ako ova povreda ramena nije ozbiljnija.
- ultima_palabra
#987 Re: TENIS
Što se tiče Tsonge, treba vremena da se takva promjena u stilu igre usvoji, uz to treba poraditi i na fizičkoj spremi, inače ga igrači poput Ferrera i Ferreraludak_ wrote:Mora da se igrao s mozgom Fedexa i onda kad je imao 40-0, pa Fedex dodje do prednosti... Realno stanje je da mu brza podloga ne odgovara, i ovo sto ultima nabroja kao uslove... Vidjelo se u prva 2 kola da nije to to, kad mu je Dolgopolov uzeo 7 i Isner 9 gemova, koliko nije izgubio na citavom turniru u Monte-Carlu.
Dosta će zavisiti i od vremena kakvo će vladati u Parizu, ekstremne vrućine kakve su bile prošle godine ubrzavaju šljaku, mislim da je i to doprinijelo Nadalovom porazu od Soderlinga prošle godine, pored naravno najbolje partije u karijeri Soderlinga, povrede Nadala i nekulturne pariške publike
-
Kumerle
#988 Re: TENIS
Nadal uvijek dominira nad Federerom, pogotovo na zemljanim terenima. Moj omiljeni teniser Tsonga mora neki veci turnir uzeti! Cilic propalitet!
-
ludak_
#989 Re: TENIS
On im je ionako najveca uzdanica... jos su francuzi poznati kao jedni od najvatrenijih navijaca u tenisu 
- ultima_palabra
#991 Re: TENIS
Murray naniza Nalbandiana, Nadala i Federera, sve bez izgubljenog seta, svaka čast. Izgleda da je konačno prebolio ono finale u Australiji. Agresivnost mu je donijela rezultat.
Federer nije na visokom nivou, ali tijesne pobjede nad Berdychom i Novakom mu mogu pomoći da vrati pobjednički duh.
Nadal dosta drven, vjerovatno pokušava tempirati formu za US Open.
Đoković previše oscilira da bi napravio nešto veliko. Ipak na momente se pokazuje stari Nole, u dobrom dijelu meča je nadigrao Federera.
Sada ide Cincy, tu se najbolji igrači znaju štediti, tako da je moguće da neko van četvorice najboljih osvoji turnir. US Open bi trebao biti super zanimljiv
Federer nije na visokom nivou, ali tijesne pobjede nad Berdychom i Novakom mu mogu pomoći da vrati pobjednički duh.
Nadal dosta drven, vjerovatno pokušava tempirati formu za US Open.
Đoković previše oscilira da bi napravio nešto veliko. Ipak na momente se pokazuje stari Nole, u dobrom dijelu meča je nadigrao Federera.
Sada ide Cincy, tu se najbolji igrači znaju štediti, tako da je moguće da neko van četvorice najboljih osvoji turnir. US Open bi trebao biti super zanimljiv
- awekenings
#992 Re: TENIS
Federer ... hmmm ... gledao sam sve njegove mecheve osim prvog, BerdiĆa i Noleta je pobjedio sam zahvaljujuci njihovim VELIKIM greskama inache bi pusha bio... ne ocekujem od njega da osvoji josh nesto puno turnira, mozda je chak i vrijeme da okachi kopachke o.. ... Nadal standardno ... Nole se dize u formi (il' se meni chini) ... Murray pocheo malo agresvnije igrati i odmah se isplatilo .. u svakom slucaju bio je zanimljiv turnir ... cheka se Cinci ... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#993 Re: TENIS
Ma Nole se uvijek dize kako turnir odmice, njemu treba puno vremena da se razbudi, u pravilu su mu najgori prvi mecevi (kao onaj sa Bennetau).awekenings wrote:Federer ... hmmm ... gledao sam sve njegove mecheve osim prvog, BerdiĆa i Noleta je pobjedio sam zahvaljujuci njihovim VELIKIM greskama inache bi pusha bio... ne ocekujem od njega da osvoji josh nesto puno turnira, mozda je chak i vrijeme da okachi kopachke o.. ... Nadal standardno ... Nole se dize u formi (il' se meni chini) ... Murray pocheo malo agresvnije igrati i odmah se isplatilo .. u svakom slucaju bio je zanimljiv turnir ... cheka se Cinci ...
Murray je jedna velika nafaka, taj lik ima toliko srece da se lud iznerviram gledajuci ga. Istina, dosta je agresivniji i skidam mu kapu za stav ''grizem''. Nije za tog bilo izgubljene lopte, ali ne mogu ga organski. Jel ono Skot...
-
hau jes no
#994 Re: TENIS
murray nek pokupi sto vise ovih mastersa, sto se tice grand slamova nece nikad biti u stanju da uzme po 3 seta nadalu i federeru na istom turniru
-
biti_ili_ne_piti
#996 Re: TENIS
lijepa vijest iz singapura, bravo majstore. svaka čast.Prva medalja za BiH
Damiru Džumhuru olimpijska bronza u Singapuru
Sjajni bh. teniser Damir Džumhur na Olimpijadi mladih u Singapuru osvojio je bronzanu medalju savladavši u meču za treće mjesto Rusa Victora Baludu
U prvom setu se vodila velika borba. Damir je taj set riješio u svoju korist rezultatom 7-5. U drugom setu potpuno je skršio otpor protivnika i slavio sa ubjedljivih 6-1, javio nam je Zlatko Šoše, direktor Teniskog saveza BiH.
Ovom pobjedom Džumhur, inače evropski prvak do 18 godina, osvojio je bronzanu medalju, prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama mladih.
Odmah po završetku ovog turnira Džumhur ide na turnir za juniore u Montreal, a zatim na juniorski US Open gdje bi trebao biti drugi ili treći nosilac.
Nakon toga trebao bi nastupiti u Davis Kupu koji će biti održan od 17. do 19. septembra
- Edin H.
#997 Re: TENIS
Okrenu Dzokovic Federera 3 - 2 u setovima 
- Tijana_NS
#998 Re: TENIS
Srbija u finalu DC ...
Svaka cast !
Svaka cast !
-
Hare_ze
#999 Re: TENIS
Prejako
- ultima_palabra
#1000 Re: TENIS
Svaka častTijana_NS wrote:Srbija u finalu DC ...
Svaka cast !