Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#976 Re: Haram im bilo.....

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

cikavelja wrote:
Ahmmed wrote:Kolika li se muka morala saviti u srcu devetnaestogodišnjeg mladića iz povratničkog sela Podčauš kod Bratunca, da zaplače pred kamerama, uz jecaje govoreći da je poželio da se najede hljeba....Hej, hljeba.....I kome je san imati nekoliko ovaca...I kome bi nekoliko ovaca, riješilo sve životne probleme.....

I kome se onda pričaju velike i goleme priče o ukidanju RS, kome li bi je i zbog čega ukidali....

I kome su namijenjene puke tlapnje o održivom povratku, velikim planovima, svijetloj budućnosti.....

Naravno, nije mi prvi put u životu, da vidim i čujem gladne i unesrećene ljude, koji su se vratili u istočnu Bosnu.....Nije mi prvi put da vidim ovakvu ljudsku patnju....

Ali, kad vidjeh ovog mladića i krupne suze kako se kotrljaju niz njegovo lice, kad čuh njegovu želju o samo nekoliko ovaca, zbog kojih bi, kako kaže, vrijedilo živjeti i životu se radovati....

sjetite se i ovog posta, velja druze ima li te? pozz svima

Haram im bilo....samozvanim bošnjačkim vođama i liderima, muslimanskim prvacima, takozvanim vizionarima, ujediniteljima zemlje i naroda......

I možeš ovome pričati, lajati, sići s pameti.....i nikome ništa.....

:x :x :x

Da nebude supljak, nisam gledao ali mogu zamisliti kako je to bilo gedati, necu da im govorim haram, BOG je tu da sudi,majke mi mile moje nije iz kurcenja i licne promocije, pokrenimo MI OVJDE, INSANI, da je nazovemo akciju, hajmo skupiti 300-500, KM, koliko god mozemo, kupiti ovcu-dvije, ili odnjeti pare neka kupi, saznati ko je momak, gje je, sta je !!!
Zar je problem to, koliko ce nas kliknuti na ovaj topic, koliko ko moze halaliti od srca !!! Marka-marka. Neka je samo halal.
Pa za mjesec- za mjesec !
Ima li jos bosanskog sevapa i halala, ima li jos ljudi u nama ?!
Mi, obicni, bez imena i promocija ?
Ima li nas, bosnjaci, katolici i pravloslavci, BOSANCI I HERCEGOVCI?
[/quote]

Kako god hocete, ali ovo dva posta bi trebalo procitati na Hayatu. Ahmmedov je jak i sa njim je sve pocelo, a drugi post je odgovor obicnog dobrog covjeka, BOSANCA, na tudju nevolju. Cikaveljin post zasluzuje da bude procitan(uz male izmjene, samo par rijeci :wink: )u ime svih nas .
Hvala svima za ovu divnu akciju. :bih:
biscanka2

#977 Re: Haram im bilo.....

Post by biscanka2 »

Evo kasno sam stigla al nisam mogla leci dok neprocitah postove od veceras .Legende ste :thumbup: :zjev: nemam rijeci a tek ovaj osmijeh na mladicevom licu -od radosti srce mi vece od Grabeza :-) :sax: :sax:
Suncica79

#978 Re: Haram im bilo.....

Post by Suncica79 »

Ne znas koja je fotka Kurty :D
vuk1975

#979 Re: Haram im bilo.....

Post by vuk1975 »

ja mislim kad ovi nasi NARODNI MINISTRI (obojicu podrzavam) odu na cd netreba okrecat temu na politiku treba ostat na nasem kursu a oni sto nehaju ili nece pa oni nam i netrebaju bez njih mi smo bolji ,posteniji ,ljepsi,srecniji (kako mi je drago za onaj osmjeh) ja bi samo reko NETREBATE NAM GOSPODO sto imate vile i jahte i vozite audije i mercedese pravite frizure u parizu skolujete djecu u londonu (sa nasih ledja).netrebate nam gospodo.JER MI IMAMO DUSU I VOLJU DA POMOGNEMO NE SAMO OVU PORODICU VEC MNOGE KOJIMA TREBA(a nazalost puno ih ima da im treba).
a3tec

#980 Re: Haram im bilo.....

Post by a3tec »

vuk1975 wrote:ja mislim kad ovi nasi NARODNI MINISTRI (obojicu podrzavam) odu na cd netreba okrecat temu na politiku treba ostat na nasem kursu a oni sto nehaju ili nece pa oni nam i netrebaju bez njih mi smo bolji ,posteniji ,ljepsi,srecniji (kako mi je drago za onaj osmjeh) ja bi samo reko NETREBATE NAM GOSPODO sto imate vile i jahte i vozite audije i mercedese pravite frizure u parizu skolujete djecu u londonu (sa nasih ledja).netrebate nam gospodo.JER MI IMAMO DUSU I VOLJU DA POMOGNEMO NE SAMO OVU PORODICU VEC MNOGE KOJIMA TREBA(a nazalost puno ih ima da im treba).

Da i ja dodam - NE TREBATE NAM, GOSPODO, I SKINITE NAM SE S VRATA, DA I MI DAHNEMO DUŠOM VIŠE!
teAMICA

#981 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

e jesam se navukla... ha progledam trčim na forum... A SUBOTU IŠČEKATI NE MOGU! :D
Što se tiče majica, slažem se sa miRCi, bit ćemo odmah "sektaši" "političari" i sl. A i dalje mislim da trebaju nickove umjesto imena koristiti...
Najvažnija stvar u ovom svemu je (po meni) to što ne znamo ko je ko, nema srba/hrvata/muslimana, dok naši bajni političari fataju nas ovce upravo na to :x
Ajd odoh malo radit, a vi ispišite šta pametno, da ne pritiŠČem džaba ovaj F5 :mrgreen:
atko

#982 Re: Haram im bilo.....

Post by atko »

Misija je obavljena - osmjesi su vraceni na lice
Sacuvati privatnost porodice ;)

Ne prljati ovaj "hepiend" govnjivim "politicarima" i "velikim vodjama" naroda ... FUJJ
a3tec

#983 Re: Haram im bilo.....

Post by a3tec »

atko wrote:Misija je obavljena - osmjesi su vraceni na lice
Sacuvati privatnost porodice ;)

Ne prljati ovaj "hepiend" govnjivim "politicarima" i "velikim vodjama" naroda ... FUJJ
Sorry, u pravu si. Ko šljivi političare - nama je najvažnije da smo pomogli ljudima. Ja sam juče bio najsretniji čovjek na svijetu zbog svega ovoga :)
shalaedin

#984 Re: Haram im bilo.....

Post by shalaedin »

Ljudi! Svaka vam čast!

Ono što ne mogu političari mogu ljudi dobra srca... Svaka vam čast!
kurty

#985 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

teAMICA wrote:Image
HAVANA

#986 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

kurty wrote:

jel ova suncice????

Jooo,nemojte ovakvu kupit ,majke vam :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#987 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

HAVANA wrote:
kurty wrote:

jel ova suncice????

Jooo,nemojte ovakvu kupit ,majke vam :lol:
stooooooooo vidi je kako je slatka, ja bi je sad medj' brkove cmoknula :D
HAVANA

#988 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

Nisu više ni krave ko nekad. :lol:

Sad ozbiljno.
Kurty,moraju li prozori biti tačno tih dimenzija obzirom da štala još nije izgrađena?
Imam nekih kombinacija ali mi malo odstupaju u dimenzijama.
Šta je najbolje,drvo,plastika....?
kurty

#989 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

dimenzije se jos mogu korigovati, jer cu moliti da se malo konsultujem sa izvodjacem radova, a najbolji za stalu su zeljezni a poslije drveni prozori
istina živa

#990 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

Evo i mene na brzaka da vam se malo pridružim

Neznam kako su zamislili to na NTV Hayat u subotu,mislim da su razmišljali o snimljenim izjavama koje će pustiti u subotu,nisam još sigurna,čim saznam javim vam.
Potpuno se slažem da treba pročitati u cijelosti Ahmedovu poruku a bogami imalo bi se puno toga pročitati i iz ovih stranica koje se svakog dana gomilaju.Razmišljam da ove stranice pretočim u knjigu sa nazivom "haram im bilo" ili eto tema za razgovor,naravno pored ostale tematike koju imamo.
Želim da vam se zahvalim na podršci koju imam od svih vas. Dajete mi snagu da nastavim dalje jer znam da svi oni koje snimim imaju nadu za bolju budućnost - jer - IMAJU NAS.

VOLIM VAS PUNO NARODE :sax: :sax: :sax: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
neretva2

#991 Re: Haram im bilo.....

Post by neretva2 »

:bih:
lepeza

#992 Re: Haram im bilo.....

Post by lepeza »

istina živa wrote:Evo i mene na brzaka da vam se malo pridružim

Neznam kako su zamislili to na NTV Hayat u subotu,mislim da su razmišljali o snimljenim izjavama koje će pustiti u subotu,nisam još sigurna,čim saznam javim vam.
Potpuno se slažem da treba pročitati u cijelosti Ahmedovu poruku a bogami imalo bi se puno toga pročitati i iz ovih stranica koje se svakog dana gomilaju.Razmišljam da ove stranice pretočim u knjigu sa nazivom "haram im bilo" ili eto tema za razgovor,naravno pored ostale tematike koju imamo.
Želim da vam se zahvalim na podršci koju imam od svih vas. Dajete mi snagu da nastavim dalje jer znam da svi oni koje snimim imaju nadu za bolju budućnost - jer - IMAJU NAS.

VOLIM VAS PUNO NARODE :sax: :sax: :sax: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Mogu li zamoliti nekoga da objavi taj prilog sa Hayata ovdje na forumu ili na facebooku. Nisam u mogucnosti da gledam Hayat pa zbog toga.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#993 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

Znaci za gostovanje sta smo rekli?
bez majica
bez imena
samo nickovi? :mrgreen:
weed

#994 Re: Haram im bilo.....

Post by weed »

Ima li kakvu macketinu u avliji... ako nema, nek se Mirci pobrine za to, pa nek daruje jednu svoju macketinu za oko kuce... :mrgreen:

svaka cast za ovo, ljudi! :sax:
teAMICA

#995 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

Evo 'vako: 5ar5rovic & me smo se dogovorili u ime sviju vas/nas :D :
SLJEDEĆI SASTANAK FURUMASHA SA-X (vezano za ovu akciju) JE U NEDJELJU, 19.04. U 19:00 U BAŠTI CAFFE-A "PALMA"
(usafunjali smo se svi redom u onom VF-u prošli put,a i ovdje ima fin parking)
Taman poslije CD-a, da se dogovorimo za dalje korake, da donese novac ko neće preko banke, itd.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#996 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

teAMICA wrote:Evo 'vako: 5ar5rovic & me smo se dogovorili u ime sviju vas/nas :D :
SLJEDEĆI SASTANAK FURUMASHA SA-X (vezano za ovu akciju) JE U NEDJELJU, 19.04. U 19:00 U BAŠTI CAFFE-A "PALMA"
Taman poslije CD-a, da se dogovorimo za dalje korake, da donese novac ko neće preko banke, itd.
volim kad se dogovorimo kako ti kazes :D
teAMICA

#997 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

mIRCerka wrote:
teAMICA wrote:Evo 'vako: 5ar5rovic & me smo se dogovorili u ime sviju vas/nas :D :
volim kad se dogovorimo kako ti kazes :D
:mrgreen:
kone

#998 Re: Haram im bilo.....

Post by kone »

Maraschino wrote:
:( :(

kud pred spavanje da procitam ovo...srce da ti pukene... :(

u tim godinama zaplakati, moze samo koga je golema nuzda natjerala...nema san o novom kompjuteru, najnovijem telefonu, plazma TV...nego, par ovaca da prezivi...tuzno da tuznije ne moze biti...

slican slucaj mi se desio proslo ljeto kada mi na parkingu prilazi zena i djecak od 14-15 god. pojavili su se iznenada iza coska jedne zgrade (valjda ih stid da hodaju po parkingu), on oborio pogled i trazi bilo sta, bilo koliko jer im je zapelo, nista ne primaju, majka ne radi a otac poginuo u ratu...gledam ga i odmah mi na um pade moje dijete koje je tog uzrasta...samo sam rekao da mi nista ne govore, stavio ruku u dzep, nisam ni pogledao koliko je bilo, dao im sve, i neka vam je bog na pomoci-rekao sam

i ovo, ako iko pokrene akciju...tu sam
Mislim da bi se pored prvog posta mogao procitati i ovaj post,pogotovo boldirani dio...
Suncica79

#999 Re: Haram im bilo.....

Post by Suncica79 »

Ma nije ta s Sharavom kakvi :lol: :lol: :lol: Mislim da kurty ipak zna deep down ali nije ni bitno sada :wink:

Nadam se da cu i ja moci kako pogledati tu emisiju i gostovanje ucesnika ovog foruma,
bas bi mi bilo drago :thumbup: :bih:
pustopoljina

#1000 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

sarenka:
Locked