iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Yamahalac

#976 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

dzemmo wrote:nije da mi nesto treba, al jel' ovo nema nikakve opcije za slanje kontakta kao sms
ima contakt> share> email
instaliras bitesms umjesto klasicne sms aplikacije i uzivas
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:53, edited 2 times in total.
Eborg

#978 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Da li je na iPhoneu moguće ostaviti pedometar da piči sve vrijeme i tako bilježi pređenu kilometražu i potrošene kalorije, dakle non-stop?

Isto tako, da li je moguće tokom razgovora upaliti "Mute" te otvoriti kalendar tj. organizer, te nakon prčkanja po istom vratiti se na razgovor?

Hvala! :)
4m3l

#979 Re: iPhone - All about

Post by 4m3l »

imal u sarajevu iphone servis ili nesto slicno :)
Better Man

#980 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

4m3l wrote:imal u sarajevu iphone servis ili nesto slicno :)
Imas na Akademiji likovnih umjetnosti Apple shop, pa vidi kod njih.
mirzzza

#981 Re: iPhone - All about

Post by mirzzza »

BLADE8 wrote:Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
Isti problem... Kad nazoves one iz telecoma daju ova uputstva... Međutim, ne radi... Zna li neko sta jos potrebno uraditi da bi sljakao net prvenstveno a ne bi bilo lose kad bi dobili upute i za aktiviranje MMS-a???
hakazvaka

#982 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

mirzzza wrote:
BLADE8 wrote:Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
Isti problem... Kad nazoves one iz telecoma daju ova uputstva... Međutim, ne radi... Zna li neko sta jos potrebno uraditi da bi sljakao net prvenstveno a ne bi bilo lose kad bi dobili upute i za aktiviranje MMS-a???
ma radi ba.
posaljes prvo ono sms sa sadrzajem 'prijava' na 0611100 i onda uneses active.bhmobile.ba (ako si na ultri) u settings. MORA raditi ba. jedino sto bi moglo sprecavati net da radi nakon toga je da na vasoj trenutnoj lokaciji nije dostupan EDGE signal, ili da nemate kredita :D
:run:
Lady Saray

#983 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

mirzzza wrote:
nakon sto ukucas sve za apn i odes na messages> mms messaging upalis na on restartujes telefon i mms kao i net rade :D (kada kucas poruku u onom redu gdje kucas tekst dobit ces ikonicu da ubacis sliku ili iz slika imat ces opciju da je posaljes kao mms. meni je do sada samo slika prolazila kao mms dok slika + tekst mi vrati ali evo maloprije prodje oboje
DYD666

#984 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Eborg wrote:Da li je na iPhoneu moguće ostaviti pedometar da piči sve vrijeme i tako bilježi pređenu kilometražu i potrošene kalorije, dakle non-stop?

Isto tako, da li je moguće tokom razgovora upaliti "Mute" te otvoriti kalendar tj. organizer, te nakon prčkanja po istom vratiti se na razgovor?

Za prvo ne znam jer nisam koristio, za drugo - da.
ChataDodajStaHoces

#985 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

Kontao sam na svom 2G iphone-u dici Android. Jel iko probao dual boot?

http://www.pcworld.com/article/196595/h ... phone.html
BLADE8

#986 Re: iPhone - All about

Post by BLADE8 »

hakazvaka wrote:
mirzzza wrote:
ma radi ba.
posaljes prvo ono sms sa sadrzajem 'prijava' na 0611100 i onda uneses active.bhmobile.ba (ako si na ultri) u settings. MORA raditi ba. jedino sto bi moglo sprecavati net da radi nakon toga je da na vasoj trenutnoj lokaciji nije dostupan EDGE signal, ili da nemate kredita :D
:run:
uspio sam nakon 16 pokusaja i restartovanja :D...ee a jel se na iphonu mogu i kako mogu otvarat wap stranice i mig, da ne koristim ovaj interenet koji brzo svuce sav kredit?
Lady Saray

#987 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

skini operu za iphone :D
BLADE8

#988 Re: iPhone - All about

Post by BLADE8 »

Lady Saray wrote:skini operu za iphone :D
sto bas operu, sta fali safariju? :)
Lady Saray

#989 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

opera mobile oprimizira stranice za mobitel, pa kad istu stranicu koju otvoris s operom i safarijem br skinutih kb ce biti drugaciji
DYD666

#990 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote:opera mobile oprimizira stranice za mobitel, pa kad istu stranicu koju otvoris s operom i safarijem br skinutih kb ce biti drugaciji
S tim sto treba provjeriti dali onda ako nista trosi vise bateriju posto to radi u realtime vjerovatno, ili hoces reci da postoje unaprijed optimizirani siteovi cije adrese samo treba znati? Sem ako nisu toliko fini pa nastelili da se to sve desava na njihovim serverima i sl. :)
Lady Saray

#991 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

laicki receno to ti ide tako sto oni sebi "skinu" na server originalnu stranicu a tebi pokazu optimiziranu i to ne traje puno jer brzina kakvu ima nas gprs je i vise nego dovoljna da oni stignu sve to pa ti i ne primjetis razliku u ucitavanju stranice na operi i u safariju osim u kb :D takodjer ako neka stranica ima i mobile verziju opera ce ti prije otvoriti tu verziju npr google meni kad ukucam u operi otvara mobile verziju a u safariju full verziju koju vidis i na compu
DYD666

#992 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Super.
Ma imam kuci WiFi stalno pa mi nisu brzina i bandwidth toliko frka, sem u smislu da mi je WiFi brzi, ali fino znati za nekad ako zatreba gdje samo gprs prolazi ;)
Eborg

#993 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

DYD666 wrote:
Eborg wrote:Da li je na iPhoneu moguće ostaviti pedometar da piči sve vrijeme i tako bilježi pređenu kilometražu i potrošene kalorije, dakle non-stop?

Hvala, nadam se da će neko znati i za ovo prvo. :)
Lady Saray

#994 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

DYD666 wrote:Super.
Ma imam kuci WiFi stalno pa mi nisu brzina i bandwidth toliko frka, sem u smislu da mi je WiFi brzi, ali fino znati za nekad ako zatreba gdje samo gprs prolazi ;)
prolazi i wifi ali je isplativije za gprs
Lady Saray

#995 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Eborg wrote:
DYD666 wrote:

Hvala, nadam se da će neko znati i za ovo prvo. :)
imas backgrounder?
IlijaLadin

#996 Re: iPhone - All about

Post by IlijaLadin »

Bekgraunder je kul, radi što treba, ali bateriju guta ko werderova odbrana golove... Ja sam ga na kraju sklonio...

Strašno je koliko aplikacija postoji za ovaj cirkus. Perverzno je već!
Ne možeš se snaći u svoj toj hrpi. :zoka:

Preporučujem aplikacije od posljednji put:
iRealSMS
iBlueNova
GroupQ
Facebook :)
eBuddy
LiveScore ima svoju aplikaciju
Slooshaj!
MCleaner
...
Eborg

#997 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Lady Saray wrote:imas backgrounder?
Nemam ni iPhone još. :D Zanima me čisto onako. :)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/03/2015 08:06, edited 1 time in total.
Eborg

#999 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Ma ima milion tih aplikacija, mene samo interesuje teoretski da li ju je moguće ostaviti u pozadini a normalno koristiti sve ostale opcije. :) Vjerujem da će vući više baterije no nije problem puniti svaku noć. :)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:49, edited 1 time in total.
Post Reply