instaliras bitesms umjesto klasicne sms aplikacije i uzivasdzemmo wrote:nije da mi nesto treba, al jel' ovo nema nikakve opcije za slanje kontakta kao sms
ima contakt> share> email
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Yamahalac
#976 Re: iPhone - All about
-
Richard Peti
-
Eborg
#978 Re: iPhone - All about
Da li je na iPhoneu moguće ostaviti pedometar da piči sve vrijeme i tako bilježi pređenu kilometražu i potrošene kalorije, dakle non-stop?
Isto tako, da li je moguće tokom razgovora upaliti "Mute" te otvoriti kalendar tj. organizer, te nakon prčkanja po istom vratiti se na razgovor?
Hvala!
Isto tako, da li je moguće tokom razgovora upaliti "Mute" te otvoriti kalendar tj. organizer, te nakon prčkanja po istom vratiti se na razgovor?
Hvala!
- 4m3l
#979 Re: iPhone - All about
imal u sarajevu iphone servis ili nesto slicno 
- Better Man
#980 Re: iPhone - All about
Imas na Akademiji likovnih umjetnosti Apple shop, pa vidi kod njih.4m3l wrote:imal u sarajevu iphone servis ili nesto slicno
- mirzzza
#981 Re: iPhone - All about
Isti problem... Kad nazoves one iz telecoma daju ova uputstva... Međutim, ne radi... Zna li neko sta jos potrebno uraditi da bi sljakao net prvenstveno a ne bi bilo lose kad bi dobili upute i za aktiviranje MMS-a???BLADE8 wrote:Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
- hakazvaka
#982 Re: iPhone - All about
ma radi ba.mirzzza wrote:Isti problem... Kad nazoves one iz telecoma daju ova uputstva... Međutim, ne radi... Zna li neko sta jos potrebno uraditi da bi sljakao net prvenstveno a ne bi bilo lose kad bi dobili upute i za aktiviranje MMS-a???BLADE8 wrote:Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
posaljes prvo ono sms sa sadrzajem 'prijava' na 0611100 i onda uneses active.bhmobile.ba (ako si na ultri) u settings. MORA raditi ba. jedino sto bi moglo sprecavati net da radi nakon toga je da na vasoj trenutnoj lokaciji nije dostupan EDGE signal, ili da nemate kredita
- Lady Saray
#983 Re: iPhone - All about
nakon sto ukucas sve za apn i odes na messages> mms messaging upalis na on restartujes telefon i mms kao i net rademirzzza wrote:Isti problem... Kad nazoves one iz telecoma daju ova uputstva... Međutim, ne radi... Zna li neko sta jos potrebno uraditi da bi sljakao net prvenstveno a ne bi bilo lose kad bi dobili upute i za aktiviranje MMS-a???BLADE8 wrote:Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
-
DYD666
#984 Re: iPhone - All about
Za prvo ne znam jer nisam koristio, za drugo - da.Eborg wrote:Da li je na iPhoneu moguće ostaviti pedometar da piči sve vrijeme i tako bilježi pređenu kilometražu i potrošene kalorije, dakle non-stop?
Hvala!
- ChataDodajStaHoces
#985 Re: iPhone - All about
Kontao sam na svom 2G iphone-u dici Android. Jel iko probao dual boot?
http://www.pcworld.com/article/196595/h ... phone.html
http://www.pcworld.com/article/196595/h ... phone.html
- BLADE8
#986 Re: iPhone - All about
uspio sam nakon 16 pokusaja i restartovanjahakazvaka wrote:ma radi ba.mirzzza wrote:Isti problem... Kad nazoves one iz telecoma daju ova uputstva... Međutim, ne radi... Zna li neko sta jos potrebno uraditi da bi sljakao net prvenstveno a ne bi bilo lose kad bi dobili upute i za aktiviranje MMS-a???BLADE8 wrote:Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
posaljes prvo ono sms sa sadrzajem 'prijava' na 0611100 i onda uneses active.bhmobile.ba (ako si na ultri) u settings. MORA raditi ba. jedino sto bi moglo sprecavati net da radi nakon toga je da na vasoj trenutnoj lokaciji nije dostupan EDGE signal, ili da nemate kredita![]()
- Lady Saray
#987 Re: iPhone - All about
skini operu za iphone 
- BLADE8
#988 Re: iPhone - All about
sto bas operu, sta fali safariju?Lady Saray wrote:skini operu za iphone
- Lady Saray
#989 Re: iPhone - All about
opera mobile oprimizira stranice za mobitel, pa kad istu stranicu koju otvoris s operom i safarijem br skinutih kb ce biti drugaciji
-
DYD666
#990 Re: iPhone - All about
S tim sto treba provjeriti dali onda ako nista trosi vise bateriju posto to radi u realtime vjerovatno, ili hoces reci da postoje unaprijed optimizirani siteovi cije adrese samo treba znati? Sem ako nisu toliko fini pa nastelili da se to sve desava na njihovim serverima i sl.Lady Saray wrote:opera mobile oprimizira stranice za mobitel, pa kad istu stranicu koju otvoris s operom i safarijem br skinutih kb ce biti drugaciji
- Lady Saray
#991 Re: iPhone - All about
laicki receno to ti ide tako sto oni sebi "skinu" na server originalnu stranicu a tebi pokazu optimiziranu i to ne traje puno jer brzina kakvu ima nas gprs je i vise nego dovoljna da oni stignu sve to pa ti i ne primjetis razliku u ucitavanju stranice na operi i u safariju osim u kb
takodjer ako neka stranica ima i mobile verziju opera ce ti prije otvoriti tu verziju npr google meni kad ukucam u operi otvara mobile verziju a u safariju full verziju koju vidis i na compu
-
DYD666
#992 Re: iPhone - All about
Super.
Ma imam kuci WiFi stalno pa mi nisu brzina i bandwidth toliko frka, sem u smislu da mi je WiFi brzi, ali fino znati za nekad ako zatreba gdje samo gprs prolazi
Ma imam kuci WiFi stalno pa mi nisu brzina i bandwidth toliko frka, sem u smislu da mi je WiFi brzi, ali fino znati za nekad ako zatreba gdje samo gprs prolazi
-
Eborg
#993 Re: iPhone - All about
Hvala, nadam se da će neko znati i za ovo prvo.DYD666 wrote:Za prvo ne znam jer nisam koristio, za drugo - da.Eborg wrote:Da li je na iPhoneu moguće ostaviti pedometar da piči sve vrijeme i tako bilježi pređenu kilometražu i potrošene kalorije, dakle non-stop?
Hvala!
- Lady Saray
#994 Re: iPhone - All about
prolazi i wifi ali je isplativije za gprsDYD666 wrote:Super.
- Lady Saray
#995 Re: iPhone - All about
imas backgrounder?Eborg wrote:Hvala, nadam se da će neko znati i za ovo prvo.DYD666 wrote:Za prvo ne znam jer nisam koristio, za drugo - da.Eborg wrote:Da li je na iPhoneu moguće ostaviti pedometar da piči sve vrijeme i tako bilježi pređenu kilometražu i potrošene kalorije, dakle non-stop?
Hvala!
-
IlijaLadin
#996 Re: iPhone - All about
Bekgraunder je kul, radi što treba, ali bateriju guta ko werderova odbrana golove... Ja sam ga na kraju sklonio...
Strašno je koliko aplikacija postoji za ovaj cirkus. Perverzno je već!
Ne možeš se snaći u svoj toj hrpi.
Preporučujem aplikacije od posljednji put:
iRealSMS
iBlueNova
GroupQ
Facebook
eBuddy
LiveScore ima svoju aplikaciju
Slooshaj!
MCleaner
...
Strašno je koliko aplikacija postoji za ovaj cirkus. Perverzno je već!
Ne možeš se snaći u svoj toj hrpi.
Preporučujem aplikacije od posljednji put:
iRealSMS
iBlueNova
GroupQ
eBuddy
LiveScore ima svoju aplikaciju
Slooshaj!
MCleaner
...
-
Eborg
#997 Re: iPhone - All about
Nemam ni iPhone još.Lady Saray wrote:imas backgrounder?
-
Richard Peti
-
Eborg
#999 Re: iPhone - All about
Ma ima milion tih aplikacija, mene samo interesuje teoretski da li ju je moguće ostaviti u pozadini a normalno koristiti sve ostale opcije.
Vjerujem da će vući više baterije no nije problem puniti svaku noć. 
-
Richard Peti