Je li istina da se sljedeca vas pod reflektorima biti u 23h? ono, jeftina struja fazoni...
Premier liga BiH 2008/2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Fordas
#976 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Meni je najbitnije da ste vi naucili kako se zove, doduse nije bilo tesko imali ste i od koga nauciti
Je li istina da se sljedeca vas pod reflektorima biti u 23h? ono, jeftina struja fazoni...
- stranac2
#977 Re: Premier liga BiH 2008/2009
jeste dopizdili sa ovim prepucavanjima djeco ..
Samo malo razmislite kako je sve to tragikomično , grad od pola miliona stanovnika a seoske ekipe vas redovno pobjeđuju.
Umjesto da pokušate diskutovati o fudbaskoj invaldnosti glavnom nam grada vi se neštko kurčite ovdje.

Samo malo razmislite kako je sve to tragikomično , grad od pola miliona stanovnika a seoske ekipe vas redovno pobjeđuju.
Umjesto da pokušate diskutovati o fudbaskoj invaldnosti glavnom nam grada vi se neštko kurčite ovdje.
- karanana
#978 Re: Premier liga BiH 2008/2009
daj smirite se djeco. svaka tema zavrsi na vasim okrsajima i slikama i pricama koga je manje koga je vise. kao sto vidite, tema je premijer liga bih, nije zeljo, nije sarajevo.....sve ovo vase prepucavanje smatram zachatavanjem teme.
nego recite vi meni....ova srijeda ce dosta toga da pokaze, posebno kad je u pitanju dno tabele. moja procjena je da ce posusje pustiti orasja na mokrom docu. garant ce taj par biti i blokiran na kladionicama. ako se to desi, onda je ovo otvoreno steljenje hrvatske komponente u premijer ligi i onda ja pozivam sve bosanske klubove da na isti nacin pomognu velezu i da mu dadnu bodove na strani, pa da vidimo cija majka crnu vunu prede.
nego recite vi meni....ova srijeda ce dosta toga da pokaze, posebno kad je u pitanju dno tabele. moja procjena je da ce posusje pustiti orasja na mokrom docu. garant ce taj par biti i blokiran na kladionicama. ako se to desi, onda je ovo otvoreno steljenje hrvatske komponente u premijer ligi i onda ja pozivam sve bosanske klubove da na isti nacin pomognu velezu i da mu dadnu bodove na strani, pa da vidimo cija majka crnu vunu prede.
-
Fordas
#979 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Sta bi od onog Veleza koji sam uzima bodove na strani a gubi zahvaljujuci sudijama, bas se pitam
Ako mene pitas, ja bih sad potpisao ostanak Orasja, hem gotivno gostovanje, hem vazda uzmemo bodove 
-
ibizza
#980 Re: Premier liga BiH 2008/2009
ako dobijemo Modricu u srijedu,ukljucujemo se u borbu za titulu

-
Paco
#981 Re: Premier liga BiH 2008/2009
pro-bosanskohercegovacki klubovi nikada nece doci pameti i uvijek ce biti ona "nek' komsiji crkne krava". Ni jednom sarajevskom klubu ne trebaju bodovi jer u Europu sigurno nece ici. Sloboda isto tako.
Ali bitno je poderati Velezu guzove i izivljavati se na klubu na kojemu se svi izivljavaju.
Za razliku od njih, zrinjski sinoc remizirao na "svom" terenu sa "fenjerasem"
Iskreno, zao mi je Veleza ali mislim da je (barem sudeci po komentarima ovdje na forumu) bolje da taj klub izgubi 3 boda kuci od zrinjskog, posusja, orasja nego da mu sarajevo, zeljo, sloboda, celik itd poklanjaju bodove.
Nema tu "halala".
Ali bitno je poderati Velezu guzove i izivljavati se na klubu na kojemu se svi izivljavaju.
Za razliku od njih, zrinjski sinoc remizirao na "svom" terenu sa "fenjerasem"
Iskreno, zao mi je Veleza ali mislim da je (barem sudeci po komentarima ovdje na forumu) bolje da taj klub izgubi 3 boda kuci od zrinjskog, posusja, orasja nego da mu sarajevo, zeljo, sloboda, celik itd poklanjaju bodove.
Nema tu "halala".
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#982 Re: Premier liga BiH 2008/2009
haha patriotski dat bodove Velezu sta ima patriote?
DRUGA LIGA
DRUGA LIGA
- karanana
#983 Re: Premier liga BiH 2008/2009
hahahaha, gledam vas jadne i smijem se. pa kako cemo mi u evropu braco razjedinjeni? hahahaha.
ali neka nam, vako nam je u svim sferama zivota i zato nas svako moze handriti i jebati u zdrav (mozda i lud) mozak dok nam pred ocima tona nepravde i dok gledamo kako drugi guraju svoje.
i sta cemo mi reci kada u srijedu posusje izgubi na mokrom docu od orasja? reci cemo: jebi ga, steli se pa sta ces.....
i sve tako dok nas same za guzicu ne ugrize nepravda a tada ce biti kasno. na nepravdu treba odgovoriti nepravdom a ne lajanjem na svoga najblizeg. ali jok kod nas. kod nas zeljo za kofercic markica proda utakmicu i spasi jedno zepce i niko nista a kada je velez u pitanju smiju mu se i psuju i drvlje i kamenje po njemu. zapitajte se malo, da li bi hrvatski klub ikada prodao utakmicu na svoju ili na stetu klubova iz svoje narodne komponente? naravno da ne bi.
haj ako nista malo sam ohladio tenzije i uspio sam bar u necemu da ujedinim strumfove i pitice.
ali neka nam, vako nam je u svim sferama zivota i zato nas svako moze handriti i jebati u zdrav (mozda i lud) mozak dok nam pred ocima tona nepravde i dok gledamo kako drugi guraju svoje.
i sta cemo mi reci kada u srijedu posusje izgubi na mokrom docu od orasja? reci cemo: jebi ga, steli se pa sta ces.....
i sve tako dok nas same za guzicu ne ugrize nepravda a tada ce biti kasno. na nepravdu treba odgovoriti nepravdom a ne lajanjem na svoga najblizeg. ali jok kod nas. kod nas zeljo za kofercic markica proda utakmicu i spasi jedno zepce i niko nista a kada je velez u pitanju smiju mu se i psuju i drvlje i kamenje po njemu. zapitajte se malo, da li bi hrvatski klub ikada prodao utakmicu na svoju ili na stetu klubova iz svoje narodne komponente? naravno da ne bi.
haj ako nista malo sam ohladio tenzije i uspio sam bar u necemu da ujedinim strumfove i pitice.
Last edited by karanana on 27/04/2009 15:49, edited 1 time in total.
-
Paco
#984 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Moram se korigovati.
Ipak jedan sarajevski klub mozda i nastupi u Europi.
Slavija.
Slavija.
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#985 Re: Premier liga BiH 2008/2009
kakvi dirljivi i pateticni
komentari
-
ibizza
#986 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Velezu niko nije kriv...kriva je VASA uprava a i vi,navijaci...karanana wrote:hahahaha, gledam vas jadne i smijem se. pa kako cemo mi u evropu braco razjedinjeni? hahahaha.
- karanana
#987 Re: Premier liga BiH 2008/2009
dirljivi, pateticni....mozda. ali istiniti i realni.
velezu niko nije kriv i tacno je da je krivica u nama samima u klubu ali bogami i u nazovi prijateljima veleza, klubovima kao sto su upravo zeljo i sarajevo.
velezu niko nije kriv i tacno je da je krivica u nama samima u klubu ali bogami i u nazovi prijateljima veleza, klubovima kao sto su upravo zeljo i sarajevo.
-
Fordas
#988 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Kako ces se ti samo razocarati prijatelju kad saznas.....Paco wrote:Moram se korigovati.
Slavija.
Karanana, ne znam cemu kukanje kad je Velez na pragu da se izbori za opstanak!? Posusje i Orasje su toliko kiksali do sada, i kiksat ce jos, da vam niko nista ne treba poklanjati. Ne znam sta si sad zajordamio? I jos nesto.. Ko je trebao da vam da bodove? Mi? Strumfovi? Ne kontam vas. Najavljujete da nam dolazite uzeti bodove a sad kukate kako vas nismo trebali pobjediti. pa jarane, mi se prepali vasih najava i pobjedili vas, sta je trebalo???
P.S. Ko da gledam sad ce krenuti ona stara - neka, neka Nece Velez ispasti, mozemo mi sami a sutra cemo i mi vas nesto.....
- prdimahovina
#989 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Ne znam ko kuka da nas niste trebali pobijediti. Bili ste bolji, odigrali maksimalno i zasluženo pobijedili. Čestitam. Sve ispod toga bi meni lično bila uvreda. Ko god je očekivao milostinju, taj nije pravi Veležovac.Fordas wrote:Kako ces se ti samo razocarati prijatelju kad saznas.....Paco wrote:Moram se korigovati.
Slavija.![]()
Karanana, ne znam cemu kukanje kad je Velez na pragu da se izbori za opstanak!? Posusje i Orasje su toliko kiksali do sada, i kiksat ce jos, da vam niko nista ne treba poklanjati. Ne znam sta si sad zajordamio? I jos nesto.. Ko je trebao da vam da bodove? Mi? Strumfovi? Ne kontam vas. Najavljujete da nam dolazite uzeti bodove a sad kukate kako vas nismo trebali pobjediti. pa jarane, mi se prepali vasih najava i pobjedili vas, sta je trebalo???![]()
P.S. Ko da gledam sad ce krenuti ona stara - neka, neka Nece Velez ispasti, mozemo mi sami a sutra cemo i mi vas nesto.....
Ako isto tako odigrate u Modriči (koju pobjedom možete baciti na rub ispadanja) - tada imate respect. Opet kažem, ko god traži manje ili više od toga (na koševu ili Vrapčićima) je na nivou Orašja, Posušja, Zrinskog itd (znači na dnu)
- karanana
#990 Re: Premier liga BiH 2008/2009
slazem se sa prdimahovinom. niko nije trazio da nas pustite na kosevu. postena i zasluzena pobjeda. samo ukazujem na to da ce posusje vjerovatno pustiti iljine labudove prekosutra i da ce siroki dobro stisnuti i pritisnuti u vrapcicima i da sve bas i nije tako sigurno za velez kao sto kazete. i hocu da ukazem na jedinstvo "hrvatskih" klubova. treba li to da bude tako? ne treba. ali kako to da mi ne mozemo da skontamo da je ova liga prdimahovina i karanana i da se sve radi sa dilovima i ako je tako zasto se onda i mi ne prihvatimo te igre, pa nek se i ukine.
-
elSaik
#991 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Neće. Posušje neće pustiti Orašje.
Što se talova tiče, nešto se baš i ne sjećam da ste tražili bilo kakav "tal" sa malenima kada su se oni borili za titulu. Nije da ih branim, Bože sačuvaj, ali ako ćemo (ne)pošteno, onda kako treba.
Što se talova tiče, nešto se baš i ne sjećam da ste tražili bilo kakav "tal" sa malenima kada su se oni borili za titulu. Nije da ih branim, Bože sačuvaj, ali ako ćemo (ne)pošteno, onda kako treba.
- peace_an
#992 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Zvijezda treba pustiti Orašje
"Dva hrvatska predstavnika ne smiju ispasti iz Premijer lige"...
Do kraja nogometne Premijer lige ostalo je samo pet kola. Sve ekipe jedva čekaju kraj prvenstva. Treneri se žale na nedovoljan fond igrača, igrači na sudije i neredovne plaće, a čelnici klubova za sitne pare pokušavaju kupiti poneki gostujući bod. Kao i svih prethodnih sezona Premijer liga se, izgleda, i ove sezone pravi po nacionalnom ključu, pa su tako hrvatski predstavnici održali sastanak u Livnu prije nekoliko dana, na kojem se donio zaključak: "Dva hrvatska predstavnika ne smiju ispasti iz Premijer lige".
- Tačno je da su hrvatski predstavnici klubova pravili režiju zadnjih pet kola u nogometnoj Premijer ligi i računali gdje bi se mogli puštati bodovi. Jedna od opcija je da Posušje prepusti bodove Orašju, ali druga je da Orašje u posljednjem 30. kolu dobije bodove od Zvijezde u Gradačcu, zbog kompenzacije stadiona - veli naš izvor blizak Savezu.
S druge strane, bošnjački klubovi su imali sastanak u Zenici gdje su prisustvovali predstavnici Veleža, Travnika i Čelika. To je bio kontra sastanak za ovaj u Livnu. Trebalo se vidjeti koje su najbolje opcije za ostanak bošnjačkih klubova u društvu najboljih. Na tom sastanku nisu htjeli prisustvovati čelnici Zvijezde iz Gradačca.
- Imamo dobre odnose sa svim klubovima u Premijer ligi. Znam za sve te kombinacije u kojima treba biti i Zvijezda, ali mogu da najavim da nas niko u to neće uplesti. Imam velike pritiske sa svih strana, ipak neću podleći tome. Vjerujem u svoje igrače, kao i u Upravu kluba i neka niko na nas ne računa. Nudili su nam se i prije novčanici, ali mi smo tim zabijali više, a tako će biti i sada - govori trener Zvijezde iz Gradačca Ratko Ninković.
Napadanje sudije
- Jedan sudija me je čak i napao, kao da sam ja zakuhao ligu. Nisam mogao da vjerujem u sve to. U Travniku su me napadali što moji igrači "grizu". Želim pošteno završiti prvenstvo kako sam i počeo, a pojedini treneri već dolaze i gledaju Zvijezdu - dodaje Ninković.
Raspored
Utakmice timova koji se bore za opstanak, 26. kolo: Sloboda - Travnik, Velež - Široki, Modriča - Sarajevo, Posušje - Orašje, 27 kolo: Travnik - Velež, Široki - Modriča, Leotar - Posušje, Orašje - Slavija, 28 kolo: Čelik - Orašje, Posušje - Borac, Modriča - Travnik, Velež - Sloboda, 29 kolo: Velež - Zvijezda, Slododa - Modriča, Travnik - Laktaši, Sarajevo - Posušje, Orašje - Zrinjski, 30. kola: Zvijezda - Orašje, Modriča - Velež, Posušje - Široki, Željezničar - Travnik.
"Dva hrvatska predstavnika ne smiju ispasti iz Premijer lige"...
Do kraja nogometne Premijer lige ostalo je samo pet kola. Sve ekipe jedva čekaju kraj prvenstva. Treneri se žale na nedovoljan fond igrača, igrači na sudije i neredovne plaće, a čelnici klubova za sitne pare pokušavaju kupiti poneki gostujući bod. Kao i svih prethodnih sezona Premijer liga se, izgleda, i ove sezone pravi po nacionalnom ključu, pa su tako hrvatski predstavnici održali sastanak u Livnu prije nekoliko dana, na kojem se donio zaključak: "Dva hrvatska predstavnika ne smiju ispasti iz Premijer lige".
- Tačno je da su hrvatski predstavnici klubova pravili režiju zadnjih pet kola u nogometnoj Premijer ligi i računali gdje bi se mogli puštati bodovi. Jedna od opcija je da Posušje prepusti bodove Orašju, ali druga je da Orašje u posljednjem 30. kolu dobije bodove od Zvijezde u Gradačcu, zbog kompenzacije stadiona - veli naš izvor blizak Savezu.
S druge strane, bošnjački klubovi su imali sastanak u Zenici gdje su prisustvovali predstavnici Veleža, Travnika i Čelika. To je bio kontra sastanak za ovaj u Livnu. Trebalo se vidjeti koje su najbolje opcije za ostanak bošnjačkih klubova u društvu najboljih. Na tom sastanku nisu htjeli prisustvovati čelnici Zvijezde iz Gradačca.
- Imamo dobre odnose sa svim klubovima u Premijer ligi. Znam za sve te kombinacije u kojima treba biti i Zvijezda, ali mogu da najavim da nas niko u to neće uplesti. Imam velike pritiske sa svih strana, ipak neću podleći tome. Vjerujem u svoje igrače, kao i u Upravu kluba i neka niko na nas ne računa. Nudili su nam se i prije novčanici, ali mi smo tim zabijali više, a tako će biti i sada - govori trener Zvijezde iz Gradačca Ratko Ninković.
Napadanje sudije
- Jedan sudija me je čak i napao, kao da sam ja zakuhao ligu. Nisam mogao da vjerujem u sve to. U Travniku su me napadali što moji igrači "grizu". Želim pošteno završiti prvenstvo kako sam i počeo, a pojedini treneri već dolaze i gledaju Zvijezdu - dodaje Ninković.
Raspored
Utakmice timova koji se bore za opstanak, 26. kolo: Sloboda - Travnik, Velež - Široki, Modriča - Sarajevo, Posušje - Orašje, 27 kolo: Travnik - Velež, Široki - Modriča, Leotar - Posušje, Orašje - Slavija, 28 kolo: Čelik - Orašje, Posušje - Borac, Modriča - Travnik, Velež - Sloboda, 29 kolo: Velež - Zvijezda, Slododa - Modriča, Travnik - Laktaši, Sarajevo - Posušje, Orašje - Zrinjski, 30. kola: Zvijezda - Orašje, Modriča - Velež, Posušje - Široki, Željezničar - Travnik.
- stranac2
#993 Re: Premier liga BiH 2008/2009
U pravu si jedina tema gdje možeš ujediniti pitare,maniace, robijase, fukare je izgleda Veležkaranana wrote:hahahaha, gledam vas jadne i smijem se. pa kako cemo mi u evropu braco razjedinjeni? hahahaha.
Hajde baš dobro i Hrvatska i Bošnjačka komponenta su saglasne (bar jednom) da Velež Mostar ispadne iz lige , haman baš kao neke daleke 92e -93e.
Pa i ako ostanemo igrom izbacit ce nas zbog licence jer mi (Velež) nemamo uslovnog stadiona a oni Zrinjski imaju
Majke mi volio bih i to vidjeti taj vrhunac ljudskog "ponosa" i visokomoralnih poteza
Al treba hebat m. svima koji dođu na stadio Vrapčići i b.alijama i u.ma
http://www.youtube.com/watch?v=6vdt9zZx ... re=related
Last edited by stranac2 on 27/04/2009 18:52, edited 1 time in total.
- Šibicar
#994 Re: Premier liga BiH 2008/2009
stranac2 wrote:
U pravu si careee maaajke mi,jer ste nas do sad jako prijateljski primali i nikad nismo doživili niti jednu neugodnost...
P.S. Velež nije klub za druge lige jedino po istoriji,ali po svim ostalim segmentima jeste,nažalost...
-
Šaner
#995 Re: Premier liga BiH 2008/2009
koju tekmu ce bht prenositi u srijedu?
-
ekvivalent
#996 Re: Premier liga BiH 2008/2009
u principu slazem se s karananomŠibicar wrote:stranac2 wrote:
U pravu si careee maaajke mi,jer ste nas do sad jako prijateljski primali i nikad nismo doživili niti jednu neugodnost...
P.S. Velež nije klub za druge lige jedino po istoriji,ali po svim ostalim segmentima jeste,nažalost...
jeste da bodove ne treba davati nikome i nikad
ali ako uzmemo opciju da ce iz lige ispasti orasje i posusje, a svi znamo da su to dva tima koja su najvise stimala rezultate u posljednjih par sezona(sto je direktno imalo za posljedicu par titula zrinjskog i sirokog),puno mi je draze da ostane velez pa i travnik ,jer ce onda liga biti puno cisca i listica ce se a mijo jelic
ako nista liga ce nam onda vise licit na ligu
manje cu slusat onog papaka iz orasja i gledat usrani stadion u posusju i u konacnici gledat cu ljepsi fudbal
kad tad balijska politika prema velezu morat ce se promjenit(a i tu smo svi svjesni da je velez najveca zrtva balijskih kompromisa na nivou federacije)a onda cemo gledat velez kakav smo i zasluzili gledat
ovako dok budu tavorili po drugim ligama od tog kluba nema nista
a ni od mostara kao grada
i da ne bude zabune nema nista ni protiv hrvata ni hrvatskih klubova
ali su i orasje i posusje uvijek i jedino bili filajale zrinjskog i sirokog na kojima su ovi gradili svoje nazovi sportske uspjehe
-
elSaik
#997 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Ja zaista ne vidim nijedan tim kojem bi Željo eventualno trebao dati bodove na Grbavici. Jedino možda Glasincu. 
-
ekvivalent
#998 Re: Premier liga BiH 2008/2009
a kako je krenulo i vi bi mogli sljedece sezone traziti kakve bodove spasaelSaik wrote:Ja zaista ne vidim nijedan tim kojem bi Željo eventualno trebao dati bodove na Grbavici. Jedino možda Glasincu.
mozda onda velez uleti sta god
-
elSaik
#999 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Ma dok god budu prvaci padali na Grbavici mi nećemo ispasti iz lige.ekvivalent wrote:a kako je krenulo i vi bi mogli sljedece sezone traziti kakve bodove spasaelSaik wrote:Ja zaista ne vidim nijedan tim kojem bi Željo eventualno trebao dati bodove na Grbavici. Jedino možda Glasincu.
-
ekvivalent
#1000 Re: Premier liga BiH 2008/2009
suti ne reci dvaputelSaik wrote:Ma dok god budu prvaci padali na Grbavici mi nećemo ispasti iz lige.ekvivalent wrote:a kako je krenulo i vi bi mogli sljedece sezone traziti kakve bodove spasaelSaik wrote:Ja zaista ne vidim nijedan tim kojem bi Željo eventualno trebao dati bodove na Grbavici. Jedino možda Glasincu.
mi u zenici znamo najbolje kako zna biti gutavo