Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
tinchy

#976 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tinchy »

duboka_misao wrote:
tinchy wrote:Moze li se kombinirati Engleski jezik i knjizevnost sa Ruskim. Iz kojih knjiga ste se pripremali za prijemni ispit iz engleskog, ima li neko ikakvih testova u PDF formatu da proslijedi :D
arghhh imas to na temi o anglistici mislim da je jos hedaway onaj aktuelan,ili razguli na pripreme

Pa sto davati pare za pripreme ako se mogu sama pripremit kod kuce :D Sad cu pregledati sve sto ima o Anglistici na forumu, a ostali slobodno mogu da mi odgovore i ovdje na pitanja :D
duboka_misao

#977 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by duboka_misao »

tinchy wrote:
duboka_misao wrote:
tinchy wrote:Moze li se kombinirati Engleski jezik i knjizevnost sa Ruskim. Iz kojih knjiga ste se pripremali za prijemni ispit iz engleskog, ima li neko ikakvih testova u PDF formatu da proslijedi :D
arghhh imas to na temi o anglistici mislim da je jos hedaway onaj aktuelan,ili razguli na pripreme

Pa sto davati pare za pripreme ako se mogu sama pripremit kod kuce :D Sad cu pregledati sve sto ima o Anglistici na forumu, a ostali slobodno mogu da mi odgovore i ovdje na pitanja :D
imas onaj ulimp, kolegica bivsa to vodi, bash imaju ispitne papire koji ce doci (znaci forma pitanja, koje osnove gramatike moguce teme za esej,forma eseja) mislim da je oko 100 KM da ne lazem provjeri a hedway mozes kupiti u buybooku .
thinkexist

#978 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by thinkexist »

Kada izlazi konkurs prokleti ?! :x
thinkexist

#979 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by thinkexist »

Zna li neko gdje mogu naci TESTOVE IZ PRAVOPISA(za prijemni ispit) od prethodnih generacija? Je li to ima u kopirnici?
Ja imam nekoliko primjeraka, ali su toliko prepravljani da ne mogu nista konkretno izvuci iz njih!
Amar N

#980 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Amar N »

studentica_ wrote:
thinkexist wrote:Kada izlazi konkurs prokleti ?! :x
Svi ga čekamo :x
Načekat ćete se :)
Naviknite se, jer ako upisujete neki od odsjeka na Filozofskom fakultetu, čekanje će vam postati rutina - vazda ćete nešto čekati.

Pozdrav!

P.s. Trebate otići do fakulteta i raspitati se za prijemni. Čuo sam da na nekim odsjecima ove godine neće ni biti prijemnih ispita, već će se selekcija vršiti na osnovu postignutih rezultata u srednjoj školi.
Amar N

#981 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Amar N »

Obavještenje

Filozofski fakultet u Sarajevu nije ovlastio Udruženje mladih lingvista i prevodilaca u BiH da u ime Filozofskog fakulteta u Sarajevu organizira Pripremnu nastavu za prijemni ispit za Odsjek za engleski jezik i književnost - Anglistika. Tekst obavještenja objavljen u Dnevnom avazu 7. juna 2010. godine.

IZ DEKANATA

Preuzeto sa: www.ff.unsa.ba
URL: http://www.ff.unsa.ba/index.php?option= ... 3&Itemid=1
alica.k

#982 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

duboka_misao wrote:imas onaj ulimp, kolegica bivsa to vodi, bash imaju ispitne papire koji ce doci (znaci forma pitanja, koje osnove gramatike moguce teme za esej,forma eseja) mislim da je oko 100 KM da ne lazem provjeri a hedway mozes kupiti u buybooku .
koje pre****nje.

na prijemnom bude haman sve iz gramatike, sve moze doci.
esej se moze naucit s interneta pisat.

i za to ljudima uzimaju 100KM? sramota.
Lee Loo

#983 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

Dobra večer, oprostite što ovako upadam nenadano i zaista nisam pratio forum pa se
odmah ispričavam ako sam prekinuo neku vrstu vrstu rasprave :)
Zaista ne znam kome da se obratim, zvao sam službu ali mi nista nisu pomogli pa mi molio ljude
dobra srca da mi pomognu.Iz Hrvatske sam inače i jako želim upisati PSIHOLOGIJU pošto su kod
nas te državne mature, a ja sam završio srednju prije dvije godine i nisam generacija koja je zahvaćena
državnom maturom.
Da ne dužim dali bi mi mogao samo netko pomoći na ovih par informacija :

01.negdje piše da pišem prijemni iz hrvatskog jezika negdje bosanskog?

02.dali mozda netko zna koja točno psihologija se piše? ime autora ili slično?

03.dali postoje negdje primjerci opće kulture iz kojih mogu nesto učiti?

04.dali strani državljani mogu upasti u redovni studiji bez placanja, ako ne koliko se placa skolarina?

Zaista se jos jednom ispricavam ako sam upao ovako iznenada i mozda ako su na neka pitanja
bila odgovorena, otkrio sam forum prije nepunih 15 minuta.

Hvala na svakom razumijevanju i srdačan pozdrav svim budućim kolegama ;)
minjonja

#984 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

ja znam samo da ti odgovorim na jedno pitanje, a to je da se sluzbeno jezik u skolama i na faxu zove bosanski/hrvatski/srpski jezik, samo sto to kod nas skrate samo na bosanski. kod mene na faxu ima ljudi koji su imali hrvatski u srednjoj skoli i bez problema upisali i polagali ispite. na prijemnom budu neke osnove pravopisa, tipa cvijet, ne mogu, nemam, prijedlog.... ima da se kupi pravopis bosanskog iz kojeg izgleda i vade primjere za prijemni. ne bi bilo lose da to nabavis. ima ga kupiti u skoro svakoj knjizari u sarajevu.
nadam se da ces dobiti odgovore i na ostala pitanja :wink:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#985 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Privatna poruka »

minjonja wrote:ja znam samo da ti odgovorim na jedno pitanje, a to je da se sluzbeno jezik u skolama i na faxu zove bosanski/hrvatski/srpski jezik, samo sto to kod nas skrate samo na bosanski. kod mene na faxu ima ljudi koji su imali hrvatski u srednjoj skoli i bez problema upisali i polagali ispite. na prijemnom budu neke osnove pravopisa, tipa cvijet, ne mogu, nemam, prijedlog.... ima da se kupi pravopis bosanskog iz kojeg izgleda i vade primjere za prijemni. ne bi bilo lose da to nabavis. ima ga kupiti u skoro svakoj knjizari u sarajevu.
nadam se da ces dobiti odgovore i na ostala pitanja :wink:

U svakom slucaju @Lee Loo opcija koja ti se otvara a znam prema svojim kolegama jeste ta da u vrhu ispitnog testa napises "Hrvatska norma" i tvoj test ce tako biti i gledan, kao hrvatska norma.
Klodovik

#986 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Klodovik »

studentica_ wrote:
Konkurs bi trebao izaći u četvrtak.
mRva_4

#987 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

studentica_ wrote:
Joj pobudalit cu fkt nisu normalni vec treci put dolazim iz Travnika i nikad da predam za prijemni :((((
mRva_4

#988 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

studentica_ wrote:
thinkexist wrote:Zna li neko gdje mogu naci TESTOVE IZ PRAVOPISA(za prijemni ispit) od prethodnih generacija? Je li to ima u kopirnici?
Ja imam nekoliko primjeraka, ali su toliko prepravljani da ne mogu nista konkretno izvuci iz njih!

Meni je neki dan jedan frend poslao, možeš mi dati mail na pp, pa ti proslijedim.
Je li ti problem da i meni proslijedis???? trebalo bi i meni :)
Lee Loo

#989 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

Hvala što ste svi ljubazni zaista :) Puno sreće svima =)
innovision

#990 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by innovision »

je li mogu i ja da dobijem te pravopisne testove
Mmuummii

#991 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

studentica_ wrote:
Načekat ćemo se, konkurs će se navodno razmotrit tek u jednoj od narednih sjednica, pa će onda izać :x :x
duboka_misao

#992 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by duboka_misao »

alica.k wrote:
duboka_misao wrote:imas onaj ulimp, kolegica bivsa to vodi, bash imaju ispitne papire koji ce doci (znaci forma pitanja, koje osnove gramatike moguce teme za esej,forma eseja) mislim da je oko 100 KM da ne lazem provjeri a hedway mozes kupiti u buybooku .
koje pre****nje.

sinek, davno je to bilo, rekoh da mislim da je oko 100 KM nazovi provjeri sta nude pa hrakni ...ili progutaj
alica.k

#993 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

duboka_misao wrote:
alica.k wrote:
koje pre****nje.

sinek, davno je to bilo, rekoh da mislim da je oko 100 KM nazovi provjeri sta nude pa hrakni ...ili progutaj
u danasnjem vremenu uzimat mladim ljudima 120KM (koliko zapravo i kostaju) za te pripreme je sramota. haman toliko je skolarina za redovnog studenta.
Henrik I

#994 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Henrik I »

mRva_4 wrote:
studentica_ wrote:
thinkexist wrote:Zna li neko gdje mogu naci TESTOVE IZ PRAVOPISA(za prijemni ispit) od prethodnih generacija? Je li to ima u kopirnici?

Meni je neki dan jedan frend poslao, možeš mi dati mail na pp, pa ti proslijedim.
Je li ti problem da i meni proslijedis???? trebalo bi i meni :)
I meni :)
Mislim, ako nije problem. :D
Larisa1

#995 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Larisa1 »

mozete li i meni poslati ako nije problem...hvala unaprijed :)
M_agic

#996 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by M_agic »

studentica_ wrote:Kako da vam pošaljem kad mi niste dali vaše mailove? C c c c c :D :lol:

Evo poslala sam ti ja mail :)
enaa_

#997 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by enaa_ »

studentica_ wrote:Poslano :)
a meniiiii :roll: :-D
enaa_

#998 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by enaa_ »

studentica_ wrote:Poslano :)
hvala ti punooo :-D
mRva_4

#999 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

Vipera berus wrote:
sunshine_AK wrote:znal neko kad ce izaci konkurs za upis?
Ovo piše na akademskom kalendaru FF.

14. 6. 2010. - Objavljivanje konkursa za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini

14. – 30. 6. 2010. - Podnošenje prijava kandidata za polaganje prijemnih ispita po konkursu za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini

1. 7. – 3. 7. 2010. - Prijemni ispiti po objavljenom konkursu za upis studenata u I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini

5. 7. 2010. - Objavljivanje rezultata prijemnih ispita

23. 8. – 17. 9. 2010. - Upis u 61. akademsku 2010/2011. godinu

30. 8. – 1. 9. 2010. - Prijemni ispiti kandidata za I. godinu studija u akademskoj 2010/2011. godini - II. rok

1. 9. 2010. - Objavljivanje preliminarnih rezultata prijemnih ispita – II. rok

20. 9. 2010. - Početak 61. akademske 2010/2011. godine

Samo mi nije onda jasno odakle ovi datumi :/// ravnali smo se imam osjecaj svi po ovomu :( jao uzas! Kada ce onda biti prijemni ispit pa covjece necemo zar toliko cekati.. nece to onda do kraja sedmog mjeseca ili??? :( zaista, bezveze!!!
FreakyStyley

#1000 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by FreakyStyley »

Pozdrav svima.

Interesuje me smjer sociologija i filozofija na ovom fakultetu.Na njihovom web sajtu i nema bas podataka,ali i bolje je ovako da mi kaze neko iz prve ruke.
Zanima me okvirno profesori,predavanja i sl.,ali najvažnije je koliko se prima studenata,sta je na prijemnom ispitu,uz koju literaturu se mogu pripremati i sl..........Hvala unaprijed.
Post Reply