VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
hladan.preminger

#976 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by hladan.preminger »

Secer_033 wrote:Mene samo zanima zasto doktori ne vakcinisu svoju djecu.
Ja sam vakcinisan kao i ostatak familije.
ja71

#978 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ja71 »

Naslovnica wrote:Čast pojedincima, ali ljekarska struka je odavno duboko kompromitovana i ogrezla u korupciju.
...
apsurdno je prenositi ono sto vidis u "nasim" ordinacijama na svjetski zdravsteni sistem.
svaka nova vakcina (kao i svaki drugi lijek) se debelo testira od drzavnih (neprofitabilnih) organizacija prije nego sto se pocne upotrebljavati.

naravno da to nije oduvijek bilo tako. jos 60-tih su u jednoj Njemackoj propisivali trudnicama nedovoljno ispitane lijekove za spavanje a kasnije se radjala djeca bez ruku.
srecom pa smo nesto u medjuvremenu naucili.

ali ja sam svjestan da se argumentima ne moze promijeniti misljenje koje NIJE zasnovano na argumentima nego na emocijama. Zato mi ovdje mlatimo praznu slamu, vi ce te i dalje vjerovati da vas vakcinom neko hoce zajeßati bez da navedete kakvu korist on ima od toga.
hladan.preminger

#979 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Ko god pravi vezu između autizma i vakcinacije je idiot.
Ko to radi bez obrazovanja u toj struci i potrebnog iskustva je idiot na kub.
KIseljak12

#980 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by KIseljak12 »

Ako vakcine uzrokuju autizam, zasto onda sva vakcinisana djeca nisu autisticna?

Ako neki ljudi/grupe zele da promovisu vakcinaciju, za koju pretpostavljamo (tvrdite) da uzrokuje autizam, koja je njihva dobit u tome?
Niemand

#981 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

hladan.preminger wrote:Ko god pravi vezu između autizma i vakcinacije je idiot.
Jesi ti doktor? Imam jedno pitanje ako jesi.
hladan.preminger

#982 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Niemand wrote:
hladan.preminger wrote:Ko god pravi vezu između autizma i vakcinacije je idiot.
Jesi ti doktor? Imam jedno pitanje ako jesi.
Imam u kuci pedijatra sa 38 godina iskustva i niti jednim slučajem autizma prourokovanog vakcinama.

De pitaj pa cu prenijeti.
sadie_forever

#983 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

KIseljak12 wrote:Ako vakcine uzrokuju autizam, zasto onda sva vakcinisana djeca nisu autisticna?

Ako neki ljudi/grupe zele da promovisu vakcinaciju, za koju pretpostavljamo (tvrdite) da uzrokuje autizam, koja je njihva dobit u tome?
pa nije cilj autizam,ali ako jedno od 100 djece dobije autizam to je za njih bolje nego pandemija raznih bolesti,znaci za njih nije cilj siriti autizam on je tu potrefio se i oni vjerovatno nisu svi ni ubjedjeni da njihove vakcine nose rizik,i ako ga navode kao jedna od nuspojava
hladan.preminger

#984 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

sadie_forever wrote:
KIseljak12 wrote:Ako vakcine uzrokuju autizam, zasto onda sva vakcinisana djeca nisu autisticna?

pa nije cilj autizam,ali ako jedno od 100 djece dobije autizam to je za njih bolje nego pandemija raznih bolesti,znaci za njih nije cilj siriti autizam on je tu potrefio se i oni vjerovatno nisu svi ni ubjedjeni da njihove vakcine nose rizik,i ako ga navode kao jedna od nuspojava

http://howdovaccinescauseautism.com/
Niemand

#985 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

hladan.preminger wrote:
Imam u kuci pedijatra sa 38 godina iskustva i niti jednim slučajem autizma prourokovanog vakcinama.

Jel istina da kod neke djece vakcine ne djeluju, tj. nemaju zastitu iako su vakcinisana? I ako jest, jel se to moze ustanoviti bez da dijete prvo oboli?
Naslovnica

#986 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

ja71 wrote:
Naslovnica wrote:Čast pojedincima, ali ljekarska struka je odavno duboko kompromitovana i ogrezla u korupciju.
...
apsurdno je prenositi ono sto vidis u "nasim" ordinacijama na svjetski zdravsteni sistem.
svaka nova vakcina (kao i svaki drugi lijek) se debelo testira od drzavnih (neprofitabilnih) organizacija prije nego sto se pocne upotrebljavati.

naravno da to nije oduvijek bilo tako. jos 60-tih su u jednoj Njemackoj propisivali trudnicama nedovoljno ispitane lijekove za spavanje a kasnije se radjala djeca bez ruku.

ali ja sam svjestan da se argumentima ne moze promijeniti misljenje koje NIJE zasnovano na argumentima nego na emocijama. Zato mi ovdje mlatimo praznu slamu, vi ce te i dalje vjerovati da vas vakcinom neko hoce zajeßati bez da navedete kakvu korist on ima od toga.
Da sam u Njemačkoj, možda bih i vjerovao u zdravstveni sistem i vakcinu, ovdje ne vjerujem nikome.
Moje mišljenje nije zasnovano na emocijama, nego na ličnom iskustvu preko moje djece, kao i preko poznanika.
Ja ne vjerujem da će me vakcinom neko zajebat, nego neću da dozvolim da moje dijete snosi posljedice zbog želje za profitom farmaceutskih kompanija.
Inače, poznato je da su farmaceutske kompanije, pored onih koje se bave proizvodnjom oružja, najbeskupuloznije kompanije koje ne prezaju ni od čega kako bi uvećale profit. U njihovm je interesu da se što više vakcina uvede u program obavezne imunizacije, a mnoga cjepiva su apsolutno bespotrebna. Želja za profitom je broj 1.
Ja sam jednostavno izgubio povjerenje u naš sistem, u sistem odgovornosti prema pacijentu. Iz ličnog iskustva, opet da ponovim.
Sve je korumpirano.
Vakcine su najslabijeg kvaliteta.
Vama medicinarima je vrlo dobro poznato šta je potrebno da bi lijek dospio na esencijalnu listu i kakva je razmjena korupcije kada se odlučuje o tome.
Kako da imam povjerenja u sistem koji propisuje Sumamed za običnu upalu grla. Kako da imam povjerenja u sistem koji mom djetetu s vrata ispisuje recept za antibiotik da da ga nije pošteno ni pogledalo?!
ozdrlje_donje

#987 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ozdrlje_donje »

hladan.preminger wrote:
sadie_forever wrote:

http://howdovaccinescauseautism.com/
:lol: Svaka cast!

@saddie kao sto ti prika @preminger veli vakcine ne uzrokuju autizam. Nadalje, otkud ti taj podak da jedno od 100 djece oboli od autizma? Prestani lupati kako ti sta naumpadne ziva bila :-)
Naslovnica

#988 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

Image
Usporedba Vaccineinjury.info i KIGGS studije (srpanj 2012)
hladan.preminger

#989 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Niemand wrote:
hladan.preminger wrote:

Jel istina da kod neke djece vakcine ne djeluju, tj. nemaju zastitu iako su vakcinisana? I ako jest, jel se to moze ustanoviti bez da dijete prvo oboli?
Ok, pitacu i poslati odgovor u pp.
Niemand

#990 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

hladan.preminger wrote:
Hvala. :)
KIseljak12

#991 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by KIseljak12 »

sadie_forever wrote:

Ako uzrokuju autizam, zasto uzrokuju samo ponekad, tj. kako ti kazes jedno od 100 djece?

Konzumiranje alkohola dovodi do stanja pijanosti. Ta tvrdnja se moze lako potvrditi ili opovrgnuti eksperimentom. Dovoljno je da uzmes 100 ljudi, das im odredjene kolicine alkoholnih pica, odredjen broj ljudi sa strane ne pije nista. Nakon konzumacije im izvadis krv, izmjeris procenat alkohola u njoj, das im neke jednostavne psihofizicke testove da rjesavaju. Usporedis rezultate mjerenja i testova ovih koji su pili i koji nisu pili. Ako nadjes bar jednu osobu koja nakon konzumacije alkohola ne bude imala alkohola u krvi i ne bude pokazivala znakove pijanstva, onda ona tvrdnja da konzumiranje alkohola dovodi do stanja pijanosti vise ne vazi.

Zamisli sad isti ovakav eksperiment s vakcinama. Ja se mogu kladiti u sta hoces da u tih 100 djece nece niti jedno oboljeti od autizma. Spreman sam uloziti svo imanje koje imam u tu opkladu. Prihvatas li je?
sadie_forever

#992 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

Naslovnica wrote:
ja71 wrote:
...

Da sam u Njemačkoj, možda bih i vjerovao u zdravstveni sistem i vakcinu, ovdje ne vjerujem nikome.
Moje mišljenje nije zasnovano na emocijama, nego na ličnom iskustvu preko moje djece, kao i preko poznanika.
Ja ne vjerujem da će me vakcinom neko zajebat, nego neću da dozvolim da moje dijete snosi posljedice zbog želje za profitom farmaceutskih kompanija.
Inače, poznato je da su farmaceutske kompanije, pored onih koje se bave proizvodnjom oružja, najbeskupuloznije kompanije koje ne prezaju ni od čega kako bi uvećale profit. U njihovm je interesu da se što više vakcina uvede u program obavezne imunizacije, a mnoga cjepiva su apsolutno bespotrebna. Želja za profitom je broj 1.
Ja sam jednostavno izgubio povjerenje u naš sistem, u sistem odgovornosti prema pacijentu. Iz ličnog iskustva, opet da ponovim.
Sve je korumpirano.
Vakcine su najslabijeg kvaliteta.
Vama medicinarima je vrlo dobro poznato šta je potrebno da bi lijek dospio na esencijalnu listu i kakva je razmjena korupcije kada se odlučuje o tome.
Kako da imam povjerenja u sistem koji propisuje Sumamed za običnu upalu grla. Kako da imam povjerenja u sistem koji mom djetetu s vrata ispisuje recept za antibiotik da da ga nije pošteno ni pogledalo?!

Ja bila trudna,bolove neke imala,doktorica mi propise antibiotik na kojem jasno pise "ne poreporucuje ser trudnicama" ,..ja bacila naravno
sadie_forever

#993 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

KIseljak12 wrote:
sadie_forever wrote:

Ako uzrokuju autizam, zasto uzrokuju samo ponekad, tj. kako ti kazes jedno od 100 djece?

Konzumiranje alkohola dovodi do stanja pijanosti. Ta tvrdnja se moze lako potvrditi ili opovrgnuti eksperimentom. Dovoljno je da uzmes 100 ljudi, das im odredjene kolicine alkoholnih pica, odredjen broj ljudi sa strane ne pije nista. Nakon konzumacije im izvadis krv, izmjeris procenat alkohola u njoj, das im neke jednostavne psihofizicke testove da rjesavaju. Usporedis rezultate mjerenja i testova ovih koji su pili i koji nisu pili. Ako nadjes bar jednu osobu koja nakon konzumacije alkohola ne bude imala alkohola u krvi i ne bude pokazivala znakove pijanstva, onda ona tvrdnja da konzumiranje alkohola dovodi do stanja pijanosti vise ne vazi.

Zamisli sad isti ovakav eksperiment s vakcinama. Ja se mogu kladiti u sta hoces da u tih 100 djece nece niti jedno oboljeti od autizma. Spreman sam uloziti svo imanje koje imam u tu opkladu. Prihvatas li je?

A kako bi prihvatio cigaru i rak pluca?

nije bilo to istrazivanje na djeci,jeste na majmunima,i gle cuda pojavio se autizam medju vakcinisanim majmunima....cak majmunima
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#994 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

Secer_033 wrote:Znate napadati a ne znate odgovoriti na pitanje.
moji prijatelji iz srednje škole njih 2 vakcinišu svoju djecu i govore da se ne obaziremo na gluposti

moj bogati kolega ne kupuje sam vakcine kao što neki šire paniku nego ide u redovnu proceduru a imaju milijune u imovini

dakle ko to ne vakciniše?

možda neki snobovi čekaju bolje vakcine ili vakcine drugih proizvodžača ali vakcinišu djecu na kraju
KIseljak12

#995 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by KIseljak12 »

sadie_forever wrote:
KIseljak12 wrote:
sadie_forever wrote: pa nije cilj autizam,ali ako jedno od 100 djece dobije autizam to je za njih bolje nego pandemija raznih bolesti,znaci za njih nije cilj siriti autizam on je tu potrefio se i oni vjerovatno nisu svi ni ubjedjeni da njihove vakcine nose rizik,i ako ga navode kao jedna od nuspojava

A kako bi prihvatio cigaru i rak pluca?
Kao jedan od mogucih (sto znaci da nisu potvrdjeni) faktora rizika. Ne postoji niti jedna medicinska studija koja cvrsto dokazuje povezanost pusenja i raka pluca. Vise dokaza ima o povezanosti porasta razlicitih malignih oboljenja i urodjenih bolesti s nuklearnim testovima nego i s cime drugim.

Jesi li spremna prihvatiti ovakvu okladu? Ako si u pravu, ne bi ti trebalo biti problem, dobijas svasta nesto za dzaba ako si u pravu.
Truba

#996 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

ukucao sam beze rubeola outbreak bosnia

http://www.eurosurveillance.org/ViewArt ... leId=19343

This preliminary report describes a fairly large laboratory-confirmed outbreak of rubella affecting mainly unvaccinated or partially vaccinated 16-17 year-old school children in three contiguous municipalities and one distant region in RS. As the clinical diagnosis of rubella is unreliable, the real number of cases may be somewhat overestimated as for a few suspected cases there may have been different reasons for the symptoms observed.
Truba

#997 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

evo ga drugi za morbile

In conclusion, FB&H is currently facing a large measles outbreak with 3,804 cases by the beginning of 2015. This is probably related to disruption of routine MMR vaccination during the war and post-war periods, as well as the recent wave of vaccination controversies and the anti-vaccination movement that contribute to parental hesitance and in turn to lower immunisation coverage.

http://www.eurosurveillance.org/ViewArt ... leId=21047
ozdrlje_donje

#998 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ozdrlje_donje »

hladan.preminger wrote:
Niemand wrote:
hladan.preminger wrote:

Pretpostavljam da je "vaccine failure" moguc iz vise razloga a provjeriti se moze seroloskim testiranjem na antitijela.
KIseljak12

#1000 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by KIseljak12 »

Black swan wrote:ukucao sam beze rubeola outbreak bosnia

http://www.eurosurveillance.org/ViewArt ... leId=19343

This preliminary report describes a fairly large laboratory-confirmed outbreak of rubella affecting mainly unvaccinated or partially vaccinated 16-17 year-old school children in three contiguous municipalities and one distant region in RS. As the clinical diagnosis of rubella is unreliable, the real number of cases may be somewhat overestimated as for a few suspected cases there may have been different reasons for the symptoms observed.
Jos bolje, manje ce se divljaka radjati. Kaczynski ipak nije bio u pravu: medicinska revolucija cijepljenja nije unistila prirodnu selekciju, ona je samo promijenila nacin izvedbe.
Post Reply