Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

harka

#976 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by harka »

neprilagodjena wrote:Znam :-D

Isto tako znam da se meni najvise svidjaju cokoladne pepernoten :lol: :lol:

Sinterklaas je isto dobar,kad zavrsi svoj posao ode nazad u Spaniju da se sunca :) :)

Sinterklaas, kapoentje
gooi wat in mijn schoentje
gooi wat in mijn laarsje
Dank u, Sinterklaasje

ja one bijele pepernoten volim :)
neprilagodjena

#977 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by neprilagodjena »

Ma kad ih se uhvatis nepopustas dok ih sve ne pojedes,evo kod nas su vec poceli da vase spekulas :lol: :lol: nije ni on los ali cokoladne peper note mmmmmmmmmmm
harka

#978 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by harka »

neprilagodjena wrote:Ma kad ih se uhvatis nepopustas dok ih sve ne pojedes,evo kod nas su vec poceli da vase spekulas :lol: :lol: nije ni on los ali cokoladne peper note mmmmmmmmmmm

Image

evo ''drogiraj'' se ja cu one bijele :lol: :lol:
travar

#979 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

Image
:D
tranquil

#980 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by tranquil »

travar wrote:Image
:D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tranquil

#981 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by tranquil »

tranquil wrote:Da budem iskren, nemam ništa protiv dječijih novogodišnjih paketića, ali moram se složiti da je Djed Mraz turbo beskoristan običaj koji mi se nikada nije sviđao (nema veze sa vjerskim razlozima).

Naravno da sam se kao klinac radovao paketićima, ali sad kad skontam, iste su mi mogli predati i roditelji, bez da idem na neku glupu ceremoniju u podrumu firme tate ili mame, guram se sa još sto roditelja i djece i onda nekom čiči koji ima crven nos čak i bez šminke i tek je pojeo novogodišnju zakusku sa ljutom suđukom i bijelim lukom sjedim u krilu i poziram za porodični album.

Mislim, hajd' nek' smo se svi okupili zbog druženja, nek se roditelji malo druže, pa i djeca da se upoznaju, al' taj cirkus? Sjoooo...

Ama baš nikad mi se nije sviđao Djed Mraz.
Citiram sam sebe sa strane 2 ove teme i javno izjavljujem da sam u međuvremenu, 38 stranica poslije, promijenio mišljenje.

Dakle, živio Djeda Mraz naših naroda i narodnosti!
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#982 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by dr.gog »

:-) :-) :-)
piupiu

#983 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by piupiu »

seln wrote:
zonbirile wrote:Ja imam konstruktivan prijedlog za 3 DM

1.Pošto svi tvrde da je šokački,ovakav za njih neka ostane
2.DM u zelenom sa fesom na glavi,obavezno crne brade,kraćih hlača za muslimane
3.DM ko u šokaca,osim brada kao kod muslimana,a na glavi šubara,obavezno crna.

I paketiči nisu problem

1. kao i dosad 31/1
2. kada odrede
3.13/14

sastav paketiča je obavezan ovakav

1.Dorina,cedevita,kiki i Barbika,ili tompson u manjoj veličini
2.rahatlokum,halva,himber i nasrudin hođa sa ,ili bez magarca
3.Kandit,C-prom,i delta male .ali moćne gusle

priredba

1.nešto bez veze,ali da je glazba
2.sevdalinka
3.turbo folk
Nazivi:

1. milodar
2. hedija
3. poklon
:lol: :lol: :lol: :-) :-) :-)
Abacija

#984 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

Fair Life

#985 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Fair Life »

ImageImage
seln

#986 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

Fair Life wrote:ImageImage
Jel ovo Azrail?
pure_love

#987 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by pure_love »

sta s tom slikom zelis pokazati? :?
seln

#988 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

pure_love wrote:
Vjerovatno sta Bog moze stvoriti kad se naljuti....
pure_love

#989 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by pure_love »

seln wrote:
pure_love wrote:
nisam tebe pitao
seln

#990 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

pure_love wrote:
seln wrote:
pure_love wrote:
nisam tebe pitao
nisam tebi ni odgovorio...
elSaik

#991 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by elSaik »

Ne znam što se toliko brinete kada rješenje postoji...

Image
seln

#992 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

elSaik wrote:Ne znam što se toliko brinete kada rješenje postoji...

Image
Halal zaporak.... :D
pure_love

#993 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by pure_love »

Image
primtivno ismijavanja i izrugivanje svega islamskog/bosnjackog
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#994 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by hrasno38 »

minci wrote:Ma sta cete meni ko pricati o deda mrazu koji donosi djeci Sarajeva radost sa pokolonima a do prije par godina ta djeca te djevojcice ubijane i silovane od tih istih i nakon tog prokletog rata nastavljaju na gnusne nacine da ponizavaju muslimane. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
Na moj poslednji post regaujete kao da nikad niste bili protiv muslimana i gdje to ja zivim i kako sam radikalna a kako nazvati ove gnusobe koje ste radili? Mi vas nismo u zadnjih 100 godina i vase domove napadali i palili ali moramo zivjeti sa vama i dalje ali nikad vise necemo dozvoliti ovakvo nesto da se ponovi dosta je bilo 3x u zadnjih 100 godina!
Ja ne znam kako ti ali ako uzmem knjigu da citam onda prvo procitam naslov te knjige, pa onda predgovor da bi makar otprilike znao o cemu knjiga pise. Tako si trebala i ti da prvo procitas naslov ove teme pa da onda dobro razmislis ima li ovakav komentar veze sa pamecu. Drugo sto si trebala uraditi je malo prospartati po forumu i skontati da ovo nije ni srpski, ni hrvatski a boga mi ni muslimanski forum nego mjesto gdje se okupljaju ljudi vecinom gradjanske i nacionalno neopterecene orjentacije bez toga da nekome smeta da li su oni S-B-H. kao trece vjeruj mi da ovdje ima isto tako masa ljudi koji su proveli te strasne 4 godine rata u Bosni i Hercegovini i dan danas su tu tako da im niko ne treba soliti pamet sta je ovdje bilo.
Dakle tema je Deda Mraz (Djed Bozicnjak, Santa Claus itd). Prvo sto bi trebala da naucis je to da Deda Mraz nije ni srpski, ni hrvatski, ni muslimanski, ni engleski ni...itd itd nego iskljucivo neko tko treba da donese radost djeci koja sigurno ne znaju sta je to S-B-H nego znaju sta je igracka, cokolada, slatkisi itd itd. Na zalost takvi spisatelji kao sto si ti upravo ponizavaju muslimane tj. u nasem slucaju Bosnjake praveci od njih radikale sto bar ono sto sam ja u zivotu vidio nema apsolutno veze sa istinom.
Interesantno je to da ne spominjes kako je u ratu vladajuca SDA zajedno sa IZ-om htjela protjerati i Deda Mraza, i svinjske prozivode iz mesara i masu drugih stvari koji se kose sa Islamom ne razmisljajuci pri tome koliko recimo u gradu Sarajeva je ostalo casnih ljudi druge vjere i na linijama oko grada a i u samom gradu. To bi se isto tako moglo nazvati ponizavanjem o kome naravno sugovornici kao sto si ti nece nikada progovoriti.
Tvoja neukost i ne prepoznavanje stvari te je dovelo do toga da ti se ovdje vecina forumasa podsmjeva jer nazvati ovaj forum cetnickim (u prenesenom znacenju) je isto kao da si rekla da je glavni grad Austrije Islamabad. Posto se neukost lijeci citanjem ti kreni redom od prve do zadnje teme pa ti na kraju se ipak neke stvari razbistre, bar se nadam.
seln

#995 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

pure_love wrote:

Image
Sta ces kad smo kafiri. Zaradi dzennet, brani islam.
popajic

#996 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by popajic »

Ko je smjestio Deda Mrazu
Garant Vucko ! Postoji osnovana sumnja da je doticni gladez smazao sve paketice,a izgleda da ce i Deda Mraza ! :-D
Ja ne vidim drugog krivca :-)
elSaik

#997 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by elSaik »

pure_love wrote:

Image
A nametanje islama i islamskih propisa drugima nije izrugivanje svega islamskog?

I ne vidim ismijavanje bilo čega islamskog. Ako vi koji ukidoste Djeda Mraza niste spremni ponuditi alternativu koja neće kršiti vaša i isključivo vaša vjerovanja, onda pustite nas da improvizujemo. Sami ste se žalili kako niko osim muslimana ne prihvata muslimanske običaje, pa što bi muslimanska djeca prihvatala "kršćanske". Ako je tako, šta je onda loše na ovoj slici?
minci

#998 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by minci »

hrasno38 wrote:
minci wrote:Ma sta cete meni ko pricati o deda mrazu koji donosi djeci Sarajeva radost sa pokolonima a do prije par godina ta djeca te djevojcice ubijane i silovane od tih istih i nakon tog prokletog rata nastavljaju na gnusne nacine da ponizavaju muslimane. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
Na moj poslednji post regaujete kao da nikad niste bili protiv muslimana i gdje to ja zivim i kako sam radikalna a kako nazvati ove gnusobe koje ste radili? Mi vas nismo u zadnjih 100 godina i vase domove napadali i palili ali moramo zivjeti sa vama i dalje ali nikad vise necemo dozvoliti ovakvo nesto da se ponovi dosta je bilo 3x u zadnjih 100 godina!
Ja ne znam kako ti ali ako uzmem knjigu da citam onda prvo procitam naslov te knjige, pa onda predgovor da bi makar otprilike znao o cemu knjiga pise. Tako si trebala i ti da prvo procitas naslov ove teme pa da onda dobro razmislis ima li ovakav komentar veze sa pamecu. Drugo sto si trebala uraditi je malo prospartati po forumu i skontati da ovo nije ni srpski, ni hrvatski a boga mi ni muslimanski forum nego mjesto gdje se okupljaju ljudi vecinom gradjanske i nacionalno neopterecene orjentacije bez toga da nekome smeta da li su oni S-B-H. kao trece vjeruj mi da ovdje ima isto tako masa ljudi koji su proveli te strasne 4 godine rata u Bosni i Hercegovini i dan danas su tu tako da im niko ne treba soliti pamet sta je ovdje bilo.
Dakle tema je Deda Mraz (Djed Bozicnjak, Santa Claus itd). Prvo sto bi trebala da naucis je to da Deda Mraz nije ni srpski, ni hrvatski, ni muslimanski, ni engleski ni...itd itd nego iskljucivo neko tko treba da donese radost djeci koja sigurno ne znaju sta je to S-B-H nego znaju sta je igracka, cokolada, slatkisi itd itd. Na zalost takvi spisatelji kao sto si ti upravo ponizavaju muslimane tj. u nasem slucaju Bosnjake praveci od njih radikale sto bar ono sto sam ja u zivotu vidio nema apsolutno veze sa istinom.
Interesantno je to da ne spominjes kako je u ratu vladajuca SDA zajedno sa IZ-om htjela protjerati i Deda Mraza, i svinjske prozivode iz mesara i masu drugih stvari koji se kose sa Islamom ne razmisljajuci pri tome koliko recimo u gradu Sarajeva je ostalo casnih ljudi druge vjere i na linijama oko grada a i u samom gradu. To bi se isto tako moglo nazvati ponizavanjem o kome naravno sugovornici kao sto si ti nece nikada progovoriti.
Tvoja neukost i ne prepoznavanje stvari te je dovelo do toga da ti se ovdje vecina forumasa podsmjeva jer nazvati ovaj forum cetnickim (u prenesenom znacenju) je isto kao da si rekla da je glavni grad Austrije Islamabad. Posto se neukost lijeci citanjem ti kreni redom od prve do zadnje teme pa ti na kraju se ipak neke stvari razbistre, bar se nadam.
Jedno cu jos napisati vama koji tvrdite da Deda Mraz(ekavski) nije moj izgovor u naslovu teme pise tako) nije religiozni niit ima veze sa bilo kojom religijom nego da nasmije djecu preda im pokloncice, zasto je onda ova tema uopste postavljena na podforumu Religija i u njoj se stalno omalovazava islam i vjernici islama. Iako nisam ucestvovala u ovakvim temama postovi mnogih koje mogu citirati ali ne necu to uraditi govore o tome kakve ste osobe i kakav je vas sarkazam, vama vase meni moje ali upitat cu vas ovo: Kako bi ste reagovali na ovoj temi "Ko je smjestio Deda Mrazu da ste dozivjeli da gledate kako vam Bozic Bata siluje cerku, govoreci joj: Dodji da ti deda bata :evil: da igracku? :? :( a koju igracku svi cete lahko zakljuciti ne smtaram da ste toliko glupi. Eto pa uzivajte dalje u svom sarkazmu koji bio u redu da nije istine u njemu kako razmisljate o islamu i vjernicima islama a ja nikad ne omalovazavam one koji su bili na strani dobrih ljudi i pravde! Samo se nastavite podsmijavati!
vratnik

#999 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

Editovano, u nadi da je ona kojoj je upuceno imala vremena da procita.
PS: molim te da izbrises ovo smece od izjave, ovaj forumski smrad.. Fuj! (MINCI, DA, TEBI SE OBRACAM!)
Last edited by vratnik on 04/12/2008 16:00, edited 2 times in total.
istocnjak

#1000 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

mIRCerka wrote:zakljucimo da je Deda Mraz homo i da prekinemo sve to...
E Mirci, Mirci baš si šega jer kad' skontaš ono baš i nije za muškarca da se oblači u crveno ali nekima se izgleda to veoma svidja pa što im to zabranjivati. :D

Image
Last edited by istocnjak on 04/12/2008 16:00, edited 2 times in total.
Locked