minci wrote:Ma sta cete meni ko pricati o deda mrazu koji donosi djeci Sarajeva radost sa pokolonima a do prije par godina ta djeca te djevojcice ubijane i silovane od tih istih i nakon tog prokletog rata nastavljaju na gnusne nacine da ponizavaju muslimane.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
Na moj poslednji post regaujete kao da nikad niste bili protiv muslimana i gdje to ja zivim i kako sam radikalna a kako nazvati ove gnusobe koje ste radili? Mi vas nismo u zadnjih 100 godina i vase domove napadali i palili ali moramo zivjeti sa vama i dalje ali nikad vise necemo dozvoliti ovakvo nesto da se ponovi dosta je bilo 3x u zadnjih 100 godina!
Ja ne znam kako ti ali ako uzmem knjigu da citam onda prvo procitam naslov te knjige, pa onda predgovor da bi makar otprilike znao o cemu knjiga pise. Tako si trebala i ti da prvo procitas naslov ove teme pa da onda dobro razmislis ima li ovakav komentar veze sa pamecu. Drugo sto si trebala uraditi je malo prospartati po forumu i skontati da ovo nije ni srpski, ni hrvatski a boga mi ni muslimanski forum nego mjesto gdje se okupljaju ljudi vecinom gradjanske i nacionalno neopterecene orjentacije bez toga da nekome smeta da li su oni S-B-H. kao trece vjeruj mi da ovdje ima isto tako masa ljudi koji su proveli te strasne 4 godine rata u Bosni i Hercegovini i dan danas su tu tako da im niko ne treba soliti pamet sta je ovdje bilo.
Dakle tema je Deda Mraz (Djed Bozicnjak, Santa Claus itd). Prvo sto bi trebala da naucis je to da Deda Mraz nije ni srpski, ni hrvatski, ni muslimanski, ni engleski ni...itd itd nego iskljucivo neko tko treba da donese radost djeci koja sigurno ne znaju sta je to S-B-H nego znaju sta je igracka, cokolada, slatkisi itd itd. Na zalost takvi spisatelji kao sto si ti upravo ponizavaju muslimane tj. u nasem slucaju Bosnjake praveci od njih radikale sto bar ono sto sam ja u zivotu vidio nema apsolutno veze sa istinom.
Interesantno je to da ne spominjes kako je u ratu vladajuca SDA zajedno sa IZ-om htjela protjerati i Deda Mraza, i svinjske prozivode iz mesara i masu drugih stvari koji se kose sa Islamom ne razmisljajuci pri tome koliko recimo u gradu Sarajeva je ostalo casnih ljudi druge vjere i na linijama oko grada a i u samom gradu. To bi se isto tako moglo nazvati ponizavanjem o kome naravno sugovornici kao sto si ti nece nikada progovoriti.
Tvoja neukost i ne prepoznavanje stvari te je dovelo do toga da ti se ovdje vecina forumasa podsmjeva jer nazvati ovaj forum cetnickim (u prenesenom znacenju) je isto kao da si rekla da je glavni grad Austrije Islamabad. Posto se neukost lijeci citanjem ti kreni redom od prve do zadnje teme pa ti na kraju se ipak neke stvari razbistre, bar se nadam.