IATA jejefferson wrote:Hocu ti reci da u BiH nista nije nevjerovatno! Ne zaboravi, to je drzavna firma!Zaista, upravu si - potpuno sam zaboravio IATA-ino pravilo po kojem putnici koji - ponavljam - šest sati čekaju polijetanje žive ne od hrane nego od vazduha i ljubavi..
Avio kompanije all about
- ljubav_aha
#976 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- Brisbane
#977 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Stranica je gora nego prijasnja....
Jos uvijek se ne moze platiti kreditnom karticom....
-
jefferson
#978 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hajde, određeni napredak ili naprdak!Brisbane wrote:Stranica je gora nego prijasnja....
- illuminated
#979 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
kad ce se okaciti zimski red letenja?
hajmo insajderi...
hajmo insajderi...
-
ulpinian
#980 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ne znam šta ostali misle, al' brate ovaj logo na stranici je k'o da su se neka djeca zaebavala pa crtala u paintu

-
Agadafi
#981 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ulpinian wrote:ne znam šta ostali misle, al' brate ovaj logo na stranici je k'o da su se neka djeca zaebavala pa crtala u paintu
meni je logo bas super, mozda na stranici malo cudno izgleda (malo blurry) ali kad pogledas na avionu izgleda dobar

-
ulpinian
#982 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
nisam mislio onako sam logo, već na stranici kako je uklopljen..., pogledaj malo kako to drugi rade pa reci da li ti je logo "bas super"Agadafi wrote:ulpinian wrote:ne znam šta ostali misle, al' brate ovaj logo na stranici je k'o da su se neka djeca zaebavala pa crtala u paintu
meni je logo bas super, mozda na stranici malo cudno izgleda (malo blurry) ali kad pogledas na avionu izgleda dobar

- macan prvi
#983 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Eh...ljubav_aha wrote:IATA jejefferson wrote:Hocu ti reci da u BiH nista nije nevjerovatno! Ne zaboravi, to je drzavna firma!Zaista, upravu si - potpuno sam zaboravio IATA-ino pravilo po kojem putnici koji - ponavljam - šest sati čekaju polijetanje žive ne od hrane nego od vazduha i ljubavi..a BiH,upravo kako moje drug jefferson lijepo rece
Žalosno...
- ljubav_aha
#984 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
uh,kao bih to zestoko dovela u profesionalni red 
-
sarajevsko_pivo
#985 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Stranica je grozna!
-
nova_korisnica
#986 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
da ne otvaram novu temu, moze li neko probati da pogleda let Sa-Dizeldorf (jedan pravac) za 01.11. jer ja ne mogu..javlja mi gresku stalno
a office im vjerovatno radi do 4-5...
hvala unaprijed....
a office im vjerovatno radi do 4-5...
hvala unaprijed....
-
united bosnae
#987 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nova Web stranica BH Airlines-a je u svakom slucaju ljepse dizajnirana i funkcionalnija od prethodne, te s toga pohvale.
Sljedeca dobronamjerna sugestija bi bila:
- Omoguciti online kupovinu karata, trenutno je moguce samo rezervisati kartu sto je mozde nama koji zivimo u BiH prihvatljivo ali nekom stranacu koji zeli da leti BH Airlinesom ta je opcija u svakom slucaju neprihvatljiva, smijesna i neobicna.
- Na stranici na engleskom jeziku u dijelu "Important Informations for B&H Airlines Passangers", putnici koji nisu BH drzavljani se nepravilno nazivaju "Foreign Citizens", gdje bi u svakom slucaju uvrijezenija odrednica bila "Non-BH citizens".
Sljedeca dobronamjerna sugestija bi bila:
- Omoguciti online kupovinu karata, trenutno je moguce samo rezervisati kartu sto je mozde nama koji zivimo u BiH prihvatljivo ali nekom stranacu koji zeli da leti BH Airlinesom ta je opcija u svakom slucaju neprihvatljiva, smijesna i neobicna.
- Na stranici na engleskom jeziku u dijelu "Important Informations for B&H Airlines Passangers", putnici koji nisu BH drzavljani se nepravilno nazivaju "Foreign Citizens", gdje bi u svakom slucaju uvrijezenija odrednica bila "Non-BH citizens".
-
melb26sa
#988 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
De malo i lektora za engleski unajmite. Nikad u engleskom nije bilo pravilno reci informations - jer je information nebrojiva imenica u engleskom.
-
akcija007
#989 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Letio sam s BHA Sarajevo Prag Sarajevp. u odlasku nas je bilo 10 putnika, u povrtaku 7 putnika a kapacitet aviona ATR 72 je 68 ili 72 mjesta. Zar se njima isplati voziti nas kad nas je 7 ili 10 u avionu ? Oni se moraju hitno prikljuciti na CSA letove nekako nastimati polaske i odlaske da upadaju u valove najvecih konekcija na CSA a ne ovako idu samo putnici koji izlaze /ulaze u Pragu.
Sendvici su im extra bolji nego u Lufthansi danas sam jeo nki s salamom, nadam se da nije s svinjetinom nisam ni pitao koja je samo sam pojeo.
Inace sve u svemu OK je
Sendvici su im extra bolji nego u Lufthansi danas sam jeo nki s salamom, nadam se da nije s svinjetinom nisam ni pitao koja je samo sam pojeo.
Inace sve u svemu OK je
- d700
#990 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Bravo....impresioniran sam s tim znanjem....wow....melb26sa wrote:De malo i lektora za engleski unajmite. Nikad u engleskom nije bilo pravilno reci informations - jer je information nebrojiva imenica u engleskom.
Ali nekako bi bolje bilo da si se obratio direktno BHAirlines putem Emaila, da si im objasnio gdje je greska i kako sta korigovati.
Ovako to nosi epitet pametovanja i bezpotrebnog eksponiranja. Al siguran sam i dalje da su ti namjere bile najbolje...
-
melb26sa
#991 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
@d700 - da si citao temu od pocetka znao bi sta sam ja sve uradila da pomognem -- prije par mjeseci ih kontaktirala i poslala im informacije bez da sam ikada dobila i hvala - samo je bilo znate, mi smo ovo, ne moze ovo, nije do nas... Nisu se sjetili zamoliti studenta engleskog da im pogleda stranicu i platiti nekoga adekvatno vec je lakse da Sajmin mali to odradi.d700 wrote:Bravo....impresioniran sam s tim znanjem....wow....melb26sa wrote:De malo i lektora za engleski unajmite. Nikad u engleskom nije bilo pravilno reci informations - jer je information nebrojiva imenica u engleskom.
Ali nekako bi bolje bilo da si se obratio direktno BHAirlines putem Emaila, da si im objasnio gdje je greska i kako sta korigovati.
Ovako to nosi epitet pametovanja i bezpotrebnog eksponiranja. Al siguran sam i dalje da su ti namjere bile najbolje...
Zato ne osjecam nikakvu grizu savjesti sto sam na forumu (koji i njihovi uposlenici citaju) napisala da je pogresno napisano.
-
ins
#992 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
To je potpuno nova linija, ne cudi takva popunjenost. A stvari ce se popraviti sa skorim code share-om sa CSA...akcija007 wrote:Letio sam s BHA Sarajevo Prag Sarajevp. u odlasku nas je bilo 10 putnika, u povrtaku 7 putnika a kapacitet aviona ATR 72 je 68 ili 72 mjesta. Zar se njima isplati voziti nas kad nas je 7 ili 10 u avionu ? Oni se moraju hitno prikljuciti na CSA letove nekako nastimati polaske i odlaske da upadaju u valove najvecih konekcija na CSA a ne ovako idu samo putnici koji izlaze /ulaze u Pragu.
Inace sve u svemu OK je
-
nova_korisnica
#993 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ima li neko iz ove branse da radi negdje u drugoj avio kompaniji??
ja zovem neki dan da rezervisem kartu: odlazak krajem oktobra, povratak pocetkom novembra...kaze meni cura mrtva hladna: nemamo plan letenja za novembar
je li se tako kratkorocno definisu planovi letenja????????
ja zovem neki dan da rezervisem kartu: odlazak krajem oktobra, povratak pocetkom novembra...kaze meni cura mrtva hladna: nemamo plan letenja za novembar
-
jefferson
#994 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
U državnim firmama očito DA!nova_korisnica wrote:ima li neko iz ove branse da radi negdje u drugoj avio kompaniji??
ja zovem neki dan da rezervisem kartu: odlazak krajem oktobra, povratak pocetkom novembra...kaze meni cura mrtva hladna: nemamo plan letenja za novembar![]()
![]()
![]()
-
nova_korisnica
#995 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
pa nije mi jasno kako to regulisu sa aerodromima u inostranstvu na koje slijecu ??? cisto sumnjam da su oni toliko "spontani"jefferson wrote:U državnim firmama očito DA!nova_korisnica wrote:ima li neko iz ove branse da radi negdje u drugoj avio kompaniji??
ja zovem neki dan da rezervisem kartu: odlazak krajem oktobra, povratak pocetkom novembra...kaze meni cura mrtva hladna: nemamo plan letenja za novembar![]()
![]()
![]()
ja bih stvarno, stvarno bila sretna da im uspije biznis..ali ovo nije nacin...
-
akcija007
#996 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Stace i oni na svoje noge samo polako. Catering i avion do Praga im je bolji od Lufthansionog dopo Minhena.
Sendvici su obilniji, veci da se najedes nego na Lufthansi do Minhena. Razmak izmedju 2 sjedista je veci u avionu BHA nego u Lufthansi.
Sendvici su obilniji, veci da se najedes nego na Lufthansi do Minhena. Razmak izmedju 2 sjedista je veci u avionu BHA nego u Lufthansi.
-
nova_korisnica
#997 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Stace i oni na svoje noge samo polako. Catering i avion do Praga im je bolji od Lufthansionog dopo Minhena.
ma sve je to lijepo i meni drago...samo da bi prodavali karte moraju znati kada lete...valjda nije nenormalno da planiras putovanje 2 mjeseca ranije ili????
- d700
#998 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Seen in DUS/EDDL
samo sto svijetlo nije valjalo, al hajd....vidi se...

samo sto svijetlo nije valjalo, al hajd....vidi se...

- macan prvi
#999 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ljetni red letenja im je na web-stranici bio objavljen tek nakonnova_korisnica wrote:pa nije mi jasno kako to regulisu sa aerodromima u inostranstvu na koje slijecu ??? cisto sumnjam da su oni toliko "spontani"jefferson wrote:U državnim firmama očito DA!nova_korisnica wrote:ima li neko iz ove branse da radi negdje u drugoj avio kompaniji??
![]()
![]()
je li se tako kratkorocno definisu planovi letenja????????zato me zanima kako to fercera u ozbiljnim kompanijama
ja bih stvarno, stvarno bila sretna da im uspije biznis..ali ovo nije nacin...
-
nova_korisnica
#1000 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ma to sam i uradila...kupila sam vec kartu kod nekog drugog..dok se oni usaglase
ali mi je to stvrano toliko bezveze da nisam mogla da vjerujem kad je cura to rekla...mislim
ali mi je to stvrano toliko bezveze da nisam mogla da vjerujem kad je cura to rekla...mislim