Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
convict wrote:ja sam se dosad grozio gay parada ovako kako ih prave po Evropi, iako nemam nista protiv homoseksualaca. nakon sinocnjeg dzumbusa i danasnjeg otkazivanja festivala, prvi cu se pridruziti ako ikad bude organizovana.
zasto sada sute oni koji se ljute na Dodika kada Sarajevo poredi sa Teheranom?
P.S. evo sad na naslovnici Sarajevo-x stoje jedna do druge vijesti: 1. otkazan queer festival zbog sigurnosnih razloga; 2. kriminsl u Kantonu Sarajevo u padu. Ironija, zar ne?
Taj isti Dodik je predvodnik homofobije u drzavi.
"Ne dopustam pederima da ulaze u moju kancelariju".
convict wrote:ja sam se dosad grozio gay parada ovako kako ih prave po Evropi, iako nemam nista protiv homoseksualaca. nakon sinocnjeg dzumbusa i danasnjeg otkazivanja festivala, prvi cu se pridruziti ako ikad bude organizovana.
P.S. evo sad na naslovnici Sarajevo-x stoje jedna do druge vijesti: 1. otkazan queer festival zbog sigurnosnih razloga; 2. kriminsl u Kantonu Sarajevo u padu. Ironija, zar ne?
Skupa cemo obuci cemo haltere ,stikle i perike i objasniti zenama i djevojkama da je to radi fola da nema brige
E ovako...
Ponovo glupost i razocarenje pljusti na sve strane. Niti je Rajvosa Amsterdam, Berlin, Pariz, San Francisko ili Montreal, nego Sarajevo. Balkan i tacka. Sta da ocekujes od ljudi na ovim prostorima? Da se trpamo u guzove da bi nam za par godina grad bio naseljen idiotima iz zapadne Evrope, koji bi sa sobom donjeli jos kamaru nekih bolescina. Imam osjecaj da dobar dio raje pise ovde i nije im bas najjasnija slika o svemu tome. Mene sto se tice trpajte se momci, mojne neko da mi pridje i vozdra. Jesam lijep i prosto plijenim ocima i stavom, zato sam i fobican. Homo.
Mama, mama sta je danas za rucak?
-Rekao sam ti da me ne zoves mama, zar nisam?
Pa kako onda da te zovem?
-Pa, cika Nijaz.
E stvarno zasta su se ljudi borili i ginuli sve one godine da ti sad brdo balave i za zivot nesposobne djece zajedno sa bradatim govnima i njihovim ninja zenama uredjuju avliju i odredjuju sta valja a sta nevalja i to sve uz tihu podrsku vladajucih struktura! Jebemti rat, ovaj glupi narod, odvratni balkan! Kud ostah ovdje, nabijem ja na qraz svoj optimizam u zivot u bosni!
radijator wrote:Ima li ovdje ijedan vjernik, bio on musliman, pravoslavac, katolik, ili nešto drugo, da podržava ovaj festival?
Teoretski, samo bi oni nedefinisani, nesvrstani, u literaturi poznati kao ateisti, mogli ovo podržavat... Pitam, možda bi trebalo temu prebacit u "Religiju", jer se silom prilika (i dešavanja) ovdje mješaju dvije teme: "osuda homoseksualizma" i "osuda nasilja nad homoseksualcima". Ovo drugo se komotno može nastavit diskutovat ovdje, mada ne vidim šta se ima pametno napisat. Svaki vid nasilja i podsticanja na nasilje treba suzbit banom.
ps. sad vidim da je otkazan festival... prva pametna organizatora
tebi zaista nema pomoci...
podrzavam festival a katolkinja sam... a ono nisu bili muslimani, jer muslimani koje ja poznajem moj radijator ne govore da nekoga treba ubiti jer je drugaciji, ti isti muslimani u ovom mjesecu ramazana pokusavaju pokazati ljubav prema Allahu, i ti isti muslimani nemaju problem da zive zajedno sa pravoslavcima, katolicima, jevrejima i drugim u Sarajevu, ne govore da je Sarajevo muslimanski nego NAS .... i opet ti kazem ja tebe jako jako zalim...
Ne znam što ti toliko para uši ako kažem da je Sarajevo većinski muslimanski grad? Pa to je činjenica. Ne govorim ja nekom strancu da živim u "većinski muslimanskom gradu Sarajevu" već u "Sarajevu". Ali je činjenica da u Sarajevu veliku većinu stanovništva čine muslimani. Nemaš razloga zbog toga da me žališ, s obzirom da mi se ostatak tvog posta sviđa. Naravno, podržavat homoseksualizam mi vjera ne dozvoljava. Ali opet, neću nikog tuči zbog toga. Peace!
radijator wrote:Ima li ovdje ijedan vjernik, bio on musliman, pravoslavac, katolik, ili nešto drugo, da podržava ovaj festival?
Teoretski, samo bi oni nedefinisani, nesvrstani, u literaturi poznati kao ateisti, mogli ovo podržavat... Pitam, možda bi trebalo temu prebacit u "Religiju", jer se silom prilika (i dešavanja) ovdje mješaju dvije teme: "osuda homoseksualizma" i "osuda nasilja nad homoseksualcima". Ovo drugo se komotno može nastavit diskutovat ovdje, mada ne vidim šta se ima pametno napisat. Svaki vid nasilja i podsticanja na nasilje treba suzbit banom.
imam ja... a nisam ni muslimanka, ni pravoslavka niti katolkinja... i podržavam sve festivale na kojima ne vrijeđaju niti tuku. Mnogi se pozivaju na demokratiju, ali DEMOKRATIJA NIJE ANARHIJA!
nemam snage niti volje niti vremena naprđivati se sa majmunima, nego što neko reče - hvala Bogu pa ovdje ima i pokoji normalan/normalna, inače bi bila već u redu za vizu za Tunguziju.
Skupa cemo obuci cemo haltere ,stikle i perike i objasniti zenama i djevojkama da je to radi fola da nema brige
ja vodim i zenu i dijete. vjerovatno vise nece biti dijete kad se to desi u sarajevu
Puna solidarnost sa organizatorima Queer Festa te gostima i zrtvama sinocnjeg fasistickog napada na njih. Za ovo sinoc su direktno odgovorni svi oni medijski huskaci, te politicari iz nacistickih stranaka i klefofasistickih vjerskih institucija. Veliki minus policiji i gradskoj vlasti koja se vjerojatno pravi mutava kao da nisu znali da moze doci do ovog. Ove neokupane zvijeri sa bradama su sinoc dokazale hipotezu koja glasi "daj mu prst i on tu uzme saku". Tako bi oni svaki dani bubali svaku djevojku u minicu, svakog metalca, svakog punkera, svakog nemuslimana itd.
radijator wrote:
Ne znam što ti toliko para uši ako kažem da je Sarajevo većinski muslimanski grad? Pa to je činjenica. Ne govorim ja nekom strancu da živim u "većinski muslimanskom gradu Sarajevu" već u "Sarajevu". Ali je činjenica da u Sarajevu veliku većinu stanovništva čine muslimani. Nemaš razloga zbog toga da me žališ, s obzirom da mi se ostatak tvog posta sviđa. Naravno, podržavat homoseksualizam mi vjera ne dozvoljava. Ali opet, neću nikog tuči zbog toga. Peace!
Ti se ocito slazes da manjine u Banjaluci treba kamenovati cim pravoslavna vecina skonta da tako treba?
tebi zaista nema pomoci...
podrzavam festival a katolkinja sam... a ono nisu bili muslimani, jer muslimani koje ja poznajem moj radijator ne govore da nekoga treba ubiti jer je drugaciji, ti isti muslimani u ovom mjesecu ramazana pokusavaju pokazati ljubav prema Allahu, i ti isti muslimani nemaju problem da zive zajedno sa pravoslavcima, katolicima, jevrejima i drugim u Sarajevu, ne govore da je Sarajevo muslimanski nego NAS .... i opet ti kazem ja tebe jako jako zalim...
Momcino, musliman si, ali (nemoj uzeti za zlo molim te) koga briga? Tvoje vjersko ubjedjenje kao i svacije je intima i zaista ne vjerujem da ikoga normalnog zanima ko u Koga vjeruje. Koga briga jesi li musliman, pravoslavac ili katolik??? To je krajnja intima i samo se tebe tice.
Ali eto da ne ispadnem iz fazona, vjernik sam, mada mi apsolutno puca neka stvar sta ko radi u svojoj kuci i sta se deshava u necijoj glavi. Samo sto dalje od mene i ziv bio. Dzaba sva prica ovdje ili na bilo kakvim kafama, ili sta se vec pije.
Meni su ove bradonje mrske pravo, da se razumijemo,
ali kad vidim koliko vas ovdje brani pedere i nihovo agresivno pricanje o ugrozenosti o ljudskim pravima i pravima na sexualnu orijentaciju meni se povraca...vidi se da je ovaj forum svijet za sebe jer u real life je skroz druga slika...
Opet mnogi su ovdje vise protiv vehabija nego zbog prava pedera...pitacemo se svi sutra kad ti pederi budu trazili da djecu usvajaju i kad podju nestajati lesevi iz mrtvacnice ili kad ti budu pedofili izglasali neki zakon o predskolskim ustanovama otvorenog tipa...onda ce se svi pitati sta nam se ovo desi i opet ce bit vehabije krive ili neki tamo hodza il reis svejedno...
sta vam je ba ohladite se malo, digli se oko belaja ko da je masakr pedera bio, svaki vikend prelistajte crnu hroniku imate vise povrijedjenih u tucama...
I da vehabije su prijetnja nasem drustvu ahaaaa, kad budu poceli zavrsavat fakultete po europi ONDA ce bit prijetnja jer dok ovi zatucani i polupismeni ljudi budu u vehabijama ja ih se nebojim...
toliko
BHG wrote:E stvarno zasta su se ljudi borili i ginuli sve one godine da ti sad brdo balave i za zivot nesposobne djece zajedno sa bradatim govnima i njihovim ninja zenama uredjuju avliju i odredjuju sta valja a sta nevalja i to sve uz tihu podrsku vladajucih struktura! Jebemti rat, ovaj glupi narod, odvratni balkan! Kud ostah ovdje, nabijem ja na qraz svoj optimizam u zivot u bosni!
Buhahahahahahahahahahaha je li krivo 'pinkic'? krivo jel' de
Eto festival pa u svoju kucu
samo da pozdravim sinocnju akciju iako su je izvele vehabije koje mrzim...al manje nego pedere..
a pederi pokazali da su jos slabi na ovim prostorima - prva prepreka i odmah otkazali fest, pa svugdje su bili u pocetku napadani, i berlin i amsterdam i zg..dokazali da su pic*ice obicne..
idemo dalje..
radijator wrote:
Ti se ocito slazes da manjine u Banjaluci treba kamenovati cim pravoslavna vecina skonta da tako treba?
A gdje sam ja ovdje podržao nasilje, pa si ovako nešto dubokoumno zaključio? Dobro ti stoji nick.
olduser wrote:samo da pozdravim sinocnju akciju iako su je izvele vehabije koje mrzim...al manje nego pedere..
a pederi pokazali da su jos slabi na ovim prostorima - prva prepreka i odmah otkazali fest, pa svugdje su bili u pocetku napadani, i berlin i amsterdam i zg..dokazali da su pic*ice obicne..
idemo dalje..
joooj ne mogu da vjerujem... ove mrzim, one još više, ovi mogu tući one jer su slabiji i u manjini. Svako ko opravdava BILO KAKVO NASILJE NAD BILO KIM je isti ko i oni od sinoć. DEMOKRATIJA NIJE ANARHIJA
vala si dobro MirCI, s kim mi grad dijelimo...
olduser wrote:samo da pozdravim sinocnju akciju iako su je izvele vehabije koje mrzim...al manje nego pedere..
idemo dalje..
Ne razlikujes se nista od avatara i ljudi u savezu.
muslimanka sam, feministkinja, heteroseksualna, aktivistkinja zenskih ljudskih prava, cijeli zivot zivim ovdje, prezivjela sam rat.
sinoc sam bila na otvaranju queer festivala.
vehabija mi je rekao "droljo", i "da bog da svi poginuli unutra".
sinoc sam vidjela fasiste, fasiste koji kriju svoju lice kapuljacama, nose kamenje u ruksacima, nasilno se ponasanju.
osjecam se zgadjeno ali ne i uplaseno.
izaci cu svaku put na ulicu i stati u zastitu ljudskih prava, i stati i nenasilno se boriti protiv svih oblika nasilja.
Babayaro wrote:Meni su ove bradonje mrske pravo, da se razumijemo,
ali kad vidim koliko vas ovdje brani pedere i nihovo agresivno pricanje o ugrozenosti o ljudskim pravima i pravima na sexualnu orijentaciju meni se povraca...vidi se da je ovaj forum svijet za sebe jer u real life je skroz druga slika...
Opet mnogi su ovdje vise protiv vehabija nego zbog prava pedera...pitacemo se svi sutra kad ti pederi budu trazili da djecu usvajaju i kad podju nestajati lesevi iz mrtvacnice ili kad ti budu pedofili izglasali neki zakon o predskolskim ustanovama otvorenog tipa...onda ce se svi pitati sta nam se ovo desi i opet ce bit vehabije krive ili neki tamo hodza il reis svejedno...
sta vam je ba ohladite se malo, digli se oko belaja ko da je masakr pedera bio, svaki vikend prelistajte crnu hroniku imate vise povrijedjenih u tucama...
I da vehabije su prijetnja nasem drustvu ahaaaa, kad budu poceli zavrsavat fakultete po europi ONDA ce bit prijetnja jer dok ovi zatucani i polupismeni ljudi budu u vehabijama ja ih se nebojim...
toliko
ljudi, ne mogu da skontam je li ovo neki 'lozac' ili stvarno postoje ljudi koji ovako razmisljaju. cuj lesevi, predskolske ustanove... Boze sacuvaj!
delightful wrote:babayaro opomena, olduser ban zbog pozivanja na nasilje i podrzavanje istog.
banuj nekog, malti ne rekoh..
ne pozivam nasilje, nasilje podrzavam u nekim situacijama za koje nema drugog lijeka...nek i mene biju ako postanem kad peder..
banuj onda pola foruma jer vrijedja moje vjerske osjecaje...
i sad da me banujes za kraj, da znam zbog cega..
mrs u PM
Samo da cestitam rodnome gradu na dobijanju vjerske policije. Dugo smo bili i izdrzali, punih 13 godina od kraja agresije. Sinoc su bili homoseksualci na tapetu, pitanje je sta slijedi. Ja bih rekao da su slijedeci oni koji se usude pijani na bajram po ulici hodati...