Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shadow

#976 Re: FK Sarajevo

Post by shadow »

tazmaniaBAN wrote:sarajevo je slabo, tanko, pogotovo u odbrani. Primaju golove kuci u prvim minutama i onda se protivnicke ekipe zatvore sto sarajevu daje dosta vremena da napadaju i onda mora jedna uci ;) Svaka ekipa koja bude igrala otvoreno sa sarajevom pobijedice!
nidje veze..svaka ekipa koja bude igrala otvoreno na Kosevu ce mozda postici vise od tog jednog gola (nakon kojeg se svi zatvore) ali ce sigurno primiti vise...sto se mene tice, odgovara mi pobjeda od 4:3 na svakoj tekmi, 3 bobe se pishu.
karanana

#977 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

slozio bih se sa tazmaniom u slucaju subotnje tekme. da je velez igrao dobro i otvoreno i leprsavo kao u prvih pola sata tekme, zabili bi jos jedan gol sarajevu prije nego li bi sarajevo dalo velezu gol.
ali takav ti je kod nas fudbal, ukradi bod, ko da si osvojio ligu.
elSaik

#978 Re: FK Sarajevo

Post by elSaik »

karanana wrote:slozio bih se sa tazmaniom u slucaju subotnje tekme. da je velez igrao dobro i otvoreno i leprsavo kao u prvih pola sata tekme, zabili bi jos jedan gol sarajevu prije nego li bi sarajevo dalo velezu gol.
ali takav ti je kod nas fudbal, ukradi bod, ko da si osvojio ligu.
Ja sam vam rekao 3 dana prije tekme da napadnete. Ko vam je kriv kad ne slušate. :mrgreen: Željo bi vam rado izašao u susret i pokazao kako se to radi, ali mi nažalost tek tamo u 13. kolu igramo sa njim, pa ćete se morati načekati. :mrgreen:
karanana

#979 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

i ja sam pisao da treba igrati vecinu tekme otvoreno jer imamo kvalitet da ostvarimo dobar rezultat, zato mi je i bilo krivo kad smo zabili gol u 4. minuti, prerano je to i znao sam da ce se zatvoriti.
Fordas

#980 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ma sve je to u redu, ali ipak su Avdic i torlak u prvom poluvremenu promasili nevjerovatno, u nastavku Avdic sam sa 7-8 metara puca preko gola, Muminovicu skida zicer golman, pa u par navrata jako dobri prodori i petljanje lopte po kaznenom i petercu, pa penal, pa ona precka.... Mislim, da nam trenutno najvise skripi u napadu i to je to. Sa povratkom Skore i to bi se moglo rijesiti
stranac2

#981 Re: FK Sarajevo

Post by stranac2 »

Evo drago mi napokon da su Sarajlije pocele malo samokriticki razmisljati.

Uprava vas je zafrkala i to zesce ove sezone. Trener vam je drama dobar jer je motivisao igrace na onakvu borbu ,netipicnu za BH klubove. Sto je najveci crnjak ostat ce te i bez njega sada izgleda. Uprava vam je dno dna.

Iskreno provukli ste se kroz prva dva predkola (slucajni go u Slovackoj pred sami kraj tekme) i ziceri koje su Svedjani promasili u Sarajevu.
Gledam tekmu protiv Veleza i vidim koliko su skoro svi Velezovi igraci brzi , kao osice oko vasih igraca. Sreca za vas sto Velez ne odigra napadacki cjelu tekmu siguran sam da bi uzeli sva tri boda. Neki napadi Sarajeva nabi loptu pa sta bude sve nesto na srecu.

Od sredine terena do napada nemate igraca koji moze nesto napraviti. Steta sto nemate tim za velike domete jer ste imali i malo srece sa zrijebom , moram reci sve do sada. Mislim da su ovi Rumuni zafrkani pravo i ako budu gledali snimku tekme sa Velezom vidjet ce koliko ste suplji pozadi.

Trener ce vam protiv Rumuna igrati bunker i kuci i tamo nemojte ga kritikovati covjek zna da nema materiala. On vam je najbolja karika u timu.

sretno :bih:
The 51st State

#982 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Zahtjev za neopozivim ostavkama u FK Sarajevo

UNFKS
Poštovani,

Ovim putem u ime svih navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo ZAHTJEVAMO, u najkraćem mogućem roku, NEOPOZIVE ostavke te isključivanje iz članstva i trajni odlazak iz svih struktura FK Sarajevo:

Nihada Baljka, Nijaza Merdanovića i Mirsada Alihodžića.
Gore navedenu gospodu Udruženje navijača FK Sarajevo smatra najodgovornijim za katastrofalno stanje u kojem se Klub nalazi te tražimo da sami podnesu neopozive ostavke na funkcije koje obnašaju. U slučaju da se gore imenovani ogluše o naše zahtjeve, tražimo da to učini Upravni odbor ili Skupština FK Sarajevo i to po hitnom postupku.

Naše zahtjeve shvatite vrlo ozbiljno. Podvlačimo da će UNFKS iskoristiti sva legalna i dozvoljena sredstva borbe da se Nihad Baljak, Nijaz Merdanović i Mirsad Alihodžić odstrane iz struktura Fudbalskog kluba Sarajevo i da ćemo na tom zahtjevu istrajati.

Udruženje navijača FK Sarajevo se ovim putem javno ograđuje od svakog oblika nasilnog ponašanja na utakmicama ili eventualnog nasilnog ponašanja prema gore navedenoj gospodi.
UNFKS duze vrijeme prati rad kluba i uposlenika u klubu. Prvobitno je bilo zamisljeno da se organizacijom javnih tribina, animira sarajevska javnost I ukaze na probleme u FKS koji tiste sviju nas. Probleme koje smo izdvojili predstavljaju samo dio njih. UNFKS Vam predstavlja sazeti dokument napravljen prije nekoliko mjeseci koji smo nazvali smjernicama i koji je kao zavrsen projekat trebao biti prezentiran upravi FKS a njihove ostavke zatrazene u januaru sljedece godine. Rezultati na pocetku prvenstva, sve ovo su samo ubrzali.

SMJERNICE

Javna tribina treba da bude samo jedna od nekoliko koje bi se održale prije same skupštine, na njoj se znači samo određuju smjernice i legitimni razlozi za tjeranje uprave i lagano priprema sastav i program nove uprave i reorganizacija kluba, tako da ovaj dokument posmatrate samo kao uvodni dokument koji će se nadograđivati radom mnogih ljudi, i koji će prerasti na kraju u Program rada FKS, okupljanje ideja i ljudi na jedno mjesto a u isto vrijeme tjeranje uprave za legitmnim razlozima

Javna tribina povodom katostrofalne situacije u FK Sarajevo treba da okupi sve ljude koji u ovom trenutku mogu da pomognu FKS:

1. poslovni ljudi; nije obavezno da budu ljudi iz jakih firmi već poslovni ljudi sa jakim idejama i vizijom kako u današnje vrijeme zaraditi novac, kako ga pametno uložiti a da sve bude transparentno - polje djelovanja kluba na koje ova grupa treba da obrati pažnju = finansijsko poslovanje, marketing, članstvo

2. bivši igrači kluba; osobe koje su pronijele slavu FKS i čine dio njegove bogate istorije te svojim iskustvom sigurno mogu dosta pomoći - polje djelovanja kluba na koje ova grupa treba da obrati pažnju = omladinski pogon, rezultati, trenerski kadar, imidž i uticaj FKS

3. političari i osobe iz javnog života; FKS kao veliki klub privlači i ljude koji preko njega žele da dosegnu mjesto u društvu, to se treba iskoristiti da ti ljudi pomognu FKS - polje djelovanja kluba na koje ova grupa treba da obrati pažnju = imidž i uticaj kluba, sistemska pomoć, razne zakonske olakšice za klub

4. navijači; jedina grupa koja tu nije iz interesa i kao takva treba da bude nadzorni organ svim gore navedenim grupama, bez izuzetaka

Ciljevi:

1. Kompletna ostavka cijele radne zajednice Fudbalskog Kluba Sarajevo i stavljanje ugovora na raspologanje i revidiranje (bez izuzetaka, svi, treneri u omladinskom pogonu, sekretarica, direktor, sportski direktor, generalni sekretar kluba, upravni odbor, izvršni odbor, predsjednik i svi ostali koji imaju ugovore sa Fudbalskim Klubom Sarajevo)

2. Hitno uvođenje privremene uprave Kluba čiji će jedini zadatak biti da pregura prvi dio polusezone i pripremi klub za promjene. (jer je već sada kasno da se ozbiljne stvari dese a do kraja prvog dijela ima 5 mjeseci pa se cijela reorganizacija može bolje spremiti, ukratko **** jednu sezonu)

3. Ulazak NEZAVISNE (ovo je vrlo bitno) finansijske revizije u sve knjige i tokove Kluba, na čelu sa navijačima

4. Sazivanje vanredne skupštine kluba na zahtjev njegovih članova (tj. učesnika Tribine) do kraja godine tj. u periodu od kraja polusezone do kraja kalendarske godine.

Razlozi za sve ovo?

1. Potpuni krah Fudbalskog Kluba Sarajevo u samo dvije kalendarske godine, od državnog prvaka i 8 utakmica u evropi došlo se do toga da Klub grca u dugovima i da je na rubu kolapsa. Gdje je novac od UEFE? Gdje je novac od ulaznica svih ovih godina?

2. Sramotan i kriminalan odnos prema djeci našeg grada koja pohađaju omladinski pogon FKS. Gdje su talenti? Zašto nam djeca stalno odlaze? Gdje i kome ide novac od članarina?

3. Potpuni gubitak i najmanjeg uticaja u NSBiH i u javnosti. Član uprave kluba je u izvršnom odboru NSBiH a Sarajevu se već godinama smije svako selo u koje odemo, ko je kriv? Koji su sve ljudi u strukture nogometnog saveza ušli kao predstavnici FKS i sa podrškom FKS?

4. Organizacija kluba i rasipnički odnos. Zašto su jedni te isti ljudi konstantno u Klubu godinama (Alihodžić, Baljak, Merdanović) a bez ikakvog učinka? Koliko uposlenih ima FKS? Koliko njihove mjesečne plate koštaju Klub? Koliko oni doprinose Klubu?

5. Marketing i članstvo u Klubu. Marketing Kluba ne postoji, to je dovoljno o tome. Članstvo u klubu također ne postoji a predstavlja potencijalni izvor velikih prihoda.

Mec protiv Slobode je pokazao sve gore nabrojane nedostatke i propuste u radu. Pokazao je da FKS nece imati snage da se bori ne na jednom ili dva nego sutra na 3 fronta kada pocne takmicenje KUP-a BiH. Nakon Modrice, predstvanici navijaca su posjetili FKS i odrzali sastanak sa Nihadom Baljkom. Prezentirano mu je 7 tacaka i zahtjevano od njega da ispostuje sve i jednu i podcrtano mu je da pravo na gresku vise nemaju. Desio se Velez !?

Na poluvremenu utakmice odrzan je sastanak u dnu tribine na kojem je dogovoreno da se do kraja utakmice da puna podrska igracima i u slucaju nerjesenog rezultata ili poraza pocne sa 'Uprava napolje“. To se i desilo.

Slijedeci smjernice, UNFKS je vec obavilo par razgovora sa utjecajnim i poslovnim ljudima o uspostavi nove klubske uprave. To su ljudi koje svi mi vidjamo na raznim tribinama Koseva, ali koji nikada nisu mogli prici klubu radi stalnog sikaniranja od strane gore spomenute gospode. Svi su izrazili spremnost i zelju da se ozbiljno prihvate posla, i nase Sarajevo ustroje konacno kao evropski klub koji ima rep i glavu.

Kratkorocni potezi koje planiramo da zavrsimo:

1. Smjena prema dopisu
2. Imenovanje v.d Sekretara kluba
3. Raspisivanje javnog natjecaja za prijem u radni odnos Direktora kluba i Sekretara kluba

Sa v.d sekretara je jucer obavljen razgovor. Mogu Vam reci da se radi o pravniku, sa polozenim pravosudnim ispitom, starosti cca 40 godina koji radi na pravnim poslovima vec duze godina za respektabilnu firmu i koji Engleski jezik govori kao maternji. Njegova bi uloga bila da u saradnji sa Predsjenikom kluba omoguci navijacima clanstvo u FKS i da im ravnopravan glas na skupstinskom zasjedanju. Izvrsi uvid u ugovore koje je FKS potpisao i pregleda komplet pravnu dokumentaciju. Raspise javni natjecaj za imenovanje Direktora kluba i Sekretara kluba. Te dvije funkcije bi mozda trebale biti i jedine dvije profesionalne funkcije u klubu uz moguce prosirenje sa parom administrativng osoblja. Ovo jos nije definisano do kraja. Klub bi do zavrsetka ovog dijela posla vodio predsjednik sa svojim pomocnicima.

Pored ovog razgovora, obavljeni su razgovori sa ljudima iz oblasti Marketinga i Ekonomije koji su pristali da budu podrska buducem v.d. Sekretaru u njegovoj misiji pripremanja skupstine kluba na kojoj ce SVI MANDATI BITI NA RASPOLAGANJU UKLJUCUJUCI I NJEGOV!

Najvaznije od svega je da se svim navijacima FKS omoguci uclanjivanje u klub i da tako postanu clanovi skupstine. Samim tim kada dodje vrijeme za dizanje ruku, navijaci ce sami odluciti o sudbini svog kluba.

Da vise ne duzim i da Vas ne opterecujem pojedinostima, mislim da ovo objasnjenje daje potpuniju sliku plana djelovanja. Na Nama svima je da u ovoj novoj borbi istrajemo i da Nase Sarajevo dovedemo na mjesto koje zasluzuje. Sami vrh.

Ovo shvatite kao poziv da u ovu temu dodate sve ideje i smjernice za koje mislite da bi mogle pomoći, kao i razloge za tjeranje sadašnjeg sastava kao i sve uočene sistemske nedostatke u našem Klubu (zamolio bih da se koncentrišete na jasne i realne stvari a ne npr. zašto nemamo shop na 3 sprata ili zašto Nikola pušta ja baraba a ti vila, pogledajte malo na koje se stvari cilja pa u okviru toga napišite svoja saznanja.)

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Elvo

#983 Re: FK Sarajevo

Post by Elvo »

ma jasta sada ispade da bi Velez,Borac,Modrica i keljo sa lakocom izborili grupnu fazu,samo da su njihovi timovi tu... ALI NISU !!! :dance: :dance: :dance:
Fordas

#984 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

stranac2 wrote:Evo drago mi napokon da su Sarajlije pocele malo samokriticki razmisljati.

Uprava vas je zafrkala i to zesce ove sezone. Trener vam je drama dobar jer je motivisao igrace na onakvu borbu ,netipicnu za BH klubove. Sto je najveci crnjak ostat ce te i bez njega sada izgleda. Uprava vam je dno dna.

Iskreno provukli ste se kroz prva dva predkola (slucajni go u Slovackoj pred sami kraj tekme) i ziceri koje su Svedjani promasili u Sarajevu.
Gledam tekmu protiv Veleza i vidim koliko su skoro svi Velezovi igraci brzi , kao osice oko vasih igraca. Sreca za vas sto Velez ne odigra napadacki cjelu tekmu siguran sam da bi uzeli sva tri boda. Neki napadi Sarajeva nabi loptu pa sta bude sve nesto na srecu.

Od sredine terena do napada nemate igraca koji moze nesto napraviti. Steta sto nemate tim za velike domete jer ste imali i malo srece sa zrijebom , moram reci sve do sada. Mislim da su ovi Rumuni zafrkani pravo i ako budu gledali snimku tekme sa Velezom vidjet ce koliko ste suplji pozadi.

Trener ce vam protiv Rumuna igrati bunker i kuci i tamo nemojte ga kritikovati covjek zna da nema materiala. On vam je najbolja karika u timu.

sretno :bih:
Horde kao i uvijek - 'u sridu' odnosno u glavu! :thumbup:
Mostarac prijatelju, ekipe za koje ti mislis da smo 'imali srece pri zrijebu' pobucali bi sve nase ekipe bez izuzetka, kao sto su njima slicne ekipe pobucale sve u nasem komsiluku. Mislim, ako vec ne pratis dovoljno nemoj se brate prosipat.
Last edited by Fordas on 17/08/2009 18:16, edited 1 time in total.
karanana

#985 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

slazem se sa saopstenjem hordi. veoma dobri zahtjevi.
strong69

#986 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Hvala Bogu da navijacka skupina ima ciljeve koji su konkretno definisani i viziju kakav klub zeli u buducnosti. Mislim da UNFKS predstavlja misljenje 99% zaljubljenika u bordo boju i Sarajevo.

Sto se tice mene, dajem im punu podrsku. A pozivam i sve ostale da clanarinom pomognu jos boljem radu UNFKS.

I kao sto to kaze saopstenje na kraju;
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!!!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#987 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Borba je krenula,sada svi zbijmo redove.... :thumbup:

Uprava napolje!!!!

"...do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo..."
realna utopija

#988 Re: FK Sarajevo

Post by realna utopija »

UNFKS je napravio mali lapsus. Nijaz Merdanovic ne obavlja nikakvu funkciju u klubu vec godinama, on je u Savezu.
Covjek na kojeg (vjerovatno) misle zove se Senad.

Inace, pozdravljam saopstenje, apsolutno se slazem sa svim tackama! :thumbup: :thumbup:
Ripicipi

#989 Re: FK Sarajevo

Post by Ripicipi »

realna utopija wrote:UNFKS je napravio mali lapsus. Nijaz Merdanovic ne obavlja nikakvu funkciju u klubu vec godinama, on je u Savezu.
Covjek na kojeg (vjerovatno) misle zove se Senad.

Inace, pozdravljam saopstenje, apsolutno se slazem sa svim tackama! :thumbup: :thumbup:
Greska je ispravljena, rijec je o Senadu Merdanovicu ;-)
Train to Bombay

#990 Re: FK Sarajevo

Post by Train to Bombay »

Ja sam za to da ja budem glavni čovjek u upravi koju ću voditi samo ja.
Eto, kad zbacimo ovu, izaberite mene. Zamislite kako je živjeti bez vikendice na planini i moru.

Baj d vej, najbolji igrač trećeg kola - Emir Hadžiđulbić, golman onog brda pored Mostara.
PriNc_ba

#991 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

Train to Bombay wrote:Ja sam za to da ja budem glavni čovjek u upravi koju ću voditi samo ja.
Eto, kad zbacimo ovu, izaberite mene. Zamislite kako je živjeti bez vikendice na planini i moru.

Baj d vej, najbolji igrač trećeg kola - Emir Hadžiđulbić, golman onog brda pored Mostara.
to sam ja i pokusavao da objasnim ljudima al svi EH STA BI BILO DA JE VELEZ NASTAVIO NAPADATI xD i STA BI BILO DA JE SLOBODA NASTAVILA NAPADATI :D

nisam siguran jel i Mujkic bio igrac kola kad je sloboda bila na Kosevu :) ali je sigurno bio u timu kola :D i to je pokazatelj stanja na terenu u obje tekme u kojima smo zijanili bodove :(
shadow

#992 Re: FK Sarajevo

Post by shadow »

UNFKS :thumbup: :dance:

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
karanana

#993 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

hadzi-djulbic, hadzi-djulbic. zajebo je kod gola, ali je i izvadio 2-3 zicera. majstor profesionalac.
Fordas

#994 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Nije mogao nista kod gola jer je bio na liniji a lopta isla u sami cosak. Nego nije li simptomaticno kako 'perspektivni' reprezentativac Arkonada iz Tuzle nestade u dva kola!? Izbusise ga ko kantu, primi 5 golova, ne znas koji je gori od kojeg i svi njegovi. Taman pohvalise lika a on posrnu :D
karanana

#995 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

lopta je previse skakala i letila od glave do glave u 5-7 metara ispred njega prije gola sarajeva. na tu se loptu izadje, skace i hvata rukama.
stranac2

#996 Re: FK Sarajevo

Post by stranac2 »

Zajebala je odbrana kod gola , dadose pitari go ni iz kakve sanse .. :shock: Hadzija je beton :thumbup:
PriNc_ba

#997 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

karanana wrote:hadzi-djulbic, hadzi-djulbic. zajebo je kod gola, ali je i izvadio 2-3 zicera. majstor profesionalac.
pripazite vi da hadzidjulbicu ne bude u vrapcicima sad ko mujkicu (sloboda) kod kuce nakon Sarajeva :) nije puno bilo :P karalic je ionako raspolozen tako da vam se vrlo lako moze ponoviti sto se i slobodi desilo :) isti protivnik sve isto :) a onda eto vam krize u klubu i ide borba za opstanak nakon toga :)
Alkos

#998 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Idemo do finala!
Crknite dusmani... :mrgreen:
Bordo_

#999 Re: FK Sarajevo

Post by Bordo_ »

Alkos wrote:Idemo do finala!
:thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
MaToUkOu

#1000 Re: FK Sarajevo

Post by MaToUkOu »

Alkos wrote:Idemo do finala!
gdje se ove godine igra finale EL da odma ganjam vizu i da skontam koliko mi treba para? :D

U Cluj-u pada bordo tim!

ali onaj domaći :oops: :D
Locked