Izgleda da ce jedan po jedan umirati u zatvoru bez presude
To puno govori o ovoj sapunici od medjunarodnog suda
vjerovatno postoji, ali sumnjam da se bavi predmetima iz rata odnosno iz vojski koje danas sacinjavaju oruzane snage. moje pitanje je bilo vise hipoteticko jer ko je odgovaro za pogreske odgovaro je, a takvih je bilo malo ili nikako.Dado dijasporitus wrote:Vojnici ako se ne varam polazu vojni zavjet kojim izuzimaju pravo da tuze vojsku za bilo kakvu odstetu. Za generale i sve ostalo postoji vojni sud, tj kad vec pricam o tome da li postoji Vojni sud Oruzanih snaga BiH.karanana wrote:jos bi nadodao....hoce li se ikada suditi nasim kvazigeneralima i zapovjednicima za smrt stotina momaka koji su slani u nepromisljene i akcije koje su i prije pocetka bile osudjene na propast (poljine, trebevic, podvelezje........)
Vazno je da se njemu presudiiMacak wrote:tuzno je to sto se karadzic samo zbog forme drzi u haagu, i ako ga osude proziviti ce ostatak zivota u nekom hotelu sa pet zvjezdica, i nakon koju godinu doci ce bilt da ga izvuce i kaze da je to jedan fini cikica. zasto? zato sto je bilt sami vrh europske politike i sto gotovo svi eu politicari slicno misle.
mi u bosni smo nedovrseni posao, mozda slijedeci put da ovdje nesto isceniraju i da nas rasele. po europskim skrivenim namjerama i pravilima karadzic je kriv zato sto nije zavrsio posao....
Sto se farse od sudjenja tice, dodje mu na isto, zar ne ? Muriran je 8 god. I upravo je bruka da se moralo cekati 4 god., kad je takav zlocinac u pitanju, da se krene sa prvim svjedocima.Bosnohercegovac wrote:Ovo nije toćno. Suđženje mu ne traje 8 godina, več 3 i pol. Podignuta je optužnica u siječnju 2003. godine, on se predao sudu u Haagu u veljači, i tek nakon 4 i pol godine čekanja izvedeni su prvi svjedoci tužiteljstva u prosincu 2007. godine.popajic wrote:Citam kako je Seselj postao optuzenik sa najduzim stazom optuzenog - i nakon 8 god. sudjenja jos uvijek bez presude !
Izgleda da ce jedan po jedan umirati u zatvoru bez presude![]()
Nezaboravi i Seseljeve obstrukcije na sudenju za koje je vec dobio 1.5 godinu zatvora a ide opet na jos jedno takovo sudjenje za obstrukcije...popajic wrote:Sto se farse od sudjenja tice, dodje mu na isto, zar ne ? Muriran je 8 god. I upravo je bruka da se moralo cekati 4 god., kad je takav zlocinac u pitanju, da se krene sa prvim svjedocima.Bosnohercegovac wrote:Ovo nije toćno. Suđženje mu ne traje 8 godina, več 3 i pol. Podignuta je optužnica u siječnju 2003. godine, on se predao sudu u Haagu u veljači, i tek nakon 4 i pol godine čekanja izvedeni su prvi svjedoci tužiteljstva u prosincu 2007. godine.popajic wrote:Citam kako je Seselj postao optuzenik sa najduzim stazom optuzenog - i nakon 8 god. sudjenja jos uvijek bez presude !
Izgleda da ce jedan po jedan umirati u zatvoru bez presude![]()
Da su sudjenja nacistima bila tako maratonska, svi bi neosudjeni poumirali u zatvoru...sto je moguce da se desi u Hagu
Tuzno je sto mi sami koji smo lojali drzavi BiH nijednom dosada nismo izasli na demonstracije u BiH i u dijaspori da otvoreno trazimo ukidanje rezultata Karadzicevog djela. To je najtuznije, da dopustimo nekakvu dozivotnu presudu ovom fasisti a njegovo fasisticko ostvarenje nastavlja da zivi. Uvijek nam je izgovor "svijet nama neda nesto". Dajte molim vas. Kada smo ista pokusali? I zbog cega to nama svijet brani da trazimo ukidanje ludjacke kosulje? Zbog Islama?! Kako onda taj isti svijet dozvoli i prizna Reubliku Kosovo, a 80% tamo su muslimani? Zato sto su Kosovari uvijek isticali drzavu ispred vjere i imali jasan politicki cilj, a mi od gotovine napravili veresiju. Da smo mi pametni kao sto nismo trazili bi RBiH nazad, pa bi po zakonu RBiH gonili razne karadzice bez obzira na svjetske presude, a da ne govorikm da nam je moralna i svaka druga obaveza osporavati i boriti se protiv jedne preostale fasisticke tvorevine u BiH, tzv rs.iMacak wrote:tuzno je to sto se karadzic samo zbog forme drzi u haagu, i ako ga osude proziviti ce ostatak zivota u nekom hotelu sa pet zvjezdica, i nakon koju godinu doci ce bilt da ga izvuce i kaze da je to jedan fini cikica. zasto? zato sto je bilt sami vrh europske politike i sto gotovo svi eu politicari slicno misle.
mi u bosni smo nedovrseni posao, mozda slijedeci put da ovdje nesto isceniraju i da nas rasele. po europskim skrivenim namjerama i pravilima karadzic je kriv zato sto nije zavrsio posao....
Od mene jedno velikoLaBomba wrote:Tuzno je sto mi sami koji smo lojali drzavi BiH nijednom dosada nismo izasli na demonstracije u BiH i u dijaspori da otvoreno trazimo ukidanje rezultata Karadzicevog djela. To je najtuznije, da dopustimo nekakvu dozivotnu presudu ovom fasisti a njegovo fasisticko ostvarenje nastavlja da zivi. Uvijek nam je izgovor "svijet nama neda nesto". Dajte molim vas. Kada smo ista pokusali? I zbog cega to nama svijet brani da trazimo ukidanje ludjacke kosulje? Zbog Islama?! Kako onda taj isti svijet dozvoli i prizna Reubliku Kosovo, a 80% tamo su muslimani? Zato sto su Kosovari uvijek isticali drzavu ispred vjere i imali jasan politicki cilj, a mi od gotovine napravili veresiju. Da smo mi pametni kao sto nismo trazili bi RBiH nazad, pa bi po zakonu RBiH gonili razne karadzice bez obzira na svjetske presude, a da ne govorikm da nam je moralna i svaka druga obaveza osporavati i boriti se protiv jedne preostale fasisticke tvorevine u BiH, tzv rs.
Onaj kineski predsjedavajući sudija se krvanjski vazda smješka. Ne znam samo šta mu je smiješno.LaBomba wrote:Tuzno je sto mi sami koji smo lojali drzavi BiH nijednom dosada nismo izasli na demonstracije u BiH i u dijaspori da otvoreno trazimo ukidanje rezultata Karadzicevog djela. To je najtuznije, da dopustimo nekakvu dozivotnu presudu ovom fasisti a njegovo fasisticko ostvarenje nastavlja da zivi. Uvijek nam je izgovor "svijet nama neda nesto". Dajte molim vas. Kada smo ista pokusali? I zbog cega to nama svijet brani da trazimo ukidanje ludjacke kosulje? Zbog Islama?! Kako onda taj isti svijet dozvoli i prizna Reubliku Kosovo, a 80% tamo su muslimani? Zato sto su Kosovari uvijek isticali drzavu ispred vjere i imali jasan politicki cilj, a mi od gotovine napravili veresiju. Da smo mi pametni kao sto nismo trazili bi RBiH nazad, pa bi po zakonu RBiH gonili razne karadzice bez obzira na svjetske presude, a da ne govorikm da nam je moralna i svaka druga obaveza osporavati i boriti se protiv jedne preostale fasisticke tvorevine u BiH, tzv rs.iMacak wrote:tuzno je to sto se karadzic samo zbog forme drzi u haagu, i ako ga osude proziviti ce ostatak zivota u nekom hotelu sa pet zvjezdica, i nakon koju godinu doci ce bilt da ga izvuce i kaze da je to jedan fini cikica. zasto? zato sto je bilt sami vrh europske politike i sto gotovo svi eu politicari slicno misle.
evropa nas je izdala 90-tih ,zajedno sa karadzicem proveli su etnicko ciscenje na velikom podrucju bih ...zato bi ne bi iznenadilo da ih on ''halekne'' u zatvoru kao i milosevic i da ne dojde do presudeAliceInChains wrote:Karadzic ce se izgleda sam objesiti, prije nego sto ovaj kvazi-sud donese odluku. Ogorcen sam. Ne razumijem uopste, STO MLADICA TRAZE? Lik je vec sad star ko Grcka+sporo sudenje ala Karadzic.....na kraju nista konstruktivno nece izaci =prdek. Izgleda, da su Mladica samo koristili, kako bi kocili ulazak Srbije u Uniju
Upravo tako.Ženski Dr.Med wrote:evropa nas je izdala 90-tih ,zajedno sa karadzicem proveli su etnicko ciscenje na velikom podrucju bih ...zato bi ne bi iznenadilo da ih on ''halekne'' u zatvoru kao i milosevic i da ne dojde do presudeAliceInChains wrote:Karadzic ce se izgleda sam objesiti, prije nego sto ovaj kvazi-sud donese odluku. Ogorcen sam. Ne razumijem uopste, STO MLADICA TRAZE? Lik je vec sad star ko Grcka+sporo sudenje ala Karadzic.....na kraju nista konstruktivno nece izaci =prdek. Izgleda, da su Mladica samo koristili, kako bi kocili ulazak Srbije u Uniju

Politika | 17.02.2011
Karadžić ponovo tvrdi da su Bošnjaci masakrirali Bošnjake
Optužen za genocid i zločine protiv čovječnosti
Na suđenju Radovanu Karadziću danas (17.02.) je svjedočio, uz pomoć video-linka iz Sarajeva, zaštićeni svjedok KDZ 041. On je preživio masakr 14. juna 1992. na putu Sarajevo-Olovo.
Tada su na autobus u kojem je bilo 56 zarobljenih Bošnjaka iz sela Ahatovići otvorili vatru pripadnici Vojske Republike Srpske.
Prethodno je svjedok, zajedno sa svim vojno sposobnim muškarcima sela Ahatovići u blizini Sarajeva, zarobljen i sproveden u Rajlovac. Zarobljenici su bili smješteni u hangare i prazne metalne cisterne u krugu nekadašnje kasarne vazduhoplovnih snaga bivše JNA. Trinaestog dana zatočeništva 56 zarobljenih ukrcano je u autobus i povezeno na Pale, navodno u razmjenu, pod jakom pratnjom pripadnika Vojske Republike Srpske.
Negdje na putu koji vodi iz Sarajeva prema Olovu, po riječima svjedoka, vozač je zaustavio autobus i napustio ga zajedno sa stražarima.
„Kad su oni izašli iz autobusa,“ nastavio je svjedok svoj iskaz, „svega desetak, petnaestak sekundi kasnije čula se jaka detonacija usred mase ljudi u prednjem dijelu autobusa. Uslijedila je žestoka pucnjava iz pješadijskog naoružanja, potom još dvije jake detonacije, a onda su se čule eksplozije ručnih bombi posvud po autobusu i ispod njega, i to je trajalo nekih petnaest minuta. Sve se potom stišalo i čuo sam vozila koja su se palila i udaljavala. U autobusu su se čuli jauci i jecaji.“
Mladić je još uvijek na slobodi, a Karadžić i dalje tvrdi da su Bošnjaci ubijali Bošnjake
Svjedok se izvukao ispod tijela mrtvih, i zajedno s još jednim preživjelim zašao u šumu pored puta i uspio da se domogne područja pod kontrolom Armije BiH.
Već viđene Karadžićeve teze
Karadzić je, u svojstvu zastupnika sopstvene odbrane, u unakrsnom ispitivanju svjedoka, tvrdio, kao i povodom svih takvih događaja, da su masakr izršili pripadnici „muslimanske vojske“, ovog puta greškom. Navodno su čekali u zasjedi i otvorili vatru na autobus, misleći da su u njemu pripadnici Vojske Republike Srpske, i tako pobili zarobljenike iz Ahatovića.
Ukazujući na to da su na autobus ispaljeni projektili iz zolja i da je uništen ručnim bombama, Karadžić je zapitao svjedoka:
„Da li vi mislite da bi Srbi, umjesto da izvedu zarobljene i pobiju pješadijskim naoružanjem, teškim projektilima uništili jedan srpski autobus?“
„To nije bio srpski autobus, nego autobus gradskog saobraćaja, državni, koji je zaplijenjen da bi se u njemu pobili zarobljenici,“ odgovorio je svjedok.
Pred kraj današnjeg zasjedanja tužioci su izveli novog svjedoka, Ramiza Mujkića, takođe iz Ahatovića. U masakru na putu Sarajevo-Olovo ubijeno je 13 članova njegove porodice.
Autor: Dževad Sabljaković
Odg. urendik: Zorica Ilić
... cuuujjPipiDugaDevetka wrote: Onaj kineski predsjedavajući sudija se krvanjski vazda smješka. Ne znam samo šta mu je smiješno.
Šuhveli mi.
Neki dan je Karl Bildt bio u Sarajevu, pa niko da mu dobaci: GO HOME KARL BILDT!
O gađanju jajima, cipelama,...Nema govora!
Ko da gledam, R.K. će putem advokata srediti da prima bh. penziju putem FBiH fonda PIO/MIO, uskoro.
Neće biti protesta ni kada R.K. oslobode po tačkama optužnice za genocid!
Kako sad 'suhveli', a covjek 100% nije polupismen ... ?! ... hmmmm ...Onaj kineski predsjedavajući sudija se krvanjski vazda smješka. Ne znam samo šta mu je smiješno.
Šuhveli mi.
... a sta ako se odrekne penzije, a odluci da se, po stare dane, pocne baviti necim potpuno drugacijim ... ? ... otvori prostoriju u kojoj se proizvodi burek, recimo ...Ko da gledam, R.K. će putem advokata srediti da prima bh. penziju
Izvinjavam se za off, al' glede ovog stava sa teme o pravopisu, ti bi napokon bio sretan, smiren i posteno nahranjen.PipiDugaDevetka je napisao/la:
Ja ne idem u buregdžinicu na kojoj piše da je to Burekdžinica. Zašto?
Vlasnik je preskočio gradivo iz nižih razreda osnovne škole.
Njemu nije do mog interesa da objedujem, nego da ostavim novac.
Da li ću ja biti tom prilikom otrovan, nevažno je.
Dakle, polupismeni su najopasniji!
Ima jedino online prenos.newklear wrote:MOže li mi neko reći gdje mogu vidjeti kada budu rasprave na suđenju Karadžiću i na kojem kanalu mogu gledati (imam CS)
imamo ovuPipiDugaDevetka wrote:šubheli, šuveli, šuhveli = (tur.) sumnjiv
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &p=5263657
jeste...spreca wrote:ljudi jel neko cestio dr dabicu Dan nezivsnosti
Svjedok Karadžiću čestitao 1. mart Dan nezavisnosti BiH
Hemel wrote:jeste...spreca wrote:ljudi jel neko cestio dr dabicu Dan nezivsnosti
Svjedok Karadžiću čestitao 1. mart Dan nezavisnosti BiH