Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Toffee karamela

#976 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Toffee karamela »

moonca wrote: Nisam ni ja znala.Zar vlasnik ne moze ukloniti neke stranice ili je to specijalna knjiga sa obiljezenim stranicama.?
S druge strane , sta ako konkurencija pocne dolaziti i pisati kojesta? Kako to kontrolisu?
ne može ukloniti ništa, sve stranice su označene brojevima i ne smije pejgamber po njima švrljati korektorom ili bilo šta ispravljati ili kidati listove...to su specijalne knjige koje se takve naručuju i kupuju u knjižarama...sve se provjerava, ne znam da li se upisuje i ime ili neki kontakt podatak na kraju upisa, uglavnom znaju ovi iz inspekcije kako utvrditi je li autentično ili je konkurencija nešto lažirala.

ako ti personal ne htjedne dati knjigu zovi iz istih stopa kantonalnu inspekciju rada
moonca

#977 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by moonca »

Hm, to onda nije lose.
No, ako upises ko si -br tel ili adresu -- :shock: jednu noc te gazda saceka sa letvom. :-)
Toffee karamela

#978 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

moonca wrote:Hm, to onda nije lose.
No, ako upises ko si -br tel ili adresu -- :shock: jednu noc te gazda saceka sa letvom. :-)
e mail adresa čuva glavu od letve :)
el_bake007

#979 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by el_bake007 »

moonca wrote:
el_bake007 wrote:Veceras u mrkvi na dobrinji udjem i narucim 10 u cijeli za ponjet, platim i racun izlazi a saner sto radi za kasom me gleda ko tele u sarena vrata jer je guzva i ja sacekam, uzmem i donesem kuci kad ono u pola... nazovem da se pozalim i dobijem pitanje hoces da ti dostavimo to pola i podsmjeh...
Koji bezobrazluk. Steta sto narod nije solidaran, pa da zaobidju radnju kada ovako nesto cuju.

Cevabdzinica u kojoj stalno kupujem i kojoj su stalno odlicni cevapi nije radila pa sam u nedostatku drugih opcija morao pare ostaviti u Mrkvi. A to za knjigu gostiju/zalbi ,svratiti cu sutra
Toffee karamela

#980 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

inače i u slavnoj Veneri u Nedžarićima hinjski šuknu 10 u pola, narod uglavnom i koji jede na licu mjesta neće da se žali a pogotovo ovi koji nose...to je još jedan razlog što sam ih prekrižila pored toga što im ćevapi konstantno imaju okus kao da su spremljeni u tavi na ulju, mrve na njima nema onog roštiljskog šmeka...dakle em ciganče na somunu em mute s pripremom
No-Name

#981 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by No-Name »

Toffee karamela wrote:inače i u slavnoj Veneri u Nedžarićima hinjski šuknu 10 u pola, narod uglavnom i koji jede na licu mjesta neće da se žali a pogotovo ovi koji nose...to je još jedan razlog što sam ih prekrižila pored toga što im ćevapi konstantno imaju okus kao da su spremljeni u tavi na ulju, mrve na njima nema onog roštiljskog šmeka...dakle em ciganče na somunu em mute s pripremom

To sam i ja primjetio, nema one naparenosti i svježine ćevapa
addy_sa

#982 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by addy_sa »

No-Name wrote:
Toffee karamela wrote:inače i u slavnoj Veneri u Nedžarićima hinjski šuknu 10 u pola, narod uglavnom i koji jede na licu mjesta neće da se žali a pogotovo ovi koji nose...to je još jedan razlog što sam ih prekrižila pored toga što im ćevapi konstantno imaju okus kao da su spremljeni u tavi na ulju, mrve na njima nema onog roštiljskog šmeka...dakle em ciganče na somunu em mute s pripremom

To sam i ja primjetio, nema one naparenosti i svježine ćevapa
Cevapi su im se pokvarili nevidjeno, ali je ostalo sve ok.. I dalje smatram da ima najbolje sudjukice u gradu
Toffee karamela

#983 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

drug slikao ćevape iz Mannheima :thumbup:

Image
Edin H.

#984 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Lepinja, nema somuna. :cry:
Toffee karamela

#985 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

pa pretpostavljam da se u Mannheimu ne može lako do somuna ako u blizini nema neke bliskoistočne pekare...ali ovakve ćevape, bar po boji i veličini, pola radnji u SA može samo sanjati
strong69

#986 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by strong69 »

Edin H. wrote:Lepinja, nema somuna. :cry:
I ajvar :D
The 51st State

#987 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by The 51st State »

ajvar :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#988 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

The 51st State wrote:ajvar :shock:
Šuti dobro nije ketshup. :lol:
musicman80

#989 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by musicman80 »

Ja se sjecam, prije rata se u mnogim cevabdjinicama sluzio ajvar uz cevape. Kao mali, ja nisam volio ajvar, ali kada mi donesu uz cevape, uvijek bi pojeo,i onda bi mi stara govorila, kako jedes ajvar a kuci neces... :D
muha_sa

#990 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

musicman80 wrote:Ja se sjecam, prije rata se u mnogim cevabdjinicama sluzio ajvar uz cevape. Kao mali, ja nisam volio ajvar, ali kada mi donesu uz cevape, uvijek bi pojeo,i onda bi mi stara govorila, kako jedes ajvar a kuci neces... :D
gdje to :?
The 51st State

#991 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by The 51st State »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
kad bi mi ovo gdje u cevabdzinici iznijeli, demonstrativno bih napustio objekat. :-D
Drvosjeca iz Dejcica

#992 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

The 51st State wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
kad bi mi ovo gdje u cevabdzinici iznijeli, demonstrativno bih napustio objekat. :-D
:lol: Ja jednom spremio roštilj za neke strance i jedna amerikanka pita može li dobiti rižu kao prilog. :pisnuo:
The 51st State

#993 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by The 51st State »

strancima se moze tolerisati, druge navike i to ali balkanjerosima, jok
Edin H.

#994 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Riza bi dobro legla uz cevape, bravo strankinja :D , kada Libanci mogu sluziti rizu uz kofte, mogao bi i Hodzic uz cevapcice. :izet:
Toffee karamela

#995 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

The 51st State wrote:
jednom u Robotu na Socijalnom naručila ćevape, dijete mi neko iznese u običnom hljebu, kao sendvič :shock: ...rekoh šta je ovo, kako ovo služite ćevape...kaže ono NISMO MI ĆEVABDŽINICA...tada sam bila najbliže tome da napustim objekat

služe ćevape ali nisu ĆEVABDŽINICA i to ih oslobađa obaveze da posluže jelo kako bog zapovijeda i to usred SA :skoljka:

boga molim da su propali
The 51st State

#996 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by The 51st State »

Toffee karamela wrote:
The 51st State wrote:
jednom u Robotu na Socijalnom naručila ćevape, dijete mi neko iznese u običnom hljebu, kao sendvič :shock: ...rekoh šta je ovo, kako ovo služite ćevape...kaže ono NISMO MI ĆEVABDŽINICA...tada sam bila najbliže tome da napustim objekat

služe ćevape ali nisu ĆEVABDŽINICA i to ih oslobađa obaveze da posluže jelo kako bog zapovijeda i to usred SA :skoljka:

boga molim da su propali
hrabro od tebe, cevape jedem samo na par mjesta.
orinoco

#997 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by orinoco »

Toffee karamela wrote: jednom u Robotu na Socijalnom naručila ćevape, dijete mi neko iznese u običnom hljebu, kao sendvič :shock: ...rekoh šta je ovo, kako ovo služite ćevape...kaže ono NISMO MI ĆEVABDŽINICA...tada sam bila najbliže tome da napustim objekat

boga molim da su propali
Pa šta bi ti, još i luka da ti stavi uz ćevape :-)

:D
Edin H.

#998 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Toffee karamela wrote:
The 51st State wrote:

boga molim da su propali
Jesu li dobri bili?
Toffee karamela

#999 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Edin H. wrote:
Toffee karamela wrote:
The 51st State wrote:

boga molim da su propali
Jesu li dobri bili?
pored tog verbalnog assaulta na moj mozak ko bi se sad sjećao jesu li ćevapi bili dobri :lol: ...kad @orinoco pomenu luk, njega nisu štedjeli, bio je izrezan na četvero i nabacan na tacnu :wink:
nepass1

#1000 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nepass1 »

muha_sa wrote:
musicman80 wrote:Ja se sjecam, prije rata se u mnogim cevabdjinicama sluzio ajvar uz cevape. Kao mali, ja nisam volio ajvar, ali kada mi donesu uz cevape, uvijek bi pojeo,i onda bi mi stara govorila, kako jedes ajvar a kuci neces... :D
gdje to :?
u ilijasu senf i ajvar, ja se sjebo
Post Reply