Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- campa_xxx
- Edin H.
#977 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Zelio bih cestitati Ciri na selekciji Bozica
Isti je uistinu opravdao poziv
Doslo vrijeme da se Tudjmanov potrcko igra razlaza
Isti je uistinu opravdao poziv
Doslo vrijeme da se Tudjmanov potrcko igra razlaza
- dzipalo_junuz
#978 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Joj zenicana omg...
-
Mobile_Disco
-
Mobile_Disco
#980 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
To bi bilo to od "trenera svih trenera" momak je sve fino napisao..sl@ven wrote:posto vidim da svi pricaju o uspjesima evo malo (ili puno) neuspjeha........
1986. godine postaje trenerom Dinama iz Zagreba, po drugi put. U tom periodu, s Dinamom ne pravi nikakav značajniji rezultat i stoga napušta mjesto 1988. Sljedeći tim je francuski Nantes, gdje je bio do 1990. godine. Ovaj period ostat će zapamćen po sumnjama u namještanje utakmica koje je rezultiralo odlaskom u zatvor visoko pozicioniranih nogometnih dužnosnika, kao što je Bernard Tapie.
1999/2000 Hrvatska se nije uspjela plasirati na Euro 2000, zauzela je treće mjesto u grupi, iza Jugoslavije i Irske. Ćiro je ostao na mjesto izbornika i započeo gradnju novog tima, s mladim igračima za Svjetsko prvenstvo 2002. Međutim, nakon samo dvije odigrane kvalifikacije, Ćiro je primoran na ostavku u jesen 2000.
Zahvaljujući postignutom uspjehu iz 1998. Ćiro prihvaća ponudu iranskog nacionalnog tima. ne uspijeva se plasirati na Svjetsko prventsvo sto Iranci smatraju velikm neuspjehom...
Nakon toga Ćiro vodi nekoliko mjeseci slovenski NK Mura, a zatim NK Varteks, s kojim ostaje do kraj sezone. Uspjeh? Nula bodova...
2005. dolazi u Hajduk. isto nula bodova. mozda i najveca blamaza u istoriji tog gigganta sa ovih prostora.. Od debrecena gube 5:0 na Poljudu (poznata je njegova recenica prije izvlacenja: "
Dajte mi Liverpool. Oni su zreli za poraz. Kazao sam mojim igračima nakon ručka kako se vi novinari sprdate s mojom željom te im naglasio: "Sinovi moji, ali oni ne znaju koga ja imam. Ne znaju što ja znam, a to je da ste vi u stanju pobijediti bilo koga" - priča Ćiro)........
Nista ni od prvenstva mada je prico u Splitu price koje sad prica nama.......
Nakon Hajduka vratio se u Švicarsku gdje je njegov povratak bio lijepo dočekan. Vodio je tada Neuchatel Xamax koji se borio za ostanak u ligi. Iako ga je Ćiro podigao sa posljednjeg mjesta i uspio dovesti do nekoliko velikih pobjeda protiv Basela i Züricha, poraženi su u dodatnim kvalifikacijama od Siona. Znaci, ispali iz lige sa najvecim trenor svih trenera.
nk zagreb vodi dvije sezone. u prvoj se plasira u intertoto kup i odmah ispada od "gigantskog kluba" iz albanije Vllaznia ........ drugu sezonu na klupi zagreba zavrsava kao 6.
evo malo i detalja iz intervjua koje je dao white angelsima, navijacima zagreba.............."Ma koliko to bilo čudno da je jedan čovjek u ovoj dobi tako ambiciozan kao što ja jesam, želim napraviti jedan uspjeh sa NK Zagrebom i pokazati onim "albanskim stručnjacima" kako ne znaju voditi klub. O sljedećem koraku ne razmišljam." Znaci nije uspio......
Eto malo od mene o Ciri...... Ima titule (dinamo, croatia, grashoper) ima trece mjesto na svijetu. svaka cast. Al nek se zna da ga je vala znao i zasrat i to bas pocesto.
pozz
Hvala dovidjenja i prijatno
-
Nerko78
#981 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
E j....i te Zenicani!dzipalo_junuz wrote:Joj zenicana omg...
Sto se malo ne raspitas da vidis koliko je Zenicana bilo na utakmici?
Mozda 10% ako i toliko...
- Oi
#982 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
ajmo ovako to gledati:Nerko78 wrote:E j....i te Zenicani!dzipalo_junuz wrote:Joj zenicana omg...
vise je gledalaca bilo na utakmici Celik - Sarajevo, nego sinoc. E sad zamisli da su svi zenicani koji prate fudbal sinoc dosli na utakmicu. Posjeta bi bila puno veca.
Nerko je dao dobru procjenu (oko 10%) i vecina je bila na jugu, sto ne moras automaski vezati za robijase, jer nigdje nije bilo na ogradi robijaske ili celikove zastave, koja oficijelno predstavlja grupu. Ovi sto su navijali na jugu, vjerovatno prate Celik, ali nemojmo generalizirati, Robijasi su sirok pojam!
-
Crvena Tifoza
#983 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Bilo bi glupo da je bila ijedna.Oi wrote:ajmo ovako to gledati:Nerko78 wrote:E j....i te Zenicani!dzipalo_junuz wrote:Joj zenicana omg...
vise je gledalaca bilo na utakmici Celik - Sarajevo, nego sinoc. E sad zamisli da su svi zenicani koji prate fudbal sinoc dosli na utakmicu. Posjeta bi bila puno veca.
Nerko je dao dobru procjenu (oko 10%) i vecina je bila na jugu, sto ne moras automaski vezati za robijase, jer nigdje nije bilo na ogradi robijaske ili celikove zastave, koja oficijelno predstavlja grupu. Ovi sto su navijali na jugu, vjerovatno prate Celik, ali nemojmo generalizirati, Robijasi su sirok pojam!
- Oi
#984 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
slazem se!
a u proslosti ih je itekako bilo!
a u proslosti ih je itekako bilo!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#985 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
E dobro Slavene a sad fino pobroj uspjehe sto su napravili u svojoj trenerskoj karijeri svi nasi bivsi selektori ukljucujuci i Kodru pa ces ipak zakljuciti da je Ciro ubjedljivo do sada najjaci trener koji je sjeo za kormilo nase reprezentacije. Ne postoji niti jedan trener na svijetu koji je 100% uspjesan i koji nije zasrao. Ali ma sta i ti i ja mislili o njemu on je cijenjeno trenersko ime u fudbalskom svijetu. Ali ne igra trener na utakmici nego igraci, ne zabija trener nego igraci, ne brani trener nego golman. Evo da budemo objektivni pa da vidimo Hasagiceve odbrane u reprezentaciji a i meni je on najbolji golman trenutno. Svi kuju u zvijezde Salihamidzica a taj covjek je zajebao reprezentaciju 10 puta. Gine u Bajernu do krvi a u reprezentaciji samo gleda da fasuje crveni karton i da razguli.sl@ven wrote:posto vidim da svi pricaju o uspjesima evo malo (ili puno) neuspjeha........
1986. godine postaje trenerom Dinama iz Zagreba, po drugi put. U tom periodu, s Dinamom ne pravi nikakav značajniji rezultat i stoga napušta mjesto 1988. Sljedeći tim je francuski Nantes, gdje je bio do 1990. godine. Ovaj period ostat će zapamćen po sumnjama u namještanje utakmica koje je rezultiralo odlaskom u zatvor visoko pozicioniranih nogometnih dužnosnika, kao što je Bernard Tapie.
1999/2000 Hrvatska se nije uspjela plasirati na Euro 2000, zauzela je treće mjesto u grupi, iza Jugoslavije i Irske. Ćiro je ostao na mjesto izbornika i započeo gradnju novog tima, s mladim igračima za Svjetsko prvenstvo 2002. Međutim, nakon samo dvije odigrane kvalifikacije, Ćiro je primoran na ostavku u jesen 2000.
Zahvaljujući postignutom uspjehu iz 1998. Ćiro prihvaća ponudu iranskog nacionalnog tima. ne uspijeva se plasirati na Svjetsko prventsvo sto Iranci smatraju velikm neuspjehom...
Nakon toga Ćiro vodi nekoliko mjeseci slovenski NK Mura, a zatim NK Varteks, s kojim ostaje do kraj sezone. Uspjeh? Nula bodova...
2005. dolazi u Hajduk. isto nula bodova. mozda i najveca blamaza u istoriji tog gigganta sa ovih prostora.. Od debrecena gube 5:0 na Poljudu (poznata je njegova recenica prije izvlacenja: "
Dajte mi Liverpool. Oni su zreli za poraz. Kazao sam mojim igračima nakon ručka kako se vi novinari sprdate s mojom željom te im naglasio: "Sinovi moji, ali oni ne znaju koga ja imam. Ne znaju što ja znam, a to je da ste vi u stanju pobijediti bilo koga" - priča Ćiro)........
Nista ni od prvenstva mada je prico u Splitu price koje sad prica nama.......
Nakon Hajduka vratio se u Švicarsku gdje je njegov povratak bio lijepo dočekan. Vodio je tada Neuchatel Xamax koji se borio za ostanak u ligi. Iako ga je Ćiro podigao sa posljednjeg mjesta i uspio dovesti do nekoliko velikih pobjeda protiv Basela i Züricha, poraženi su u dodatnim kvalifikacijama od Siona. Znaci, ispali iz lige sa najvecim trenor svih trenera.
nk zagreb vodi dvije sezone. u prvoj se plasira u intertoto kup i odmah ispada od "gigantskog kluba" iz albanije Vllaznia ........ drugu sezonu na klupi zagreba zavrsava kao 6.
evo malo i detalja iz intervjua koje je dao white angelsima, navijacima zagreba.............."Ma koliko to bilo čudno da je jedan čovjek u ovoj dobi tako ambiciozan kao što ja jesam, želim napraviti jedan uspjeh sa NK Zagrebom i pokazati onim "albanskim stručnjacima" kako ne znaju voditi klub. O sljedećem koraku ne razmišljam." Znaci nije uspio......
Eto malo od mene o Ciri...... Ima titule (dinamo, croatia, grashoper) ima trece mjesto na svijetu. svaka cast. Al nek se zna da ga je vala znao i zasrat i to bas pocesto.
pozz
-
Crvena Tifoza
#986 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Slazem se s' tobom da utakmice Bundes Lige nisu ni priblizne onom što je pruzala tad naša reprezentacija.hrasno38 wrote: E dobro Slavene a sad fino pobroj uspjehe sto su napravili u svojoj trenerskoj karijeri svi nasi bivsi selektori ukljucujuci i Kodru pa ces ipak zakljuciti da je Ciro ubjedljivo do sada najjaci trener koji je sjeo za kormilo nase reprezentacije. Ne postoji niti jedan trener na svijetu koji je 100% uspjesan i koji nije zasrao. Ali ma sta i ti i ja mislili o njemu on je cijenjeno trenersko ime u fudbalskom svijetu. Ali ne igra trener na utakmici nego igraci, ne zabija trener nego igraci, ne brani trener nego golman. Evo da budemo objektivni pa da vidimo Hasagiceve odbrane u reprezentaciji a i meni je on najbolji golman trenutno. Svi kuju u zvijezde Salihamidzica a taj covjek je zajebao reprezentaciju 10 puta. Gine u Bajernu do krvi a u reprezentaciji samo gleda da fasuje crveni karton i da razguli[/b].
Ipak tamo su akteri drugaciji, bolji, i sve izgledao tako sjajno.
Da smo Bog d'o manje zvizdali Hasanu, a više mu plještali, sinoc Berbatov nebi mogao prnut, a kamo li gola zabit.
Hasan nijednom nije dobio namjerno crveni karton. Pazi ovo NIJEDNOM!
-
sl@ven
#987 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
hrasno prijatelju, meni je cinjenica bila cisto informisati...
naravno da trener ne moze svagdje poznjeti uspijeh. cak daleko od toga. za uspjeh treba puno vise stvari da se poslozi. trenersko umjece nije dovoljno samo po sebi...
ja sam samo u svojoj licno okolini od raznoraznog svijeta shvatio da su se, kao i sto je normalno jeli, u medijima i u sjecanjima ljudi provlacili samo njegovi uspjesi i da je on u nekim glavama kao neki mesija i cudotvorac koji ce spasit sav fudbal ovde....... cak sta vise takvim se i sam predstavlja ponekad
......
al nista protiv cire majkemi, samo cinjenice......... nek se zna da je i on normalan covjek... cuda se ipak pravo slabo dogadjaju...
pozz
naravno da trener ne moze svagdje poznjeti uspijeh. cak daleko od toga. za uspjeh treba puno vise stvari da se poslozi. trenersko umjece nije dovoljno samo po sebi...
ja sam samo u svojoj licno okolini od raznoraznog svijeta shvatio da su se, kao i sto je normalno jeli, u medijima i u sjecanjima ljudi provlacili samo njegovi uspjesi i da je on u nekim glavama kao neki mesija i cudotvorac koji ce spasit sav fudbal ovde....... cak sta vise takvim se i sam predstavlja ponekad
al nista protiv cire majkemi, samo cinjenice......... nek se zna da je i on normalan covjek... cuda se ipak pravo slabo dogadjaju...
pozz
-
direktor77
#988 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
ma da bii su to crveni kmeri...iz tz i sarajeva doslo hiljade ljudi na prijateljsku.........Nerko78 wrote:E j....i te Zenicani!dzipalo_junuz wrote:Joj zenicana omg...
- dzipalo_junuz
#989 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Pasa, znas li ti citati? Ja nisam spomeno Robijase a koliko vidim nije ni nerko, ja sam spomeno bas u cjelini ZenicaneCrvena Tifoza wrote:Bilo bi glupo da je bila ijedna.Oi wrote:ajmo ovako to gledati:Nerko78 wrote: E j....i te Zenicani!
- Oi
#990 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
98% zenicana koji prate fudbal navijaju za celik! kad spomenes zenicane u kontekstu fudbala, spomenuo si navijace celika!
- dzipalo_junuz
#991 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ma normala brate, ono su sve sarajlije bile na tribinama i 10 % zenicana...Oi wrote:98% zenicana koji prate fudbal navijaju za celik! kad spomenes zenicane u kontekstu fudbala, spomenuo si navijace celika!
- Oi
#992 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
za sarajlije ne znam, ali za zenicane sam siguran!dzipalo_junuz wrote:Ma normala brate, ono su sve sarajlije bile na tribinama i 10 % zenicana...Oi wrote:98% zenicana koji prate fudbal navijaju za celik! kad spomenes zenicane u kontekstu fudbala, spomenuo si navijace celika!
- Šibicar
#993 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Kod Zeničana vazda ista pljašu,uvijek su to šaćica napačenih likova koji grme na stadionu i jebu sve što potiče iz Sarajeva... 
Last edited by Šibicar on 22/08/2008 02:20, edited 1 time in total.
- cyprus
#994 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ma jebli vas više i SA i ZE
.
- dzipalo_junuz
#995 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Pa ko je onda bio na tribinama? Dijasporci? Pa 15 000 dijasporaca i iz drugih gradova pristiglih nije bilo kada smo igrali sa danskom, spanijom, italijom eto bas ce ih sada biti kada je prijateljska utakmica i nama tako vazna...Razmisli maloOi wrote:za sarajlije ne znam, ali za zenicane sam siguran!dzipalo_junuz wrote:Ma normala brate, ono su sve sarajlije bile na tribinama i 10 % zenicana...Oi wrote:98% zenicana koji prate fudbal navijaju za celik! kad spomenes zenicane u kontekstu fudbala, spomenuo si navijace celika!
- Oi
#996 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
razmislio, vidio, u blizini bio...
zaboli me ako drugacije mislis!
zaboli me ako drugacije mislis!
-
miroslav33
#997 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
"Navijači" bih su postali navijači protiv bih. Njihova želja jeste da se ćiro spotakne (što je i realno i vrlo izvjesno). Ali nikad se ne zna. Možda se Bogu omili pa udjeli milost.
Baš me zanima koliko površine zubne cakline će potrošiti "navijači" bih tad!? hehe
Baš me zanima koliko površine zubne cakline će potrošiti "navijači" bih tad!? hehe
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#998 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Sjeti se malo prijateljske utakmcie protiv Njemacke na Kosevu.Crvena Tifoza wrote:Slazem se s' tobom da utakmice Bundes Lige nisu ni priblizne onom što je pruzala tad naša reprezentacija.hrasno38 wrote: E dobro Slavene a sad fino pobroj uspjehe sto su napravili u svojoj trenerskoj karijeri svi nasi bivsi selektori ukljucujuci i Kodru pa ces ipak zakljuciti da je Ciro ubjedljivo do sada najjaci trener koji je sjeo za kormilo nase reprezentacije. Ne postoji niti jedan trener na svijetu koji je 100% uspjesan i koji nije zasrao. Ali ma sta i ti i ja mislili o njemu on je cijenjeno trenersko ime u fudbalskom svijetu. Ali ne igra trener na utakmici nego igraci, ne zabija trener nego igraci, ne brani trener nego golman. Evo da budemo objektivni pa da vidimo Hasagiceve odbrane u reprezentaciji a i meni je on najbolji golman trenutno. Svi kuju u zvijezde Salihamidzica a taj covjek je zajebao reprezentaciju 10 puta. Gine u Bajernu do krvi a u reprezentaciji samo gleda da fasuje crveni karton i da razguli[/b].
Ipak tamo su akteri drugaciji, bolji, i sve izgledao tako sjajno.
Da smo Bog d'o manje zvizdali Hasanu, a više mu plještali, sinoc Berbatov nebi mogao prnut, a kamo li gola zabit.
Hasan nijednom nije dobio namjerno crveni karton. Pazi ovo NIJEDNOM!
- Meshtar
#999 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ma Hasan je najuspješniji BH fudbaler svih vremena. To je činjenica. Druga je stvar što se od njega očekivalo ovjde da sam sve rješava...k'o da je Zidane. Nikad ljudi ovdje nisu pokazali dovoljno respekta prema Hasanu. Jedno je sigurno, još zadugo nećemo imati onakvog igrača.
- Epitop
#1000 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Na Hasana su djelovali i navijači jer su mu uvijek nešto dobacivali iako čovjek to nije zaslužio jer niko se nikada nije zapitao sa kojim je on igračima igrao u Bayernu pa je mogao pružati dobre partije. Hasanova klasa se vidjela kada smo igrali s Dancima na Koševu odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama i tada je pokazo koliko vrijedi u najvažnijm trenutcima.