SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Peppers
#976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Dobro, jel neko moze potvrditi da je ovo jedan od onih sto su ubli Denisa na snimku?
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
E ovdje sam uspjela,hvala tiMajjah wrote:http://www.javno.tv/en/index.php?id=13750a64357Šeherzada wrote:Ja ne mogu da otvorim taj klip
eto probaj tu
- scooter21ba
#978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
koliko sam vidio i koliko znam face onih sto su ubili meni ni nalik ni jedan ni drugiPeppers wrote:Dobro, jel neko moze potvrditi da je ovo jedan od onih sto su ubli Denisa na snimku?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Meni rece jaran da je onaj prvi zaista Berin T. jer ga valjda zna, a kaze drugog u zivotu nije vidio.Peppers wrote:Dobro, jel neko moze potvrditi da je ovo jedan od onih sto su ubli Denisa na snimku?
-
dimu
#980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma ono je katastrofa treba ih sve u zatvor pobiti... cuj molim te oni mu daju 100 KM i eto mole ga da ne pravi belaje... e treba i malog i roditelje mu zapalit... a ne eto kao oni jadni nemocni on ode i ne mogu mu nista, pa zavezi ga u kucu 10 dana, mjesec dana, 3 mjeseca dok ne dodje pameti... kako ih nije stid izjavljivat po novinama takve stvari.....Jedan001 wrote: i roditelji od onog malog sto dzepari i sto je staricu spalio kunu se da su sve ucinili slali malog u skolu da izuci zanat da pocne raditi ali ne on odmah poludi oda se alkoholu picu pobjegne od kuce i tek saznaju gdje je kad ga u novinama procitaju da ga je policija uhvatila
u svedskoj sigurno nema sikirica, talica i lelovica i ako ima ne nosaju boksere i nozeve u sredstvima javnog gradskog prevoza i ne glume mangupe ako ih neko slucajno pogleda (naravno kad su u brojcanoj prednosti).simpozijum delirijum wrote: ako neki od forumasa misle da je ovo samo zezancija i da treba "vjesati" treba 'masakrirati" zatvorenike , i da se tako utjeruje pravda ? KP znaci;"kazneno-popravni dom " i po nekom zakonu prekrsiocima zakona treba dati sansu za rehabilitaciju ( naravno to je moguce u jednoj Svedskoj , a ne kod nas )
totalno izopaceno razmisljanje i nasladjivanje torturom ! sta je vama ljudi pobogu ?
ovo nije zezancija, vec perfidno promoviranje nasilja i osvete , bezakonje !
a sve da ima takvih zavrse oni u tom famoznom KP prije nego ubiju nevino djete u tramvaju!!!
dozovi se malo u realnost
-
Kjajević Majko
#981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Izgleda iscenirano, ali svašta se dešava u BiH zatvorima kontrole skoro da i nema.
- chinese_water
#982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
snimak je iz zatvora 100% ... s obzirom da poznajem lika koji ih maltretira i znam da je u zatvoru ... nije ovo nista sa kakvim se clipovima hvaleAdmir_1984 wrote:E jebo ti nash zatvor ako klipovi iz zatvora izadju na youtube![]()
Ni ja ne vjerujem da je ovo istina
-
simpozijum delirijum
#983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da ti kazem jednu pricu od moga rodje' koji zivi u Svedskoj,( radi u psihijatrijskoj klinici kao bolnicar ) naime tip iz Bjelorusije je cim je dosao na teritoriju Svedske , zgrabio ciglu ( ili prvi tvrdi predmet ) i ubio prvoga nesretnika na svome putu , i policija ga uhapsi naravno i upita ; '"zasto" a on odgovori :' zato sto mi je bolje u vasem zatvoru nego u mojoj zemlji !"dimu wrote:ma ono je katastrofa treba ih sve u zatvor pobiti... cuj molim te oni mu daju 100 KM i eto mole ga da ne pravi belaje... e treba i malog i roditelje mu zapalit... a ne eto kao oni jadni nemocni on ode i ne mogu mu nista, pa zavezi ga u kucu 10 dana, mjesec dana, 3 mjeseca dok ne dodje pameti... kako ih nije stid izjavljivat po novinama takve stvari.....Jedan001 wrote: i roditelji od onog malog sto dzepari i sto je staricu spalio kunu se da su sve ucinili slali malog u skolu da izuci zanat da pocne raditi ali ne on odmah poludi oda se alkoholu picu pobjegne od kuce i tek saznaju gdje je kad ga u novinama procitaju da ga je policija uhvatila
u svedskoj sigurno nema sikirica, talica i lelovica i ako ima ne nosaju boksere i nozeve u sredstvima javnog gradskog prevoza i ne glume mangupe ako ih neko slucajno pogleda (naravno kad su u brojcanoj prednosti).simpozijum delirijum wrote: ako neki od forumasa misle da je ovo samo zezancija i da treba "vjesati" treba 'masakrirati" zatvorenike , i da se tako utjeruje pravda ? KP znaci;"kazneno-popravni dom " i po nekom zakonu prekrsiocima zakona treba dati sansu za rehabilitaciju ( naravno to je moguce u jednoj Svedskoj , a ne kod nas )
totalno izopaceno razmisljanje i nasladjivanje torturom ! sta je vama ljudi pobogu ?
a sve da ima takvih zavrse oni u tom famoznom KP prije nego ubiju nevino djete u tramvaju!!!
-
zonbirile
#984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
simpozijum delirijum wrote:da ti kazem jednu pricu od moga rodje' koji zivi u Svedskoj,( radi u psihijatrijskoj klinici kao bolnicar ) naime tip iz Bjelorusije je cim je dosao na teritoriju Svedske , zgrabio ciglu ( ili prvi tvrdi predmet ) i ubio prvoga nesretnika na svome putu , i policija ga uhapsi naravno i upita ; '"zasto" a on odgovori :' zato sto mi je bolje u vasem zatvoru nego u mojoj zemlji !"dimu wrote:ma ono je katastrofa treba ih sve u zatvor pobiti... cuj molim te oni mu daju 100 KM i eto mole ga da ne pravi belaje... e treba i malog i roditelje mu zapalit... a ne eto kao oni jadni nemocni on ode i ne mogu mu nista, pa zavezi ga u kucu 10 dana, mjesec dana, 3 mjeseca dok ne dodje pameti... kako ih nije stid izjavljivat po novinama takve stvari.....Jedan001 wrote: i roditelji od onog malog sto dzepari i sto je staricu spalio kunu se da su sve ucinili slali malog u skolu da izuci zanat da pocne raditi ali ne on odmah poludi oda se alkoholu picu pobjegne od kuce i tek saznaju gdje je kad ga u novinama procitaju da ga je policija uhvatila
pa o tome ti čovjek i govori,ne možeš izolovano promatrati,da bi imao švedski zatvor moraš imati švedsko okruženje.Nego veći je tal u izgradnji takvog zatvora-veća sredstva i iznos procenta veći.Ja predlažem da im se da napuštena kasarna van grada,koju će oni urediti,poljoprivredno dobro,koje će voditi i fininasirati se.Pa u SAD,oni rade,bila je OOUR Miljacka pri CZ,sada samo leže na teret države.Što se tiče lokacije i mjesne zajednice,neka pošalju portira u par zemalja EU,neka čovjek pita kako oni to riješe,i dosta sranja.
-
delightful
#985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
dimu, ban.
molim sve krvozedne da se ili suzdrze bilo kakvih komentara ili da se samocenzurisu.
molim sve krvozedne da se ili suzdrze bilo kakvih komentara ili da se samocenzurisu.
-
popajic
#986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kako li to nadlezne ustanove prate njegovo stanje?Nakon psihijatrijskog liječenja
Armin Isaković pušten na slobodu
Armin Isaković (31) iz Sarajeva, koji je u avgustu 2008. ubio svoju 61-godišnju majku Fatimu, pušten je na slobodu nakon što je četiri mjeseca bio hospitaliziran u Psihijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Isakoviću je dijagnosticirana paranoična šizofrenija, a psihijatrijskim pregledom ustanovljeno je da je majku u stanu u centru Sarajeva ubio u stanju neuračunljivosti.
Kantonalni sud u Sarajevu izrekao mu je psihijatrijsko liječenje, a pušten je, kako je za naš portal izjavio Abdulah Kučukalić, šef Psihijatrijske klinike KCUS-a, zbog "povlačenja simptoma psihotičkog poremećaja".
"Pacijentu je određen bolnički tretman sa liječničkom prismotrom. Međutim, kada se pacijent oporavi i nestanu simptomi, onda bolničko liječenje nije potrebno, čak je i kontraproduktivno. To je slučaj i sa Arminom Isakovićem, koji je sada upućen u Centar za mentalno zdravlje Općine Centar i Kantonalni centar za socijalni rad“, objasnio je doktor Kučukalić.
Isaković sada boravi kod kuće, a nadležne ustanove prate njegovo stanje.
"Ukoliko bi došlo do pogoršanja njegovog stanja, i pored redovnog uzimanja lijekova, on se vraća u bolnicu“, objasnio je Kučukalić.
Njegova lokacija bi morala biti ili bolnica ili zatvor !
-
mensa
#987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa da ovi sitni i jesu najgori.....a od nekoliko takvih sitnih ce nastati i ovi prvoklasni lopovi koji prave probleme sa stilomdimu wrote:mensa wrote: "majko udaro me u bubrege ko da sam zadnji klosar....kad ti dodje lik sa oziljkom, koji dila 20 kila droge njemu ne smijes nista, a mene koji radim posteno u firmi, koji sam u kreditima ste izmarisali......"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
neprikosnoveno:D
pa takvi likovi uglavnom i ne prave te neke sitne probleme ko ovi klosari
meni su ovi klosari i neki wannabe mangupi gori od Gasija i ekipe, ove treba svaki dan mlatit 5 narednih godina
-
The 51st State
#988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Po dijagnozi, bolnica zatvorenog tipa.Kako li to nadlezne ustanove prate njegovo stanje?
- Baltazar_khan
#989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sad me zove haverica sa otoke, i kaže da su je probudili pucnjevi, valjda se neko popucao.
Ima li više informacija?
Ima li više informacija?
-
BajrinNajmladji
#990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
SCH je jedan od najtežih psihičkih poremećaja i najveći broj bolesnika u bolnicama su baš pacijenti sa ovom dijagnozom. To je organski poremećaj u radu mozga nepoznatog porijekla. Glavna odlika te poremećenosti rada mozga je to da je emisija neurotransmitera Dopamina povećana. Pedesetih (Ili krajem četrdesetih) godina 20. vijeka naučnici su izmislili antipsihotike/neuroleptike, lijekove koji blokiraju prejaku emisiju pomenutog Dopamina.The 51st State wrote:Po dijagnozi, bolnica zatvorenog tipa.popajic wrote: Kako li to nadlezne ustanove prate njegovo stanje?
Rasprostranjenost ovog poremećaja je jednaka među svim socijalnim grupama, svima rasama,...Podjednaka i iznosi 1% do 2% sveukupne populacije. Primjećeno je da je koncentracija ovih bolesnika malo veća u gradovima.
2% od 500 000 Sarajlija=10 000. Gdje je ta bolnica zatvorenog tipa da se smjeste svi ovi ljudi, a postoje lijekovi koji potpuno ili uveliko eliminišu simptome SCH?
Dovoljno je da majkoubica Isaković redovno ide na kontrole i pije propisanu terapiju, te on može ponovo igrati košarku i skoro normalno živjeti.
Siguran sam da je Isaković i ranije pokazivao simptome bolesti, ali to zna njegova okolina i njemu najbliži. Obično je to neka od paranoja i zvučne halucinacije. Trebalo je to prepoznati i reagovati na vrijeme.
Ta okolina i njemu bliski ljudi mu trebaju pomoći i sada, tako što ako bi došao u iskušenje da prestane piti propisanu terapiju i da on svoju bolest pokuša ''pobijediti snagom volje'', ti ljudi reaguju i ako je potrebno ponovo ga nagovore/prisile na odlazak u bolnicu. Zato postoji slogan PSIHIJATRIJA U ZAJEDNICI. CMZ Općine centar valjda radi, ali nema kluba kao što ima u Tuzli gdje pacijenti uz pomoć terapeuta samopomažu sebi radom, druženjem,...
BiH je država sa 50% ljudi koji imaju psihičkih problema (Ovu cifru od 50% je novinarima iskazao dr. Senadin Ljubović).
-
everybody hurts
#991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kenan Memišević pušten iz pritvora
Kenan Memišević (43) iz Sarajeva, koji je 15. decembra prošle godine u Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi u Sarajevu sjekirom gađao profesora tjelesnog odgoja Hajrudina Zaimovića, prekjučer je pušten iz pritvora.
Ovo nam je potvrdio Memišević branilac, advokat Omar Mehmedbašić, koji je dodao da će se Memišević braniti sa slobode.
Kenan Memišević, koji se policiji predao dan nakon incidenta u školi, u pritvoru je proveo 20 dana.
Incident se desio na roditeljskom sastanku, na koji je Memišević došao na poziv razrednice svoje kćerke Belme, maturantice u ovoj školi. Profesor Zaimović tražio je da učenicin otac dođe na razgovor zbog nezadovoljstva Belminim ocjenama i zbog izostanaka s nastave.
Razljućen ponašanjem i stavom profesora, Memišević ga je gađao sjekirom koju je u školu unio u kesi. Profesor se odbranio dnevnikom, a sjekira se odbila i majci jednog učenika razbila naočale.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... z-pritvora
Kenan Memišević (43) iz Sarajeva, koji je 15. decembra prošle godine u Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi u Sarajevu sjekirom gađao profesora tjelesnog odgoja Hajrudina Zaimovića, prekjučer je pušten iz pritvora.
Ovo nam je potvrdio Memišević branilac, advokat Omar Mehmedbašić, koji je dodao da će se Memišević braniti sa slobode.
Kenan Memišević, koji se policiji predao dan nakon incidenta u školi, u pritvoru je proveo 20 dana.
Incident se desio na roditeljskom sastanku, na koji je Memišević došao na poziv razrednice svoje kćerke Belme, maturantice u ovoj školi. Profesor Zaimović tražio je da učenicin otac dođe na razgovor zbog nezadovoljstva Belminim ocjenama i zbog izostanaka s nastave.
Razljućen ponašanjem i stavom profesora, Memišević ga je gađao sjekirom koju je u školu unio u kesi. Profesor se odbranio dnevnikom, a sjekira se odbila i majci jednog učenika razbila naočale.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... z-pritvora
-
BajrinNajmladji
#992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Oba ova što su pušteni, imaju psihičkih problema.
Psihički bolesnici sa nekim od poremećaja prema statistici, NE ČINE NIŠTA VIŠE, A NI MANJE raznih krivičnih djela i prekršaja, nego što to čine uslovno rečeno normalne osobe!
Problem je samo način izvršenja, motivi,...ljudima je to strahota,....hm...bezveze, masakrirati majku ili kao u Tz. pobiti pištoljem petoro ili šestoro ljudi. Zato se dugo pamte izvršioci i način izvršenja krvnih delikata poremećenih ljudi.
S toga imaju opravdanja sve te predrasude prema psihički poremećenim, zato se i krije ako neko u porodici ima sličnih slučajeva, tj. psihičkih bolesnika. Ne ide se psihijatru po pomoće, nego nadriljekarima, hodžama po zapis i slično. Kvaran automobil se vozi automehaničaru, tu nema problema, ali psihičkog bolesnika psihijatru, jok.
Većina psihičkih bolesnika su kukavice, neodlučni, introvertni,....emocionalno nezreli, a ona manjina što se ne liječi, baš odradi neki krvni delikt i džaba statistika. Poznavao sam jednog profesora sa fakulteta, predavao socijologiju na nekoliko faxova, pa je znao u toku predavanja da se skine, potpuno nag. Prof. dr., nikada nikome ništa nije učinio nažao. Eto, ''isplivaju'' u medije, USA filmove, ovi ....agresivni, što masakriraju, kanibališu, vade djecu iz utroba majki, i sl.
Psihički bolesnici sa nekim od poremećaja prema statistici, NE ČINE NIŠTA VIŠE, A NI MANJE raznih krivičnih djela i prekršaja, nego što to čine uslovno rečeno normalne osobe!
Problem je samo način izvršenja, motivi,...ljudima je to strahota,....hm...bezveze, masakrirati majku ili kao u Tz. pobiti pištoljem petoro ili šestoro ljudi. Zato se dugo pamte izvršioci i način izvršenja krvnih delikata poremećenih ljudi.
S toga imaju opravdanja sve te predrasude prema psihički poremećenim, zato se i krije ako neko u porodici ima sličnih slučajeva, tj. psihičkih bolesnika. Ne ide se psihijatru po pomoće, nego nadriljekarima, hodžama po zapis i slično. Kvaran automobil se vozi automehaničaru, tu nema problema, ali psihičkog bolesnika psihijatru, jok.
Većina psihičkih bolesnika su kukavice, neodlučni, introvertni,....emocionalno nezreli, a ona manjina što se ne liječi, baš odradi neki krvni delikt i džaba statistika. Poznavao sam jednog profesora sa fakulteta, predavao socijologiju na nekoliko faxova, pa je znao u toku predavanja da se skine, potpuno nag. Prof. dr., nikada nikome ništa nije učinio nažao. Eto, ''isplivaju'' u medije, USA filmove, ovi ....agresivni, što masakriraju, kanibališu, vade djecu iz utroba majki, i sl.
-
d2
#993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jel odatle dolaze stihovi one pjesme - ja sam lud, ja sam jak, ja sam zeljin manijak ? 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne zayebavay, mogu te ubiti i odmah izaći iz zatvorad2 wrote:jel odatle dolaze stihovi one pjesme - ja sam lud, ja sam jak, ja sam zeljin manijak ?
-
d2
#995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
u pravu si 
-
BajrinNajmladji
#996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa, i nije baš tako,...samo što je kod nas i država poremećena, pa nema odgovarajućeg zatvora za psihičke bolesnike. Zenica, forenzika, srednji vijek,...Poniženje za ljudski rod.Chmoljo wrote:ne zayebavay, mogu te ubiti i odmah izaći iz zatvorad2 wrote:jel odatle dolaze stihovi one pjesme - ja sam lud, ja sam jak, ja sam zeljin manijak ?![]()
Nekada neko od njih za nešto bezveze ode za čitav život u azil za psihičke bolesnike, uzmu mu stan i imovinu, bezrazložno, recimo, Slobodan Kovačević -Slobo (Mejtaš-Džidžikovac-Bjelave) je tamo umro jer je imao stan u Fadila Jahića Španca i živio sam. Akademik Ganić i njegova igranka...Dabogda mu kćerka,...rodila žabu
- Troll_Happens
#997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
na snimci nije Talic eto i ta dilema rjesena ako je i bila.
Zlostavljanje zatvorenika
Sličan snimak pojavio se prije samo nekoliko dana i to u sarajevskom zatvoru, a na kojem se vidi da neki osuđenici maltretiraju dvojicu zatvorenika. Na snimci se vidi da dvojica pritvorenika glave žrtava guraju u pune kante vode, a prethodno su im vezali ruke i noge. Uprava KPZ-a Sarajevo je provela detaljnu istragu u ovom slučaju. - Ono što smo uspjeli ustanoviti jeste da se na ovom snimku ne nalazi Berin Talić, optužen za saučesništvo u ubistvu Denisa Mrnjavca. Zbog prirode snimka nemoguće je utvrditi gdje je i kada napravljen. Iako ne mogu tvrditi da nije snimljen u KPZ Sarajevo, čitav snimak izgleda veoma fingirano. O svemo smo izvjestili tužilaštvo KS koje će ocjeniti da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela - kazao je za "San" Mladen Krpan, zamjenik upravnika KPZ Sarajevo.
Zlostavljanje zatvorenika
Sličan snimak pojavio se prije samo nekoliko dana i to u sarajevskom zatvoru, a na kojem se vidi da neki osuđenici maltretiraju dvojicu zatvorenika. Na snimci se vidi da dvojica pritvorenika glave žrtava guraju u pune kante vode, a prethodno su im vezali ruke i noge. Uprava KPZ-a Sarajevo je provela detaljnu istragu u ovom slučaju. - Ono što smo uspjeli ustanoviti jeste da se na ovom snimku ne nalazi Berin Talić, optužen za saučesništvo u ubistvu Denisa Mrnjavca. Zbog prirode snimka nemoguće je utvrditi gdje je i kada napravljen. Iako ne mogu tvrditi da nije snimljen u KPZ Sarajevo, čitav snimak izgleda veoma fingirano. O svemo smo izvjestili tužilaštvo KS koje će ocjeniti da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela - kazao je za "San" Mladen Krpan, zamjenik upravnika KPZ Sarajevo.
- Topla voda
#998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja upravitelja...
dobro ,nisu zatvorenici,a jel osoblje zatvora na snimku il nije?
dobro ,nisu zatvorenici,a jel osoblje zatvora na snimku il nije?
- Baltazar_khan
#999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
U popularnom clubu "The club" poznatiji kao "bičakčić, gdje se skupljaju jebozovne koke i šminkeri
MUP kantona sarajevo izvršio raciju u prepunom objektu 
Last edited by Baltazar_khan on 18/01/2009 03:58, edited 1 time in total.
-
d2
#1000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cevabdzinica dzenita ?Baltazar_khan wrote:U popularnom clubu gdje se skupljaju jebozovne koke i šminkeriMUP kantona sarajevo izvršio raciju u prepunom objektu