Apple Mac - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kruler

#976 Re: Apple MAC all about

Post by Kruler »

zoom66 wrote:jah, bugaro :D da te opomenem :D ne koristish mac :D neoprostivo :D :P

i niko da mi da savjet za hakintosha :D dobro je :D
Ja ga vrtim na desktopu i radi ok, s tim da isti od kako je 13'' MBP legao, koristim skoro isključivo kao meida centar.

Za notebooke je malo problem jer se jako često dešava da ne radi sleep i WiFi. WiFi problem možeš riještiti eksternom karticom, a za sleep moraš pripaziti da isključiš slanje u isti prilikom zatvaranja.

Za ostale detalje, http://prasys.co.cc/2009/09/install-sno ... -easy-way/

Dalje ti ne mogu ništa reći dok ne kreneš s instalacijom.
Šeha

#977 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Danas se bakcem sa Win. cijeli dan.

Lijepi, dragi OSX!!!
shiljak

#978 Re: Apple MAC all about

Post by shiljak »

DYD666 wrote:
shiljak wrote:instalirao sam safari i browser je bas dobar, ali ima jedan bug :D Ako zumiras stranicu malo, nerade ti kontrole od videa na youtube :sad:
Kako mislis zumiras? Sa onim mouse postavkama na SysPrefs? Jer meni radi tako...
evo skonto sam, povecao sam dpi na medium u windowsu (da mi budu veca slova), sad sam dpi opet vratio na default i radi bez greske :-D
Kruler

#979 Re: Apple MAC all about

Post by Kruler »

Kad se firma sastane, navalimo na jabuke :)
Image
Šeha

#980 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

zoom66 wrote: :D ne bih vishe petljao oko win-a zaozbilje nema shanse :D sad mi fino krivo shto nisam kupio ajpad umjesto onog hp netbook govanceta :D
Ima jedna kamera koja se kontrolise samo preko software-a (za sada) Eh taj software je naravno Windows based i samo zbog tog programcica smo kupili neki HP laptop da bi mogli rentati tu kameru :)

Eh sad laptop je dosao sa Win 7 a program ne radi na win 7. Pa dok sam ga vratio na XP... imam par sijedih od juce.
DYD666

#981 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Za korisnike FTP-ova, izasao je novi Transmit

Znam da je Cyberduck odlican i free ali ovaj stvarno obecava, totalno je redizajniran i vizuelno i tehnicki, odoh probati :)

Edit: Cyberpatka gone - novi Transmit beton!
VerticalHairFactor

#982 Re: Apple MAC all about

Post by VerticalHairFactor »

Ne znam da li se ovo spominjalo, pa me "rediregujte" ako jeste: koji program da nabavim, i odakle da ga downloadam, za cover art u iTunesu (a imam i iPhone pa mi je puno ljepše kad slušam muziku a u pozadini originalni cover art). Znam za TuneUp Lite, ali on se plaća... Kako ga crackirati, ako ništa drugo? :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 10:33, edited 2 times in total.
VerticalHairFactor

#984 Re: Apple MAC all about

Post by VerticalHairFactor »

dzemmo wrote:sto se tice strane muzike, sasvim ti je dovoljno da imas iTunes Account

desni klik na album ili selektujes pjesme albuma..

Image
Hvala!
DYD666

#985 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Nisam siguran da ti ta varijanta prolazi za svu muziku, pogotovo ilegalno skinutu.
Ali nisam ni pobornik 3rd party progarma za te stvari.
Sasvim je brza varijanta naci zeljeni art prosto na gogle-u (eventualno ga srezati na 500x500/72dpi) i sa desktopa povuci u iTunes na ovaj prozor dole lijevo, uz prethodno selektovani album/pjesme u iTunes-u naravno
Image
Nakon ovoga art ti je "tagovan" zalijepljen za file sve dok ga ti rucno ne otkacis ponovo, tako da bilo gdje da ponovo przis ili prebacis pjesme, art je tu.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 10:33, edited 1 time in total.
DYD666

#987 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

E super, to nisam znao, hvala za info bas cu probati prvom prilikom ;) :thumbup:
Šeha

#988 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Nema jos niko CS5? :bih:
Lawrence

#989 Re: Apple MAC all about

Post by Lawrence »

Šeha wrote:Nema jos niko CS5? :bih:
Pojavio se danas trial na

https://www.adobe.com/cfusion/tdrc/inde ... &loc=en_gb
seen

#990 Re: Apple MAC all about

Post by seen »

Šeha wrote:Nema jos niko CS5? :bih:
probaj na warez-bb.org..... svi je uplodirano preko rapidshara....

pitanje z vas, prije 2-3 godine dok sam bio na godisnjem u sarajevo prikljucio sam internet... nisam siguran preko koga je islo...ali planiram da prikljucim preko BHtelekoma sad kad se vratim u sa.... pitanje je da li su bhtelekom radnici upoznati s mac'om .... jer ovaj lik sto mi je prikljucio nije znao pa sam moro da zovem, i nakon 2-3 dana i nakon 4-5 sati razgovarajuci preko telefona, naso sam jednog momka koji je bio dobro upoznat s mac's i pomogo mi je da prikljucim internet....
DYD666

#991 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

seen wrote:ali planiram da prikljucim preko BHtelekoma sad kad se vratim u sa.... pitanje je da li su bhtelekom radnici upoznati s mac'om .... jer ovaj lik sto mi je prikljucio nije znao pa sam moro da zovem, i nakon 2-3 dana i nakon 4-5 sati razgovarajuci preko telefona, naso sam jednog momka koji je bio dobro upoznat s mac's i pomogo mi je da prikljucim internet....
Ja sam spojio Binetov ADSL tamo negdje 2004 te cini mi se, i znam da su i tada bili vise manje uspoznati, mozda cak i previse upoznati, jer su mi rekli da skinem sa neta PPPoE za Mac, ali se ispostavilo da mi i ne treba, stvar je sama proradila cim sam ukucao username/pass :)
Nego...istina da ovo nije tema za ovo i da ce izgledati kao antireklama ali, jesi siguran da moras uvesti bas taj net, i da tehnicki ne mozes ni jedan drugi?
Ako mozes Logosoft xDSL, ja se ne bih sekunde dvoumio, pa cak i bilo koji drugi provder, GlobalNet, EPN, HS...da ne navodim sad svoje razloge, tek sam prije par mjeseci presao na drugi provider i nadam se da se nikad necu morati vratiti na Bihnet.
A sto se tice i ostalih providera, ma jesu upoznati su, znam po sebi kad su mi dolazili, trebalo je samo konfigurisati modem zapravo, te nasteliti par opcija na specifican nacin bas za Mac, i odradili su sve OK, ovo ostalo ako oni i ne znaju, mozes sam.
ja.neron

#992 Re: Apple MAC all about

Post by ja.neron »

PS CS5 with crack

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/382100907/driving.part1.rar 
http://rapidshare.com/files/382104020/driving.part2.rar 
http://rapidshare.com/files/382106842/driving.part3.rar 
http://rapidshare.com/files/382109639/driving.part4.rar 
http://rapidshare.com/files/382112302/driving.part5.rar 
http://rapidshare.com/files/382112708/driving.part6.rar
pass:

Code: Select all

nice
seen

#993 Re: Apple MAC all about

Post by seen »

DYD666 wrote:
seen wrote:ali planiram da prikljucim preko BHtelekoma sad kad se vratim u sa.... pitanje je da li su bhtelekom radnici upoznati s mac'om .... jer ovaj lik sto mi je prikljucio nije znao pa sam moro da zovem, i nakon 2-3 dana i nakon 4-5 sati razgovarajuci preko telefona, naso sam jednog momka koji je bio dobro upoznat s mac's i pomogo mi je da prikljucim internet....
Ja sam spojio Binetov ADSL tamo negdje 2004 te cini mi se, i znam da su i tada bili vise manje uspoznati, mozda cak i previse upoznati, jer su mi rekli da skinem sa neta PPPoE za Mac, ali se ispostavilo da mi i ne treba, stvar je sama proradila cim sam ukucao username/pass :)
Nego...istina da ovo nije tema za ovo i da ce izgledati kao antireklama ali, jesi siguran da moras uvesti bas taj net, i da tehnicki ne mozes ni jedan drugi?
Ako mozes Logosoft xDSL, ja se ne bih sekunde dvoumio, pa cak i bilo koji drugi provder, GlobalNet, EPN, HS...da ne navodim sad svoje razloge, tek sam prije par mjeseci presao na drugi provider i nadam se da se nikad necu morati vratiti na Bihnet.
A sto se tice i ostalih providera, ma jesu upoznati su, znam po sebi kad su mi dolazili, trebalo je samo konfigurisati modem zapravo, te nasteliti par opcija na specifican nacin bas za Mac, i odradili su sve OK, ovo ostalo ako oni i ne znaju, mozes sam.
bihnet i BHT nisu ista stvar? ?
jer sam imo bihnet... gledo sam BHT imaju dobru ponudu....
febo_acm

#994 Re: Apple MAC all about

Post by febo_acm »

Bihnet je usluga od BHT, isto je :)

Pa sad, ako ti misliš tako onda je to ok. Vjerovatno ćeš, nažalost, sam uvidjeti da smo bili upravu. Za nekih 50KM imaš flat 4MBs i 108 IPTV kanala (logosoft, ili samo ovaj flat za 30KM), a na BHT za tu cifru imaš flat 1MBs i 50 kanala(45 od njih nećeš nikad upaliti)... ili samo ADSL 5GB za samo superpovoljnih 30 KM :D a 15GB za neponovljivih 50 KM :)

Choice is yours...

A sad oko toga ko se razumije u MAC više ili manje... To ti je nabolje preko wireless routera da ideš tako da nemaš nikakvih peripetija sa štimanjem konekcija i moljakanja oko podešavanja. Samo uneseš svoj key i ćao :)
Better Man

#995 Re: Apple MAC all about

Post by Better Man »

Evo da se prijavim da sam prije nepunih sedam dana postao vlasnik Macbook Pro od 15 incha i mogu reci da je uzitak preci sa klasicnog na Mac. Imao sam priliku da se upoznam sa sestrinim Macom. Sto se tice interneta imam BiHnetov ADSL i kad sam Mac doni kuci samo sam lijepo prikopcao ADSL modem i internet radi bez problema. Nisam morao nista stimati prilagodjavati kako je neko spomenuo u svome postu. Jedino sto mi je sestra instalirala I Work i sta je jos trebalo dok sam bio kod nje. Mac sam uzeo u Engleskoj i to ne u Appleu, vec u John Lewisu, jer Apple daje 1 godinu garancije, a u John Lewisu pored te 1 godine koju daje Apple od sebe daju dodatno jos jednu godinu garancije. Sestra inace uzima kod njih tehnicku robu, jer su vrlo usluzni, ljubazni, pismeni i daju dobru garanciju (njoj su na SONY LCD televizor dali 5 godina garancije). Kosato me je 1499 funti i ono sto je dobro je to da rade za izvoz, tako da sam dobio povrat poreza na aerodromu u iznosu od 175 funti. Povrat je trebao biti 230 funti, ali dio oni zadrze za sebe. Da sam ga uzimao ovdje puno bi vise morao iskesirati love (negdje oko 500 Km).
seen

#996 Re: Apple MAC all about

Post by seen »

AMD wrote:Bihnet je usluga od BHT, isto je :)

Pa sad, ako ti misliš tako onda je to ok. Vjerovatno ćeš, nažalost, sam uvidjeti da smo bili upravu. Za nekih 50KM imaš flat 4MBs i 108 IPTV kanala (logosoft, ili samo ovaj flat za 30KM), a na BHT za tu cifru imaš flat 1MBs i 50 kanala(45 od njih nećeš nikad upaliti)... ili samo ADSL 5GB za samo superpovoljnih 30 KM :D a 15GB za neponovljivih 50 KM :)

Choice is yours...

A sad oko toga ko se razumije u MAC više ili manje... To ti je nabolje preko wireless routera da ideš tako da nemaš nikakvih peripetija sa štimanjem konekcija i moljakanja oko podešavanja. Samo uneseš svoj key i ćao :)
a preko koga ide to IPTV, jeli to satelit?? ....4mb's...i koliko imas ogranceno? ima li HDTV kod nas dole?
febo_acm

#997 Re: Apple MAC all about

Post by febo_acm »

Koriste satelitske DVB streamove, osim ovih domaćih kanala.
U suštini oni kažu da je Flat, ali je "fair use" i mjesečno se može skinuti oko 200GB što je ipak vrhunski limit xD Kod nase nema HD kanala, osim BHT koji daje samo Eurospoer i Disovery, ali samo ta dva kanala se plaćaju 4KM mjesečno. Bezeveze.

- Better man - Sretno ti bilo i sve najbolje sa MBP ;)
P.S. Svugdje je jeftinije nego ovdje :P
Better Man

#998 Re: Apple MAC all about

Post by Better Man »

AMD wrote:Koriste satelitske DVB streamove, osim ovih domaćih kanala.
U suštini oni kažu da je Flat, ali je "fair use" i mjesečno se može skinuti oko 200GB što je ipak vrhunski limit xD Kod nase nema HD kanala, osim BHT koji daje samo Eurospoer i Disovery, ali samo ta dva kanala se plaćaju 4KM mjesečno. Bezeveze.

- Better man - Sretno ti bilo i sve najbolje sa MBP ;)
P.S. Svugdje je jeftinije nego ovdje :P
Hvala, Hvala!
DYD666

#999 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

seen wrote: bihnet i BHT nisu ista stvar? ?
jer sam imo bihnet... gledo sam BHT imaju dobru ponudu....
Malo sam mozda bio neprezican oko skracenica.
BHT moze biti za BHTv, a i za BHTelecom, na sta sam i mislio u ovom slucaju, a Bihent je podusluga od BHTelecoma.
BHTv nema veze ni sa jednim ni sa drugim ali kako ti AMD rece, Logosoft (ako tehnicki budes u prilici) bi ti bio najbolji izbor.
seen

#1000 Re: Apple MAC all about

Post by seen »

OK znaci Logosoft ima 4mbp's i limit do 200GB mjesecno....
i kanali preko satelita...

za sve ovo koliko me kosta ta muzika?

200gb limit je ipak dobro pravo, nemozes skinuti vala vise od 200gb mjesecno da ga *ebes...jedino da skidas HD rips...
Post Reply