Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kory
#976 Re: Real Madrid C.F.
joj kad se sjetim ovog gola jbt patak ih kad bi ovako bilo aman boli nas briga
-
Danss
#977 Re: Real Madrid C.F.
Ovo je bila golcina zacinjena strasnom akcijom. Samo promijeniti aktere, C. i Kaka 
- kory
#978 Re: Real Madrid C.F.
jest bio dobar gol alcija sve tako je samo malo zamijeniti aktere i eto ga..akobog da
- Globus
#979 Re: Real Madrid C.F.
"Dobri igrači uvijek moraju dobro igrati. Danas nisam bio strijelac, ali biću u narednoj. Nije bitno da li pobjeđujemo sa 1:1, 2:0 ili 2:1, jedina bitna stvar je pobjeda", rekao je pun optimizma Cristiano Ronaldo pred najveći svjetski derbi.
- ja.neron
#980 Re: Real Madrid C.F.
jeste ali kad se budemo gađali mrtvim konjimaGlobus wrote:"Dobri igrači uvijek moraju dobro igrati. Danas nisam bio strijelac, ali biću u narednoj. Nije bitno da li pobjeđujemo sa 1:1[/b][/size], 2:0 ili 2:1, jedina bitna stvar je pobjeda", rekao je pun optimizma Cristiano Ronaldo pred najveći svjetski derbi.
najveći derbi susreti su Liverpool - Manchester United ; Boca Juniors - River Plate ; Celtic - Glasgow Rangers
pa tek ovi žabari
-
fixer
#981 Re: Real Madrid C.F.
Nerone, ti malo licis na Dodika sa svojim izjavama na ovom topicu.ja.neron wrote:jeste ali kad se budemo gađali mrtvim konjimaGlobus wrote:"Dobri igrači uvijek moraju dobro igrati. Danas nisam bio strijelac, ali biću u narednoj. Nije bitno da li pobjeđujemo sa 1:1[/b][/size], 2:0 ili 2:1, jedina bitna stvar je pobjeda", rekao je pun optimizma Cristiano Ronaldo pred najveći svjetski derbi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
najveći derbi susreti su Liverpool - Manchester United ; Boca Juniors - River Plate ; Celtic - Glasgow Rangers
pa tek ovi žabari
- Globus
#982 Re: Real Madrid C.F.
Pa igracima Zelje i Sarajeva je najveci svjetski derbi izmedju ta dva timaja.neron wrote:jeste ali kad se budemo gađali mrtvim konjimaGlobus wrote:"Dobri igrači uvijek moraju dobro igrati. Danas nisam bio strijelac, ali biću u narednoj. Nije bitno da li pobjeđujemo sa 1:1[/b][/size], 2:0 ili 2:1, jedina bitna stvar je pobjeda", rekao je pun optimizma Cristiano Ronaldo pred najveći svjetski derbi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa tek ovi žabari
-
fixer
#983 Re: Real Madrid C.F.
Daj nam Boze Capella za ovu tekmu 
- kory
#984 Re: Real Madrid C.F.
ova utakmica je javno nazvana najvecim svjetskim derbijem
- ultima_palabra
#985 Re: Real Madrid C.F.
Cestitke fanovima barce, realno je možda bilo neriješeno, ali kad ne iskoristiš šanse normalno je da ćeš izgubiti. Šteta što su igrači madrida izgubili živce zadnjih 10 minuta, gol je visio u zraku prije toga. Svaka čast pellegriniju za postavku igre, ali danas je bilo previše slabih igrača u ofanzivnom dijelu ekipe - marcelo, higuain, benzema pa i kaka. mislim da je drenthe mogao više doprinijeti pred kraj nego raul. nisam nezadovoljan, ekipa je pokazala da se može nositi sa barcom na nou campu. Potrebno je malo više odlučnosti pred golom, ali mislim da će to doći sa utakmicama
- gooc
- Location: Stari Grad je jedan grad i jedan grad je Stari Grad...
#986 Re: Real Madrid C.F.
ultima_palabra wrote:Cestitke fanovima barce, realno je možda bilo neriješeno, ali kad ne iskoristiš šanse normalno je da ćeš izgubiti. Šteta što su igrači madrida izgubili živce zadnjih 10 minuta, gol je visio u zraku prije toga. Svaka čast pellegriniju za postavku igre, ali danas je bilo previše slabih igrača u ofanzivnom dijelu ekipe - marcelo, higuain, benzema pa i kaka. mislim da je drenthe mogao više doprinijeti pred kraj nego raul. nisam nezadovoljan, ekipa je pokazala da se može nositi sa barcom na nou campu. Potrebno je malo više odlučnosti pred golom, ali mislim da će to doći sa utakmicama
zasluzili smo bar bod,al jbg....sta je tu je...
- adcor
#987 Re: Real Madrid C.F.
po cemu ste zasluzili bod?gooc wrote:ultima_palabra wrote:Cestitke fanovima barce, realno je možda bilo neriješeno, ali kad ne iskoristiš šanse normalno je da ćeš izgubiti. Šteta što su igrači madrida izgubili živce zadnjih 10 minuta, gol je visio u zraku prije toga. Svaka čast pellegriniju za postavku igre, ali danas je bilo previše slabih igrača u ofanzivnom dijelu ekipe - marcelo, higuain, benzema pa i kaka. mislim da je drenthe mogao više doprinijeti pred kraj nego raul. nisam nezadovoljan, ekipa je pokazala da se može nositi sa barcom na nou campu. Potrebno je malo više odlučnosti pred golom, ali mislim da će to doći sa utakmicama![]()
![]()
![]()
zasluzili smo bar bod,al jbg....sta je tu je...
REALno nisam ocekivao ovakvu igru? mislim da je ovo prva utakmica od pocetka sezone da su bili ovako dobro uvezani. svaka cast na prikazanom, ali za barcu ipak treba malo bolje...
- ultima_palabra
#988 Re: Real Madrid C.F.
pa recimo po tome što smo imali 16 šuteva, naspram barcinih 9. po tome što je casillas imao samo jednu odbranu na nou campu, u sezonama prije ih je znao imati i po 10. nemoj mi sad samo priče o rutinskoj pobjedi, kako se nisi nijednom zabrinuo tokom tekme. mislim da je madrid odigrao onako kako je trebao. nisu zabili svoje šanse, barca jeste, doviđenja na bernabeu u aprilu (a možda i maju)adcor wrote:po cemu ste zasluzili bod?
REALno nisam ocekivao ovakvu igru? mislim da je ovo prva utakmica od pocetka sezone da su bili ovako dobro uvezani. svaka cast na prikazanom, ali za barcu ipak treba malo bolje...
- kory
#989 Re: Real Madrid C.F.
kad bi samo malo bili realni i objektvni vidili bi i trebali bi priznat da je nerijeseno bilo realana rezz ali gotovo je sad barsa dobila i sta ces,nismo iskoristili svoje sanse on jesu i to je to jbg bice bolje 100% sam siguran
- adcor
#990 Re: Real Madrid C.F.
pa da si procitao moj post shvatio bi da nisam o tome govorio. kazem da nisam ocekivao ovako dobru igrau reala, sto znaci da nije rutinska pobjeda (bilo bi bar 3-0) i da nisam lezerno pratio utakmicu. od tih 16 suteva jedan 100% niste iskoristili, sto bi mozda utakmicu vodilo drugim tokom. kompenzacija za tu akciju je promasaj mesija, a meni je puno bolje izgledao sut pikea nego ostale prilike madrida...ultima_palabra wrote:pa recimo po tome što smo imali 16 šuteva, naspram barcinih 9. po tome što je casillas imao samo jednu odbranu na nou campu, u sezonama prije ih je znao imati i po 10. nemoj mi sad samo priče o rutinskoj pobjedi, kako se nisi nijednom zabrinuo tokom tekme. mislim da je madrid odigrao onako kako je trebao. nisu zabili svoje šanse, barca jeste, doviđenja na bernabeu u aprilu (a možda i maju)
uzmemo li u obzir da ni jedna ekipa nije bila 100% spremna, realno pravi duela treba ocekivati u narednoj utakmici...
- ultima_palabra
#991 Re: Real Madrid C.F.
poštenoadcor wrote:pa da si procitao moj post shvatio bi da nisam o tome govorio. kazem da nisam ocekivao ovako dobru igrau reala, sto znaci da nije rutinska pobjeda (bilo bi bar 3-0) i da nisam lezerno pratio utakmicu. od tih 16 suteva jedan 100% niste iskoristili, sto bi mozda utakmicu vodilo drugim tokom. kompenzacija za tu akciju je promasaj mesija, a meni je puno bolje izgledao sut pikea nego ostale prilike madrida...ultima_palabra wrote:pa recimo po tome što smo imali 16 šuteva, naspram barcinih 9. po tome što je casillas imao samo jednu odbranu na nou campu, u sezonama prije ih je znao imati i po 10. nemoj mi sad samo priče o rutinskoj pobjedi, kako se nisi nijednom zabrinuo tokom tekme. mislim da je madrid odigrao onako kako je trebao. nisu zabili svoje šanse, barca jeste, doviđenja na bernabeu u aprilu (a možda i maju)
uzmemo li u obzir da ni jedna ekipa nije bila 100% spremna, realno pravi duela treba ocekivati u narednoj utakmici...
anyway, samo se nadam da neće biti nekih ishitrenih reakcija pereza, pellegrinija treba pustiti da radi u miru i igra i rezultati će doći.
- bhcrow
#992 Re: Real Madrid C.F.
svi govorite kako je neriješeno realan rezultat bio, a zaboravljate činjenicu da ste igrali sa igračem više pola sata i niste skoro pa ništa napravili za to vrijeme. da nije bilo Busquetsove naivnosti mislim da bi stvari bile dosta drugačije, Barca bi vrlo vjerovatno kako to i radi nakon vodstva držala loptu, real bi ju ganjao i pokušavao izjednačiti a tada bi gol visio u zraku ali u casillasovoj mreži. Sumnjam da bi uspjeli potisnuti igrače Barce u odbranu da je ostalo svih 11 igrača na terenu.ultima_palabra wrote:poštenoadcor wrote:pa da si procitao moj post shvatio bi da nisam o tome govorio. kazem da nisam ocekivao ovako dobru igrau reala, sto znaci da nije rutinska pobjeda (bilo bi bar 3-0) i da nisam lezerno pratio utakmicu. od tih 16 suteva jedan 100% niste iskoristili, sto bi mozda utakmicu vodilo drugim tokom. kompenzacija za tu akciju je promasaj mesija, a meni je puno bolje izgledao sut pikea nego ostale prilike madrida...ultima_palabra wrote:pa recimo po tome što smo imali 16 šuteva, naspram barcinih 9. po tome što je casillas imao samo jednu odbranu na nou campu, u sezonama prije ih je znao imati i po 10. nemoj mi sad samo priče o rutinskoj pobjedi, kako se nisi nijednom zabrinuo tokom tekme. mislim da je madrid odigrao onako kako je trebao. nisu zabili svoje šanse, barca jeste, doviđenja na bernabeu u aprilu (a možda i maju)
uzmemo li u obzir da ni jedna ekipa nije bila 100% spremna, realno pravi duela treba ocekivati u narednoj utakmici...mislim da nije niko vidio cavemana kao igrača utakmice
također bih pohvalio kako je barca odigrala zadnjih 10 minuta, iskusno su isjeckali igru, dok su na drugoj strani živci popustili.
anyway, samo se nadam da neće biti nekih ishitrenih reakcija pereza, pellegrinija treba pustiti da radi u miru i igra i rezultati će doći.
Ali priča Da je ovo, da je ono... je bezvezna, bilo je kako je bilo. I BiH je nakon prve utakmice u Portugalu žalila za onim propuštenim prilikama, ali moramo priznati da je na kraju bolji protivnik otišao dalje. Neko propušteni priliku ili udarac u stativcu može nazvati nesrećom, a drugi će to vidjeti kao slabu realizaciju napadača. isto tako večerašnje prilike reala možete vidjeti kao lošu sreću reala ili kao slabu realizaciju ronalda, tj. dobru intervenciju valdesa ( s druge strane messi vs. casillas). Ovo drugo je mislim realnije. Ako puyol izblokira šut higuaina pa to mu je i posao, nije to nikakva sreća. ako pique ne pogodi glavom za 2:0 onda je to njegova loša realizacija, a ne "real je imao sreće".
Barca je bila bolja za Guardiolu, imala je bolju klupu, imala je Ibru na klupi, i tamam je bila bolja za onaj jedan gol. real nije loše odigrao utakmicu, jedino im zamjerim taktiku "zbijmo se svi u naš 16-terac" i "ćuvajmo 0:0 od prve minute"
- ultima_palabra
#993 Re: Real Madrid C.F.
koju si ti utakmicu gledaobhcrow wrote:jedino im zamjerim taktiku "zbijmo se svi u naš 16-terac" i "ćuvajmo 0:0 od prve minute"
Ne kažem da je barca imala sreće, jednostavno su zabili gol, a madrid nije, i to se broji. Ako ćemo gledati umjetnički dojam, mislim da su ekipe bile podjednake.
- bhcrow
#994 Re: Real Madrid C.F.
govorim o prvom poluvremenu kada je rezultat bio 0:0. Zadnje dvije linije reala su bile skoro pa sastavljene cijelo vrijeme, a Casillas je izbijao loptu po cijelu minutu iz golauta pa mu je publika zviždala zbog zadržavanja. zar to nije očiti dokaz da su došli na camp nou samo da ne izgube?ultima_palabra wrote:koju si ti utakmicu gledaobhcrow wrote:jedino im zamjerim taktiku "zbijmo se svi u naš 16-terac" i "ćuvajmo 0:0 od prve minute"![]()
![]()
Ne kažem da je barca imala sreće, jednostavno su zabili gol, a madrid nije, i to se broji. Ako ćemo gledati umjetnički dojam, mislim da su ekipe bile podjednake.
-
sezammm
#995 Re: Real Madrid C.F.
Pa o cemu ti pricas?Prijavi postCitiraj (i odgovori)Postao/la kory dana 29/11/2009 22:53
kad bi samo malo bili realni i objektvni vidili bi i trebali bi priznat da je nerijeseno bilo realana rezz ali gotovo je sad barsa dobila i sta ces,nismo iskoristili svoje sanse on jesu i to je to jbg bice bolje 100% sam siguran
Kako vas samo nije sramota
ako vec znamo,da ste jos imali igraca vise
Posjed lopte
BARCA 68%
RM 32%
- ultima_palabra
#996 Re: Real Madrid C.F.
Pa jesu bile sastavljene, ali na 35-40 metara od gola, ne u 16-ercu. I očigledno je to funkcionisalo, jer barca nije imala prave šanse u 1.poluvremenu.bhcrow wrote:govorim o prvom poluvremenu kada je rezultat bio 0:0. Zadnje dvije linije reala su bile skoro pa sastavljene cijelo vrijeme, a Casillas je izbijao loptu po cijelu minutu iz golauta pa mu je publika zviždala zbog zadržavanja. zar to nije očiti dokaz da su došli na camp nou samo da ne izgube?ultima_palabra wrote:koju si ti utakmicu gledaobhcrow wrote:jedino im zamjerim taktiku "zbijmo se svi u naš 16-terac" i "ćuvajmo 0:0 od prve minute"![]()
![]()
Sad bih pričao o objektivnosti publike na camp nou, ali ne mogu od smijeha
- bhcrow
#997 Re: Real Madrid C.F.
da je publika na camp nou bila "neobjektivna" nije upitno, ali eto ti budi objektivan pa reci da casillas nije nastojao uzeti što više na vremenu dok je ispucavao lopte?!ultima_palabra wrote: Pa jesu bile sastavljene, ali na 35-40 metara od gola, ne u 16-ercu. I očigledno je to funkcionisalo, jer barca nije imala prave šanse u 1.poluvremenu.
- ultima_palabra
#998 Re: Real Madrid C.F.
Pa slušaj, sve zavisi od toka igre. U prvih pola sata dok je madrid dobro stajao na terenu, nije to radio. pred kraj poluvremena kad je barca malo pritisnula, normalno da će uštediti koju sekundu da se odbrana presaberebhcrow wrote:da je publika na camp nou bila "neobjektivna" nije upitno, ali eto ti budi objektivan pa reci da casillas nije nastojao uzeti što više na vremenu dok je ispucavao lopte?!ultima_palabra wrote: Pa jesu bile sastavljene, ali na 35-40 metara od gola, ne u 16-ercu. I očigledno je to funkcionisalo, jer barca nije imala prave šanse u 1.poluvremenu.
-
Danss
#999 Re: Real Madrid C.F.
sezammm wrote:Pa o cemu ti pricas?Prijavi postCitiraj (i odgovori)Postao/la kory dana 29/11/2009 22:53
Kako vas samo nije sramotada vam tri igraca BARCE
5min igraju simulitanku(2 kvadratni) da loptu (ne)dotaknete,
ako vec znamo,da ste jos imali igraca vise![]()
![]()
![]()
![]()
Posjed lopte
BARCA 68%
RM 32%
Inace, utakmica otvorena u grcu s obje strane, ulazak Ibre po meni kljucni momenat, do tog momenta Real je, uz malo srece, mogao imati prednost, ali nije iskoristio ponudjeno.
Barcelona je pobijedila jer su igraci duze zajedno (uigranost), u Realu se jos uvijek slazu neke stvari. Mislim da ce u drugoj polusezoni to ici sve bolje, a onda
Barcelona odlicno odigrala s igracem manje (ne znam sta je ovaj pisac gore htio reci
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1000 Re: Real Madrid C.F.
Eh, bice bolje...
Cudna neka tekma, gledao sam puno derbija Reala i BArselone, i ovaj je nekako bio najtvrđi. Barselona nije onako jurišala kao, recimo, sa Interom ili nekim drugim ekipama, Real nije maksimalno iskoristio prednosti koje ima, Kaka se rijetko spajao s loptom, a vidjeli smo sta radi kad dodje do njega. C. jos uvijek nedovoljno spreman.
Barca iskoristila priliku, imala jos par, Real svoje nije i to je to. Idemo dalje, mislim da ce barselona imati više problema sa ovim manjim ekipama u Primeri od Reala i da ce tu vise bodova izgubiti, a na Bernabeu im je svakako
Barca iskoristila priliku, imala jos par, Real svoje nije i to je to. Idemo dalje, mislim da ce barselona imati više problema sa ovim manjim ekipama u Primeri od Reala i da ce tu vise bodova izgubiti, a na Bernabeu im je svakako