Najbolja nuttela na trzištu, ona originalna zabarska, po svom sastavu je slabija od maze. Kad je rijec o samom okusu, ok, neko voli crni, više kakaa u sastavu, više šećera i to je ok, ima i nuttela svoje kvalitete, pa ne bi bila tako planetarno popularna. Ali sad, sto se mene tiče, mogu nuttelu povuci s trzists skroz...beni-bu-man wrote:konektovan wrote:Uopšte nisu za poredjenje. Maza ima 20 i 30% lješnjaka, nuttela ima 13%, nuttela je crni namaz, maza ima i crni i ovaj manje crnistari lisac wrote:Probao ovu od 30% ne da ne moze parirat nuteli nego joj nije ni do koljena.Sasvim drugaciji krem od nutele ne kontam poredjenja pojedinaca ovde sa njom.Isto da poredite sir sa pavlakom i kajmak.svjetli namaz. Maza ima 30 % manje šećera, i osjeti se u odnosu na nuttelu da je manje slatka. Ne koristi se palmino ulje, i ovo je ubjedljivo najbolji namaz domaće produkcije.
Nuttela je brand, nešto sto postoji preko 50 godina, i glavni proizvod kuce ferrero. Maza nije ni došla na trzište da bi bila konkurent nutteli, bez obzira na cijenu, koja im je slicna. U moru krem namaza, moze se reci da je maza poorilicno originalan namaz, i uz to jedan od zdravijih iz komercijalne kategorije.
o ukusima se ne raspravlja, al ce se vazda raspravljati![]()
nadam se da ne poredis splacinu nutellu za nase trziste
Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#976 Re: Eurokrem ili Nutella?
- stari lisac
#977 Re: Eurokrem ili Nutella?
Steta sto kod nas nema ni orginal eurokrem za uzet samo ima ova bljeda kopija nasa.
- dječak sa šibicama
#978 Re: Eurokrem ili Nutella?
Kazu da negdje na Heco pijaci ima mala radnja u kojoj prodaju njemacku Nutelu, ili se tako bar pricalo prije godinu dvije.
Nisam isao da provjerim.
Meni donese koleginica iz Graza, gore cesto ide ima cerku tamo, razlikuje se dosta od ovog poljskog. Njemacki je dosta bolji.
A tek sto je Ariel bolji, ili onaj Vajzerize deterdjent. Henkel.
Nisam isao da provjerim.
Meni donese koleginica iz Graza, gore cesto ide ima cerku tamo, razlikuje se dosta od ovog poljskog. Njemacki je dosta bolji.
- biggrin
#979 Re: Eurokrem ili Nutella?
nutela je sad poprilicno na udaru u EU zato što koristi palmino ulje. Valjda je to neka eco katastrofalna varijanta i za očekivati je da ce se u budućnosti banovati u upotrebi...naravno odmah se na to kalemi i prica o zdravlju i sl.
u principu i da je malo lošija uzimao bih Mazu jer je domaća...al meni je fkt Maza bolja tako da baš i nemam dilema
u principu i da je malo lošija uzimao bih Mazu jer je domaća...al meni je fkt Maza bolja tako da baš i nemam dilema
- black
#980 Re: Eurokrem ili Nutella?
konektovan wrote:

- stari lisac
#981 Re: Eurokrem ili Nutella?
Kakav je to krem i gdje ga ima uzeti?
- konektovan
#982 Re: Eurokrem ili Nutella?
Dobra je i jaffa, gandola je to ipak.black wrote:konektovan wrote:
![]()
Ali prešaltaj se na mazu, domace je domace..
- beni-bu-man
#983 Re: Eurokrem ili Nutella?
Nek jos ko doda Nutkao, ja ga poj'oblack wrote:konektovan wrote:
![]()

- duga puska
#984 Re: Eurokrem ili Nutella?
Dobra Maza,sve tri opcije probao. 
- Loo
#985 Re: Eurokrem ili Nutella?
Box 18dječak sa šibicama wrote:Kazu da negdje na Heco pijaci ima mala radnja u kojoj prodaju njemacku Nutelu, ili se tako bar pricalo prije godinu dvije.
Nisam isao da provjerim.
-
bosh
#986 Re: Eurokrem ili Nutella?
gdje se može kupit Maza u Sa?
- male_okice
#987 Re: Eurokrem ili Nutella?
evo sa njihove fb stranice
Poštovani , MAZA lješnjak namaz moći ćete kupiti uskoro u svim prodavnicama širom BIH. Trenutno možete kupiti kod sl.kupaca u njihovim objektima :
KONZUM d.o.o. Sarajevo
MERCATOR BH d.o.o.
BEST d.o.o.
TROPIC MALOPRODAJA d.o.o.
RESIDENCE INN ORIJENT d.o.o.
ROSULJE t.r. - mini market
SANI - MARKET t.r. na malo
AT KERAMETAL doo
SMART s.t.r.
GOMUS
AJDIN s.t.r.
MOJMILO t.r.
DUĆAN BA t.r.
NASKO t.r.
MARKET RMI d.o.o.
SUPERMARKET FIKO t.r.
ZI-2B d.o.o.
BUCOMERC d.o.o.
SALIHOVIĆ t.r. - Konjic
ELNET d.o.o.
ČAJNO t.r. Visoko
GOLD t.r. - mini market
MAX t.r. Visoko
STOP ŠOP s.t.r.
MEGA-MARKT d.o.o.
MOLLA t.r. na malo
PODRINJKA t.r.
SEMBERKA s.t.r. - Sarajevo
TREŠANICA TR
SULE - COMERCE d.o.o.
MARKET ĆELO t.r.
EMRAH t.r.
AMKO s.t.r. - Illijaš
KONAKOVIĆ s.t.r.
HARI t.r. KONJIC
TARIK t.r. vl. A.Fehim
AM - AN d.o.o.
VRBA t.r. KONJIC
MJEŠOVITA ROBA T.R
M.A.S. SHOP d.o.o.
BEZISTAN t.r.
DENI t.r. - Ilidža
HASANAGIĆ-COMPANY d.o.o.
STORY t.r. vl. Sanela Isanović
DELUXE MARKET t.r. Sarajevo
ALDAN t.r. - Hadžići
AM-AM d.o.o.
TR BOSTAN Konjic
JOCA s.p. vl. M. Milenko
TREŠNJO COMMERCE d.o.o.
EDI tr
ZGODIĆ - COMMERCE d.o.o.
RNB s.t.r.
ZOM TR Sarajevo
S&N COMPANY d.o.o.
KELE-PROM t.r
BRIJEŠĆE t.r.
PALMA s.t.r. - vl.Šačić Husref
ŽELJO d.o.o. - Konjic
BATKO t.r. Ilidža
TRGOVINA t.r. - Sarajevo
KOMPANIJA NEZIREVIĆ d.o.o.
BUDA t.r.
DENY t.r. mini market
MARKET M t.r.
GRADAC d.o.o. - Goražde
- male_okice
#990 Re: Eurokrem ili Nutella?
bosh wrote:@male_okice
Hvalaaa !
pocecu im traziti procenat od prodaje.
- vješalica
#991 Re: Eurokrem ili Nutella?
Prije da je kancerogena i o tome se pričalo jer na vusokim temperaturama ili obradi oalminog ulja postaje takvobiggrin wrote:nutela je sad poprilicno na udaru u EU zato što koristi palmino ulje. Valjda je to neka eco katastrofalna varijanta i za očekivati je da ce se u budućnosti banovati u upotrebi...naravno odmah se na to kalemi i prica o zdravlju i sl.
Ima na netu piše
Od Nutele je bolji nutkao obični i onaj duo,pa i onaj belgijski
Ali nije cilj bolje nego nrmaš ti pojma kakav rambo budeš kad se među fukarom pojaviš sa teglom izjebane Nutele na kasi hahhaha
- konektovan
#992 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ja sam jednom prebacio sadrzaj nutkao crnog krema u teglu nuttele, i testirao svoje kolege. Donio strucu leba, i onda mazanje za uzinu, i onda komentari, nuttela je nuttela, nema ovakvog krema nadaleko ... 
- beni-bu-man
#993 Re: Eurokrem ili Nutella?
konektovan wrote:Ja sam jednom prebacio sadrzaj nutkao crnog krema u teglu nuttele, i testirao svoje kolege. Donio strucu leba, i onda mazanje za uzinu, i onda komentari, nuttela je nuttela, nema ovakvog krema nadaleko ...
kako ono bi strucan naziv za oto
- black
#994 Re: Eurokrem ili Nutella?
taman dosle dvije tegle jaffe a procitah ovo za (maminu) mazukonektovan wrote:
Dobra je i jaffa, gandola je to ipak.![]()
Ali prešaltaj se na mazu, domace je domace..
nutkao je dobar, lino takodje
konektovani
- konektovan
#995 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ovo su oni samo što jedu nuttelu, od salame samo poli, od sira samo palladin proizvode, od kafe samo nescafe, grah je uvijek trešnjo sa kilom fine suhovine, hebo suhe kosti, biftek jedu svaki dan, od ribe nikad nisu jeli oslic ili pastrmku, samo neke egzotične ribice iz juznog kineskog mora,....eto, mogao bih do sutra....beni-bu-man wrote:konektovan wrote:Ja sam jednom prebacio sadrzaj nutkao crnog krema u teglu nuttele, i testirao svoje kolege. Donio strucu leba, i onda mazanje za uzinu, i onda komentari, nuttela je nuttela, nema ovakvog krema nadaleko ...![]()
![]()
![]()
![]()
- beni-bu-man
#996 Re: Eurokrem ili Nutella?
jaffa je dobra, juce narucio od shure da mi koju teglu iz beograda ponese, kod nas jos nisam naletio na jaffublack wrote:taman dosle dvije tegle jaffe a procitah ovo za (maminu) mazukonektovan wrote:
Dobra je i jaffa, gandola je to ipak.![]()
Ali prešaltaj se na mazu, domace je domace..doci ce na red dok jaffa ode, beni bu je krivac za promociju jaffe
![]()
nutkao je dobar, lino takodjebtw na tegli procitah da je distributer jaffe za bih neka firma iz sirokog
konektovani![]()
![]()
- konektovan
#997 Re: Eurokrem ili Nutella?
Bilo je jaffe po granapima u istočnom, arizona cini mi se...
- beni-bu-man
#998 Re: Eurokrem ili Nutella?
ma to ti je fukara teska koja je vazda gladna..........konektovan wrote:Ovo su oni samo što jedu nuttelu, od salame samo poli, od sira samo palladin proizvode, od kafe samo nescafe, grah je uvijek trešnjo sa kilom fine suhovine, hebo suhe kosti, biftek jedu svaki dan, od ribe nikad nisu jeli oslic ili pastrmku, samo neke egzotične ribice iz juznog kineskog mora,....eto, mogao bih do sutra....beni-bu-man wrote:konektovan wrote:Ja sam jednom prebacio sadrzaj nutkao crnog krema u teglu nuttele, i testirao svoje kolege. Donio strucu leba, i onda mazanje za uzinu, i onda komentari, nuttela je nuttela, nema ovakvog krema nadaleko ...![]()
![]()
![]()
![]()
moSa grah prebranac solo
- black
#999 Re: Eurokrem ili Nutella?
i ja sam dobio iz srbije, mene cudi da je kod nas nema a eto postoji uvoznikbeni-bu-man wrote: jaffa je dobra, juce narucio od shure da mi koju teglu iz beograda ponese, kod nas jos nisam naletio na jaffu
- beni-bu-man
#1000 Re: Eurokrem ili Nutella?
bice, neko je piso da ce je biti 2019, al kad ce krenut pojma nemamblack wrote:i ja sam dobio iz srbije, mene cudi da je kod nas nema a eto postoji uvoznikbeni-bu-man wrote: jaffa je dobra, juce narucio od shure da mi koju teglu iz beograda ponese, kod nas jos nisam naletio na jaffu