Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
elSaik

#976 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Ja samo znam da će moj brat Farmaciju studirati, ako Bog da, i da mu je radno mjesto zagarantovano. Iako do upisa fakulteta on imaš još školsku godinu i po. "Šteta" pa su mene, s druge strane, oduvijek više privlačila društvene znanosti. :)
Eborg

#977 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Kod nas je izgleda jedina doktrina obnove države - "izgradi crkvu/džamiju i pravni fakultet a za ostalo ćemo lahko".

Katastrofa. I sada se sjećam slavodobitne izjave rektora Univerziteta u Sarajevu da će Pravni fakultet Sarajevo osnovati ispostavu u Srebrenici. Halo ba, u Srebrenici? :lol: To je najbolje čega ste se mogli sjetiti? Vala ako ste toj "napaćenoj omladini iz tog ekonomski zaostalog regiona" htjeli pomoći bolje da ste im otvorili poljoprivredni fakultet, makar bi imali neke fajde od toga. Ne, napravi pravni fakultet, da još više natovarimo intelektualnih prosjeka na budžet koji će po cijele dane da udaraju pečate i prebiru obrasce, ma ja ba, to je nama naša borba dala. :lol: Pusti srebreničku djecu iz sevapa, nemoj ih puno peglati na ispitu... :-)
lord-executioner

#978 Re: Pravni fakultet

Post by lord-executioner »

elSaik wrote:Ja samo znam da će moj brat Farmaciju studirati, ako Bog da, i da mu je radno mjesto zagarantovano. Iako do upisa fakulteta on imaš još školsku godinu i po. "Šteta" pa su mene, s druge strane, oduvijek više privlačila društvene znanosti. :)
I mene su takodjer, a da sam znao sto danas znam, mislim da bih se pokusao izboriti sa tom simpatijom i studirao barem informatiku. Brat je u pravu sto posto. Ja sam govorio i na nekim drugim temama da trebaju nadlezna ministarstva i senati univerziteta smanjiti broj ljudi koji moze upisati pravo, ekonomiju i pedagoski, da bi se izbjeglo stvaranje suficitarnog kadra. Posto oni to ne rade ( zbog pohlepe, naravno, redovni samofinansirajuci i vanredni donose lovu ) onda bi barem buduci studenti trebali biti kvalitetno upuceni u to sta ih ( uglavnom ) ceka po zavrsetku.
Ali ako neko ima ambiciju da radi kod advokata, notara, ambasadi, OHR-u, međunarodnoj misiji i sl., zar zaista misliš da ti tu te silne "kerefeke" neće pomoći? Njima je u interesu da zaposle nekoga ko je osim studija imao iskustva u raznim oblastima, pa makar da se zna profesionalno javiti na telefon, zapisati podatke i znati kako se voditi statutom i sl.
Neces vjerovati, ali taj veoma logican zakljucak " njima u interesu " ima tako varijabilnu primjenu, da njima u interesu moze biti i da zaposle nekoga sa bogatim iskustvom, i da zaposle nekoga sa velikim sisama, i da zaposle nekoga ko ce spremno ljubiti dupe, zavisno od toga sta je u datom trenutku "interes". Ambasada, medjunarodna misija? Znas ko tamo radi? :) Ovo nije Amerika, gdje njega ne interesuje ciji si sin i sestric, ako ne osiguravas profit kompaniji, ako ne dizes rejting, ako ne obavljas svoj posao kako treba, ti letis, ma kako se zvao, jer on od tebe nema koristi. Ta surovost kapitalizma nama nedostaje, jer mi nikako da shvatimo da, potencirajuci nesposobnu familiju i nesposobnije prijatelje, zapravo ukopavamo i drzavu i njene organe, i privredni sektor, u kojima se imbecili zaposle, ali najvise sopstvenu firmu koja bi mogla profitirati od nekoga sa idejama, mozgom i sposobnostima. Nase gazde ne razmisljaju tako, oni ne razmisljaju da te plate koliko vrijedis, oni su zadovoljni ako klepis usima, poklopis se, sutis, radis za sitnu paru. E to tako ne treba, covjek treba da ima svoje dostojanstvo. Pogotovo kad se uzmu u obzir i otrovne radne sredine u javnim ustanovama i drzavnim sluzbama, trcanje po cijeli dan za advokata, to nije dostojanstven zivot, i nije siguran zivot, jer cak i kad nadjes neki posao, daj boze da ga zadrzis, jer se viskovi u administraciji ( citaj - ekonomija i pravo ) prvi ciste. Ne mogu reci, i ne bi bilo fer reci da je situacija apsolutno uvijek takva, ali uglavnom jeste. Ko se ne pripremi za to, na vjerovatnom je putu da se razocara.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#979 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

gdje ćete Kiseljak zaboraviti :roll:

:mrgreen:
samosvoja

#980 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Eborg wrote:Ma sve je to OK samo smo previše brate mladi da sve bude tako crno. :-)

Gledaj, ni ja naivno ne govorim da će sve biti bolje ako ja predočim svoje ELSA, BCC, USP i ostale certifikate, diplome, pohvale i gluposti, to je samo accidentalia negotii kako mi to imamo običaj kazati. :) Ali činjenica je da da 95% naših studenata fakultet napusti sa diplomom i osmijehom, to nije dovoljno! Rijetki primjeri imaju 9.0+ prosjek što je nažalost više ili manje beskorisno mada takvi ljudi imaju moj puni respekt, 8.0 je zakonski utvrđen potreban prosjek za većinu konkursa u recimo državnoj službi.

Evo dat ću ti konkretan primjer. Imali smo konkurs za prijem novih ELSA članova u aktivno članstvo (dakle oni koji će konkretno raditi u Udruženju i crnčiti da bi ostali pasivni članovi imali sve beneficije). I dobili smo solidan broj prijava ali - avaj! Bilo je ljudi sa zaista dobrim CV-evima i iskustvom u raznim organizacijama ili firmama, nekoliko onih sa solidnim prosjekom i mišlju da su time sve postigli i najveći broj onih koji osim činjenice da studiraju i nabadaju nešto srednjoškolskog/MTV engleskog ili njemačkog nisu imali ništa da ponude. Ja sam sjedio sa jedne strane stola i htio sam studenta koji zaista ima nekog iskustva i vannastavnog angažmana tako da bi mogao nešto uraditi, nemam ja nikakve fajde od toga što neko ima 10 recimo iz nasljednog prava. Tako je i današnje tržište rada, pogotovo za pravnike, moraš imati makar nešto drugačije od onog pored sebe čime bi se "prodao" na tržištu.

Opet, državne firme su poseban slučaj i potrebna ti je ili štela ili sreća ako im zaista treba neko da uradi posao jer babini sinovi ne znaju pa svi onda ispaštaju. Ali ako neko ima ambiciju da radi kod advokata, notara, ambasadi, OHR-u, međunarodnoj misiji i sl., zar zaista misliš da ti tu te silne "kerefeke" neće pomoći? Njima je u interesu da zaposle nekoga ko je osim studija imao iskustva u raznim oblastima, pa makar da se zna profesionalno javiti na telefon, zapisati podatke i znati kako se voditi statutom i sl. To nas na fakultetu ne uče pa ako si makar u trafici bio asistent i to je nešto.

Ponavljam opet, ne treba biti naivan i očekivati da će sve doći nakon diplome samo tako ali mislim da u pojedinim sektorima takvi kontakti mogu biti i više nego korisni i obezbijediti mnogo toga. Moja iskustva su bila do sada i više nego pozitivna, te ukoliko neko želi saznati više rado ću ih podijeliti. :)

pa podijeli :D
samosvoja

#981 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Chmoljo wrote:gdje ćete Kiseljak zaboraviti :roll:

jeste culi da u foci ima medicina :D
Lakat Jebić

#982 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

samosvoja wrote:

i stomatologija, doduse to je jedina stomatologija osim ove u sarajevu :D
samosvoja

#983 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Lakat Jebić wrote:
samosvoja wrote:

i stomatologija, doduse to je jedina stomatologija osim ove u sarajevu :D
pa treba da se ljudi obrazuju,makar i u foci :p
:lol:
nellington

#984 Re: Pravni fakultet

Post by nellington »

samosvoja wrote:

Malo offtopic, ali je Medicinski fakultet u Foči barem državni fakultet - tobože nastavlja kontinuitet sarajevskog Medicinskog fakulteta, ali je ipak član (državnog) univerziteta u Istočnom (Sarajevu), pa kao takav nije baš kao kiseljački PF ;)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#985 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

da citiram često spominjanog Nećka na ovoj temi: "Pa znate li vi da je obrazovanje u nadležnosti kantona? Pa jel vi shvatate da svaki kanton može osnovati univerzitet? Možete dobiti zvanje atomskog fizičara u Goraždu."

ovo je suštinski odgovor na elsaikovo nabrajanje naših "obrazovnih" ustanova.

@samosvoja, evo da ti i ja nešto kažem. ja nisam jedan od "dobrih" studenata. ne zato što je teško, nego zbog svoje neozbiljnosti, i valjda zasićenja. meni evo šesta godina studija i ako bi mi vjerovala, najviše se zadržah na onim lakšim ispitima :mrgreen:

meni je pravo bilo drugi izbor. htio sam otići na historiju, ali tu je situacija još gora što se tiče kasnijeg zaposlenja. tako sam otišao na pravo, koje mi je nekad interesantno, nekad i ne baš. ali, opet, i meni leže društvene nauke tako da se dobro snalazim u svemu tome. pored toga, angažovan sam i na još nekim stvarima mimo fakulteta (zna to elSaik :mrgreen: ) tako da imam širi krug poznanika i samim tim, više informacija o eventualnom budućem zaposlenju. @lord je upravu, ali samo donekle. jeste lakše naći posao sa završenim tehničkim fakultetom, ali zašto ići na nešto što nisi siguran hoćeš li završiti?

upiši ono što ti leži i tjeraj svoje. i ne plaši se bilo kakvog posla. i širi poznanstva :) šta znaš, možda stekneš neke prijatelje na faksu koji bi ti pomogli pri zaposlenju :-D ne treba izigravati sveca i govoriti: ja želim pošteno, neću štelu, bla, bla... šta te briga, ako znaš raditi posao, onda to i nije štela, nego "preporuka". štele su oni babini sinovi koji nemaju dvije čiste u glavi i koji nisu kvalifikovani za ono što rade :)

eto, svega ti nabacah, malo sam u žurbi :)
samosvoja

#986 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Chmoljo wrote:da citiram često spominjanog Nećka na ovoj temi: "Pa znate li vi da je obrazovanje u nadležnosti kantona? Pa jel vi shvatate da svaki kanton može osnovati univerzitet? Možete dobiti zvanje atomskog fizičara u Goraždu."

ovo je suštinski odgovor na elsaikovo nabrajanje naših "obrazovnih" ustanova.

@samosvoja, evo da ti i ja nešto kažem. ja nisam jedan od "dobrih" studenata. ne zato što je teško, nego zbog svoje neozbiljnosti, i valjda zasićenja. meni evo šesta godina studija i ako bi mi vjerovala, najviše se zadržah na onim lakšim ispitima :mrgreen:

meni je pravo bilo drugi izbor. htio sam otići na historiju, ali tu je situacija još gora što se tiče kasnijeg zaposlenja. tako sam otišao na pravo, koje mi je nekad interesantno, nekad i ne baš. ali, opet, i meni leže društvene nauke tako da se dobro snalazim u svemu tome. pored toga, angažovan sam i na još nekim stvarima mimo fakulteta (zna to elSaik :mrgreen: ) tako da imam širi krug poznanika i samim tim, više informacija o eventualnom budućem zaposlenju. @lord je upravu, ali samo donekle. jeste lakše naći posao sa završenim tehničkim fakultetom, ali zašto ići na nešto što nisi siguran hoćeš li završiti?

upiši ono što ti leži i tjeraj svoje. i ne plaši se bilo kakvog posla. i širi poznanstva :) šta znaš, možda stekneš neke prijatelje na faksu koji bi ti pomogli pri zaposlenju :-D ne treba izigravati sveca i govoriti: ja želim pošteno, neću štelu, bla, bla... šta te briga, ako znaš raditi posao, onda to i nije štela, nego "preporuka". štele su oni babini sinovi koji nemaju dvije čiste u glavi i koji nisu kvalifikovani za ono što rade :)

eto, svega ti nabacah, malo sam u žurbi :)
e drug hvala na podrsci :)
znas kako kazu..bolje ikad zavrsiti nego nikad :D
samo ti uci..
:thumbup:
Gray

#987 Re: Pravni fakultet

Post by Gray »

Stavili su oglas vezano za II ciklus studija na Oravnom fakultetu Univerziteta Sarajevo:

Obavještenje - Tuesday, February 09, 2010

Prijavu na raspisani konkurs za upis na II ciklus studija imaju kandidati koji ispunjavaju kriterije završenog I ciklusa studija, sa ostvarenih 240 ECTS bodova, mogu podnijeti do 19.02.2010. godine, kod referenta za postdiplomski studij, I sprat desno, soba broj 124.
Kandidati koji ostvare pravo upisa, bit će blagovremeno obaviješteni o početku nastave na II ciklusu studija.

http://www.pfsa.unsa.ba/Studij/IIciklus ... fault.aspx
lord-executioner

#988 Re: Pravni fakultet

ThunderbirD wrote:
lord-executioner wrote:Nemoj ga upisivati. Nemoj ga upisivati. Nemoj upisivati pravni fakultet NIGDJE u BiH, a ako ga upises vani, ostani vani. Ja te najozbiljnije molim da izaberes bilo sta drugo, medicinu, gradjevinu, masinstvo, metalurski, informatiku, elektrotehniku, sumarstvo ( ne zezam se ), sa svim nabrojanim imas mnooogo vise perspektive, a sa pravom nemas nikakvu, osim ako imas neku zestoku stelu i apsolutno 100 % siguran stalni radni odnos odmah po zavrsetku. Napatit ces se ne u toku fakulteta, on nije tezak, ali poslije toga. Vjeruj, a ako ne vjerujes, ti upisi, pa ces se imati kad kajati. Znam stotinu prica i iskustava, ukljucujuci i vlastito, pravo te nece usreciti, jer je suficitaran kadar i pravnik se nadje ispod svakog kamena. Eto, ja te molim, sjetit ces me se kad tvoji kolege diplomiraju pravo i kad ti diplomiras sa nekog od gore nabrojanih fakulteta. Da sam znao sto danas znam, da sam slusao ljude koji su govorili kao sad ja, nikad, nikad ne bih upisao pravo. Vjeruj mi, a sigurno ce me jos neko s foruma podrzati u ovom upozorenju.

p.s. ovo vazi i za ekonomiju. Veliki NO-NO!
Tvoj savjet je totalno nebulozan.

Ljudi koji su u struci i koji se stručno bave pravnom naukom su relevantni sa upite na koji odgovaraš, a ne ljudi koji zalutaju na fakultet.
Ljudi koji su u struci i koji se bave pravnom naukom mogu pricati sta hoce, jer ja ne govorim o kvaliteti studija, niti o korisnosti pravne nauke i struke, nego govorim o realnim zivotnim okolnostima nakon studija. Nije svaki fakultet vrh vrhova poslije kojeg su sva vrata otvorena, ali studij poslije kojeg imas osiguran zivotni put vrijedi i na njega se treba fokusirati. Pravo vecinom nije taj studij. Ja nisam zalutao na fakultet, upisao sam ga sa zeljom, voljom i namjerom, zavrsio sam ga kao jedan od najboljih studenata, i meni pravo kao pravo nije odbojno, niti mi je nepoznanica, ali bih svom djetetu govorio isto sto govorim samosvojoj, jer su danas ovdje takve okolnosti; na pocetku karijere, poslije studija, nije bitno koliko si dobar, i koliko znas, bitne su druge stvari koje su vecini nedostupne. Naprotiv, u drugim oblastima znanje i kvalitet rada te vise odredjuje, i otvara ti vrata ne samo u BiH, nego bilo gdje u svijetu. Zasto onda ne posavjetovati nekoga da ide u tom pravcu? Da glumim da je moj faks fenomen poslije kojeg dozivljavas orgazme svakih pet minuta, pticice ti same sjedaju u ruku i drvece se savija dok prolazis parkom? To mogu suplji ljudi. Ja pricam realno, a kome se to ne svidja, neka i dalje prodaje price o tome da je "najvaznije imati diplomu". Postoje diplome i "diplome".
Eborg

#989 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

lord-executioner wrote:Neces vjerovati, ali taj veoma logican zakljucak " njima u interesu " ima tako varijabilnu primjenu, da njima u interesu moze biti i da zaposle nekoga sa bogatim iskustvom, i da zaposle nekoga sa velikim sisama, i da zaposle nekoga ko ce spremno ljubiti dupe, zavisno od toga sta je u datom trenutku "interes". Ambasada, medjunarodna misija? Znas ko tamo radi? :) Ovo nije Amerika, gdje njega ne interesuje ciji si sin i sestric, ako ne osiguravas profit kompaniji, ako ne dizes rejting, ako ne obavljas svoj posao kako treba, ti letis, ma kako se zvao, jer on od tebe nema koristi. Ta surovost kapitalizma nama nedostaje, jer mi nikako da shvatimo da, potencirajuci nesposobnu familiju i nesposobnije prijatelje, zapravo ukopavamo i drzavu i njene organe, i privredni sektor, u kojima se imbecili zaposle, ali najvise sopstvenu firmu koja bi mogla profitirati od nekoga sa idejama, mozgom i sposobnostima. Nase gazde ne razmisljaju tako, oni ne razmisljaju da te plate koliko vrijedis, oni su zadovoljni ako klepis usima, poklopis se, sutis, radis za sitnu paru. E to tako ne treba, covjek treba da ima svoje dostojanstvo. Pogotovo kad se uzmu u obzir i otrovne radne sredine u javnim ustanovama i drzavnim sluzbama, trcanje po cijeli dan za advokata, to nije dostojanstven zivot, i nije siguran zivot, jer cak i kad nadjes neki posao, daj boze da ga zadrzis, jer se viskovi u administraciji ( citaj - ekonomija i pravo ) prvi ciste. Ne mogu reci, i ne bi bilo fer reci da je situacija apsolutno uvijek takva, ali uglavnom jeste. Ko se ne pripremi za to, na vjerovatnom je putu da se razocara.
U ambasadi i međunarodnoj organizaciji radi onaj ko je sposoban a u većini slučajeva onaj koji je sposoban će imati nešto osim te diplome, zar ne? Tamo se ne zapošljava SDA kadar nego iole sposobni ljudi, zar ne?
Eborg

#990 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

samosvoja wrote:pa podijeli :D
Gdje me nađe, ima tu litanija koliko hoćeš. :D Za početak, ne upisuj fakultet u Zenici ako već možeš u Sarajevo (prije je bilo drugačije kada je bila ispostava PFSA u Zenici, ovaj zenički univerzitet pokušava neke stvari na silu i opet potvrđuju onu moju tezu da se ne može fakultet praviti na livadi ). :-)
lord-executioner

#991 Re: Pravni fakultet

Eborg wrote:
lord-executioner wrote:Neces vjerovati, ali taj veoma logican zakljucak " njima u interesu " ima tako varijabilnu primjenu, da njima u interesu moze biti i da zaposle nekoga sa bogatim iskustvom, i da zaposle nekoga sa velikim sisama, i da zaposle nekoga ko ce spremno ljubiti dupe, zavisno od toga sta je u datom trenutku "interes". Ambasada, medjunarodna misija? Znas ko tamo radi? :) Ovo nije Amerika, gdje njega ne interesuje ciji si sin i sestric, ako ne osiguravas profit kompaniji, ako ne dizes rejting, ako ne obavljas svoj posao kako treba, ti letis, ma kako se zvao, jer on od tebe nema koristi. Ta surovost kapitalizma nama nedostaje, jer mi nikako da shvatimo da, potencirajuci nesposobnu familiju i nesposobnije prijatelje, zapravo ukopavamo i drzavu i njene organe, i privredni sektor, u kojima se imbecili zaposle, ali najvise sopstvenu firmu koja bi mogla profitirati od nekoga sa idejama, mozgom i sposobnostima. Nase gazde ne razmisljaju tako, oni ne razmisljaju da te plate koliko vrijedis, oni su zadovoljni ako klepis usima, poklopis se, sutis, radis za sitnu paru. E to tako ne treba, covjek treba da ima svoje dostojanstvo. Pogotovo kad se uzmu u obzir i otrovne radne sredine u javnim ustanovama i drzavnim sluzbama, trcanje po cijeli dan za advokata, to nije dostojanstven zivot, i nije siguran zivot, jer cak i kad nadjes neki posao, daj boze da ga zadrzis, jer se viskovi u administraciji ( citaj - ekonomija i pravo ) prvi ciste. Ne mogu reci, i ne bi bilo fer reci da je situacija apsolutno uvijek takva, ali uglavnom jeste. Ko se ne pripremi za to, na vjerovatnom je putu da se razocara.
U ambasadi i međunarodnoj organizaciji radi onaj ko je sposoban a u većini slučajeva onaj koji je sposoban će imati nešto osim te diplome, zar ne? Tamo se ne zapošljava SDA kadar nego iole sposobni ljudi, zar ne?
Lijepo je da tako mislis :D
Eborg

#992 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Pa uvjeri me suprotno, uvijek sam spreman prihvatiti činjenicu da griješim. Ja sam do sada imao dosta polu-profesionalnih kontakata sa ambasadama i iz toga izvlačim taj zaključak.
lord-executioner

#993 Re: Pravni fakultet

Eborg wrote:Pa uvjeri me suprotno, uvijek sam spreman prihvatiti činjenicu da griješim. Ja sam do sada imao dosta polu-profesionalnih kontakata sa ambasadama i iz toga izvlačim taj zaključak.
Mislis na nase ambasade, ili na ambasade stranih drzava u BiH? Ako mislis na ovo drugo, onda moguce da oni ne uzimaju svakakav sljam, i da stele/rodbinske veze ne igraju veliku ulogu. Ali kad su u pitanju nase, nemoj me zezati, proguglaj, pa vidi koji rezim zaposljavanja vazi za nase ambasade u svijetu, i kakva su iskustva.
Eborg

#994 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Mislim na ambasade stranih država u BiH, kod njih ne rade rodbinske i političke veze.

Naše ambasade su posebna priča, to nije vrijedno ni pomena.
lord-executioner

#995 Re: Pravni fakultet

Eborg wrote:Mislim na ambasade stranih država u BiH, kod njih ne rade rodbinske i političke veze.

Naše ambasade su posebna priča, to nije vrijedno ni pomena.
Onda se razumijemo. :)
samosvoja

#996 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Eborg wrote:
Gdje me nađe, ima tu litanija koliko hoćeš. :D Za početak, ne upisuj fakultet u Zenici ako već možeš u Sarajevo (prije je bilo drugačije kada je bila ispostava PFSA u Zenici, ovaj zenički univerzitet pokušava neke stvari na silu i opet potvrđuju onu moju tezu da se ne može fakultet praviti na livadi ). :-)
pa rekla sam da cu u sarajevu..ee a kako se ti zoves?
jel istina da se nema gdje sjesti?
:D

Lakat Jebić

#997 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

samosvoja wrote:
Eborg wrote:
pa rekla sam da cu u sarajevu..ee a kako se ti zoves?
jel istina da se nema gdje sjesti?
:D

ispod katedre na onaj prljavi socijalisticki zeleni tepih, mada sam je preferirao i sa strane na parket, pa se fino pruzis, jos mozes i prikunjat... ovo je naravno sve u periodu prva dva mjeseca, kasnije mozes sjest gdje hoces :D
samosvoja

#998 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

ee kako me utjesi... :D

de mi reci prave li diskriminaciju..ono ako nisi iz sarajeva..?
sta jos trebam znati?
8-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#999 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Lakat Jebić wrote: ispod katedre na onaj prljavi socijalisticki zeleni tepih, mada sam je preferirao i sa strane na parket, pa se fino pruzis, jos mozes i prikunjat... ovo je naravno sve u periodu prva dva mjeseca, kasnije mozes sjest gdje hoces :D
Bogami nije samo prva dva mjeseca, i dan danas se desi na kod Melihe odes na predavanje i sjedis bas ispod katedre iako dodjes pola sata prije predavanja. :-)
Lakat Jebić

#1000 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

ladyblue18 wrote:
Lakat Jebić wrote: ispod katedre na onaj prljavi socijalisticki zeleni tepih, mada sam je preferirao i sa strane na parket, pa se fino pruzis, jos mozes i prikunjat... ovo je naravno sve u periodu prva dva mjeseca, kasnije mozes sjest gdje hoces :D
Bogami nije samo prva dva mjeseca, i dan danas se desi na kod Melihe odes na predavanje i sjedis bas ispod katedre iako dodjes pola sata prije predavanja. :-)
ma nisam ja bio na predavanjima od novembra, mozda 2-3 puta :mrgreen:
Post Reply