svako dobro, sretan rad...
Srpska proslost
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
radostan dan
#976 Re: Srpska proslost
te kao posljednji razlog, koji sam namjerno izbjegao želeći biti korektan, ali ga ti sam namećeš pa se mora spomenuti, predubjeđenja i želje sa kojima sagovornik ulazi u raspravu...
-
Brusulje
#977 Re: Srpska proslost
Pričaš u ogledalo.radostan dan wrote:te kao posljednji razlog, koji sam namjerno izbjegao želeći biti korektan, ali ga ti sam namećeš pa se mora spomenuti, predubjeđenja i želje sa kojima sagovornik ulazi u raspravu...![]()
Bilo bi jednostavnije da si rekao: ''U pravu si, to su sve fakti i činjenice, ali mi se zbog predubjeđenja i ličnih želja nikako ne sviđaju''.
Ili da nisi rekao ništa, to bi još bilo najbolje.
I tebi sretno.
-
radostan dan
#978 Re: Srpska proslost
sa stajališta novokomponovanih istoričara, svakako...Brusulje wrote: Ili da nisi rekao ništa, to bi još bilo najbolje.
-
Brusulje
#979 Re: Srpska proslost
Gadno je to ... Kopaš li previše po istoriji, neminovno ćeš naići na nešto što ti se neće svidjeti ...radostan dan wrote:sa stajališta novokomponovanih istoričara, svakako...Brusulje wrote: Ili da nisi rekao ništa, to bi još bilo najbolje.
A onda valja živjeti s tim ...
Zaista ne mislim nastavljati ovu besmislenu raspravu,
Ako znaš neke nove fakte kojima bi pobio hiljadugodišnju istoriju, samo naprijed, slušamo te.
Ako ne, uzdravlje.
-
radostan dan
#980 Re: Srpska proslost
već si me pozdravio, ne moraš opet... 
- seln
#981 Re: Srpska proslost
'ta ce oni...nisu bre ni do kolena Dereticu i Karganovicu.radostan dan wrote:sa stajališta novokomponovanih istoričara, svakako...Brusulje wrote: Ili da nisi rekao ništa, to bi još bilo najbolje.
-
radostan dan
#982 Re: Srpska proslost
ne znam ja te, ja alispahić fatmira i ostale čitam...
fino čovjeku kažem, preskoči navedene, rovi po periodu cara dušana, posebno pred krunisanje, kao i sam čin krunisanja, i naći ćeš to što te interesuje, ali jok..sve mora biti zavjera, otpor und ostalo...
fino čovjeku kažem, preskoči navedene, rovi po periodu cara dušana, posebno pred krunisanje, kao i sam čin krunisanja, i naći ćeš to što te interesuje, ali jok..sve mora biti zavjera, otpor und ostalo...
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#983 Re: Srpska proslost
Deretiću i Karganoviću do kolena,
Enveru Imamoviću do ramena...
Hm, hm, jel' istina...
U Budimu gradu, čudno čudo kažu...
Hm, hm, jel' istina...
- seln
#984 Re: Srpska proslost
Kad pocnem citati istoriju kao lijek za poljuljanu nacionalnu svijest, bice vrijeme da se ubijem.Woody wrote:Deretiću i Karganoviću do kolena,
Hm, hm, jel' istina...U Budimu gradu, čudno čudo kažu...
- seln
#985 Re: Srpska proslost
Sta ce ti on, nije fatmir istoricar, vec supak...radostan dan wrote:ne znam ja te, ja alispahić fatmira i ostale čitam...![]()
osim ako ti ne treba za diplomski.
-
radostan dan
#986 Re: Srpska proslost
znam da nije, ali se trudi da bude...seln wrote:Sta ce ti on, nije fatmir istoricar, vec supak...radostan dan wrote:ne znam ja te, ja alispahić fatmira i ostale čitam...![]()
osim ako ti ne treba za diplomski.
ni deretića niko ne priznaje osim treš novinara i treš emisija tipa ćirilića milomira marića, veče sa minimaksom, tajne trećeg oka, ali se čovjek trudi da ostane zabilježen, makar i kao budala.
-
Zeljocity
#987 Re: Srpska proslost
Haj ziv bio postedi me ovakvih postova. Ok?Woody wrote:Ha?Zeljocity wrote:Kada dolazi do pokrstavanja srba i od strane koga? Prvi Nemanjci su im bili katolici pa me interesuje kako da odose u pravoslavce?
Ja, sta uce ove nove generacije...![]()
![]()
Nisam ja kriv sto se u Srbiji vjecito nesto historiji pridodaje ili skriva ili izvrce. Tako je kako je. Na kraju krajeva vjera i narodnost nisu jedno te isto.
Koliko o historiji slabo znamo pa dovoljno je reci da te u skoli samo upoznaju da su na ovim prosotrima zvijeli Iliri i to bi otprilike bilo to, a onda krene prica slaveni ovo slaveni ono. Mi slaveni oni slaveni itd.. kao da su ovi prostori bili prazni kada su slaveni dosli pa niko ni u snu da spomene za vrijeme ex-Yu da smo ako nista drugo mjesavina ilira i slavena (nemoj me bukvalno shvatat) ali tako ti otprilike t dodje. Meni ako ne vjerujes oko ove price o Nemanjicima otidji na banjaluka forum pa i tmao imaju ovu temu i tamo ti ovo isto govore.
Na ovoj stranici imas akademika Vidovica koji tvrdi da su Raski zupani bili podanici bosankim banovima sto ja ne tvrdim da je tacno ali i on dalje u tekstu spominje Nemanjice kao katolike http://www.hrvatskipravoslavci.com/inde ... t&Itemid=6
Sad mi samo reci jos da nisi upoznat sa pricom da su vam Karadjordjevici albanci porijeklom koji su bili katolicke vjeroispvjesti a da je mozd ai Obilic bio albanac?
http://www.jutarnji.hr/karadordevici-po ... ci/159486/
http://srpskapolitika.com/diskusije/ind ... opic=847.0
http://www.vesti.rs/Zabava/Obilic-i-Kar ... banci.html
Ima dosta toga sto se treba procitat i istrazit ali najgore je sto to u Srbiji ne rade nego sute i onda kada to dodje sa strane idu one tipicne price za ove prostore lazu oni itd..
Na ovom forumu mozda ce ti se ciniti provokativnim ali imas dosta materijala za guglat i za raspitat se pa izvoli http://www.index.hr/indexforum/postovi/ ... katolici/1
-
Brusulje
#988 Re: Srpska proslost
Treš ili ne, bogami Marić dobro dere srpske mitove i običaje i navike i ponašanja i djela i nedjela.radostan dan wrote: ni deretića niko ne priznaje osim treš novinara i treš emisija tipa ćirilića milomira marića, veče sa minimaksom, tajne trećeg oka, ali se čovjek trudi da ostane zabilježen, makar i kao budala.
Istina, treš je to, ali kroz taj treš, u šali, otvoreno i u lice svašta kaže srpskoj javnosti, svašta što ne bi željeli da čuju i što im se mnogi ne usuđuju da kažu ...
-
radostan dan
#989 Re: Srpska proslost
na 316. stranici ove teme saznaćemo i da je vladimir petrović pižon malisor iz dižona.
uzgred, kamo sreće da jeste...
- seln
#990 Re: Srpska proslost
Dobro, u cemu je belaj ako su i bili katolici? Kvari sliku o srbima koji nisu "prodali veru za veceru"?radostan dan wrote:na 316. stranici ove teme saznaćemo i da je vladimir petrović pižon malisor iz dižona.
Kao da nije sve i jedan vladar (a onda, malo inercijom, malo silom, i narod) prihvatao vjeru zbog beneficija i zadrzavanja privilegija.
-
trocadero
#991 Re: Srpska proslost
Јел могу ја нешто да изјавим за дневник
Са освртом на задњих неколико постова!
Стефан Немања додуше накратко јесте био крштен као католик, како и зашто у то вријеме фино објаснио Радосни.
Над гробом једног тог Немањића Растка (Светог Саве) крунисао се у краља наш Твртко, веле неки истиричари
Продавале се вјере за вечеру вијекоима, а не изненадих се кад реће Сулејман Угљанин код споменутог Марића у ћирилици да му је Свети Сава био предак
Са освртом на задњих неколико постова!
Стефан Немања додуше накратко јесте био крштен као католик, како и зашто у то вријеме фино објаснио Радосни.
Над гробом једног тог Немањића Растка (Светог Саве) крунисао се у краља наш Твртко, веле неки истиричари
Продавале се вјере за вечеру вијекоима, а не изненадих се кад реће Сулејман Угљанин код споменутог Марића у ћирилици да му је Свети Сава био предак
-
PM72
#992 Re: Srpska proslost
trocadero,
Ne ložiš se valjda i ti na ove teme "narod s istorijom" ili ti ne može više pod kožu? Ja ovo rijetko otvorim ali nisam mogao odoliti kad sam vidio tvoj nick kad ono
niđe veze.Kod nas ljudi ne znaju ni kako im se pradedo zvao a tumače o istoriji drugih.
Ne ložiš se valjda i ti na ove teme "narod s istorijom" ili ti ne može više pod kožu? Ja ovo rijetko otvorim ali nisam mogao odoliti kad sam vidio tvoj nick kad ono
-
radostan dan
#993 Re: Srpska proslost
vjerovao ili ne, ja sam poznavao svog čukundedu...bog da mu dušu prosti, umro je pred sam kraj svog života...
-
PM72
#994 Re: Srpska proslost
Ukusan ovaj Pantelijaradostan dan wrote:![]()
vjerovao ili ne, ja sam poznavao svog čukundedu...bog da mu dušu prosti, umro je pred sam kraj svog života...
-
Brusulje
#995 Re: Srpska proslost
100% ...trocadero wrote:
Над гробом једног тог Немањића Растка (Светог Саве) крунисао се у краља наш Твртко, веле неки истиричари![]()
Kad već spominješ, slažemo li se bar oko karte Tvrtkove Bosne?

-
trocadero
#996 Re: Srpska proslost
ПМ,
Уозбиљи се мало, Pantelija is not dead!
Brusulje,
Карта показује да је Твртко био зајебан играч!
Уозбиљи се мало, Pantelija is not dead!
Brusulje,
Карта показује да је Твртко био зајебан играч!
-
PM72
#997 Re: Srpska proslost
Meni je sa ove karte jedino žao Brača...i Knina naravno,oduvijek sam govorio da je on "bosanski". 
-
trocadero
#998 Re: Srpska proslost
Твртков Херцег-Нови је непрежаљен! Имали би још негдје ноге рашкишелити!
-
radostan dan
#999 Re: Srpska proslost
a kao sad ga nemaš? 
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#1000 Re: Srpska proslost
Hajde ba, Troko
Nemaš Herceg-Novi, ali imaš Kotor (doduše Varoš), ali nećemo sad u sitnice, jelde?

Nemaš Herceg-Novi, ali imaš Kotor (doduše Varoš), ali nećemo sad u sitnice, jelde?