F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- bijelo_dugme
-
Fordas
#977 Re: F1 2008 and counting
Ko je uopste ovdje spomenuo kakvu namjestaljku? Sta ti bulaznis? Ovdje je rijec o necemu sasvim drugom. Hamilton u zadnjoj okuci uzima titulu prestizuci Glocka koji je haman zakocio da propusti njega i covjeka koji mu je titulu uzeo kao kakvom pocetniku. Ako nisi shvatio, ljudi govore o zaslugama. Ali, to odavno nije tema za 'neferrarijevce' pa tako.... A pricu da je Hamilton ZNAO da je Glock toliko spor da ce ga sustici mozete okaciti macku o rep, pa u svakom bozijem zavoju je proklizao u nastojanjima da sustigne Vettela, sto li Boze moj kad znas da je Glock toliko spor???Globus wrote:Pa koliko netko treba biti retardiran da misli da je ovo namjestaljka ?!?! Da su htjeli namjestiti poslali bi Glocka u pit da promijeni gume (koje su usput svi mijenjali) i nikome ne bi bilo nista sumnjivo...!?!
Smjesno! Zato priznajte da je Hamilton imao jako puno srece, vise nego i Alonso i Raikonen zajedno i nemjote mi truniti o nekakvim zaslugama. Jadnih li zasluga od kojih te dijeli 15 sekundi
Last edited by Fordas on 02/11/2008 23:27, edited 1 time in total.
-
Fordas
#979 Re: F1 2008 and counting
Nije malo devet godina
-
Gost1515
#980 Re: F1 2008 and counting
Fordas wrote:![]()
Nije malo devet godina
nije ni 21 godina
-
Fordas
#981 Re: F1 2008 and counting
Pa hajde kad ih osvojite pet zaredom onda se javite. Samo jedan vozac Ferrarija sam ima vise pobjeda od citavog Mclarena, zato
i molite sa za Timino zdravlje i dug zivot....
-
DJ Babo
#982 Re: F1 2008 and counting
Blago Ferrariju kad ima ovako dobro informisane navijaceFordas wrote:Pa hajde kad ih osvojite pet zaredom onda se javite. Samo jedan vozac Ferrarija sam ima vise pobjeda od citavog Mclarena, zatoi molite sa za Timino zdravlje i dug zivot....
McLaren ima 12 vozackih titula, a Ferari 15 (pet im je osvojio Schumi)
al dzaba je govoriti gluhima...
jos jednom:

- JohnnyS
#983 Re: F1 2008 and counting
Fordas wrote:Pa hajde kad ih osvojite pet zaredom onda se javite. Samo jedan vozac Ferrarija sam ima vise pobjeda od citavog Mclarena, zatoi molite sa za Timino zdravlje i dug zivot....
Formula je postojala i prije onog šupka koji nije ni majci na pogreb otišao...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Fo ... _Champions
-
LSD
#984 Re: F1 2008 and counting
Slijedece godine na kalendaru ce biti i VN Emirata
http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Abu_Dhabi_Grand_Prix
2010 ulazi i Koreja u kalendar (navodno-neka vrsta kopije Hockenheima)...2011 i Rusija (oni vec imaju gotovu stazu)
http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Abu_Dhabi_Grand_Prix
2010 ulazi i Koreja u kalendar (navodno-neka vrsta kopije Hockenheima)...2011 i Rusija (oni vec imaju gotovu stazu)
- bijelo_dugme
#985 Re: F1 2008 and counting
Da to nije onaj supak sto i dan danas daje vise para ovoj drzavici nego iko od bosanaca?JohnnyS wrote:Fordas wrote:Pa hajde kad ih osvojite pet zaredom onda se javite. Samo jedan vozac Ferrarija sam ima vise pobjeda od citavog Mclarena, zatoi molite sa za Timino zdravlje i dug zivot....
Formula je postojala i prije onog šupka koji nije ni majci na pogreb otišao...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Fo ... _Champions
Ma nije za nas nista ba...
- kirby
#986 Re: F1 2008 and counting
svjetski prvak da dopusti sebi 3 kruga prije kraja da ga vettel prestigne
.da nije kojim sllicajem glock kocio titula biisla massi.e sad nek mi neko kaze da hamilton ima m....i sta ono rekose?kisni vozac?po kisi ce poderati massu?

-
gumifufna
#987 Re: F1 2008 and counting
Ovo me podsjeca na Hrvatsku na EPGost1515 wrote:![]()
- Le Lis d'Or
#988 Re: F1 2008 and counting
ovo me ne bi nimalo iznenadilobato99 wrote:timo glock neposredno nakon utrke potvrdio da od sljedeće sezone vozi u Mclarenu umjesto kovalainena
- van Basten
#989 Re: F1 2008 and counting
ako ćemo pošteno, niko ove sezone nije ni zaslužio titulu. Massa poslije Silverstona i one smijurije od vožnje definitivno nije. Da ne spominjem VN Belgije i poklonjenih 6 bodova od FIA.
Hamilton zbog kockanja konzervativnom taktikom zadnju utrku.
Kako god, sezona je gotova, a zadnja utrka je dala dovoljno materijala da priča ne prestane dok je pauza
Hamilton zbog kockanja konzervativnom taktikom zadnju utrku.
Kako god, sezona je gotova, a zadnja utrka je dala dovoljno materijala da priča ne prestane dok je pauza
-
DJ Babo
#990 Re: F1 2008 and counting
Bernie Ecclestone trlja rukevan Basten wrote:Kako god, sezona je gotova, a zadnja utrka je dala dovoljno materijala da priča ne prestane dok je pauza
Nadam se da ce u pauzi Ron Dennis dovesti McLaren na rub bankrota da bi doveo Vettela u tim. Vrijeme je i da Alonso nadje pravi ekipu. Ako njih dvojica sjednu u dobre bolide (McLaren i Ferrari + BMW) sljedeca sezona ce biti jos zanimljivija
- Better Man
#991 Re: F1 2008 and counting
Glock o dramatičnom raspletu: Dao sam sve od sebe, nadam se da Massa to razumije
«»
NAKON VN Brazila i dramatičnog raspleta u samom finišu utrke, potez Tima Glocka izaziva buru rasprava. Nijemac je u posljednjih 700 metara utrke naglo usporio i propustio Vettela i Hamiltona, a vozač McLarena na taj je način uspio dohvatiti peto mjesto, što mu je bilo dovoljno za naslov naslov prvaka.
> Naslov bez sjaja: Hamilton prvak u režiji Tima Glocka
Ljubitelji formule nakon zavšetka sezone raspravljaju je li Glock namjerno propustio Hamiltona ili ga je novi prvak jednostavno prešao s obzirom na to da je Nijemac bio na gumama za suho. Kiša je počela padati nekoliko krugova prije kraja, Glock nije ulazio u boks već je ostao na gumama za suho, a kasnije su iz McLarena priznali da su ih je jako iznenadio potez vozača Toyote.
"Bio sam na gumama za suho kad je kiša počela i posljednji krug mi je bilo nemoguće voziti. Trudio sam se koliko sam mogao, ali je bilo jako teško kontrolirati bolid i izgubio sam poziciju na samom kraju kruga", rekao je Glock.
"Nisam imao pojma da sam ključni faktor u odluci o svjetskom prvaku"
Nijemac kaže da nije ni znao da se prometnuo u pilota odluke; njegov je potez, bio namjeran ili ne, odlučio u čije će ruke otići naslov svjetskog prvaka.
"Nisam imao pojma, koncentrirao sam se na svoju vožnju. Nisam znao da sam ključni faktor u prvenstvu. Samo sam se trudio odvoziti što bolje. Ostali smo na gumama za suho i u zadnjem krugu je kiša počela jako padati. Kockali smo se i nismo imali sreće."
"Nemam pojma kada me Hamilton prešao"
Pilot Toyote tvrdi je da je pljusak u Brazilu uzrokovao da je posljednji krug odvozio 20 sekundi sporije nego prethodni.
"Stvarno ne znam kad me Lewis prošao, jer sam pokušavao kontrolirati bolid na stazi. Zaista nije bilo namjere pomoći Lewisu ili Felipeu. U ovakvim utrkama ne možeš tako nešto isplanirati i nema razgovora o tome. Kad pogledate vremena krugova, predzadnji krug sam vozio 1:28, a zadnji 1:48. Jednostavno, nisam mogao voziti pod tim uvjetima."
"Žao mi je Masse"
Glocku je žao Masse, ali smatra da je Brazilac ove sezone mogao osvojiti naslov puno prije kraja.
"Mislim da on razumije da nisam mogao napraviti ništa drukčije od onog što sam učinio u posljednjem krugu. Žao mi ga je, ali na kraju se pokazalo da je zadnja utrka odlučila prvenstvo. No, bilo je 17 utrka prije VN Brazila i Felipe je nekoliko puta ostao bez bodova zbog tehničkih problema. Izgubiti naslov u posljednjem krugu je teško, ali ja sam dao sve od sebe."
"Zadovoljan sam proteklom sezonom"
Glock je, na kraju, zadovoljan sezonom u kojoj je skupio 25 bodova i osvojio deseto mjesto. S Jarnom Trullijem je donio 56 bodova Toyoti i peto mjesto na ljestvici konstruktora.
"Plasman među prvih šest je pristojan rezultat, jer sam cijeli vikend imao problema, no bio sam blizu petog mjesta pa sam malo razočaran. Ovo je moja prva sezona u Toyoti i zadovoljan sam kako je sve završilo. Nije bilo lako u početku, no tijekom sezone smo bili sve bolji, a ja sam napredovao kao vozač. Od Hockenheima sam postizao dobre rezultate, osvojio sam više od 20 bodova što mi je bio cilj prije sezone. Sad moramo raditi još više kako bismo sljedeće godine bili još bolji", zaključio je Glock čije će se ime mnogo spominjati ovih dana.
«»
NAKON VN Brazila i dramatičnog raspleta u samom finišu utrke, potez Tima Glocka izaziva buru rasprava. Nijemac je u posljednjih 700 metara utrke naglo usporio i propustio Vettela i Hamiltona, a vozač McLarena na taj je način uspio dohvatiti peto mjesto, što mu je bilo dovoljno za naslov naslov prvaka.
> Naslov bez sjaja: Hamilton prvak u režiji Tima Glocka
Ljubitelji formule nakon zavšetka sezone raspravljaju je li Glock namjerno propustio Hamiltona ili ga je novi prvak jednostavno prešao s obzirom na to da je Nijemac bio na gumama za suho. Kiša je počela padati nekoliko krugova prije kraja, Glock nije ulazio u boks već je ostao na gumama za suho, a kasnije su iz McLarena priznali da su ih je jako iznenadio potez vozača Toyote.
"Bio sam na gumama za suho kad je kiša počela i posljednji krug mi je bilo nemoguće voziti. Trudio sam se koliko sam mogao, ali je bilo jako teško kontrolirati bolid i izgubio sam poziciju na samom kraju kruga", rekao je Glock.
"Nisam imao pojma da sam ključni faktor u odluci o svjetskom prvaku"
Nijemac kaže da nije ni znao da se prometnuo u pilota odluke; njegov je potez, bio namjeran ili ne, odlučio u čije će ruke otići naslov svjetskog prvaka.
"Nisam imao pojma, koncentrirao sam se na svoju vožnju. Nisam znao da sam ključni faktor u prvenstvu. Samo sam se trudio odvoziti što bolje. Ostali smo na gumama za suho i u zadnjem krugu je kiša počela jako padati. Kockali smo se i nismo imali sreće."
"Nemam pojma kada me Hamilton prešao"
Pilot Toyote tvrdi je da je pljusak u Brazilu uzrokovao da je posljednji krug odvozio 20 sekundi sporije nego prethodni.
"Stvarno ne znam kad me Lewis prošao, jer sam pokušavao kontrolirati bolid na stazi. Zaista nije bilo namjere pomoći Lewisu ili Felipeu. U ovakvim utrkama ne možeš tako nešto isplanirati i nema razgovora o tome. Kad pogledate vremena krugova, predzadnji krug sam vozio 1:28, a zadnji 1:48. Jednostavno, nisam mogao voziti pod tim uvjetima."
"Žao mi je Masse"
Glocku je žao Masse, ali smatra da je Brazilac ove sezone mogao osvojiti naslov puno prije kraja.
"Mislim da on razumije da nisam mogao napraviti ništa drukčije od onog što sam učinio u posljednjem krugu. Žao mi ga je, ali na kraju se pokazalo da je zadnja utrka odlučila prvenstvo. No, bilo je 17 utrka prije VN Brazila i Felipe je nekoliko puta ostao bez bodova zbog tehničkih problema. Izgubiti naslov u posljednjem krugu je teško, ali ja sam dao sve od sebe."
"Zadovoljan sam proteklom sezonom"
Glock je, na kraju, zadovoljan sezonom u kojoj je skupio 25 bodova i osvojio deseto mjesto. S Jarnom Trullijem je donio 56 bodova Toyoti i peto mjesto na ljestvici konstruktora.
"Plasman među prvih šest je pristojan rezultat, jer sam cijeli vikend imao problema, no bio sam blizu petog mjesta pa sam malo razočaran. Ovo je moja prva sezona u Toyoti i zadovoljan sam kako je sve završilo. Nije bilo lako u početku, no tijekom sezone smo bili sve bolji, a ja sam napredovao kao vozač. Od Hockenheima sam postizao dobre rezultate, osvojio sam više od 20 bodova što mi je bio cilj prije sezone. Sad moramo raditi još više kako bismo sljedeće godine bili još bolji", zaključio je Glock čije će se ime mnogo spominjati ovih dana.
-
AdnanSA
#992 Re: F1 2008 and counting
Ničije tu maslo nije za ramazana a ponajmanje talijansko.
Sve u svemu konačno malo zabave u pomalo dosadnoj Formuli 1.
Drago mi je što je Hamilton postao prvak ipak postigao je najviše golova tj. osvojio je najviše bodova.
Sve u svemu konačno malo zabave u pomalo dosadnoj Formuli 1.
Drago mi je što je Hamilton postao prvak ipak postigao je najviše golova tj. osvojio je najviše bodova.
-
sasa_t
#993 Re: F1 2008 and counting
Iako sam veliki fan crvenih ipak je zasluzeno Hamilton osvojio tituli. Posljednja 3 kruga su bili sok za sokom i vjerujem da se teksko mogu ponoviti. Ipak ostace velika mrlja na osvojenoj tituli ne zbog poteza Gloka nego zbog ziheraske voznje svjetskog prvaka. 3 kruga prije kraja si je dopustio da ga Vettel prestigne na sto ce neki reci kisa fazoni i tako to. Ne nije to kisa i sto sta jos, to je ona ziheraska voznja od po pola sekunde sporije od mase, alonsa i kimija tokom cijele utrke koja mu se umalo odbila od glavu.
Sto se tice cjelokupne sezone, bojim se da Ferrari nije bio na nivou na kojem smo svi zeljeli da ga vidimo. Amaterizm u boksu je previse kostao bodova Massu, dok je pritom Hamilton strpljivo skupljao bodove i vrlo profesionalno odradjivao svoj posao.
Na kraju poslije ovakve sok utrke ostaje za utjehu titula u konstruktorskom poretku koja jos uvijek dokazuje da Ferrari ima najbolji bolid!
Nadam se da ce Vettel uskoro preci u Ferrari jer je pokazao izuzetnu vozacku vjestinu u protekloj sezoni i bilo bi tuzno da takav vozac "trune" u slabim ekipama...
Sto se tice cjelokupne sezone, bojim se da Ferrari nije bio na nivou na kojem smo svi zeljeli da ga vidimo. Amaterizm u boksu je previse kostao bodova Massu, dok je pritom Hamilton strpljivo skupljao bodove i vrlo profesionalno odradjivao svoj posao.
Na kraju poslije ovakve sok utrke ostaje za utjehu titula u konstruktorskom poretku koja jos uvijek dokazuje da Ferrari ima najbolji bolid!
Nadam se da ce Vettel uskoro preci u Ferrari jer je pokazao izuzetnu vozacku vjestinu u protekloj sezoni i bilo bi tuzno da takav vozac "trune" u slabim ekipama...
- bijelo_dugme
#994 Re: F1 2008 and counting
Vettel sledece godine vozi za Red Bull tako da spekulacije morete ostaviti.
- bijelo_dugme
#995 Re: F1 2008 and counting
Vettel sledece godine vozi za Red Bull tako da spekulacije morete ostaviti.
-
shin
#996 Re: F1 2008 and counting
Ja stvarno ne znam kako mozete potezati jedan net.hr kao vjerodostojan izvor informacija?
Koliko je vas uopste pratilo utrku?
Glock je prije pocetka pljuska bio iza Hamiltona, dok je Hamilton otisao u box na promjenu guma Glock je presao u vodstvo. Nakon potopa staze Glock (kao i drugi vozac Toyote) su kasnili 20 sec po krugu (jer su svi ostali bili na kisnim gumama). Da je Glock otisao na promjenu guma ne bih nikada ni bio ispred Hamiltona, tako da ne bi bilo drame na kraju (kao sto je nije ni bilo do neplanirane kise).

''slika live timinga, gdje se jasno vide vremena obje Toyote koje su jedine bile na gumama za suho''
-jos jedna stvar, FIA prati sve radio veze izmedju timova i vozaca, sta mislite kako bi samo docekali jednu radio vezu boxa Toyote i Glocka ''pusti Hamiltona''
Zato ljudi, manite se idiotskih sajtova i komentara Edisa Jasarevica, samo je jedan http://www.autosport.com za tacne i provjerene informacije.
Koliko je vas uopste pratilo utrku?
Glock je prije pocetka pljuska bio iza Hamiltona, dok je Hamilton otisao u box na promjenu guma Glock je presao u vodstvo. Nakon potopa staze Glock (kao i drugi vozac Toyote) su kasnili 20 sec po krugu (jer su svi ostali bili na kisnim gumama). Da je Glock otisao na promjenu guma ne bih nikada ni bio ispred Hamiltona, tako da ne bi bilo drame na kraju (kao sto je nije ni bilo do neplanirane kise).

''slika live timinga, gdje se jasno vide vremena obje Toyote koje su jedine bile na gumama za suho''
-jos jedna stvar, FIA prati sve radio veze izmedju timova i vozaca, sta mislite kako bi samo docekali jednu radio vezu boxa Toyote i Glocka ''pusti Hamiltona''
Zato ljudi, manite se idiotskih sajtova i komentara Edisa Jasarevica, samo je jedan http://www.autosport.com za tacne i provjerene informacije.
- Edin H.
#997 Re: F1 2008 and counting
Sve sam ja to vec postavio jucer shin.
Ali dzaba ti je narodu pricati, a nije ni mane pojedinih novinara koji pisu o trkama, a veze nemaju, niti se koriste dostupnim informacijama.
Nije cudno da je Hamilton ziheraski odvezao ovu trku, imajuci na umu sta mu se desilo prosle godine.
Ali eto zamalo mu se razbilo od glavu.
Da se kisa nije pojacala u zadnjem krugu osvojio bi Massa titulu.
Ali dzaba ti je narodu pricati, a nije ni mane pojedinih novinara koji pisu o trkama, a veze nemaju, niti se koriste dostupnim informacijama.
Nije cudno da je Hamilton ziheraski odvezao ovu trku, imajuci na umu sta mu se desilo prosle godine.
Ali eto zamalo mu se razbilo od glavu.
Da se kisa nije pojacala u zadnjem krugu osvojio bi Massa titulu.
-
shin
#998 Re: F1 2008 and counting
Da he Hamilton imao srece kisa ne bi ni padala. Ovo ako idemo linijom visih sila u F1.
Da je Hamiltonu trebala pobjeda ili neki veci rezultat od petog mjesta vidjeli bi voznju kakva je bila u Monzi, Silverstoneu, Spa, Monacu.
Hamilton je odradio trku tacno koliko mu je trebalo, a to je peto mjesto.
edit:
Da ne zaboravimo da su oba Ferrijeva vozaca imali iskoristen Joker Engine, dok Hamilton nije.
Da je Hamiltonu trebala pobjeda ili neki veci rezultat od petog mjesta vidjeli bi voznju kakva je bila u Monzi, Silverstoneu, Spa, Monacu.
edit:
Da ne zaboravimo da su oba Ferrijeva vozaca imali iskoristen Joker Engine, dok Hamilton nije.
-
sasa_t
#999 Re: F1 2008 and counting
Smijesne su price da je Hamilton ovakav ili onakav, HAMILTON JE EXTRA KLASA VOZACA, ali ono sto je juce ostavilo mrlju na njegovu voznju je sigurno strategija. Mnogi zele zaboraviti ili nece da se sjete kako su se titule osvajale prije. Hakinen i Sumaher su isli ko retardirani na pobjede vodilo se bitka do zadnjeg momenta.shin wrote:Da he Hamilton imao srece kisa ne bi ni padala. Ovo ako idemo linijom visih sila u F1.
edit:
Price da je Hamilton los, ziheras, nesiguran, vozacki ne iteligentan mozemo baciti u korpu za smece. Navijacka prepucavanja su jedno, F1 realnost je drugo. Ziheraska je taktika bila! Jedini vozac koji sam sebi taktiku u potpunosti odredjuje je Alonso, ostalo je sve ili po naredjenjima iz boksa ili u dogovoru!
Jedina utjeha nama, navijacima Ferrarija, ostaje cinjenica da je osvojena titula u konstruktorskom poretku i to nadmocno!
Na kraju cestitka Hamiltonu i njegovim fanovima na ZASLUZENOJ tituli, a nama ostaje da se tjesimo da je Glock mogao, a nije....
Do sljedece sezone i novih uzbudjenja kojih ce sigurno biti uz nova pravila jedan veliki pozdrav-....
- Karabaja
#1000 Re: F1 2008 and counting
Pa šta hoćete, Alonso je dvije titule osvojio na drugim, trećim i četvrtim mjestima...