OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
- suncica24
damirm: mislim da i sutra moramo ici sa saopstenjem. I da je onom o cemu govoris mjesto u sutrasnjem saopstenju.
Mada, ako ti tako ne mislis, hajde popravi, pa postiraj, a mi cemo...dati komentar i to slati.
Moze?
Mada, ako ti tako ne mislis, hajde popravi, pa postiraj, a mi cemo...dati komentar i to slati.
Moze?
-
damirm
Treba razjasniti kad god mozemo. Dodam i postiram.suncica24 wrote:damirm: mislim da i sutra moramo ici sa saopstenjem. I da je onom o cemu govoris mjesto u sutrasnjem saopstenju.
Moze?
-
Risto Kuglarić
po meni bi u svakom slučaju trebalo razdvojiti demant od ostalog, i možda ipak u saopštenjima za medije izbjegavati emocionalne fraze tipa slom diktature. Moje mišljenje.suncica24 wrote:damirm, moze li da to ostavimo za sutrasnje saopstenje, po meni to svakako moramo reci, a da ovo bude cisti demant saopstenje udruzenja?Bilo bi dobro dodati:
- da upravo kantonalne vlasti, ovakvom, rezimskom retorikom stvaraju osjecaj straha i sveopce nesigurnosti kod gradjana.
- da su represivne mjere izrazene kroz zastrasivanje i ucijenjivanje razlog zbog kojeg protestujemo
- da necemo nasjesti na njihove provokacije i da cemo nastaviti sa svojim mirnim okupljanjima sve do sloma diktature koju u Sarajevu nastoji uspostaviti g. S. Silajdzic.
- da ne predstavljamo nijednu politicku organizaciju, ali da nismo neupuceni i da znamo jako dobro kada ponasanje vlastodrzaca prelazi u bestidnost.
- pozivamo gradjane da nas u ovom istorijskom momentu podrze
-
fixer
ako sve odma napisemo i zbuckamo slicit cemo na avaz. ja podrzavam suncicu, da u ovom danasnjem obracanju medijima moramo jedino da se obratimo javnosti zbog texta podrske borackih organizacija vladi.damirm wrote:Treba razjasniti kad god mozemo. Dodam i postiram.suncica24 wrote:damirm: mislim da i sutra moramo ici sa saopstenjem. I da je onom o cemu govoris mjesto u sutrasnjem saopstenju.
Moze?
-
roditelj
Dragi i postovani borci vise dobise neprofitnetajniglas wrote:Evo kako je kupio Tajo boracke organizacije za 2008.godinu.....
DAN001 Grant neprofitnim organizacijama (Fond "IKRE") 625.000 625.000 625.000
DAN015 Sredstva za istraživanje i dokumentiranje ratnih zločina i zločina genocida 200.000 - -
Nov Plaćanje PDV-a na grantove za rješavanje stambenog pitanja uplaćene direktno pravnim licima 220.000
Nov Udruženja građana - boračka udruženja - 900.000 900.000
Udruženja građana - boračka udruženja, od toga: 695.000 - -
DAN002 -Organizacija porodica šehida i poginulih boraca KS 120.000 - -
DAN005 -Savez ratnih vojnih invalida KS 120.000 - -
DAN006 -Jedinstvena organizacija boraca "Unija veterana" KS 120.000 - -
DAN007 -Savez udruženja logoraša KS 28.000 - -
DAN008 -Kantonalni odbor SUGBNOAR-a 41-45 KS 22.000 - -
DAN009 -Savez RVI -paraplegičara KS 50.000 - -
DAN010 -Savez UG "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo 60.000 - -
DAN011 -Savez demob. boraca odbr.-oslob. rata 92-95 KS 50.000 - -
DAN012 -UGB "BOSNAE-ZELENE BERETKE" KS 50.000 - -
DAN013 -Savez udruženja "Patriotske lige" KS 50.000 - -
DAN016 -Udruženje veterana Odreda policije "Bosna"KS 25.000 - -
DAN003 Koordinac.odbor boračke org. i udruženja građana 10.000 - -DAN004 Naknade za izgradnju građevinskih objekata (uređenje i renta) - nova individualna gradnja 400.000 500.000 500.000
DAN017 Naknade za legalizaciju objekata po osnovu Skupštinske Odluke 01-05-4362/06 od 16.02.2006. 500.000 4.000.000 4.000.000
DAN018 Sredstva za dopunu baze podataka demobilisanih boraca 50.000 - -
DAN019 Refundacija naknada za izgradnju stambenih objekata za pripadnike boračke populacije (uređenje i renta) - nova kolektivna gradnja 980.000 900.000 900.000
Nov Projekat "Opsada i odbrana Sarajeva 92-95" (skupštinska Odluka 01-05-12123/06 od 23.03.2006.) - nekapitalni podprojekti - 200.000 200.000
Nov Otkup zemljišta za proširenje grobalja Bare - Aleja veterana 1.000.000 1.000.000
BRAVO TAJOOOOOOOOOOOOO
SRAM VAS BILO.IMA BOGA I VAMA CE JEDNOG DANA POKUCATI NA VRATA SA KARTOM U JEDNOM PRAVCU A VASA IMENA NIKAD NECE BITI SPOMINJANA KAO: DRAGANA VIKICA;ENVERA SEHOVICA;TALIJANA;SAFETA ZAJKE I INIH HEROJA NASE DRZAVE KOJE VI SVJESNO POTISKUJETE U STRANU.
Zao mi vas je ali necete uspjeti a mi hocemo a idiotima koji kazu da mi nismo iz ovog grada poruka JESMO i bicemo kao sto su bili heroji koji dadose zivote za ovaj grad i ovu drzavu i niko ih tada nije pitao iz kojeg grada si.
SRAMITE SE BANDO RATNOPROFITERSKA
Ustanite kad se spomenu gore nabrojani i nenabrojani.Ustanite i cutite ne minut nego zauvijek
-
Pearl
jel ostaje plan za subotu: sjedenje pred zgradom kantona (je li ono tu bilo?) i setnja (skracena) do skenderije?
PONESITE KARTONE ZA POD ZADNJICE!!
:D
PONESITE KARTONE ZA POD ZADNJICE!!
-
damirm
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
Mi, građani Sarajeva, ogorčeni smo posljednjim saopštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici. Upravo Kantonalni organi, ovakvom, režimskom retorikom, kod građana stvaraju osjećaj straha i sveopće nesigurnosti. Represivne mjere izražene kroz zastrašivanje, prijetnje i ucjene za svoj cilj imaju zabranu okupljanja i slobodu govora, te na taj način predstavljaju jedan od osnovnih razloga zbog kojih protestujemo.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a i Udruženje logoraša, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Iako ne predstavljaju nijednu političku organizaciju, građani nisu neupućeni i znaju jako dobro kada ponašanje vlastodržaca prelazi u bestidnost. Svjesni smo da kantonalni premijer Samir Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije. Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora između građana i boračkih organizacija, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. Nećemo dozvoliti da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega i u miru.
Također, želimo naglasiti da nećemo nasjesti na ovakve i slične provokacije i nastavićemo sa svojim mirnim okupljanjima sve do sloma diktature koju u našem Sarajevu nastoji uspostaviti g. Samir Silajdžić.
-građani
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
Mi, građani Sarajeva, ogorčeni smo posljednjim saopštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici. Upravo Kantonalni organi, ovakvom, režimskom retorikom, kod građana stvaraju osjećaj straha i sveopće nesigurnosti. Represivne mjere izražene kroz zastrašivanje, prijetnje i ucjene za svoj cilj imaju zabranu okupljanja i slobodu govora, te na taj način predstavljaju jedan od osnovnih razloga zbog kojih protestujemo.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a i Udruženje logoraša, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Iako ne predstavljaju nijednu političku organizaciju, građani nisu neupućeni i znaju jako dobro kada ponašanje vlastodržaca prelazi u bestidnost. Svjesni smo da kantonalni premijer Samir Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije. Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora između građana i boračkih organizacija, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. Nećemo dozvoliti da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega i u miru.
Također, želimo naglasiti da nećemo nasjesti na ovakve i slične provokacije i nastavićemo sa svojim mirnim okupljanjima sve do sloma diktature koju u našem Sarajevu nastoji uspostaviti g. Samir Silajdžić.
-građani
-
konyan
Ja podrzavam sunchicinu verziju, da se ne bismo ponavljali sutra. Sutra moramo poslati poziv na proteste, pa se mozemo u njemu osvrnuti i na ovo, ubacivsi ovo sto damir predlaze. U svakom slucaju, damirov tekst se mora ubaciti, samo mozda malo mirnijim jezikom kao i dosad, da ne bismo bili isti divljaci kao oni.
Edit: nisam vidio damirov tekst prije mog kad sam pisao post.
Last edited by konyan on 28/02/2008 14:13, edited 1 time in total.
-
jasminasab
Ja sam takodjer za suncicinu, "blazu", verziju.
-
damirm
I meni kazu da sam preblagsuncica24 wrote:vlastodrzaca?!
bestidnost?!
sloma dikatture?!
Meni su ovi izrazi preteski. Tj. suvise politicki.
Meni je ok i ovo, samo se ne slazem s ovim sto sam istakla.
-
mala-i
ja sam za prvu verziju saopštenja, jer u suprotonom se šalje previše poruka, postaje malo konfuzno, i različita je retorika. Moj glas ide prvoj verziji. I nije previše da idu dva saopštenja dan za danom.suncica24 wrote:vlastodrzaca?!
bestidnost?!
sloma dikatture?!
-
damirm
Na zalost, cini mi se da nam tek sad postaje jasno o kakvoj diktaturi misli, govora, ponasanja, mi Bosanci i Hercegovci zivimo. Ovdje se doista radi o usutkivanju, represiji i psima cuvarima. Javno izgovoriti ovu bolnu istinu za mene nije spustanje na divljacki nivo, nego je samo izraz teznje za nekim stvarima koje nismo ni okusili kako treba.konyan wrote:Ja podrzavam sunchicinu verziju, da se ne bismo ponavljali sutra. Sutra moramo poslati poziv na proteste, pa se mozemo u njemu osvrnuti i na ovo, ubacivsi ovo sto damir predlaze. U svakom slucaju, damirov tekst se mora ubaciti, samo mozda malo mirnijim jezikom kao i dosad, da ne bismo bili isti divljaci kao oni.
Last edited by damirm on 28/02/2008 14:41, edited 1 time in total.
-
zeko2008
Nije nam potrebno, uopste da koristimo te rijeci.damirm wrote:Na zalost, cini mi se da nam tek sad postaje jasno o kakvoj diktaturi misli, govora, ponasanja, mi Bosanci i Hercegovci zivimo. Javno izgovoriti ovu bolnu istinu za mene nije spustanje na divljacki nivo, nego je samo izraz teznje za nekim stvarima koje nismo ni okusili kako treba.konyan wrote:Ja podrzavam sunchicinu verziju, da se ne bismo ponavljali sutra. Sutra moramo poslati poziv na proteste, pa se mozemo u njemu osvrnuti i na ovo, ubacivsi ovo sto damir predlaze. U svakom slucaju, damirov tekst se mora ubaciti, samo mozda malo mirnijim jezikom kao i dosad, da ne bismo bili isti divljaci kao oni.
I ovom suncicinom verzijom, se sve reklo, samo na vise građanski nacin.
Ipak je ovo za medije, i treba opste građanstvo da zna, da mi nismo nikakva nasilna organizacija, nego pokret.
Ne kazem ja da je i damirm nesto pretjerao sa rijecima, ali za medije mislim da je suncicino prihvatljivije.
- johnnykola
-
Martian_Kyo
Već je kasno ali slažem se.suncica24 wrote:vlastodrzaca?!
bestidnost?!
sloma dikatture?!
Ovi protesti nisu generalno protiv sve vlasti, već protiv pojedinih neodgovornih ljudi.
a fraze kao što su 'slom diktature' se koriste baš ako se želi čitav režim svrgnut.
- suncica24
[b]VAZNO:
Udruzenje logorasa podrzava saopstenje Koordinacije udruzenja, te je saopstenje popravljeno i molim sve one koje provjeravaju ovakve stvari da dav puta provjere prije nego sto nesto kazu na forumu, kako ne bi bilo...[/b]
Da pojasnim: Udruzenje ne misli da su gradonacelnica i premijer odgovorni i time ni da treba protestvovat, ali nisu potpisali saopstenje niti smartaju gradjane placenicima i destabilizacijskim faktorom, tako da s te strane to nije njihovo saopstenje.
Udruzenje logorasa podrzava saopstenje Koordinacije udruzenja, te je saopstenje popravljeno i molim sve one koje provjeravaju ovakve stvari da dav puta provjere prije nego sto nesto kazu na forumu, kako ne bi bilo...[/b]
Da pojasnim: Udruzenje ne misli da su gradonacelnica i premijer odgovorni i time ni da treba protestvovat, ali nisu potpisali saopstenje niti smartaju gradjane placenicima i destabilizacijskim faktorom, tako da s te strane to nije njihovo saopstenje.
- suncica24
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
[b]SAOPŠTENJE[/b]
Mi, gradjani/ke Sarajeva, ogorčeni smo posljednjim sapoštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Svjesni smo da kantonalni premijer Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju građana/ki i boračkih organizacija, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani/ke Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u miru.
-građani/ke
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
[b]SAOPŠTENJE[/b]
Mi, gradjani/ke Sarajeva, ogorčeni smo posljednjim sapoštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Svjesni smo da kantonalni premijer Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju građana/ki i boračkih organizacija, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani/ke Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u miru.
-građani/ke
Last edited by suncica24 on 28/02/2008 17:24, edited 1 time in total.
-
delightful
ne znam sta je ovo boldirano, ali koncentracija mi je nula, sigurno je do menesuncica24 wrote:-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
-građani
i u potpisu onda treba ke
Last edited by delightful on 28/02/2008 17:08, edited 1 time in total.
-
damirm
Inspiring...suncica24 wrote:-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
-građani