PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
moke_31

#976 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Jarane ja ga otkopčo i provoza auto na parkingu. Dakle samo prva i druga brzina i razlika je nebo i zemlja, auto lijepi za sjedište. Definitivno je do protokomjera

Još kad bih ga mogao očistiti kako.
Svratio sam do autoelektričara Senčija na Alipašinom ali ne radi. Moram skontati kome da ga odvedem.

Sent from my E2303 using Tapatalk
kB27

#977 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by kB27 »

Poslušaj me, 'how to clear maf sensor'.

Mislim da se radi čistim alkoholom, i to jako pažljivo jer je to u principu žica koja se vjerovatno vrlo lako može prekinuti.
M123

#978 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by M123 »

moke_31 wrote:Jarane ja ga otkopčo i provoza auto na parkingu. Dakle samo prva i druga brzina i razlika je nebo i zemlja, auto lijepi za sjedište. Definitivno je do protokomjera

Svratio sam do autoelektričara Senčija na Alipašinom ali ne radi. Moram skontati kome da ga odvedem.

[img]content://media/external/file/67712[/img]

Vozio sam ga kod autoelektricara, imao je iste simptome, na autoputu do 110 i ne ide vise.
Dakle prvo je dio oznacen crvenom ocistio, zamijenio zice na njemu, provozao ga opet nije to bilo to. Prije godinu se desilo isto i tad je sve bilo ok nakon ciscenja.
Eh onda je ocistio i dio oznacen plavom i sve je bilo ok.
moke_31

#979 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

M123 wrote:
moke_31 wrote:Jarane ja ga otkopčo i provoza auto na parkingu. Dakle samo prva i druga brzina i razlika je nebo i zemlja, auto lijepi za sjedište. Definitivno je do protokomjera

[img]content://media/external/file/67712[/img]

Vozio sam ga kod autoelektricara, imao je iste simptome, na autoputu do 110 i ne ide vise.
Dakle prvo je dio oznacen crvenom ocistio, zamijenio zice na njemu, provozao ga opet nije to bilo to. Prije godinu se desilo isto i tad je sve bilo ok nakon ciscenja.
Eh onda je ocistio i dio oznacen plavom i sve je bilo ok.
Ne vidi ti se slika, možeš li je ponovo uploadovati. Hvala puno na savjetima. Možda i uštedim koju bankicu :D
M123

#980 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by M123 »

Ne vidi ti se slika, možeš li je ponovo uploadovati. Hvala puno na savjetima. Možda i uštedim koju bankicu :D[/quote]

Image
kB27

#981 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by kB27 »

Crveno je samo konektor, a plavo (tj. unutar plavog) senzor.

Mada je prirodan i razumljiv pokušaj da se prvo očisti konektor pa proba - možda su jednostavno instalacije prašnjave, blatnjave, masne, itd. Konektor možeš sam očistiti (ispuhati nečim dobro) u par minuta - možda imaš sreće.
moke_31

#982 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Na youtubu sam vidio da koriste specijalni sprej za čišćenje MAF senzora, a vjerovatno i sprej za čišćenje elektronskih komponenti. Gdje to kupiti kod nas? Ne mislim baš da je alkohol dobra ideja.
kB27

#983 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by kB27 »

Ja sam gledao da neki lik čisti alkoholom, ali naravno provjeri još negdje smije li se.

Princip rada, pojednostavljeno: imaš komad žice kroz koji puštaš uvijek istu struju, pa se kad nema strujanja zraka, žica zagrije na neku temperaturu. Što brže prolazi zrak, više hladi tu žicu i njena temperatura pada. Tako da mjerenjem temperature žice znaš koliko zraka usisavaš.

Prema tome, nema tu ništa što bi alkohol mogao uništiti, razgraditi, itd. :) Ako nađeš sprej naravno još bolje. Sretno!
moke_31

#984 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

@M123 i @kb27 Hvala puno na savjetima i uputama. Riješio sam problem. Prvo sam otišao autom (sa iskopčanim MAF senzorom) do Vraca i uspeo se od onog drugog djela do vrha u trećoj, a jučer jedva drugom izašao, ljudi haman počeli svirati iza mene.

Dakle, dfinitivno je bilo do MAF senzora. U međuvremenu sam zvao jedmog majstora u Hrasnici koji je imao polovni senzor i pitao ga može li pokušati očistiti moj senzor. On reče da od 100 dva prorade i da ćemo probati i da kupim neki abro sprej za odmašćivanje elektronike i slične stvari. Kupio sprej na pumpi i otišao kod njega, čovjek naprsko senzor i vratio ga nazad. Ja mu rekao da on prvo vozi da vidim kakva mu je reakcija jer čovjek posjeduje pežoa a i popravlja pežoe. Čovjek čim je kreno voziti kaže da je auto sasvim OK i da sa ovim motorem ne može bolje. Ja poslije vozio nazad i stvarno ide kao i što je išao kad sam bio isključio MAF senzor. Nevjerovatno ali uspjelo je :thumbup:

Da ne bi foruma i raje mogo sam bezvez pljunuti grdne pare, nov je preko 200 stoje. Hvala još jednom svima na pomoći i sugestijama.
kB27

#985 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by kB27 »

moke_31 wrote:@M123 i @kb27 Hvala puno na savjetima i uputama. Riješio sam problem. Prvo sam otišao autom (sa iskopčanim MAF senzorom) do Vraca i uspeo se od onog drugog djela do vrha u trećoj, a jučer jedva drugom izašao, ljudi haman počeli svirati iza mene.

Dakle, dfinitivno je bilo do MAF senzora. U međuvremenu sam zvao jedmog majstora u Hrasnici koji je imao polovni senzor i pitao ga može li pokušati očistiti moj senzor. On reče da od 100 dva prorade i da ćemo probati i da kupim neki abro sprej za odmašćivanje elektronike i slične stvari. Kupio sprej na pumpi i otišao kod njega, čovjek naprsko senzor i vratio ga nazad. Ja mu rekao da on prvo vozi da vidim kakva mu je reakcija jer čovjek posjeduje pežoa a i popravlja pežoe. Čovjek čim je kreno voziti kaže da je auto sasvim OK i da sa ovim motorem ne može bolje. Ja poslije vozio nazad i stvarno ide kao i što je išao kad sam bio isključio MAF senzor. Nevjerovatno ali uspjelo je :thumbup:

Da ne bi foruma i raje mogo sam bezvez pljunuti grdne pare, nov je preko 200 stoje. Hvala još jednom svima na pomoći i sugestijama.
Super, baš mi je drago da si riješio. Majstorima je najlakše mijenjati, i Bog zna koliko bi stvari bezveze izmijenjao da si otišao nekom nestručnom. S druge strane, također si pametno postupio što si ipak ostao pri svojoj ideji da pokušate očistiti tvoj senzor. Meni to vuče na njegov pokušaj da te ubijedi da to ne vrijedi čistiti i proda ti taj polovni, a ti taj svoj 'pokvareni' ostaviš kod njega (on ga poslije očisti i proda nekom narednom). :D Možda i griješim, ali senzor se uništiti pažljivim čišćenjem ne može - tako da vrijedi pokušati u svakom slučaju.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#986 Re: RE: Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

moke_31 wrote:@M123 i @kb27 Hvala puno na savjetima i uputama. Riješio sam problem. Prvo sam otišao autom (sa iskopčanim MAF senzorom) do Vraca i uspeo se od onog drugog djela do vrha u trećoj, a jučer jedva drugom izašao, ljudi haman počeli svirati iza mene.

Dakle, dfinitivno je bilo do MAF senzora. U međuvremenu sam zvao jedmog majstora u Hrasnici koji je imao polovni senzor i pitao ga može li pokušati očistiti moj senzor. On reče da od 100 dva prorade i da ćemo probati i da kupim neki abro sprej za odmašćivanje elektronike i slične stvari. Kupio sprej na pumpi i otišao kod njega, čovjek naprsko senzor i vratio ga nazad. Ja mu rekao da on prvo vozi da vidim kakva mu je reakcija jer čovjek posjeduje pežoa a i popravlja pežoe. Čovjek čim je kreno voziti kaže da je auto sasvim OK i da sa ovim motorem ne može bolje. Ja poslije vozio nazad i stvarno ide kao i što je išao kad sam bio isključio MAF senzor. Nevjerovatno ali uspjelo je [emoji106]

moke, koji ti je motor, 1.6 hdi il' 2.0 hdi????

poslano sa Sonija Ze
kB27

#987 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by kB27 »

2.0, 66kW, ako sam ja dobro upratio.. da ne čekaš njega sa odgovorom.
moke_31

#988 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Jeste, 2.0, 66kw, 90 KS.

Haris.ba

#989 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Tražio sam po prijašnjim stranicama na ovoj temi pa nisam našao. Došla me nedavno zamjena u Bloku u Sarajevu zamjena ulja oko 120 KM. Zaboravio, nisam pitao da mi zamjene filter zraka (ne znam kad se mijenja klime). Gdje se to može zamjeniti mimo ovlaštenog? I gdje kupujete dijelove?
konektovan

#990 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Haris.ba wrote:Tražio sam po prijašnjim stranicama na ovoj temi pa nisam našao. Došla me nedavno zamjena u Bloku u Sarajevu zamjena ulja oko 120 KM. Zaboravio, nisam pitao da mi zamjene filter zraka (ne znam kad se mijenja klime). Gdje se to može zamjeniti mimo ovlaštenog? I gdje kupujete dijelove?
Kod svakog majstora, a dio kupis kod skoljica, motorex, skoro, kare itd.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#991 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Pitar sa Kariba »

I ja sam imao iste "simptome" na 307-ci. Nece gasa nikako, i to toliko je troma bila da je i suvozac znao promjetiti :-) . Koliko me je putao zamalo izdala kad sam trebao "uzeti prednost" nekome nema broja. I danas ponukan vasom pricom iskopcam MAF senzor. Tamam morao na Sedrenik (via Vratnik) rekoh da ga probam. I razlika je ocigledna u vuci. Definitvno ne radi senzor kako treba. I sta sam jos danas primjetio, obicno se motor grijao malo preko radne temperature. Pogotovo po vrucem danu dovoljno je bilo par minuta gradske voznje i odmah kazaljka ide preko 90 stepeni. Uz brdo drugom pogotovo. Dok danas zakucana na 90, i cim malo rasteretim motor ide nize. Uglavnom idem sutra probati ocisiti senzor i konektor ako uspijem kupiti sprej.
p206

#992 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by p206 »

Neki dobar Peugeot servis u Sarajevu, koji radi danas (subotom) ?
konektovan

#993 Re: RE: Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

p206 wrote:Neki dobar Peugeot servis u Sarajevu, koji radi danas (subotom) ?
Dedovic, servis 206...

poslano sa Sonija Ze
RIMADLJOD

#994 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by RIMADLJOD »

Francuzi šta je ovo? Micro remen 125 KM u Motorexu? Odem u drugu radnju tu u blizini, napravi mi predracun, kad ono remen 18 KM? Koje su druge prodavnice auto dijelova francuza u Sarajevu?
530i

#995 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 530i »

Mikroremen može biti 25KM, to je neko pogriješio...
kB27

#996 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by kB27 »

Nije niko pogriješio, samo ti nisi nasjeo. Smetljari da ne mogu veći.

Nije mi se jednom desilo da mi u Motorexu izda 'račun' koji nije fiskalni račun, ili da mi da račun gdje piše da je kupovina obavljena 2-3 sata prije.

A o kvaliteti dijelova ne treba ni pričati - kad kreneš od filtera i saznanja da drže samo filtere u klasi Filtrona, Comline, Championa i slični.. :run:
Throttle

#997 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Throttle »

Pa mozda je set s rolerima/spanerima? Neki dan otac na astri platio 70-80KM cini mi se, mikroremen i to sto sve ide uz njega
I zupcasti remen je 50KM al se nabere drugih stvari pa je 250-300 barem :D
konektovan

#998 Re: RE: Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

RIMADLJOD wrote:Francuzi šta je ovo? Micro remen 125 KM u Motorexu? Odem u drugu radnju tu u blizini, napravi mi predracun, kad ono remen 18 KM? Koje su druge prodavnice auto dijelova francuza u Sarajevu?
Unitrade, skoljic, skoro, hdi auto dijelovi...

poslano sa Sonija Ze
kB27

#999 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by kB27 »

A možda je komplet motor? A možda i nije?

Ako piše na predračunu mikro-remen, sigurno nije komplet set. Ne postoji komplet set kao jedan artikl nigdje.
Throttle

#1000 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Throttle »

Pa samo kazem da bi moglo biti da su uracunali sve i da to zovu mikro remenom... tako jedino ima logike, ako je sam kais 125KM imat ce ga dugo na stanju :D
Post Reply