Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Neregistrirani

#976 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

wels wrote: Na pitanja koncipirana na uvrijedljiv i na nacin da unaprijed daju zeljeni negativan efekt po ugled gosp.Semira Osmanagica i Fondacije Arheoloski Park (FAP),kao na pitanje toboznjeg trosenja novca poreskih obveznika,na pitanja o zamisljenom slijedu dogadjaja za koje samo vi imate vec pripremljen "odgovor i objasnjejnje"... jednostavno nije potrebno odgovarati.
Fondacija se zahvaljuje za slijedeće donacije:

Vlada ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Visoko, Visoko, BiH
Općina Zavidovići, Zavidovići, BiH
BH Telecom, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica FBiH, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora BiH, Sarajevo, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Stari Grad Sarajevo, Sarajevo, BiH
Lutrija BiH, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona,Zenica, BiH
Turistička zajednica ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Turisticka Zajednica Ze-Do Kantona , Zenica, BiH
Federacija Bosne i Hercegovine , Sarajevo, BiH
JU Apoteke Sarajevo, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ,Sarajevo, BiH
Zenica Bus ,Zenica, BiH
Vlada Federacije BiH ,Sarajevo, BiH
Ministarstvo kulture i sporta ,Kanton Sarajevo, BiH
Općina Stari Grad ,Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine,Sarajevo, BiH

itd...
veseoko_kukulamovic

#977 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

wels wrote:A bijedno je i jadno kontinuirano uguravanje nacionalizma u fondaciju sa vase strane.
Moras priznati.Tu ste se srozali do dna.
Pa nisam ja ugurao četalja Iliju Šaulu u Fondaciju, nego Semir! :lol:
Nisam se ja slikao i grlio sa Ilijicom, Ekspertom za Galaktičko Svetosavlje, nego Semke! Jel tako, Wels! ;)

Image

Viđu strućnjaka, viđu strućnjaka! Nije čudo da Fondacija preferira takve kadrove, nije džabe Bosnić bio urednik Karadžiću, tojest, dr. Dabiću! :lol:
wels

#978 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

veseoko_kukulamovic wrote:Hajde ba, Wels, javi se makar i ne odgovorio ni na jedno pitanje. :D
Eto, makar opsuj mater četničku onom Govedarici, što se zove Blagoje, što je Semirov oponent i što vrši arheološka iskopavanja u Ukrajini. :mrgreen: :bih:

Kako objasnjavas ovaj svoj post?
veseoko_kukulamovic

#980 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:
veseoko_kukulamovic wrote:Hajde ba, Wels, javi se makar i ne odgovorio ni na jedno pitanje. :D
Eto, makar opsuj mater četničku onom Govedarici, što se zove Blagoje, što je Semirov oponent i što vrši arheološka iskopavanja u Ukrajini. :mrgreen: :bih:

Objašnjavam ga tako što mi je pun klinac vaše šugave piramidiotske politike nacionalističkog izživljavanja na pravim naučnicima i prozivanja isključivo jednog čovjeka zbog njegovog imena i prezimena - dovoljno je pogledati vaše kretenske komentare iz Fondacije koje ste ovdje ostavljali: http://www.sarajevo-x.com/clanak/080801100. Dovoljno je pogledati blog koji piše vaša seljanka Merima Bojić iz Fondacije: http://www.thenextgeneration.bloger.hr/. Evo vaših komentara na Govedaricu od prije na jednom od blogova:
Jebo vas Blagoje Govedarica, a i vi njega. Kreteni, zar ste mislili da vas nece niko razotkrit' ?Prezime Govedarica Blogoji svakako pristaje, zato sto je uvjek bio hajvan i krepat ce k'o hajvan. Jebo vam ja mater svima,ukljucujuci i catavu nakaraznu familiju tog cetnika, Govedarice! Krebilu jedan,angarzujes ljude da hamale za tebe po blogovima. Jebem ti mater cetnicku!
Eto toliko o nacionalizmu i vulgarnostima piramidiota.

A ispostavlja se da Semir u Fondaciju dovodi četalje koji se slikaju s tri prsta i četiri C:

Image
Image
wels

#981 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

veseoko_kukulamovic wrote:
wels wrote:

Objašnjavam ga tako što mi je pun klinac vaše šugave piramidiotske politike nacionalističkog izživljavanja na pravim naučnicima i prozivanja isključivo jednog čovjeka zbog njegovog imena i prezimena - dovoljno je pogledati vaše kretenske komentare iz Fondacije koje ste ovdje ostavljali: http://www.sarajevo-x.com/clanak/080801100. Dovoljno je pogledati blog koji piše vaša seljanka Merima Bojić iz Fondacije: http://www.thenextgeneration.bloger.hr/. Eto toliko o nacionalizmu i vulgarnostima.

A ispostavlja se da Semir u Fondaciju dovodi četalje koji se slikaju s tri prsta i četiri C:

I naso si meni trpati u usta smrdljivu preporuku.
E,vidis ja tebe shvatam i uopste shvatam vase angazovanje u svemu ovome ali ne kontam vase cesto prizemne nasrtaje jer vas smatram obrazovanim i pametnim likovima.

Drugi put sacekaj da ti nestanu baloncici oko usta prije nego sto onako nesto serviras.
veseoko_kukulamovic

#982 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:Drugi put sacekaj da ti nestanu baloncici oko usta prije nego sto onako nesto serviras.
A nije Ilija Šaula jedini četalj u Fondaciji, ima ih još - oni "eksperti" iz Aleksinca što su "mjerili" piramide onom antenom od Stojadina:

Image

Evo kako jedan od tih eksperata voli da citira Vojislava Šešešlja:

Image

Ne serviram ti ja ništa Wels, servir'o ti ga je Semke! :thumbup: :bih:
wels

#983 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

Tvojim postom i novinskim clankom kakvih imate na pretek samo potvrdjujes moje uvjerenje da su vam isti prijeko potrebni.
Da ponovim,oficijelna BiH nauka je pozivana od samog pocetka istrazivnja i rado bi bili vidjeni i danas.
Ukljucite se i svojim naucnim prisustvom pokusajte eliminirat extremno-alternativne i samoinicijativne posjetioce.
Vasim inertnim,u smislu naucnog angazovanja na terenu same lokacije( ne racunajuci srednjovjekovni grad na vrhu) sami doprinosite lakrdijasima kojima je prisustvo dozvoljeno kao svakom obicnom posjetiocu.

Nacin na koji ste do sada bili angazovani,sumnjam da ce poluciti rezultate koji bi bili od interesa za bilo koga.
Rasimovski

#984 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Dragi moj Wels, tako su dobro pozivani da im Mario Đeruši nije dao da obiđu Vratnicu, Sendad Marx Hodović se bunio što ga nisu obavjestili kad su bili na VIsočici, a vječnik OV Visoko, je htio uvesti zabranu svima. Kako su dobro oponenti dočekani najbolje je iskusi prof. Šećerović, kojeg su grmalji otjerali sa VIsčice kada je objašnjavao ljduima kako piramida izgleda i kako Visočica, ali ni Plješevica, još manje Krstac imaju oblik piramida. Kako su prolazili oni koji su fondaciji stali na put, tačnije koji su digli ogradu, pokazuje primjer porodice Ihtijarević.
veseoko_kukulamovic

#985 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:Ukljucite se i svojim naucnim prisustvom pokusajte eliminirat extremno-alternativne i samoinicijativne posjetioce.
Vasim inertnim,u smislu naucnog angazovanja na terenu same lokacije( ne racunajuci srednjovjekovni grad na vrhu) sami doprinosite lakrdijasima kojima je prisustvo dozvoljeno kao svakom obicnom posjetiocu.
Jel to ti Wels ustvari hoćeš da kažeš da su se četalji Ilija i Zoka samoinicijativno uključili u Fondaciju? Ono, jel sad to treba da progutamo? :lol: :bih:

A šta je ovo na slici? Samoinicijativno Ilija stavio Semirovu rukicu oko sebe? :lol:

Image

A vidim da je Ilija samoinicijativno "samog sebe" dodao na web stranicu Fondacije kao koordinatora za USA:

Image

Pa daaaaaaaj čovječe smisli nešto malo inteligentnije pa se javi! :lol: :lol: :lol: :lol:
wels

#986 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

veseoko_kukulamovic wrote:
wels wrote:Ukljucite se i svojim naucnim prisustvom pokusajte eliminirat extremno-alternativne i samoinicijativne posjetioce.
Jel to ti Wels ustvari hoćeš da kažeš da su se četalji Ilija i Zoka samoinicijativno uključili u Fondaciju? Ono, jel sad to treba da progutamo? :lol: :bih:

A šta je ovo na slici? Samoinicijativno Ilija stavio Semirovu rukicu oko sebe? :lol:

Image

Pa daaaaaaaj čovječe smisli nešto malo inteligentnije pa se javi! :lol: :lol: :lol: :lol:
Da ti pomognem
extremno-alternativne i samoinicijativne posjetioce
Extremno-alternativne (pozvani ili samoinicijativno posjetili ostaje da se vidi)

i (slovo i) samoinicijativne posjetioce (fiksno oznaceni kao samoinicijativni)

Jel sad jasnije?
Rasimovski

#987 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Misliš i kao ilija?
Rasimovski

#988 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Nego Wels, pošto si ti izgleda na forumu najbolji poznavalac lika i (ne)djela g.OSmanadžika, haj nam reci, al ono iskreno da iskrenije nemože biti: Kakve su artefakte za ove tri godine iskopali cirkusanti, a koji nedvosmisleno pokazuju tragove civilizacije stare par hiljada godina (nećemo reči ni 27000 ni 12 500 godina, vec samo par hiljada)?
veseoko_kukulamovic

#989 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:Da ti pomognem
extremno-alternativne i samoinicijativne posjetioce
Extremno-alternativne (pozvani ili samoinicijativno posjetili ostaje da se vidi)

i (slovo i) samoinicijativne posjetioce (fiksno oznaceni kao samoinicijativni)

Jel sad jasnije?
Jest, jasno mi je - izvadio bi se ti nekako iz govana rado, ali ne ide. :lol:

Evo kako je firma četalja Zoke koji voli da citira Šešelja samoinicijativno opisana u tekstu KAKO SU OTKRIVANE TAJNE BOSNASKIH PIRAMIDA koji potpisuje Semir Osmanagić:
Niz iskusnih radiestezijskih stručnjaka i firmi (Aqua Mundi iz Boegrada, Zoran Alić iz Zagreba, te drugi stručnjaci iz Dubrovnika, Ljubljane, Kanade i dr.) potvrdili su postojanje brojnih unutrašnjih vodenih izvora i tokova unutar obje piramide.
A evo i drugog samoinicijativnog pozivanja na istu firmu, također samoinicijativno sa web stranice Fondacije:
Mjerenja firme AQUA MUNDI pokazala su da piramide u Visokom koriste jednu vrstu vode, tzv. vodu sa zemljišta Rašida Kalote.
Inače, zgodno kako se ta piramidalna voda za koju Osmanagić tvrdi da je ljekovita zatekla baš na zemljištu čovjeka koji preko Fondacije prodaje zemljišta na "visočkim piramidama" malezijskim biznismenima. Ali to je druga tema! :D

Zato, Wels, trk u ćošak, pa smisli nešto samoinicijativno inteligentnije! :dance:
Last edited by veseoko_kukulamovic on 15/08/2008 15:16, edited 1 time in total.
Rasimovski

#990 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

"I" inteligentnije, moliću lepo
privremeni

#991 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by privremeni »

[quote="srce_ruke_lopata"]Koja lakrdija i ubleha.Zar se ljudi jos uvijek bave ovom besmislicom?[/quote]
:thumbup: samo da ponovim
wels

#992 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

Zato, Wels, trk u ćošak, pa smisli nešto samoinicijativno inteligentnije!
Opet sujeta proradila?mozda si samo brzo cito pa nisi skonto?

I sta predlazete,da namlatimo Iliju?
Last edited by wels on 15/08/2008 15:24, edited 1 time in total.
Kolega sa Alipasinog

#993 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

wels wrote: Ima li neko kakvih pitanja u vezi arheoloskih istrazivanja na Visocici ?
Wels, ja te dvaput pitao sta ima novo, ovdje
wels wrote:
Kolega sa Alipasinog wrote: Nego, Wels, stvarno -- vidim da si upucen u zbivanja oko Fondacije. Ima li kakvo novo otkrice, pa da se jos malo svi skupa grohotom smijemo?
Hajd ne izmisljaj,a ako te te interesuju nova otkrica dodji na piramidu pa vidi sam sta je novo.
i ovdje
Kolega sa Alipasinog wrote:
wels wrote: ...mislio sam ponuditi prave, vama deficitarne,a tacne informacije.
Wels, malo se ti pravis lud :)
Neki dan sam te fino pitao ima li kakvih novih nalaza sa bosanskih piramida, a ti rece: dodji pa vidi.
ali ti se i dalje pravis lud, po ugledu na Sefa.

--
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu.
Rasimovski

#994 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Ma zašto bi smo mlatili Iliju kad je on tipičan primjerak suradnika gospodina Osmanadžika
wels

#995 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

wels wrote: Ima li neko kakvih pitanja u vezi arheoloskih istrazivanja na Visocici ?
Wels, ja te dvaput pitao sta ima novo, ovdje
wels wrote:
Kolega sa Alipasinog wrote: Nego, Wels, stvarno -- vidim da si upucen u zbivanja oko Fondacije. Ima li kakvo novo otkrice, pa da se jos malo svi skupa grohotom smijemo?
Hajd ne izmisljaj,a ako te te interesuju nova otkrica dodji na piramidu pa vidi sam sta je novo.
i ovdje
wels wrote: ...mislio sam ponuditi prave, vama deficitarne,a tacne informacije.
Wels, malo se ti pravis lud :)
Neki dan sam te fino pitao ima li kakvih novih nalaza sa bosanskih piramida, a ti rece: dodji pa vidi.
ali ti se i dalje pravis lud, po ugledu na Sefa.

--
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu.
Ako se bojis kolebanja na piramidi mozes posjetiti oficijelnu stranicu http://www.piramidasunca.ba/

I malo kulture u dijalogu ti nece naskoditi.
Rasimovski

#996 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Wels, bio sam na Visočici, Plješevici, Vratnici i ništa nisam vidio. Ni turista ni prezentatora. A imal kakvih artifaka?
veseoko_kukulamovic

#997 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:Wels, bio sam na Visočici, Plješevici, Vratnici i ništa nisam vidio. Ni turista ni prezentatora. A imal kakvih artifaka?
Samo bih dodao još jedno potpitanje: Wels, ima li kakvih SAMOINICIJATIVNIH posjetilaca?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kolega sa Alipasinog

#998 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:
Ako se bojis kolebanja na piramidi mozes posjetiti oficijelnu stranicu http://www.piramidasunca.ba/

I malo kulture u dijalogu ti nece naskoditi.
Mora biti da mi ne radi browser bas najbolje.
Jedina vijest vezana za lokalitet je ova:

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... OCICI.html

i odnosi se na Stari grad Visoki.

Nista o piramidama? Je li jos uvijek "dvostruko stopalo" glavni hit, ili je titulu preuzela "glava djevojcice iz Atlantide"?

--
Rasimovski

#999 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Wels jesil mislio na ove novosti:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080815025 ?
Kolega sa Alipasinog

#1000 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:Wels jesil mislio na ove novosti:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080815025 ?
A komentari su zesci ;)

--
Locked