Koji je dom zdravlja u pitanju, da znam da ne idem dzaba po uputnicu ako je Omer Maslic?Emich wrote:Sa nalazom od dr.Spahovica otisla u svoju ambulantu gdje mi je karton i dala mi uputnicu za GAK, znaci kod ljekara opce prakse
nemogu da vjerujem da ti doktori nepriznaju nalaze privatnika pa sto je s njima, cccccccc stvarno je grozno a da bih se naprijem narucili cekamo po 3 mjeseca za neki pregled odemo privatno zavrsimo brze i nedaju pa nema smisla stvarnoooooo
zdravstvo je uzasnooooo
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
-
LaCici
#976 Re: Ginekologija i vagine....
- Bihnela
#977 Re: Ginekologija i vagine....
Evo jedno obavjestenje listam D. Avaz i vidim da Moja Klinika organizuje edukatvino predavanje za sve zainteresovane na temu
HPV virus u oboljenjima grlica materice-prevenicja, testiranje i vakcinacija rediofrekventna hirurgija u uklanjanju kondiloma i konizacija grilca materice predavaci mr.sc.Rijad Konjhodžić i dr. Igor Jeremić...
predavanje ce se održati u 20 sati 17.02.2011. u sali Avaz Twist Towera u Sarajevu..ulaz besplatan..broj mjesta ogranicen radi kapaciteta sale potrebno izvršiti rezervaciju mjesta tel 033-942-640...
HPV virus u oboljenjima grlica materice-prevenicja, testiranje i vakcinacija rediofrekventna hirurgija u uklanjanju kondiloma i konizacija grilca materice predavaci mr.sc.Rijad Konjhodžić i dr. Igor Jeremić...
predavanje ce se održati u 20 sati 17.02.2011. u sali Avaz Twist Towera u Sarajevu..ulaz besplatan..broj mjesta ogranicen radi kapaciteta sale potrebno izvršiti rezervaciju mjesta tel 033-942-640...
-
kucna_carolija
#978 Re: Ginekologija i vagine....
Samo da se nadovezem na ovo i kazem da je odlican seminar. Igor vec radi otklanjanje kondilome nehirurskim putem i veoma uspjesno. Za par minuta je sve gotovo. Moja prijateljica je radila uklanjanje bez problema bez ikakvih implikacija. Neka radiofrekventna ablacija. ... www.drigorjeremic.com ... A ima i www.mojaklinika.baBihnela wrote:Evo jedno obavjestenje listam D. Avaz i vidim da Moja Klinika organizuje edukatvino predavanje za sve zainteresovane na temu
Uglavnom, ja cu ici na ovo.
- Bihnela
#979 Re: Ginekologija i vagine....
i ja cu...informacija nikad previse...super je da ovako nesto organizuju
-
kucna_carolija
#980 Re: Ginekologija i vagine....
Ma naravno... Bolje da znam nego da ne znam.
A i HPV je Rijadova oblast. On je odlican sa viralnim infekcijama...
Vidimo se.
A i HPV je Rijadova oblast. On je odlican sa viralnim infekcijama...
Vidimo se.
- Aurora Borealis
#981 Re: Ginekologija i vagine....
Ovo je super, vidimo se tamo!
-
amyca
#982 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam prosle godine po uputama dr. Nidzare Abadzic uradila sve moguce briseve, HPV, urea, miko, bris cerviksa..., iako mi je papa uvijek uredan... Njeno misljenje je da bi to svaka zena s vremena na vrijeme trebala uraditi. Ja sam ih radila na GAK-u, jer mi je ona izasla u susret. U Skerlicevoj ili negdje drugo nikada ne bih dosla na red. Te ambulante koristim samokad mi trebaju neke uputnice, kao sto su mi i za ovo trebale.
-
Emich
#983 Re: Ginekologija i vagine....
i ja se slazem i ja redovno to radim, bas bih sad trebala uraditi.....a i ja ambulante samo koristim za uputnice posto na GAKU imam uvijek nekog da mi izadje u susret......amyca wrote:Ja sam prosle godine po uputama dr. Nidzare Abadzic uradila sve moguce briseve, HPV, urea, miko, bris cerviksa..., iako mi je papa uvijek uredan... Njeno misljenje je da bi to svaka zena s vremena na vrijeme trebala uraditi. Ja sam ih radila na GAK-u, jer mi je ona izasla u susret. U Skerlicevoj ili negdje drugo nikada ne bih dosla na red. Te ambulante koristim samokad mi trebaju neke uputnice, kao sto su mi i za ovo trebale.
nego htjela sam da vidim za vase misljenje, u decembru uradim briseve cerviksa i vagine i pokazu gljivice, a prije toga sam imala trihomonas i izlijecen je, sada je s mnom sve ok, nego muzu su mi se pojavile ranice i kraste na spolovilu, i jako mu je crveno, mazao je canestenom ali nista.....
sad neznam da li bih ja trebala ici ponovno raditi briseve i dalje imam pojacan iscjedak...........
-
amyca
#984 Re: Ginekologija i vagine....
Obavezno uradi ponovo nalaze. Meni je na prvim nadjena eserihija a na drugom streptokoka. Muz nije imao nikakve simptome i oboje smo uzimali terapiju. Takodjer, muza natjeraj za njegovo dobro da ide dr. Nekad samolijecenje moze samo pogorsati stvar...
-
MajkoStoMeRodi
#985 Re: Ginekologija i vagine....
Je li ko radio ultrazvuk jajnika u Skerlicevoj?
Da li rade sa vaginalnom sondom ili ...?
I jos ovo - da li se ultrazvuk radi kod istog doktora kod kojeg ste uradili papa-test (u mom slucaju dr Naser) ?
I jos ovo - da li se ultrazvuk radi kod istog doktora kod kojeg ste uradili papa-test (u mom slucaju dr Naser) ?
-
ja2
#986 Re: Ginekologija i vagine....
MajkoStoMeRodi wrote:Je li ko radio ultrazvuk jajnika u Skerlicevoj?
Ne za uvz se posebno narucujes. doc. koji ti radi UVZ dat ce ti nalaz i sa tim nalazom ides kod svog doktora, tj. dr. Nasera.
I uglavnom rade vag. sondom,a ako si djevica ili trudnica onda preko stomaka.
-
doggy
#987 Re: Ginekologija i vagine....
da li je neko od vas imao mollusca contagiosa?
-
[email protected]
#988 Re: Ginekologija i vagine....
dr.Anja Tomić ima privatnu ordinaciju u Tešanjsaka br:bb "FEMINA" u zgradi gdje se snimala viza za budućnost kontakt telefon 033-260-405;+ 062-569-811.
pozdrav,
pozdrav,
-
Emich
#989 Re: Ginekologija i vagine....
a hvala ti uradit cu obaveznoamyca wrote:Obavezno uradi ponovo nalaze. Meni je na prvim nadjena eserihija a na drugom streptokoka. Muz nije imao nikakve simptome i oboje smo uzimali terapiju. Takodjer, muza natjeraj za njegovo dobro da ide dr. Nekad samolijecenje moze samo pogorsati stvar...
a u kojim razmacima si radila briseve.......i koje si ti simptome imala......a muskarci ko muskarci oni i doktor
-
Emich
#990 Re: Ginekologija i vagine....
a hvala ti na informaciji ja u maju moram na kolposkopiju i papa....do sada sam isla spahovicu a sada bih kod Anje...[email protected] wrote:dr.Anja Tomić ima privatnu ordinaciju u Tešanjsaka br:bb "FEMINA" u zgradi gdje se snimala viza za budućnost kontakt telefon 033-260-405;+ 062-569-811.
pozdrav,
interesuje me cijena kolposkopije i papa predpostavljam da je to dvoje 100KM....mislim jedno 50KM i drugo 50KM
-
kucna_carolija
#991 Re: Ginekologija i vagine....
Moja Klinka ti je blizu takodje... Ima Kolposkopija za 70 i Papa 40KM. Radi Rada Rakic ili dr. Pavlovic. kontakt ti je 033 942 640Emich wrote:a hvala ti na informaciji ja u maju moram na kolposkopiju i papa....do sada sam isla spahovicu a sada bih kod Anje...[email protected] wrote:dr.Anja Tomić ima privatnu ordinaciju u Tešanjsaka br:bb "FEMINA" u zgradi gdje se snimala viza za budućnost kontakt telefon 033-260-405;+ 062-569-811.
pozdrav,
interesuje me cijena kolposkopije i papa predpostavljam da je to dvoje 100KM....mislim jedno 50KM i drugo 50KM
-
LaCici
#992 Re: Ginekologija i vagine....
Kod Spahovica full pregled: ginekoloski, papa test, kolposkopija i UZV mene izasao 100 KM.
-
amyca
#993 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam prve briseve radila u aprilu 2010, pa sam se lijecila, i onda u oktobru ponovila nalaze i imala streptokoku. Tada smo oboje uzimali terapiju. Poslije toga nisam radila kontrolni bris. Od proslog mjeseca sam kod dr. Godinjaka, posto radimo na bebi... Nije mi ponavljao nalaze, i samo me pitao jesam li koristila terapije. Nemam tegoba kao sto je peckanje i sl... Ja srecom nisam imala problema da ga posaljem ljekaru... Ako tebi ne budu valjali nalazi, obavezno oboje uzimajte terapiju...Emich wrote:a hvala ti uradit cu obaveznoamyca wrote:Obavezno uradi ponovo nalaze. Meni je na prvim nadjena eserihija a na drugom streptokoka. Muz nije imao nikakve simptome i oboje smo uzimali terapiju. Takodjer, muza natjeraj za njegovo dobro da ide dr. Nekad samolijecenje moze samo pogorsati stvar...
a u kojim razmacima si radila briseve.......i koje si ti simptome imala......a muskarci ko muskarci oni i doktor![]()
ali bome ce morati ako bude moraoooo
- vesna555
#994 Re: Ginekologija i vagine....
Ljudi, treba mi savjet za neku privatnu ordinaciju gdje mogu uraditi testove prije početka uzimanja kontracepcijskih tableta.
Bila sam kod doktorice koja mi je dala da pijem jasmin, ali nisam radila nikakav hormonski test jer nemaju reagensa
Pritom što nisam luda i ne želim da riskiram, hocu da odem kod privatnika i da uradim te testove.
Uzimala sam Dianu, i nisam imala preizražene nus pojave, ali ipak nije to to, jer mi je počesto muka nakon što uzmem tabletu i sad pauzira od Diane.
Radila sam UZ i nalaze i sve je OK, ali nisam papa test. Reče mi doktorica nema potrebe
Dakle, samo bih uradila testiranje razine hormona, pa eto, neki privatnik i cijenu ako neko zna 
Hvala žene
Bila sam kod doktorice koja mi je dala da pijem jasmin, ali nisam radila nikakav hormonski test jer nemaju reagensa
Pritom što nisam luda i ne želim da riskiram, hocu da odem kod privatnika i da uradim te testove.
Uzimala sam Dianu, i nisam imala preizražene nus pojave, ali ipak nije to to, jer mi je počesto muka nakon što uzmem tabletu i sad pauzira od Diane.
Radila sam UZ i nalaze i sve je OK, ali nisam papa test. Reče mi doktorica nema potrebe
Hvala žene
- jaca-maca
#995 Re: Ginekologija i vagine....
ja sam radila hormonski test kod Dr. Amire Frljak - http://frljak.com/vesna555 wrote:Ljudi, treba mi savjet za neku privatnu ordinaciju gdje mogu uraditi testove prije početka uzimanja kontracepcijskih tableta.
Bila sam kod doktorice koja mi je dala da pijem jasmin, ali nisam radila nikakav hormonski test jer nemaju reagensa![]()
Radila sam UZ i nalaze i sve je OK, ali nisam papa test. Reče mi doktorica nema potrebeDakle, samo bih uradila testiranje razine hormona, pa eto, neki privatnik i cijenu ako neko zna
Hvala žene
a cijena je koliko se sjecam 100 i nesto KM
- vesna555
#996 Re: Ginekologija i vagine....
Hebote!jaca-maca wrote:ja sam radila hormonski test kod Dr. Amire Frljak - http://frljak.com/vesna555 wrote:Ljudi, treba mi savjet za neku privatnu ordinaciju gdje mogu uraditi testove prije početka uzimanja kontracepcijskih tableta.
Bila sam kod doktorice koja mi je dala da pijem jasmin, ali nisam radila nikakav hormonski test jer nemaju reagensa![]()
Radila sam UZ i nalaze i sve je OK, ali nisam papa test. Reče mi doktorica nema potrebeDakle, samo bih uradila testiranje razine hormona, pa eto, neki privatnik i cijenu ako neko zna
Hvala žene
a cijena je koliko se sjecam 100 i nesto KM
Hvala na odgovoru
-
kraljeva kcer
#997 Re: Ginekologija i vagine....
@Emich - Dr. Anja Tomic preselila je ordinaciju na pocetak vilsonovog setalista. kolposkopija i papa test su 100 maraka zajedno. ne preporucujem tu doktoricu. nije mi se dopalo sto ne nosi mantil dok radi, prica joj je "mahalska", povrsna je. za rezultat papa testa obecala mi je javiti. koliko znam, to traje 7 dana. 10 dan navece zovem ja nju da bi mi odgovorila da je ona "sad u ordinaciji, a rezultat mog testa joj je kod kuce" i da ce me nazvati za 3 sata. meni je to van pameti. terapiju mi je dala u cekaonici, bila je drska, ne znam zasto. kad zoves, nema tajnicu preko koje mozes zakazati termin nego moras zvati nju - a ona se ili ne javi ili je zauzeta sa drugim pacijentima jer danju radi na klinici a navece privatno. moj opci dojam je da zeli samo novac i da joj nikad nije dosta.
preporucujem Dr.Amiru Frljak kod koje sam presla - zena je pravi profesionalac sa 32 godine iskustva. Sve potrebne usluge dobiju se za manje novce. Primjer - anji sam prvi put dala 180 km, za to sam dobila drskost i pogresnu terapiju dok sam kod Dr.Frljak za 20 km dobila pregled, detaljno objasnjenje koje je trajalo pola sata i ispravnu terapiju.
preporucujem Dr.Amiru Frljak kod koje sam presla - zena je pravi profesionalac sa 32 godine iskustva. Sve potrebne usluge dobiju se za manje novce. Primjer - anji sam prvi put dala 180 km, za to sam dobila drskost i pogresnu terapiju dok sam kod Dr.Frljak za 20 km dobila pregled, detaljno objasnjenje koje je trajalo pola sata i ispravnu terapiju.
-
amyca
#998 Re: Ginekologija i vagine....
vesna555, ako imas zdravstveno osiguranje, otidji ambulantnom ginekologu i trazi uputnicu za hormone. Ja se za uputnice nikada ne narucujem. Odes i kazes sestri da trebas kod dr po uputnicu za hormone. Ja idem kod dr. Naime Lokmic u Dom zdravlja Saraj polje. Ona radi pon-sri-pet drugu smjenu, a uto-cet prvi. Ovo joj je novi raspored. Nalaze radis na DIP-u. Cijena mislim 2 KM po hormonu ako imas osiguranje. Mislim da ti je ovo bolja opcija. Ne narucujes se na DIP-u, vec ujutro poranis, stanes u red i budes gotova do 9, pola 10.vesna555 wrote:Hebote!jaca-maca wrote:ja sam radila hormonski test kod Dr. Amire Frljak - http://frljak.com/vesna555 wrote:Ljudi, treba mi savjet za neku privatnu ordinaciju gdje mogu uraditi testove prije početka uzimanja kontracepcijskih tableta.
Hvala žene
a cijena je koliko se sjecam 100 i nesto KM![]()
Hvala na odgovoru
Ja sam do prosle godine uvijek isla privatnicima i davala lovu za nalaze. Vise ne idem. Pa zbog cega se od moje plate izdvajaju tolike pare za zdravstvo.
- swirl
#999 Re: Ginekologija i vagine....
Je li iko od vas radio UZ grudi u Skerlicevoj, da li se ceka dugo na slobodan termin?
- Bihnela
#1000 Re: Ginekologija i vagine....
termin se ceka dugo mislim oko min 1 mjesec....
najbolje nazvati i provjeriti
najbolje nazvati i provjeriti