Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
madner

#976 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by madner »

Nemre, tad se oporavljam od mora :D

Aj onda odoh u nabavku pa da dizemo bunu u oktobru.
burek_in_space

#977 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

madner wrote:Nemre, tad se oporavljam od mora :D

Aj onda odoh u nabavku pa da dizemo bunu u oktobru.
Tad krecu pripreme za proslavu Dana drzhavnosti,docheka Nove godine a potkrashce se i koji vjerski praznik.
Da ostavimo to ipak za dogodine?! :? :mrgreen:
madner

#978 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by madner »

Hm, stani da proracunam. Kada pada bajram?

Skontao sam, ima da pecem svoj alkohol, prelazim na opojne droge umjesto cigara.
Misle oni Bosnjaka prevarit, e nece moci!

Samo ne znam sta za kafu :(
Laura_21

#979 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Laura_21 »

Sta je ovo? Svi sjebani.
Cholina_Lokica

#980 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Cholina_Lokica »

madner wrote:Hm, stani da proracunam. Kada pada bajram?

Skontao sam, ima da pecem svoj alkohol, prelazim na opojne droge umjesto cigara.
Misle oni Bosnjaka prevarit, e nece moci!

Samo ne znam sta za kafu :(
napravi si plantazu kafe :D
burek_in_space

#981 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

Predlazhem da umjesto kafe udaramo po sljivovici,zdravija je,ubija bakterije! :D
madner

#982 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by madner »

Tako je druze burek.

Image
burek_in_space

#983 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

Ko da si mi u ormar zaviriv'o. :D
madner

#984 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by madner »

Bobo, jesi to potisno sjecanja :D
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#986 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

burek_in_space wrote: Vidjecesh se s njim,ali sluchajno.Batali to i nastavi dalje kako znash i umijesh,do nove simpatije,zaljubljenosti ili mozhda chak i ljubavi.
Mada ovo tvoje da ste srodne dushe a niste proveli dana zajedno u vezi mi nije nikako logichno.Bar iz moje tachke gledishta.
S moje tacke gledista-jeste logicno!Jer znam ga kao prijatelja,djelii smo svasta i mogu osjetiti nesto.....Veza bi mozda samo donijela jos bolje sve to.....Ionako se ja i ti nikada nismo slagali po pitanju nekih stvari pa tako ni ovdje :)
burek_in_space

#987 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

Šeherzada wrote: S moje tacke gledista-jeste logicno!Jer znam ga kao prijatelja,djelii smo svasta i mogu osjetiti nesto.....Veza bi mozda samo donijela jos bolje sve to.....Ionako se ja i ti nikada nismo slagali po pitanju nekih stvari pa tako ni ovdje :)
Šeherzada

#988 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Da MOZDA........Ko mi je kriv sam zeljela da pokusam
burek_in_space

#989 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

On nije htio,chicha micha gotova pricha. :D
Šeherzada

#990 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

burek_in_space wrote:On nije htio,chicha micha gotova pricha. :D
Hvala na utjehi :sad:
burek_in_space

#991 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

Šeherzada wrote:
burek_in_space wrote:On nije htio,chicha micha gotova pricha. :D
Hvala na utjehi :sad:
Nije ovo utjeha,Chmoljo to pruzha a ne ja! :D :skoljka:
Šeherzada

#992 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

burek_in_space wrote:
Nije ovo utjeha,:
Znam da nije zato ti i kazem.I hajde molim te bar malo razumjevanja imaj.....

Baba o ustipcima a ja o mom gospodinu Ocaravajucem..
Da,nema sumnje da je on to u mom zivotu..Ja sam mu dodjelila tu ulogu,otprilike istog dana kada je vrsena raspodjela za ulogu "nesto izmedju" u njegovom zivotu..
Ne smatram se poslije svega manje moralnom od svih vas koje ste moralisale na predhodnim stranicama..Moj status mi je u potpunosti odgovarao,bio je to potpuno neobavezujuci odnos.Oboje smo u tim trenucima koje smo provodili zajedno imali svoje razloge,ventile u tim dugim setnjama i razgovorima..Imali smo duge setnje,beskrajne price...Mislim da smo oboje nasli jedno u drugom,ono sto nismo imali u zivotu do tada..
,evo ja sam se svog statusa odrekla..
Zbog svih vas sto pljujete po tako necemu,zbog njegovog druga i iz jos sijaset drustveno prihvatljivih razloga sam otisla..
A jednostavno sam otisla,jer sam se uplasila da cu ga ipak pozeljeti samo za sebe..
Nedostaje mi....Lutam gradom trazece odgovore..
Zelena Carapa

#993 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Zelena Carapa »

saim_adka wrote:
i ti si to popusio?
ma daj majketi!
kad te neko vise ne voli, i dlaka u jajetu mu smeta!
nikad te nije ni voljela, samo je mislila da ce te vremenom zavoljeti!
nije i digla je sidro
ne budi naivan
bio si joj dobra prilika, stabilnost - ali skontala da nije to to i kraj
logicno
zensko sam i islim da je ovaj gornji post na mjestu...nazalost :roll:
bhxxl

#994 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by bhxxl »

jbg u ljubavi nema razuma i kako treba razmisljanja barem kad sam ja u pitanju
Lesli Eldridž

#995 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Šeherzada wrote:Mamba,ja mu nemogu reci jer ne govorim s njim......A da li mu je on rekao ne znam.Mada taj bivsi zna kada god mi izadjemo da smo skupa.....Postoje neke stvari za koje ne znam koje su prave-
Da mu je ovaj rekao pa se taj bivsi pobunio
Da mu nije rekao i govori da smo i dalje prijatelji a ovaj mu vjeruje.Mada iskreno mislim da on i nije tolika prepreka.Djevojku nema ali ne misim da mu je vise stalo do mene jer je to gotova prica.....Da je pogreska znam,ali ne mogu protiv sebe...Pokusavam da zaboravim-ne ide
Ako je istina ovo što pišeš, onda zaista nema prepreke. Vjerujem da se volite i hoću da vjerujem da je ovo boldirano istina. Ako je to zaista tako, ne čekaj, nazovi ga. Ako ga ti ne zovneš, zovnuće on tebe. Nemojte to tako neriješeno ostavljati. Vjeruj mi da je samo teže, ako u sebi ne prelomiš. Ja sam mislio da sam to prelomio prije više od 1,5 godinu. A nisam. Znam to poslije susreta sa njom. Opet mi je teško. Evo dok tebi pokušavam dati neki savjet, suze mi idu na oči. Majke mi. Nemoj se predavati, friško je to kod vas. Daj probajte zajedno, opbradujte nas sviju, da konačno imamo ovdje jedan happy end. Ne predajite se.
Lesli Eldridž

#996 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Šeherzada wrote:
burek_in_space wrote:
Nije ovo utjeha,:
Znam da nije zato ti i kazem.I hajde molim te bar malo razumjevanja imaj.....

Baba o ustipcima a ja o mom gospodinu Ocaravajucem..
Da,nema sumnje da je on to u mom zivotu..Ja sam mu dodjelila tu ulogu,otprilike istog dana kada je vrsena raspodjela za ulogu "nesto izmedju" u njegovom zivotu..
Ne smatram se poslije svega manje moralnom od svih vas koje ste moralisale na predhodnim stranicama..Moj status mi je u potpunosti odgovarao,bio je to potpuno neobavezujuci odnos.Oboje smo u tim trenucima koje smo provodili zajedno imali svoje razloge,ventile u tim dugim setnjama i razgovorima..Imali smo duge setnje,beskrajne price...Mislim da smo oboje nasli jedno u drugom,ono sto nismo imali u zivotu do tada..
,evo ja sam se svog statusa odrekla..
Zbog svih vas sto pljujete po tako necemu,zbog njegovog druga i iz jos sijaset drustveno prihvatljivih razloga sam otisla..
A jednostavno sam otisla,jer sam se uplasila da cu ga ipak pozeljeti samo za sebe..
Nedostaje mi....Lutam gradom trazece odgovore
..
Ako se volite, on mora biti samo tvoj. Prijateljstva su OK, alio ljubav je samo jedna. Neće taj drugi uslovljvati svoje prijateljstvo zbog tebe. On je tvoj, ne može biti njegov. Ako taj njegov prijatelj želi da bude prijatelj i sebi i vama, pustit će vas da tražite svoju sreću. Ne mora prijateljstvo da se raskine na ružan način, ali ako vidi da se volite i ako je imalo pametan, moraće sam da se povuće. Uništit će i sebe i vas. Ja mislim da nećete imati prepreka sa njegove strane. Vi se volite i tačka. Sretno.
Lesli Eldridž

#997 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

skojotovski wrote:mani se ti Tanake, nego zaganjaj kakvu Sumiko ;)

prijatelju,
citajuci tvoje postove, ne mogu a da te ne pitam:

sta ti ocekujes od te djevojke?
zar ti nije jasno da ona jos nije odrasla, da jos uvijek ovisi o svojoj mami?
da mama i dalje vodi glavnu rijec u njenom zivotu?
jer, da je suprotno, popili bi vi ne samo kafu, nego bi i kolac pojeli...
cemu zavaravanje?
danas-sutra kada dijete dode, treba mama njena da ti odreduje kada ga mozes vidjeti, uzeti u narucje, odvesti svojoj kuci, u svoj stan...???

tesko je i u potpunosti te razumijem, ali...bojim se, prijatelju, da si u velikoj zabludi.
ne dozvoli da ti zivot prode tek tako. sutra ces se kajati zbog puno veceg problema, nego zbog, po godinama, odrasle, a nezrele osobe.
Da možda si u pravu. Ne kažem da sam idealan, i čini mi se da sam u zabludi. Davno sam mislio da sam pokapao to iza sebe. To što je ona nesamostalna i nezrela bila (a i sada je) ne amnestira je od krivnje što je išla samo po maminim uputstvima. Ali ja je ne mogu prestati voliti. To je moj problem. Meni je svaki trenutak sa njom bio svet, predivan i prije dok smo se zabavljali. Fino je počelo u braku, ali se loše završilo po moje,a siguran sam i njene emocije. Imao sam možda razloga da je ne volim, ali hebi ga volim je. Vjeruj mi da ovo nikome koga poznajem ne pričam., ni prijateljima, ni roditeljima, nikome... Samo vi na saxu znte moju intimu. Na poslu sam nikakav. Niko i ne zna da sam se davno razveo. Jednostavno samo ovdje pred vama, širokim auditorijem jer se ne poznajemo lično smijem priznati da je ludo, ludo volim. Nikada je nisam ni prestao voliti. Da je bogdo ne volim, sad bih bio mirniji. Ali moje prokletstvo je da izgleda znam da ne možemo više natrag (da li je tako još vagam). Znam da je kraj (ako je kraj), patim se i polako gubim razum. Dali ste mi finih savjeta, ali ja kao da hoču da mučim sebe. Đaba sve, moram da prelomim u sebi. Imam opcije i za i protiv, ali čini mi se da je sve prokockano. Nemam hrabrosti da idem dalje sa njom, a bez nje mi je pakao. Gotovo 100% sam siguran da nema nikoga. Do oktobra nije imala nikoga. Sumnjam da sada ima. Ako ga i ima otkuda meni pravo da je sada mučim. Nemam pravo više da ikoga mučim. Mora mi se ovo malo sleći, u glavi, u duši... Jebem te živote, šta uradih od sebe... :(
Loulou

#998 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Loulou »

Lesli Eldridž wrote:Da možda si u pravu. Ne kažem da sam idealan, i čini mi se da sam u zabludi. Davno sam mislio da sam pokapao to iza sebe. To što je ona nesamostalna i nezrela bila (a i sada je) ne amnestira je od krivnje što je išla samo po maminim uputstvima. Ali ja je ne mogu prestati voliti. To je moj problem. Meni je svaki trenutak sa njom bio svet, predivan i prije dok smo se zabavljali. Fino je počelo u braku, ali se loše završilo po moje,a siguran sam i njene emocije. Imao sam možda razloga da je ne volim, ali hebi ga volim je. Vjeruj mi da ovo nikome koga poznajem ne pričam., ni prijateljima, ni roditeljima, nikome... Samo vi na saxu znte moju intimu. Na poslu sam nikakav. Niko i ne zna da sam se davno razveo. Jednostavno samo ovdje pred vama, širokim auditorijem jer se ne poznajemo lično smijem priznati da je ludo, ludo volim. Nikada je nisam ni prestao voliti. Da je bogdo ne volim, sad bih bio mirniji. Ali moje prokletstvo je da izgleda znam da ne možemo više natrag (da li je tako još vagam). Znam da je kraj (ako je kraj), patim se i polako gubim razum. Dali ste mi finih savjeta, ali ja kao da hoču da mučim sebe. Đaba sve, moram da prelomim u sebi. Imam opcije i za i protiv, ali čini mi se da je sve prokockano. Nemam hrabrosti da idem dalje sa njom, a bez nje mi je pakao. Gotovo 100% sam siguran da nema nikoga. Do oktobra nije imala nikoga. Sumnjam da sada ima. Ako ga i ima otkuda meni pravo da je sada mučim. Nemam pravo više da ikoga mučim. Mora mi se ovo malo sleći, u glavi, u duši... Jebem te živote, šta uradih od sebe... :(
Možda bi upravo trebao razmijeniti "živu riječ" s nekim o ovome... makar se svelo na ono što se stereotipno pripisuje ženama - "tek toliko da se ispričaš, ne da nađeš instant rješenje". Ovo očito dominira tobom od posljednjeg susreta s bivšom ženom, pa nema ni smisla pretvarati se da je sve - "manje-više ok" (pred drugima, mislim). Razgovaraj s ljudima, postoji sigurno barem jedna osoba s kojom možeš o tome razgovarati - bez straha da ćeš "pasti u nečijim očima" ili biti "manje muškarac".
Također stereotipno, muška populacija bi savjetovala "utapanje tuge u alkoholu", ali ja, lično, ne vjerujem u ta "rješenja".
Svi smo mi od krvi i mesa, i jednako nas boli. Samo su neki umjetnost nošenja maski razvili gotovo do savršenstva.....
Sretno.
Lesli Eldridž

#999 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

mamba wrote:
Lesli Eldridž wrote:@mamba, @SsTtEeLlAa šta sada da radim? Trebao sam da insistiram onda na kafi, da je privolim na razgovor kako tnam i umijem. Ali nisam. Isključen joj je mobitel, ko zna i gleda li više mail (nikad i nije imala neli običaj da ga često pregleda). Da je zovem na kućni broj kod mame, ne ide, sa tom ženom sam završio za sva vremena več davno. Ako je otišla u Zagreb, odmah poslije susreta u petak (prekjučer) ne znam joj broj mobitela u Hrvatskoj. Uuuu sad se sjeti, pa imam onaj broj za Hrvatsku (tomato ili nešto slično). Da li da je zovem. Ako je i tu nedostupna jer je još ovdje ili je možda promijenila tamo broj, šta da radim? Ne mogu da samo ovako propustim sve. Još uvijek imam neke brojeve od ljudi koji je poznaju, ali ne mogu sada da joj zovem brata, snahu, kumu (nju ni u ludilu). Ljudi moji šta sad da radin Volio bih je vidjeti i čuti. Ali sada kontam, ako nema ništa od toga, zašto joj pristajati na muku. Ko zna kako i ona sada živi. Dok je bila ovdje bila je slobodna, a sada ne znam, možda ima nekoga. Ne valja se vraćati natrag bez razloga, bez strategije, da svima sve kvarim. Imam svoj usud-volim je, voljet ću je uvijek, ali čini mi se nemoguće je ići natrag.
Evo mene sa zakasnjenjem, vikend :-). @SsTtEeLlAa te je dobro savjetovala. Lako je drugima sa strane komentarisati i pricati. Najbolje je da pratis svoje osjecaje. Evo sta bih ja uradila, da mi je do nekoga stvarno stalo, a pogotovo da znam da sam inicirala razvod/rastanak ja bih se potrudila. To sve sto je bilo između vas ako uspijete naci pravi nacin mozete razrijesiti i izostaviti njenju mamu iz toga definitivno. Mislim ti sada patis, volis je, potrudi se malo. Iz poduzeg posta koji si napisao vidi se da si i ti jako povrijeden, ali ovdje nemamo drugu stranu da nam isprica svoju pricu. Za svadju je potrebnu dvoje i nikada nije samo jedna osoba kriva za ono sto se desava/desilo. Ti uostalom nikada nisi bio siguran da li ona od tebe zeli samo djete, znaci samo si nagadjao, mozda je razlog njenog takvog ponasanja prema tebi bio deseti. Zato ti je zdrava komunikacija u vezi jako bitna da se izbjegnu nesporazumi i da se poslije džaba ne pati. Moj ti je savjet da se malo potrudis i da ovaj put ako ga bude, pokusate vas dvoje sami graditi zivot bez njene mama, jer veze kada ih je vise od dvoje kad-tad propadnu. Svakako sretno :D
Hvala ti na savjetima, koje iznimno cijenim. E da se hoće i ona pojaviti na forumu. Sve bi bilo drugačije. Ja mogu kazati da sam i ja impulsivan i ters. Ali to su one sitnice (ili barem tako mislim) koje ne mogu koštati braka i ljubavi. Ja nikad nisam pomislio na drugu za sve vrijeme zabaljanja i braka, pa i poslije braka. Nikada nisam ni pogledao drugu. Volio sam je ludo, ludo i još je volim. Da je neko sa strane mogao čuti našu priču i moje ponašanje, kad joj ugađam, vjeruj mi da bi rekao da sam šmokljo i papučar najveći. Ali ja sam joj i priznao da je ona moja prva i jedina ljubav. Nemam ni ja više malo godina (mlađi sam malo od nje, ali to nije tako velika razlika, niti nam je to smetalo), ali ona mi je prva prava ljubav, tako nešto nisam nikada osjetio do sada u životu. Volio sam je i volim je i šta ću sad kad je tako. Najviše bih volio kad bi ovo ona pratila, pa da zna šta mi se dešava. Volio bih i ja da znam kako je njoj. Nije uredu od mene da se samo ovako žalim svima, a da se ne pitam kako je i njoj. Nije joj bilo lako onda siguran sam, a nije ni sada. Kada me je poljubila u oba obraza znao sam da nije baš imuna na mene. Rekla mi je da se čuvam, da me niko neće čuvati ako se sam ne pričuvam. Ko zna sad kakav mi je bio izraz lica, šta je sve iščitala sa njega, ali ja sam skoro plačuči otišao. Tako nešto u životu nisam doživio. Ja sam evo sebe možda uništio, ne bih želio da uništavam i ostale oko sebe. Ne želim više da ikoga povrijedim, ni sebe , ni moju bivšu ženu, ni svoje roditelje, nikoga... Znam da je svima bilo teško te proklete 2007 godine, ali eto. Viđao sam je za novu godinu 2008. U širem društvu je bila. Napravila se da me ne vidi. Prvog aprila je šetala po gradu sa nekim malenim italijanom. Ljetos sam je vidio na Ferhadiji da stoji sa nekom ženom u društvu i priča sa nekim starijim parom. Ne javih se ne smjedoh, jer sam se bojao da će me otresti. Lani u julu sam sjedio sa jaranom u Klasu u Štrosmajerovoj. Mjerkali sve živo,a ja se nadao da ću je vidjeti. i vidim da hoda sa nekom prijateljicom. Ustvari vidim super obline i pomislih:"Ohoho, ovo je nešto fino pravo. Samo ovo mi je poznato, ovo je nekad moje bilo." I bila je ona. Mahnuh joj, milim da me je vidjela. Dok sam se okrenuo nestala je u gužvi. Poslije kraja preklani, prije svega ovoga, kad sam otišao povrijeđen u uvrijeđen, slučajno je sretoh u gradu. Rekla je da me čeka. Rekao sam da ne mogu da se vratim. Još sam je dvaput, dok je sve bilo friško vidio, ali se napravih da je ne vidim. To mi je bila greška teška. Ispao papak teški. Ona da mi vrati poslije par dana pretpostavljajući da će me sresti hoda sa nekim tipom i nosi ružu. Zaustavi se i pita me jesam li predao zahtjev za razvod. Rekoh da nisam, a ona reče:"Požuri." Sijevala je očima. Kaže da se često pravim da je ne vidim. Znam bila je ljuta, i sa tipom je izašla samo da mi napakosti. Tu nije ništa bilo, ali mi je pokvarila veče. Kada je primila tužbu, napisala je kako je meni lako da uđem u tuđi život i izađem iz njega i da će me stići njene suze kad se budem najmanje nadao.
Onda sam morao da uzmem pasoš poslije mjesec i po. Donijela ga je na dogovoreno mjesto. Tražila je da ja odem do njene mame i sam ga uzmem,ali ja sam rekao da u tu kuću više nikada neću ući. Eto ljudi sad znate moju priču svu. Nema više bitnih detalja. Zato je meni teško. Volio sam je ludo, ludo, i još je volim. Kad mi je donijela pasoš to sam joj i rekao i napisao: "Eh, da znaš, da sam te volio... Ludo, volio... Nekada..." Bolje bi bilo da sam umro nakon svega.
skojotovski

#1000 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by skojotovski »

da pokusamo sumirati nakon svega:

stisni petlju i pronadi je. taman i da je na kraju svijeta. ima ovdje raje koja ce ti rado pomoci. :wink:

ako ima interesa s njene strane, a ocito da tu jos tinja nesto, jer u suprotnom bi te otresla prije tel. razgovora s mamom, a ne bi izrazila zelju da popijete kafu, dogovorite tu fucking kafu, caj, pivu, lozu...ovo-ono... oci u oci i budite iskreni jedno prema drugom. ali do koske, sto se kaze.
tek nakon toga, znaces i ti i ona na cemu ste. sve ostalo je nedoreceno, a kosta zdravlja i tebe, a vjerovatno i nju, na neki nacin.
jer, ako s njene strane nema interesa, onda je tu tacka i moras okrenuti novi list u svom zivotu. ne sazaljevati i nanositi sebi bol, nego nastaviti ziviti i uzivati u svakom danu, a pojavice se prava. vjeruj mi.

i moras hladne glave razmisljati, a ne srcem i osjecajima.
ako joj je mama i dalje prioritet u zivotu, osoba koja upravlja njenim zivotom, kao punoljetne osobe, zajebi i osjecaje i srce, ako nije spremna rez napraviti. ne odreci se mame, nego jednostavno mami dati do znanja da je to vas, a ne njen zivot. da ga vi, a ne ona, organizujete.

zato, prijatelju moj,
hvataj se nacina da stupis u kontakt s njom.
nakon toga, sve ce ti se samo reci.
Post Reply