Bosanska piramida Sunca vol.5
-
bc_chupo
1 kao najvece treba i najduze...misli tom prazninom u glavi...
a za drugo trebas zamjenit vakum mozgom i skontat da je vec potvrjeno da su kamene ploce na Bh piramidama pravljene ljudskom rukom i neznam kolko ti njub mozes bit jednostavno odes u visoko i vidis...
Npr. zasto je tutankamonovoj grobnici trebalo 8 godina da se iskopa...?jel care
molio bi tebe da se poklopis usima i ne izvaljujes se ovdje....
a za drugo trebas zamjenit vakum mozgom i skontat da je vec potvrjeno da su kamene ploce na Bh piramidama pravljene ljudskom rukom i neznam kolko ti njub mozes bit jednostavno odes u visoko i vidis...
Npr. zasto je tutankamonovoj grobnici trebalo 8 godina da se iskopa...?jel care
molio bi tebe da se poklopis usima i ne izvaljujes se ovdje....
- veseoko_kukulamovic
Eto Chupo pošto sam ja debil i pošto se samo izvaljujem ovdje, ja bi te stvarno drugarski zamolio da mi to još jednom pojasniš: najnaprednija i najveća civilizacija na svijetu koja je napravila najveći piramidalni kompleks na svijetu u Visokom eto nije ostavila ni traga za sobom, pa se u DVIJE godine ne može naći ni eksera od nje. A neko malo neolitsko naselje je ostavilo toliko keramike, temelja od kuća, alatki, itd.
Chupo dragi, gdje su kuće od tih ljudi koji su pravili piramide? Ili su oni na drvetu živjeli?
Chupo dragi, gdje su kuće od tih ljudi koji su pravili piramide? Ili su oni na drvetu živjeli?
-
ferdo
jesil bio kad u egiptu ?
Jesil, ne znam za njega kako se preziva?
Cekaj onaj Jesil sto je u sad Americi ili je onaj iz Hrvatske (halo Nitkove, haha, bolan ili bona da je mene tako neTko provalio ja ne bih od stida ili srama nikad vise nosa pomolio ovdje, ali eto izgleda stane sve u vas obraz) sto prica viceve o Muji i Hasi.
Evo Chupo ja sam bio u Visokom puno vise pita od tebe, blizu mi je. I na Visocici najmanje 20 puta.
Pa sam prije 4 godine bio i u Egiptu te sam posjetio piramide i par muzeja. I nes vjerovat imaju i kuce i alatke i keramika i sve sto ostane od jedne civilizacije. Pa eto kad se Jesil vrati nek ti isprica.
- veseoko_kukulamovic
Nisam bio u Egiptu, Chupo, ko što ni ti nisi bio.bc_chupo wrote:jesil bio kad u egiptu ?
Ali sam zato čitao o kompleksu u Gizi:
http://www.harvardmagazine.com/on-line/070391.html
Tu ima i finih sličica ako ti je mrsko čitat. Evo, ovo je slika iskopanih spremišta za žito:

A ovo su ti ostaci naselja oko piramida:

A Semke kopa već dvije godine, nije ni kašike pronašo.
-
sljunko
#981 GROZD LETAK
OVDJE MOŽETE PREUZETI LETAK I DISTRIBUIRATI SVOJIM PRIJATELJIMA, KOMŠIJAMA, RODBINI...
http://www.grozd.ba/v2/files/docs/vijes ... estaji.pdf
Ministarstvo Kulture i Sporta je dobilo srebrnu medalju za nezakonito i neregularno trosenje novca.
http://www.grozd.ba/v2/files/docs/vijes ... estaji.pdf
Ministarstvo Kulture i Sporta je dobilo srebrnu medalju za nezakonito i neregularno trosenje novca.
-
HoustonPiramidiot
Bezobrazan, prevarant, ali sad jos i krkan?
Kao sto R (http://r.bloger.hr/) rece,
"Zato vas je pjesma održala i njojzi hvala. Ovaj spot se ne preporučuje mlađim gledateljima i gledateljima sa slabijim srcem. Navala smijeha može izazvati poremečaje u radu istog i trenutnu smrt. R ne preuzima nikakvu odgovornost za nastale posljedice."
http://www.youtube.com/watch?v=5TaLLJf7vFo
Zapjeva l' se koja, doktore?
Poslije ovoga me ne cudi da sad Semke trazi ostavke cestite inteligencije u Bosni. I bezobrazan, i prevarant, i krkan.
Plac!
Kao sto R (http://r.bloger.hr/) rece,
"Zato vas je pjesma održala i njojzi hvala. Ovaj spot se ne preporučuje mlađim gledateljima i gledateljima sa slabijim srcem. Navala smijeha može izazvati poremečaje u radu istog i trenutnu smrt. R ne preuzima nikakvu odgovornost za nastale posljedice."
http://www.youtube.com/watch?v=5TaLLJf7vFo
Zapjeva l' se koja, doktore?
Poslije ovoga me ne cudi da sad Semke trazi ostavke cestite inteligencije u Bosni. I bezobrazan, i prevarant, i krkan.
Plac!
Last edited by HoustonPiramidiot on 14/09/2007 17:40, edited 1 time in total.
-
Neregistrirani
Sljunko, evo i ti ovdje mozes preuzeti najnoviji Vukov clanak u Danima i distribuirati svojim prijateljima, komsijama, rodbini...
http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... vanje.html
http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... vanje.html
- kekec
Mozda je vrijeme da Marinko Jurčević, glavni državni tužilac BiH,
pocne sastavljati tim, koji ce prikupljati i srediti dokumentaciju,
potrebnu za podizanje optuznice protiv S.O. i "Fondacije", a zbog
obmane javnosti, zloupotrebe i iskoristavanja prevarenih ili naivnih,
finansijskih malverzacija, srozavanje
ugleda (ono malo sto nam je jos ostalo) BiH i jos mozda dosta toga,
a sto ce dobar pravnik i ekonomista, vjestaci, strucno i precizno definisati.
Dosta vise i kuglastih munja, rasljara i kojekakvih hostaplera.
Imali su dvije godine, devastirali su brdo, a ni "P" od piramide.
U medjuvremenu, novcane sume i sumnjive transakcije samo
rastu.
Kao sto treba pretresti aktere Revizorskog izvjestaja, utvrditi
istinu i kazniti krivce, tako treba i sa "Piramidama" postupiti.
Kako narod kaze: "Dosta te vise, pa da si mi iz oka iskap´o"

rastu.
-
HoustonPiramidiot
CHUPO -> PROLUPObc_chupo wrote:mozda ti nisi svjestan ali podrucje gize nije sada naseljeno u tom smislu u kojem je visoko...pored piramida nije izgradjen grad jelde ? misli covjece prije neg se izvalis...
- Fair Life
kekec wrote:Mozda je vrijeme da Marinko Jurčević, glavni državni tužilac BiH,
rastu.
[img]http://www.osservatoriobalcani.org/ezimagecatalogue/catalogue/variations/3133-200x200.jpg[/img] [size=150]Broj 535 - 14.09.2007.[/size] wrote:Fenomeni: Dok piramidaši prijete blogerima, naučnici otkrivaju najnoviju prevaru Semira Osmanagića
Tajna visočkih hijeroglifa
Proglasivši zvaničnu nauku bezvrijednom, Semir Osmanagić i njegovi kompanjoni su nakon ponovno uspostavljenog braka s državnim i vjerskim institucijama, odlučili da se obračunaju s internet otporom, koji ih je nastavio raskrinkavati. Međutim, ne oglašavaju se kada je u pitanju izvještaj dr. Collete M. Dowell, američke geologinje i njenog kolege dr. Roberta Schocha, koji su vršili istraživanja u Visokom 2006, a po kojem se Osmanagić koristi krivotvorenjem dokaza kako bi uvjerio javnost u svoje tvrdnje
Vuk Bačanović
Prva od "jeresi" koja je uzdrmala medijski sveprisutnu šarenu lažu zvanu "piramide" bila su četiri antipiramidalna bloga (Stultitia, R, Piramidalna prevara i Piramida zablude), kojima se kasnije pridružio geolog-mrak. Iako se, izuzev u slučaju autora Piramide zablude Edhema Osmanovića radi o anonimnim autorima, njihove izvrsne historijske, arheološke i geološke analize, raskrinkavanja laži, duhoviti prilozi, kao i dokumentacija svih protivzakonitih djelatnosti "fondacije" Semira Osmanagića, činile su i čine ovaj tandem jednim od rijetkih utočišta trezvenog razmišljanja te ljudskog poštenja i dostojanstva u BiH. Proglasivši zvaničnu nauku bezvrijednom, Osmanagić i njegovi kompanjoni su - očigledno uznemireni tom "bezvrijednošću" - nakon ponovno uspostavljenog braka s državnim i vjerskim institucijama, odlučili da se obračunaju s internet otporom, koji ih je nastavio raskrinkavati. U tu svrhu su upotrijebljena tri, tobože, uvrijeđena "saradnika".
Rašljama tražena piramida
Prvi od njih, elektroinžinjer iz Hrvatske Hrvoje Zujić proglasio je brda oko Visokog ni više ni manje nego prahistorijskim piramidalnim "klima-uređajem", pri čemu je srednjovjekovni kameni rezervoar za vodu na vrhu Visočice (gdje se nalazio grad Visoki), postao "dimnjak" ovog "uređaja". Isti je utvrdio kako pukotine na jednom od pješčara predstavljaju mapu "klima-uređaja" te kako ga četvero blogera prate helikopterom kada god "stražuje" na "piramidama".
Drugi i treći su suvlasnici firme Aquamundi iz Srbije, koji se odazivaju na nadimke Zoka i Ujče. Ova dvojica su, kako kažu, izumili čudnovatu napravu koja, navodno, pronalazi svaku tvar kojom se napuni - uključujući i nestale osobe?! Na stranu što ovakva sprava ne postoji (da postoji, ovaj dvojac bi odavno bio poznat i priznat u cijelom svijetu). Bitan moment je da je upravo tim "rašljama" tražena "piramida", i to vjerovatno po principu: ubaciš komadić kamene građe i ako hepek potvrdi - piramida je, nema sumnje! Kao što, posluživši se kultnom rečenicom iz Alana Forda, napisa Stultitia: "Od ovoga ćete se prvo pet minuta smijati, a zatim hiljadu godina plakati."
Razjareni raskrinkavanjem svoga plitkoumlja, kao i učešća u piramidalnoj prevari, Zujić i rašljari su zatražili od administracije Bloger.hr da im otkrije identitete blogera kako bi lijek svojim duševnim bolima, tobože, pronašli na sudu. Istovremeno su Stultitia i geolog-mrak dobijali niz e-mail poruka prijetećeg i prostačkog sadržaja iz kojih se jasno može iščitati stvarna namjera Osmanagićevih "saradnika": "Cilj nam je da te osude za krivično djelo klevete i da se javno obznani tvoj identitet, da ti se onemogući dobivanje vize za ulazak u bilo koju stranu zemlju kao i da dobiješ otkaz zbog nerada u državnoj instituciji... Cilj nam je eliminirati idiote poput tebe." (upućeno geologu-mraku).
Rašljari i njihov pobješnjeli hrvatski kolega također su ucjenjivali mraka sudskom tužbom ukoliko ne prihvati novčanu opkladu o valjanosti njihove univerzalne "sprave". Međutim, i nakon zadatog "dedlinea" i mrakovog odbijanja da se povinuje ucjenama, od tužbe nije bilo ništa, što je otkrilo pravu namjeru piramidalne "fondacije": zastrašivanje blogera i sprečavanje daljnjeg dokumentovanja malverzacija koje čini.
Falsifikati i prevare
Zujić, Zoka i Ujče su, po svemu sudeći, samo nahuškani. Njihov "partner" Osmanagić očigledno shvata da mu je bolje da se (direktno ili indirektno) drži podalje od svake institucije koja ima veze sa sprovođenjem zakona, pogotovo sada kada su njegovi kompanjoni počinili krivična djela prijetnje, zastrašivanja, ucjene, iznude i gušenja prava slobodnog izražavanja. U toj praksi se piramidalna sekta, ne iznenađujuće, ugleda na tzv. Fair Game Law metodu maltretiranja neistomišljenika, koju primjenjuje Scientološka crkva u SAD-u.
Osnivač scientologije L. Ron Hubbard, netalentirani pisac SF romana, kojeg sljedbenici drže za najvećeg genija 20. stoljeća (zvuči poznato?), definirao je taj postupak ovako: "Cilj tužbe je prije u tome da se zlostavlja i obeshrabruje, nego da se pobjedi, te da se - ukoliko je to moguće - metu (protivnika prim. prev.) u potpunosti uništi." Ovakvo ponašanje (su)kreatora nove (h)istorije/povijesti iz komšiluka i susjedstva svakako je motivisano finansijskom štetom koju bi dotični mogli pretrpjeti, jer su prepoznati i dokumentovani kao saučesnici organizacije koja već treću godinu čini krivično djelo obmanjivanja bh. građana i, u tu svrhu, više ili manje uspješno, pljačka njihov novac. Zbog posljedičnih "duševnih boli", međutim, ne mogu odgovarati kritičari, osim ako "alternativci" ne suosjećaju s likom Nevenke Tuđman, kojoj su splitski feralovci bili krivi jer su joj "poremetili sliku koju je imala o sebi".
Napokon, kada je o krivičnim djelima "fondacije" riječ, na svjetlo dana dolaze nove momenti u vezi s famoznim "Rasim" runama, koje je Muris Osmanagić u seriji pseudonaučnih članaka u Oslobođenju predstavljao kao najstarije pismo na svijetu. Iz dijelova izvještaja dr. Collete M. Dowell, američke geologinje, koja je sa svojim kolegom geologom dr. Robertom Schochom, ponešto "alternativnih" uvjerenja, vršila istraživanja u Visokom 2006. saznajemo o kakvoj se "drevnoj misteriji" radi: "U pogledu natpisa, tj. slova E na famoznoj stijeni nađenoj u tunelu, žao mi je što to moram saopštiti, ali njih isprva nije bilo tu. Razgovarala sam mnogo puta s geologinjom koja je prva ušla u te tunele, pronašla spomenutu stijenu i potom bila u tunelima još mnogo puta. Saopštila mi je da u vrijeme njenih istraživanja nikakvih natpisa nije bilo. Jednostavno su se 'pojavili' jednog jutra. Sada ih je i više... Tokom svoga boravka postala sam svjesna mnogih obmanjivačkih aktivnosti. (...) Članci o 'natpisima' počeli su se pojavljivati na Internetu, predstavljajući ih kao drevno pismo ili jezik. Semir je infiltrirao ljude na internet forume kako bi prenosili lažne informacije, tj. započinjali diskusije kao da se radi o ozbiljnoj stvari. Slično se dešavalo i prije nego što smo došli u Bosnu i u što smo došli lično da se uvjerimo. (...) K tome, Semir u prezentacijama koristi dotjerane fotografije koje prikazuju urezanu 'strjelicu'. Radi se o istom kamenu gdje smo mi snimili nešto nalik latiničnom slovu M. Fotosi koji se prikazuju javnosti su krivotvoreni. Semirov otac je upravo napisao članak o natpisima (14. august 2006.) i postavio ga na bosanski sajt piramidasunca . Vidljivo je da je na kamen dodao simbole kojih nije bilo ni dok smo mi bili tamo."
Iako izvještaj koji se u cijelosti može pročitati na http://www.robertschoch.net nije potrebno previše komentirati, jer do kraja demaskira već mnogo puta demaskiranu piramidalnu prevarantsko-propagandnu mašineriju, zanimljiv detalj je spominjanje geologinje, koja nije niko drugi do Nađija Nukić. Sjetimo se, radi se o medijski vrlo eksponiranoj geologinji zaposlenoj u "fondaciji", koja je naprasno napustila svoje radno mjesto i od tada se nije oglasila. Bilo bi dobro saslušati ili pročitati njeno lično očitovanje o ovom pitanju. Jednako bi bilo dobro da se s ovim i prethodnim radnjama tandema Osmanagić upoznaju egiptolozi na čelu s dr. Nabilom Swelimom, čije su izvitoperene izjave o "postojanju piramide" postale temeljem budućih piramidalnih manipulacija javnošću.
"Vatikanska zavera"
Nadajmo se da će se tim egipatskih stručnjaka, koji je isključivo ukazivao na potrebu datiranja navodnih nalaza, u međuvremenu konsultovati sa svojim bh. kolegama, koji, ipak, znaju mnogo više o historiji, arheologiji i geologiji područja Visokog. Znanstveni radovi Pave Anđelića, Ive Bojanovskog, Borivoja Čovića i Brunislava Marijanovića, objedinjeni u zborniku Visoko i okolina kroz historiju 1: prethistorija, antika i srednji vijek, mogli bi u mnogome pomoći smetenom dr. Swelimu da ne tapka u "potpunom mraku". Pogotovo kada najveću gustoću tog mraka predstavlja oslovljavanje Osmanagića s "doctor Samir". Do tada, neka bh. političari i vjerski dužnosnici, simpatizeri piramidalnog kulta, kojeg su ustanovili kao državnu religiju, kontemplimišu nad skorim proglasom o potrebi usvajanja majanskog trinaestomjesečnog kalendara na stranici Osmanagićevog kulta.
Hrišćani i muslimani trebali bi ga, prema Semiru i kompanjonima, prihvatiti, jer bi za hrišćane trebao značiti "Apokalipsu starog poretka održavanog gregorijanskim kalendarom", a za muslimane "put dolaska do povijesne pravde dugo vremena odlagane zbog prevlasti Vatikana i njegovog kalendara". Proglas sadrži i blagodati koje će ovaj kalendar donijeti svim narodima i religijama, ali i pankerima, feministkinjama, anarhistima itd. Ostalo je nejasno šta ćemo sa svjetskim i bosanskohercegovačkim hrišćanima koji ne slijede gregorijanski, već julijanski kalendar, odnosno muslimanima, koji ne slijede ni jedan od ta dva, tj. zbog čega bi trebali odbaciti računanje vremena po Hidžri? I da li će se kardinal Puljić ponovo susresti s ovim borcima protiv "vatikanske zavere"?
I da li će se federalni vrhovni tužitelj Zdravko Knežević konačno zapitati zbog čega ekspertima Zemaljskog muzeja nije bio dozvoljen pristup "proto-pismu"? Pada mi napamet jedna epizoda South Parka s likom new age učiteljice koja, izgubljena s cijelim razredom u džungli, zna kojim putem ide jer joj je to "rekao" Spirit of Maya. To izgleda "zna" i Osmanagić i njegovi adoranti. Kada se bolje razmisli, Spirit of Maya je, u interpretaciji svog bosanskohercegovačkog glasnika, odavno proglašen vrhovnim državnim božanstvom. To nam potvrđuje i vizija jedne od vjernih širitelja pozitivne energije piramide prof. Jadranke Trninić.
Ova docentkinja homeopatije je nedavno "putem meditacije" saznala da "iznad piramide dvije sile vode borbu; svjetla i tame, dobra i zla", te da je "spiritualna snaga ljubičaste snažno jarke energije" poručila: "Mi smo uz vas". Nije se s tim energijama šaliti. Pogotovo s "ljubičasto snažno jarkom", koja bi uz Spirit of Maya, - i "meditaciju" političkih i vjerskih struktura - mogla postati drugo božanstvo novoutemeljenog bh. p(revar)anteona. Još samo da ga reisul-ulema, nakon što se obračunao s bezbožnikom Deda Mrazom, ustoliči u obdaništa i osnovne škole, kako bi se postaralo da mališani, u skladu sa "kosmičkim frekvencijama", "uče od Semira" i bezbrižno provode djetinjstvo na dobrovoljno-prisilnom radu u Visokom. Laku noć, djeco.
- veseoko_kukulamovic
Chupo, jesi l' ti egiptologiju studiro možda na ovom LUMUCI univerzitetu:bc_chupo wrote:ovaj moj post se odnosi na tebe i na huston piramidikretena...
http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... vluci.html
-
JEDRILICA
Ko je prevaren?kekec wrote:Mozda je vrijeme da Marinko Jurčević, glavni državni tužilac BiH,
rastu.
Je li ljudi koji su dosli u Visoko?
VI BI I GIVIKT POKVARILI
-
stojdraga
A što se Gavrilovih autih dotikavlje, on je ko ministar imo jedno auto. Ali, kako je na još jednoj funkciji u vladi, tražio je i drugo auto, jer je tamo on ko još jedan Gavrilo. Dakle, dva auta, dve funkcije, dva tela i duše i dva Gavrila. Možda i dve plaće?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pitaj mjestane hutova blata potvrdice ti da se i 50 godina prije rata znalo za to, da se to sveralo vani, a ni mjestani nisu znali sami znacaj svega toga...veseoko_kukulamovic wrote:Ja bi se na mjestu piramidaša sad poklopio ušima:
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070914027
Kako je moguće da svako arheološko istraživanje u BiH (Krivoglavci, Hutovo, Turska kosa, Okolište, itd.) u roku od nekoliko sedmica dadne konkretne materijalne nalaze (keramika, amfore, brodovi, koplja, tragovi kuća, statue, itd.), samo najvećem otkriću treba 100 godina i isto toliko miliona maraka da se ukaže?
Volio bi da to objasni ili Šljunko ili Chupo.
ili ti mislis da su fakat umproforci popili svu pamet svijeta, sjeli i skontali OVDJE MORA DA IMA NESTO NA METAR DUBINE...how yes no
-
Neregistrirani
Opet MG o Grahovcevim autima... Kako to rece, "lize stare pastete"? 
Cini mi se, Graxy, da je tebi krivo sto tebe niko ne spominje u clancima i komentarima, pa pljucnes na svaki Vukov clanak ne bi li privukao paznju.
Cini mi se, Graxy, da je tebi krivo sto tebe niko ne spominje u clancima i komentarima, pa pljucnes na svaki Vukov clanak ne bi li privukao paznju.
- veseoko_kukulamovic
Da, i?mIRCerka wrote:pitaj mjestane hutova blata potvrdice ti da se i 50 godina prije rata znalo za to, da se to sveralo vani, a ni mjestani nisu znali sami znacaj svega toga...veseoko_kukulamovic wrote:Ja bi se na mjestu piramidaša sad poklopio ušima:
Kako je moguće da svako arheološko istraživanje u BiH (Krivoglavci, Hutovo, Turska kosa, Okolište, itd.) u roku od nekoliko sedmica dadne konkretne materijalne nalaze (keramika, amfore, brodovi, koplja, tragovi kuća, statue, itd.), samo najvećem otkriću treba 100 godina i isto toliko miliona maraka da se ukaže?
ili ti mislis da su fakat umproforci popili svu pamet svijeta, sjeli i skontali OVDJE MORA DA IMA NESTO NA METAR DUBINE...how yes no
Ne kontam. I dalje stoji da su, recimo, na Turskoj kosi u roku od desetak dana iskopali pola tone keramike. A kod Semketa poslije dvije godine nema ni dno od ćase.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa ako su piramide stare upola koliko semke govori, onda je to duboko unutra..veseoko_kukulamovic wrote:Da, i?mIRCerka wrote:pitaj mjestane hutova blata potvrdice ti da se i 50 godina prije rata znalo za to, da se to sveralo vani, a ni mjestani nisu znali sami znacaj svega toga...veseoko_kukulamovic wrote:Ja bi se na mjestu piramidaša sad poklopio ušima:
ili ti mislis da su fakat umproforci popili svu pamet svijeta, sjeli i skontali OVDJE MORA DA IMA NESTO NA METAR DUBINE...how yes no![]()
Ne kontam. I dalje stoji da su, recimo, na Turskoj kosi u roku od desetak dana iskopali pola tone keramike. A kod Semketa poslije dvije godine nema ni dno od ćase.![]()
![]()
![]()
cak su i u egiptu stvari i artefakte nalazili UNUTAR piramide...
a iznad nase kuce u capljini, na vrh gradine, kod rezervoara, imaju molovi i one dzidze za vezanje brodova... na sta niko ne obraca paznju decenijama, osim kad je pozar pa zmije odozgo krenu nizbrdo... nakon sto su mi tri s krova pale u avliju, moja guzica vise nije sjela u capljini....
vec sam to govorila, prosle godine su bili radovi u blizini TE Kakanj u Caticima... i gradjevinski nadjose grobnicu...600 godina staru...navodno grobnica mlade djevice iz bogate kuce...kako se to skontalo, pojma nemam...javili muzeju...i jos nekim institucijama, a ovi rekli ZAKOPAJ...ni zato ni vako ni nako...
dokle god mene niko ne sili da dajem pare semketu ili bilo kome, nek kopa ko sta hoce... kad daju tvornicu za marku, zivo mi se J za kopanja po brdu...
- veseoko_kukulamovic
Sve je to jako lijepo, al hoćeš li mi objasnit kakve to veze ima s onim što sam pitao? Dakle, kako to da se napravi jedno otkriće kao u Krivoglavcima kod Vogošće i da se u par dana zna o čemu se radi, a da Semke kopa dvije godine i ne može da nađe jednog jedinog dugmeta od te drevne civilizacije?mIRCerka wrote:pa ako su piramide stare upola koliko semke govori, onda je to duboko unutra..veseoko_kukulamovic wrote:Da, i?mIRCerka wrote: pitaj mjestane hutova blata potvrdice ti da se i 50 godina prije rata znalo za to, da se to sveralo vani, a ni mjestani nisu znali sami znacaj svega toga...
ili ti mislis da su fakat umproforci popili svu pamet svijeta, sjeli i skontali OVDJE MORA DA IMA NESTO NA METAR DUBINE...how yes no![]()
Ne kontam. I dalje stoji da su, recimo, na Turskoj kosi u roku od desetak dana iskopali pola tone keramike. A kod Semketa poslije dvije godine nema ni dno od ćase.![]()
![]()
![]()
cak su i u egiptu stvari i artefakte nalazili UNUTAR piramide...
a iznad nase kuce u capljini, na vrh gradine, kod rezervoara, imaju molovi i one dzidze za vezanje brodova... na sta niko ne obraca paznju decenijama, osim kad je pozar pa zmije odozgo krenu nizbrdo... nakon sto su mi tri s krova pale u avliju, moja guzica vise nije sjela u capljini....
vec sam to govorila, prosle godine su bili radovi u blizini TE Kakanj u Caticima... i gradjevinski nadjose grobnicu...600 godina staru...navodno grobnica mlade djevice iz bogate kuce...kako se to skontalo, pojma nemam...javili muzeju...i jos nekim institucijama, a ovi rekli ZAKOPAJ...ni zato ni vako ni nako...
dokle god mene niko ne sili da dajem pare semketu ili bilo kome, nek kopa ko sta hoce... kad daju tvornicu za marku, zivo mi se J za kopanja po brdu...
- Fair Life
Nije nasao ni piramidu a kamoli "dugme'.veseoko_kukulamovic wrote:Sve je to jako lijepo, al hoćeš li mi objasnit kakve to veze ima s onim što sam pitao? Dakle, kako to da se napravi jedno otkriće kao u Krivoglavcima kod Vogošće i da se u par dana zna o čemu se radi, a da Semke kopa dvije godine i ne može da nađe jednog jedinog dugmeta od te drevne civilizacije?