Norveska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Sir Charles

Post by Sir Charles »

amrino wrote:Jedna stvar je krpit Usanovicu i kompanjonima sve po spisku ali kad dodje neki homos dijasporijus koji se tek izlegao pa pocne psovat majku Gusi i ostalim momcima koji su u ovoj zemlji bili cijeli rat i koji proljevaju krv i znoj kako bi nam bar malo obraz osvjetlali- a pri tome ga svi ostali homosi podrzavaju...Stanem i pomislim- kako se usudjujete?!
Ja znam bar deset ljudi koji su gledali tekmu, transparente, snimali face po tribinama i koji jedva cekaju ljeto i lov na homose dijasporijuse...iako ne podrzavam nasilje- nesto mi drago...
Postoji granica koju homosi ne smiju preci! I to im neko mora objasniti- pa milom ili silom :x
E vidis homos domesticus, ja sam ti bio cijeli rat u BiH, ma koliko ti to zvucalo nevjerovatno, cak se i borio za ovu zemlju, pa ipak podrzavam ovo sto je uradjeno u Oslu. A vec je neko i napisao, veliki broj clanova BHF-a zivi i radi u BiH
Corto Maltese

Post by Corto Maltese »

zzzzz wrote:Corto Maltese

Ma dobro, ja sam mislio na one koji sebi daju za pravo da im osporavaju ljubav prema BiH jer su momci i djevojke via Keraterma zavrsili u Norveskoj, Svedskoj ili Americi.

Meni je najvaznije da su oni jedina snaga u/iz BiH koja je u stanju okupiti vise od deset ljudi za nekakvu ideju ili rjesavanje problema. Akcija ima rezultate ovo ostalo ubrajam u kolateralnu stetu
E tu se ne slažemo, jer ja u njihovom djelovanju vidim ogromnu štetu a kolateralan rezultat. Ali vrijeme će pokazati ko bolje vidi.
scott

Post by scott »

Tvrtko_I wrote:
scott wrote:36 Verhaftungen vor dem Spiel
Bereits vor dem Spiel nahm die Osloer Polizei 36 Personen, großteils aus der norwegischen Hooliganszene, fest, die eine Schlägerei geplant haben sollen und mit ausländischen Jugendlichen, jedoch keinen Bosnier, in Streit gerieten.

Im norwegischen Fernsehen erklärten Beteiligte später, die Aktion sei geplant gewesen, «um die Kriminellen in der bosnischen Verbandsführung wegzubekommen»

http://www.youtube.com/watch?v=5G8SZ8Cr ... 2F11412064

budite iskreni prema sebi pa recite da su mogli gore sranje napraviti nap. pomarisati i namlatiti norveske huligane koje niko ne spominje,istrcavanje na stadion,neredi u gradu itd itd.
bacili su to sto su bacili skrenuli paznju na sebe i natpise sto im je bilo u cilju.
dobili smo utakmicu a savez ce dobiti nocanu kaznu i to je to
Ima nas care koji ne govorimo njemacki. Moze prevod ?
ma ja mislio da smo svi kidnuli preko bare(kao ja osobno) pa se u dijaspori organizovali pod nazivom BHF ali eto nismo :roll:
norveska policija je uhapsila 36 ljudi medu kojima su vecinom NJIHOVI HULIGANI (norveski bhf :D ) koji su imali planiran napad na strance,a ostali su norveski NEEEEHULIGANI,pa mi to daje za pravo da kazem nije bilo nasih medu uhapsenim :thumbup:
norveska televizija je objasinla da je akcija na pocetku utakmice bio taj DA SE KRIMINALCI U NSBiH UKLONE(smijene) :-D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Sir Charles wrote:
amrino wrote:Jedna stvar je krpit Usanovicu i kompanjonima sve po spisku ali kad dodje neki homos dijasporijus koji se tek izlegao pa pocne psovat majku Gusi i ostalim momcima koji su u ovoj zemlji bili cijeli rat i koji proljevaju krv i znoj kako bi nam bar malo obraz osvjetlali- a pri tome ga svi ostali homosi podrzavaju...Stanem i pomislim- kako se usudjujete?!
Ja znam bar deset ljudi koji su gledali tekmu, transparente, snimali face po tribinama i koji jedva cekaju ljeto i lov na homose dijasporijuse...iako ne podrzavam nasilje- nesto mi drago...
Postoji granica koju homosi ne smiju preci! I to im neko mora objasniti- pa milom ili silom :x
E vidis homos domesticus, ja sam ti bio cijeli rat u BiH, ma koliko ti to zvucalo nevjerovatno, cak se i borio za ovu zemlju, pa ipak podrzavam ovo sto je uradjeno u Oslu. A vec je neko i napisao, veliki broj clanova BHF-a zivi i radi u BiH

ma... momcima iz BHF treba skinuti kapu... i podrzati ih.

ovo palamudjenje o dijaspori i ugledu neka uvazeni forumasi okace macku o rep, a neka se jave tek kada se svi pojave na protestima ispred saveza i smijene ih na taj nacin... ili kad Usanovicu pljunu u tanjir janjetine .... koju svakako ne placa iz svog dzepa.
do tada, ili nek se izjasne da su SAVEZnici ili neka sute i puste druge da rade.
mostarac

Post by mostarac »

Sarafcina wrote:
Sir Charles wrote:

ovo palamudjenje o dijaspori i ugledu neka uvazeni forumasi okace macku o rep, a neka se jave tek kada se svi pojave na protestima ispred saveza i smijene ih na taj nacin... ili kad Usanovicu pljunu u tanjir janjetine .... koju svakako ne placa iz svog dzepa.
do tada, ili nek se izjasne da su SAVEZnici ili neka sute i puste druge da rade.
izvini, ali nasi ljudi se ne pojavljuju na puno korisnijim i svrsishodnijim protestima, a ne da se pojavljuju na protestima za smjenu saveza.
Da je meni skupit jedno 500 ovakvih heroja pa da se okupimo ispred zgrade vlade HNK pa da ih upitamo sto jos nije formirana kantonalna vlada ja bi bio najsretniji, ali na taj poziv se niko nece odazvati nazalost. Savez je najmanji problem ove zemlje i kamo srece da je to nas jedini problem, ali ovo je jedan sasvim sporedan i nebitan problem u moru problema koje imamo ali je zalosno da bi ovaj problem mogao okupiti i u Mostaru vise ljudi na ulici nego problem neformiranja kantonalne vlade HNK.
To nas jebe i u ovom slucaju, jer se ljudi bave posljedicama, a ne uzrocima, a onda se ponasaju kao da su pobrali svu pamet ovog svijeta i oslobodili pola bosne.
Sir Charles

Post by Sir Charles »

mostarac wrote:
Sarafcina wrote:
Sir Charles wrote: E vidis homos domesticus, ja sam ti bio cijeli rat u BiH, ma koliko ti to zvucalo nevjerovatno, cak se i borio za ovu zemlju, pa ipak podrzavam ovo sto je uradjeno u Oslu. A vec je neko i napisao, veliki broj clanova BHF-a zivi i radi u BiH

izvini, ali nasi ljudi se ne pojavljuju na puno korisnijim i svrsishodnijim protestima, a ne da se pojavljuju na protestima za smjenu saveza.
Da je meni skupit jedno 500 ovakvih heroja pa da se okupimo ispred zgrade vlade HNK pa da ih upitamo sto jos nije formirana kantonalna vlada ja bi bio najsretniji, ali na taj poziv se niko nece odazvati nazalost. Savez je najmanji problem ove zemlje i kamo srece da je to nas jedini problem, ali ovo je jedan sasvim sporedan i nebitan problem u moru problema koje imamo ali je zalosno da bi ovaj problem mogao okupiti i u Mostaru vise ljudi na ulici nego problem neformiranja kantonalne vlade HNK.
To nas jebe i u ovom slucaju, jer se ljudi bave posljedicama, a ne uzrocima, a onda se ponasaju kao da su pobrali svu pamet ovog svijeta i oslobodili pola bosne.
Pa sta hoces da kazes? Da ne treba ni ovo raditi?

Bili su protesti u Sarajevu, pokret DOSTA ih je organizovao svake subote na platou ispred skupstine i smijesan je broj ljudi koji dodje na te proteste. Ljudi prolaze pored njih dok odlaze na podnevne kafice, smiju se i govore "vidi kretena", "sta ce oni" i slicne komentare.

Skidam kapu BHF, jer nesto rade. Oni su navijacka grupa, a ne NVO ili neko politicko udruzenje
UndergroundMan

Post by UndergroundMan »

Arminovski wrote:I jos NAS golman dobi po glavi... :?

ocnom pod hitno

BHF :thumbup:
mostarac

Post by mostarac »

Sir Charles wrote:
mostarac wrote:
Sarafcina wrote:

Pa sta hoces da kazes? Da ne treba ni ovo raditi?

Bili su protesti u Sarajevu, pokret DOSTA ih je organizovao svake subote na platou ispred skupstine i smijesan je broj ljudi koji dodje na te proteste. Ljudi prolaze pored njih dok odlaze na podnevne kafice, smiju se i govore "vidi kretena", "sta ce oni" i slicne komentare.

Skidam kapu BHF, jer nesto rade. Oni su navijacka grupa, a ne NVO ili neko politicko udruzenje
zelim reci da je prvo potrebno mjenjati drzavu, tj. njen nacin djelovanja pa tek onda savez, jer obrnuto je nemoguce, obzirom da ne postoji nacin da u ovako kriminalnoj drzavi dobijes jedno efikasno tijelo.
3per

Post by 3per »

mostarac wrote: izvini, ali nasi ljudi se ne pojavljuju na puno korisnijim i svrsishodnijim protestima, a ne da se pojavljuju na protestima za smjenu saveza.
Klasika (na zalost) nase razmisljanje.
Svi ce sad srati "neka BHF ovo neka BHF ono" kao da se radi o Keniji pa da njih libo qrac. Nikom iz BHF ovo nije posao, ljudi investiraju vrijeme, pare zivce i skoro su jedini koji bilo sta rade da trgnu ljude iz ove letargije.
Sir Charles

Post by Sir Charles »

mostarac wrote:zelim reci da je prvo potrebno mjenjati drzavu, tj. njen nacin djelovanja pa tek onda savez, jer obrnuto je nemoguce, obzirom da ne postoji nacin da u ovako kriminalnoj drzavi dobijes jedno efikasno tijelo.
To svakako stoji. Ali ovdje nije tema ni ustavne promjene, ni promjena vlasti, nego NFSBiH i ta vrsta kriminala. A na kraju krajeva, mora se od nekuda poceti
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Sir Charles wrote:
mostarac wrote:zelim reci da je prvo potrebno mjenjati drzavu, tj. njen nacin djelovanja pa tek onda savez, jer obrnuto je nemoguce, obzirom da ne postoji nacin da u ovako kriminalnoj drzavi dobijes jedno efikasno tijelo.
To svakako stoji. Ali ovdje nije tema ni ustavne promjene, ni promjena vlasti, nego NFSBiH i ta vrsta kriminala. A na kraju krajeva, mora se od nekuda poceti

ama jebala vas politika... to je tacno da je drzava u kurcu, ali ja ne krivim dejton, aliju il Slobu kada me portir u opstini pocne handrit. Objektivno oni jesu uzrok, ali mi sto se tice Saveza znamo sta je tacno problem. Ljudi, a i sistem koji ih je stavio. Treba ocito sve pomesti, ali neko naklapanje da su BHF losi ili nisu dovoljno dobri jer ne ruse SDA (a to sve inputira aktivista druge stranke) je ... demagogija i bezobrazluk.
Izvoli skloni ljude iz Saveza svojim metodama... ili soferskim jezikom.. MARSH od moje kocnice... pritisci svoj GAS!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

mostarac wrote: izvini, ali nasi ljudi se ne pojavljuju na puno korisnijim i svrsishodnijim protestima, a ne da se pojavljuju na protestima za smjenu saveza.

Savez mozda jeste najmanji problem... ali to i jeste char demokratije :P ... ti skupi ljude pa protestiraj :D, ako ne mozes skupiti... valjda im je dobro. Ali ostavi BHF na miru da rade ono sto misle da je korisno.
Sta bi ti? Protest protiv vlasti u HNK na utakmici u Oslu? fakat serete .. ko foke...
Klasika (na zalost) nase razmisljanje.
Svi ce sad srati "neka BHF ovo neka BHF ono" kao da se radi o Keniji pa da njih libo qrac. Nikom iz BHF ovo nije posao, ljudi investiraju vrijeme, pare zivce i skoro su jedini koji bilo sta rade da trgnu ljude iz ove letargije.[/quote]
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Sarafcina wrote:
Sir Charles wrote:

ama jebala vas politika... to je tacno da je drzava u kurcu, ali ja ne krivim dejton, aliju il Slobu kada me portir u opstini pocne handrit. Objektivno oni jesu uzrok, ali mi sto se tice Saveza znamo sta je tacno problem. Ljudi, a i sistem koji ih je stavio. Treba ocito sve pomesti, ali neko naklapanje da su BHF losi ili nisu dovoljno dobri jer ne ruse SDA (a to sve inputira aktivista druge stranke) je ... demagogija i bezobrazluk.
Izvoli skloni ljude iz Saveza svojim metodama... ili soferskim jezikom.. MARSH od moje kocnice... pritisci svoj GAS!
Ajde dobro neka je tako kako ti kazes ali samo mi jedno reci: na koji nacin mislis da sklonis Milana Jelica iz NS BiH osim da mu UEFA zabrani da bude na toj funkciji.
mostarac

Post by mostarac »

a onda ce Milan Jelic instalirati glasovima clanova skupstine iz RS nekog svog poslusnog decka :D
meni samo nije jasno kako to ljudi ne kontaju.
Nisu problem ljudi u savezu, koliki je problem sistem po kojem savez funkcionise, a on funkcionise na istom onom principu na kojem funkcionise i drzava i ne moze drugacije funkcionisati, sto u prevodu znaci da ako zelimo da savez funkcionise mora da profunkcionise drzava.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

hrasno38 wrote:
Sarafcina wrote:
Sir Charles wrote: To svakako stoji. Ali ovdje nije tema ni ustavne promjene, ni promjena vlasti, nego NFSBiH i ta vrsta kriminala. A na kraju krajeva, mora se od nekuda poceti

Ajde dobro neka je tako kako ti kazes ali samo mi jedno reci: na koji nacin mislis da sklonis Milana Jelica iz NS BiH osim da mu UEFA zabrani da bude na toj funkciji.

ne znam jarane. ali, necu stajati na putu nikome ko ce to pokusavati. i posto su Saveznici prevrsili svaku mjeru svojim bezobrazlukom, apsolutno podrzavam nacin da im se ukinu sva sredstva... da im se onemoguci da normalno rade.
Zbog toga kapu skidam i ljudima koji su odbili da igraju za reprezentaciju i iskreno, najsretniji bih bio da se niko nije htio javiti (ali mogu shvatiti ove koji su dosli).
helo

Post by helo »

Sa tobom se nebi složio u nekim stvarim, živim u Sarajevu, volim sve što je Bosansko i Hercegovačko, što je iz moje zemlje i čak se u jednoj stavci slažem sa tobom da sve treba prvo mirnim putem rješiti i da budu zadovoljne šire mase. Ali u ovom slučaju to nemože, i neče da bude tako. Ja koliko znam da su BHFanatikosi dolazili pred savez i mirnim putem izrazili nezadovolstvo ne samo oni, cjelokupna javnost ako si imalo pratio medije i dešavanje u zadnji par mjeseci unazad nema ama baš niko ko je bio uz savez, ama baš niko!! Ptice na grani pjevaju kako i šta oni rade, pa jesu li najbolji BIH igrači otošli iz reprezentacije ? Zar ti trba nešto više dokazivati i objašnjavati ? Jedan Barbarez koji fala Bogu ima novca, koji igra u jednom Njemačkom klubu koji je vazda u vrhu tabele, kome nije potreban novac od reprezentacije, a ujedno koji voli i žali da igra za zemlju odakle potiče, ali su mu to zadovolstvo ne samo njemu nego večini igrača uskratili čelnici saveza, koji nevole reprezentaciju BIH koji su tu samo iz interesa svog, da se što više naši para naklepaju, a kada bude Srbija igrala protiv nas reprezentacije navijače normalno za Srbiju. Pitam se samo jeli tako malo možeš da vidiš šta se zapravo dešava, niko ne protestuje protiv fudbala koji se igra nego protiv ljudi koji nište naš fudbal radi svoji interesa.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

mostarac wrote:a onda ce Milan Jelic instalirati glasovima clanova skupstine iz RS nekog svog poslusnog decka :D
Nisu problem ljudi u savezu, koliki je problem sistem po kojem savez funkcionise, a on funkcionise na istom onom principu na kojem funkcionise i drzava i ne moze drugacije funkcionisati, sto u prevodu znaci da ako zelimo da savez funkcionise mora da profunkcionise drzava.
mozda, ali ako jedanput uspijes da im jebes svu familiju... sledeci put ce svi dobro voditi racuna... a mozda ces imati dovoljno kredibiliteta i da promijenis sistem.
ne mozes sistem mijenjati sa 3 jarana i njihove svastike, svako po transparent.... sistem je najteze promijeniti ... i zato i jeste vazno da se BHF podrze. Ja ih podrzavam jer nisam nigdje vidio nikoga ko nastoji promovisati sebe kroz tu borbu. Ljudi to rade (i rizikuju...u Norveskoj onaj haos napraviti...moze povuci itekakve sankcije) iz uvjerenja i iz srca. pa u pm.. nemojmo ih jos i mi kociti. ima dovoljno onih koji ce ih kociti iz licnih interesa (nisam se nadao da ce to biti i bakir h.omerovic)
Arminovski

Post by Arminovski »

UndergroundMan wrote:
Arminovski wrote:I jos NAS golman dobi po glavi... :?

ocnom pod hitno

BHF :thumbup:
Bio kod ocnog i evo prepravicu:
I joj NAS golman umalo da dobije po glavi.

Sretan? Jel izgleda sad bakljada bolje? :D

Salu na stranu, drago mi je da si procitao moj komentar. Ja jos uvijek mislim da ima boljih nacina da se pokaze nezadovoljstvo sa radom saveza. Volim Bosnu, fudbal kao fudbal ne bas previse ali sam opet plakao "ko malo dijete" kad smo ispali protiv Danaca i srce me boli i danas svaki put kad vidim da nas poistovjecuju sa divljacima i primitivcima a utakmica nije samo utakmica. Ona je i reklama za sve nas i zato mislim da ovo sto je napravljeno najmanje ide na ruku Bosni a najvise onima koji je ne vole i mafiji koja vodi savez. U onih 30 sekundi koje su rezervisane za tebe na eteru stranih tv stanica najcesce se ne vidi da je to protest. Vidi se vatra i pominju se huligani i to je to sto vecina ljudi vidi i vecina ljudi zapamti. Shvatas me sad?

Hvala momcima sto su pobijedili i uljepsali mi vikend. :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Sarafcina wrote:
mostarac wrote:a onda ce Milan Jelic instalirati glasovima clanova skupstine iz RS nekog svog poslusnog decka :D
mozda, ali ako jedanput uspijes da im jebes svu familiju... sledeci put ce svi dobro voditi racuna... a mozda ces imati dovoljno kredibiliteta i da promijenis sistem.
ne mozes sistem mijenjati sa 3 jarana i njihove svastike, svako po transparent.... sistem je najteze promijeniti ... i zato i jeste vazno da se BHF podrze. Ja ih podrzavam jer nisam nigdje vidio nikoga ko nastoji promovisati sebe kroz tu borbu. Ljudi to rade (i rizikuju...u Norveskoj onaj haos napraviti...moze povuci itekakve sankcije) iz uvjerenja i iz srca. pa u pm.. nemojmo ih jos i mi kociti. ima dovoljno onih koji ce ih kociti iz licnih interesa (nisam se nadao da ce to biti i bakir h.omerovic)
Nije uopste u pitanju podrska BHF i svakom covjeku koji trazi da se popravi nepravda nego je problem u tome sto treba pronaci pravi put i pravo mjesto za tako nesto. Svaka borba ima efekat ali i kontaefekat i ako se ne vodi na pravi nacin onda upravo kontraefekat bude puno puno veci. Dakle probalo se pred savezom mirnim protestima pa nitsa, pa se probalo na utakmicama sa transovima i prozivanjima pa nista, pa se evo probalo u Oslu sa malo vatrice i opet nece biti nista ali zato su velike sanse da se na gostujucim utakmicama zabrani ulaz nasim navijacima, da se tim istim navijacima na utakmicama u BiH pruzi velika paznja policijskih struktura da bukvalno ne smiju pisnuti i da im se onemoguci bilo kakav pristup savezu sve zbog jedne bakljade koja je bila samo na pogresnom mjestu. To sto zeli BHF zelim i ja i veci dio javnosti ali se takve stvari rade jednom, na pravom mjestu i ne spominjem dzaba 5 Oktobar u Beogradu. Da tada nisu skinuli Milosevica nikada vise ne bi imali sansu. E tako je i sve to trebalo napraviti ovdje u BiH jer put od Koseva do saveza a posebno do tribine gdje sjede guzonje je vrlo mali i probati nesto na ho-ruk. Ovako ce se utakmica sa Turskom igrati, ko bude pravio probleme od navijaca dobit ce maru od policije i opet nikom nista. Ako hoces da budes neka vrsta pokreta za promjene onda moras imati mudre vodje a ne adrenalniski napucane maloljetnike ili malo starije od njih. Ma sta ko mislio ovi iz saveza pored toga sto su lopovi i kriminalci jos uvijek su daleko mudriji od navijaca sto se vidi i po njihovom stazu u savezu.
razumibezumlje

Post by razumibezumlje »

stipu BHF, idi heklaj malo ......
zvijerka

Post by zvijerka »

e ovo vec treba prebacit na onu temu s biserima..... :D :D mislim da imamo pobjednika..... :D :D
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

Mislim da zanemarujete jednu vrlo vaznu stvar.

Kazete Jelic ce postaviti svog djecka. Hoce. To nema diskusije. ALI isti taj Jelic kaze da njega niko ne moze smijeniti. Dok je sistem ovakav kakav je i u savezu i u drzavi od toga nema hljeba. To sumnjam da iko osporava. Ali stvar je u tom dragi moji da nasi politicari, rukovodioci , ku*ac , palac misle da njima niko nista ne moze. Jel vi iskreno mislite da nije udarac davanje ostavke ili smijena trojice ili cetvorice papaka iz saveza? I sistemu i savezu. Niko ne kaze da cemo postati Brazil nakon toga ali to ce ako nista biti PRVA stvar da je neko uspio promijeniti. Pa se mozda na sljedecoj demonstraciji protiv korupcije pojavi malo vise raje. PA nek zapale bengalku i nek je trehnu kome u prozor boli me. Ako ce to napraviti bilo kakav pomak sa mrtve tacke. Ugled nase drzave navijaci, igraci ili huligani ne mogu ni priblizno ukaljati kao sto je to recimo uradio Usanovic izjavom "Trebali ste ih razbiti".

Ovdje se najveca polemika vodi oko toga da treba promijeniti sistem u drzavi pa tek onda u savezu. Koga boli neka stvar sta se prvo promijeni? Da sutra BHF sakupi 2000 ljudi i da izadju pred parlament i podju protestovati sta ce se desiti? Dobice po glavi od "nase" policije. Pa ce se dan poslije dici Cetnicki Ravnogorski pokret pa u sred "njihove" BanjaLuke odrzati protest. A njih nece niko taknut. Pa ce onda na ovom istom forumu raja poceti srati o tome kako je dijaspora dosla da njima soli pamet kao da oni sami ne znaju sta i kako treba.

Svaka vam cast
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

BRAVO MAJSTORE
Sta je sljedeci korak. Idemo im pobiti zene i djecu? Ne cekaj to je vec radjeno.
Pored takvih kao ti nam ne trebaju ni cetnici ni ustase.
Kako te nije sramota.
Stoka

Sto se niko od tih tvojih nije prihvatio snimka Srbija-BiH pa isao malo loviti cetnike po tribinama?
red07

Post by red07 »

Munib Usanovic: ''Trebali ste ih slomit''!

Sport Afera Ullevĺll-2007 je ovih dana preplavila norveske medije. I dok se znatizeljni Norvezani pitaju kako su "huligani" i pored toliko sigurnosti uspjeli pronijeti tolike kolicene zapaljivih sredstava paznja se takodje okrece i na razloge ovakvog ponasanja. Svi ko jedan, bilo da su govorili mi smo to u radili protiv Saveza ili oni su to uradili protiv Saveza BiH, oni su na norveskom medijskom kolosjeku zavrtili pricu o skandaloznom stanju u nasem Savezu. I dok celnici Norveskog fudbalskog saveza traze izlaz iz novonastale situacije zbog ogromne kazne koja im slijedi radi sigurnosnih propusta na utakmici koja je od UEFA-e vec ranije okarakterisana kao utakmica visokog rizika, njihove kolege iz NFS BiH im ocigledno ne zele izici u susret.

Norvezane ljuti cinjenica da je Usanovic i nakon desavanja u Oslu nastavio retorikom : "Mi smo vas upozorili". Predsjednik NFF-a, Sondre Kaafjord kada prica o Savezu BiH Sondre istice kako u svoje 32 godine, koliko se bavi fudbalom, do sada nije vidio nista sto lici na ponasanje BH Saveza. "Oni misle da su u pravu bez obzira na pravila koja moraju postovati". "Od svega ovog, njih je zabrinulo sto je na jednom plakatu stajalo MAFIJA, a to sto ih ceka debela kazna nakon ponasanja njihovih navijaca nisu htjeli diskutovati. Pokusavaju odgovornost prebaciti na nas kao da smo mi krivi sto su se njihovi simpatizeri pobunili protiv njih. Cak sta vise Usanovic mi je sugerirao da je policija trebala "slomiti huligane". Iako su navijaci iz BiH napravili veliki nered nisu bili nasilni ni prema policiji ni prema osoblju niti su pravili stetu po gradu, rekao je vidno razocarani Kaafjord.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

red07 wrote:Munib Usanovic: ''Trebali ste ih slomit''!

Sport Afera Ullevåll-2007 je ovih dana preplavila norveske medije. I dok se znatizeljni Norvezani pitaju kako su "huligani" i pored toliko sigurnosti uspjeli pronijeti tolike kolicene zapaljivih sredstava paznja se takodje okrece i na razloge ovakvog ponasanja. Svi ko jedan, bilo da su govorili mi smo to u radili protiv Saveza ili oni su to uradili protiv Saveza BiH, oni su na norveskom medijskom kolosjeku zavrtili pricu o skandaloznom stanju u nasem Savezu. I dok celnici Norveskog fudbalskog saveza traze izlaz iz novonastale situacije zbog ogromne kazne koja im slijedi radi sigurnosnih propusta na utakmici koja je od UEFA-e vec ranije okarakterisana kao utakmica visokog rizika, njihove kolege iz NFS BiH im ocigledno ne zele izici u susret.

Norvezane ljuti cinjenica da je Usanovic i nakon desavanja u Oslu nastavio retorikom : "Mi smo vas upozorili". Predsjednik NFF-a, Sondre Kaafjord kada prica o Savezu BiH Sondre istice kako u svoje 32 godine, koliko se bavi fudbalom, do sada nije vidio nista sto lici na ponasanje BH Saveza. "Oni misle da su u pravu bez obzira na pravila koja moraju postovati". "Od svega ovog, njih je zabrinulo sto je na jednom plakatu stajalo MAFIJA, a to sto ih ceka debela kazna nakon ponasanja njihovih navijaca nisu htjeli diskutovati. Pokusavaju odgovornost prebaciti na nas kao da smo mi krivi sto su se njihovi simpatizeri pobunili protiv njih. Cak sta vise Usanovic mi je sugerirao da je policija trebala "slomiti huligane". Iako su navijaci iz BiH napravili veliki nered nisu bili nasilni ni prema policiji ni prema osoblju niti su pravili stetu po gradu, rekao je vidno razocarani Kaafjord.

to je to... kada ih jos i vani pocnu posmatrati onako kako i zasluzuju... kao da su stoka ... sto i jesu, bicemo jos jedan korak blize ...
Locked