AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fatality

#976 Re: AC Milan

Post by fatality »

ako prodaju kaku morat cu pocet navijat za real , a to ne zelim :roll:
Point.

#977 Re: AC Milan

Post by Point. »

Neelix wrote:
aha, a inace je lazio puno bolji, nego prodaju utakmice :D

10 Lazio 38 15 5 18 46 55

:lol: fashisti.

A Silvio je ultrakomunista sa svojom Forza Italia. On je pritajeni za razliku od drugih, takvi su najgori. Sute i mute. :P :D
dino84

#978 Re: AC Milan

Post by dino84 »

Neelix wrote:
dino84 wrote:Sta reci o ovom klubu penzionera u kojemu jedna letva poput Ambrosinija ima epitet veznog igraca,u kojem jedna mrlja poput Pippa Inzaghija,jedinog covjeka u istoriji planete koji je sam sebi uspio nabaciti loptu na glavu na go liniji,ima epitet golgetera....

Uspjehe i tradiciju niko ne spori,igraci poput van Bastena,Bobana i Savicevica su se urezali u srca cak i onima koji ne mogu Milan i njihovu rudarsku igru smisliti,grehota je bila ne voljeti onakvu ekipu u ono vrijeme i onakav fudbal koji su igrali...Lijepe devedesete...

A onda dolazi Ancelotti i era pobjeda 1:0,svake godine dom penzionera,gadljivi catenaccio svaku mogucu utakmicu cak i sa egzoticnim ekipama...Klub koji je svojom destrukcijom i filozofijom uspio upropastiti Rivalda na vrhuncu karijere,Ronaldinha i Flaminija,Gourcuff se izvukao jer je momak na vrijeme shvatio kako stvari stoje,mozda je pio puno zelenog caja pa je mladolik ili fakat licna karta ne laze...Presmijesna ekipa sa devet zivota kojoj predvidjam grcevitu borbu za Evropu nakon odlaska Kake,vidjelo se ove godine na sta lice bez njega ona dva mjeseca kada su i otpali iz utrke za titulu,bukvalno presmijesna ekipa bez njega,a da ne govorim sta ce biti kad Pipo ode u penziju,tada ce nestati i sadaka u Evropi,mada bi on i mogao biti koristan jos do 40-te,onako na go liniji da podmetne nogu samo kad je guzva...

Balota,Ravanelli,Aldo Serena plus Toto Nazionale Schillaci i za kraj mozda jos Tasotti da se vrati sezonu dvije,sad kad je Carlo otisao,ko zna... :thumbup:
od jednog navijaca seljackog kluba sa shugavice i ne mozes ocekivati dubokoumniji post :)
Uvijek mi je grozno kada me bas ti uzmes u usta,jer si definitivno jedan od najgadljivijih i najiritantnijih clanova ovog foruma,ali mi je i drago buduci da jos nikada nisi konkretno opovrgnuo bilo sta sto sam napisao,na bilo kojoj temi,nego poceo ili generalizovati linijom manjeg otpora,ili pisati floskule o Gebelsu,ili recenice poput ove gornje,u kojoj sa dvije tri rijeci pokazes stanje zapravo svog uma...

Jahhh....
Cashville

#979 Re: AC Milan

Post by Cashville »

dino84 wrote:
Neelix wrote:
dino84 wrote:Sta reci o ovom klubu penzionera u kojemu jedna letva poput Ambrosinija ima epitet veznog igraca,u kojem jedna mrlja poput Pippa Inzaghija,jedinog covjeka u istoriji planete koji je sam sebi uspio nabaciti loptu na glavu na go liniji,ima epitet golgetera....

Uspjehe i tradiciju niko ne spori,igraci poput van Bastena,Bobana i Savicevica su se urezali u srca cak i onima koji ne mogu Milan i njihovu rudarsku igru smisliti,grehota je bila ne voljeti onakvu ekipu u ono vrijeme i onakav fudbal koji su igrali...Lijepe devedesete...

A onda dolazi Ancelotti i era pobjeda 1:0,svake godine dom penzionera,gadljivi catenaccio svaku mogucu utakmicu cak i sa egzoticnim ekipama...Klub koji je svojom destrukcijom i filozofijom uspio upropastiti Rivalda na vrhuncu karijere,Ronaldinha i Flaminija,Gourcuff se izvukao jer je momak na vrijeme shvatio kako stvari stoje,mozda je pio puno zelenog caja pa je mladolik ili fakat licna karta ne laze...Presmijesna ekipa sa devet zivota kojoj predvidjam grcevitu borbu za Evropu nakon odlaska Kake,vidjelo se ove godine na sta lice bez njega ona dva mjeseca kada su i otpali iz utrke za titulu,bukvalno presmijesna ekipa bez njega,a da ne govorim sta ce biti kad Pipo ode u penziju,tada ce nestati i sadaka u Evropi,mada bi on i mogao biti koristan jos do 40-te,onako na go liniji da podmetne nogu samo kad je guzva...

Balota,Ravanelli,Aldo Serena plus Toto Nazionale Schillaci i za kraj mozda jos Tasotti da se vrati sezonu dvije,sad kad je Carlo otisao,ko zna... :thumbup:
od jednog navijaca seljackog kluba sa shugavice i ne mozes ocekivati dubokoumniji post :)
Uvijek mi je grozno kada me bas ti uzmes u usta,jer si definitivno jedan od najgadljivijih i najiritantnijih clanova ovog foruma,ali mi je i drago buduci da jos nikada nisi konkretno opovrgnuo bilo sta sto sam napisao,na bilo kojoj temi,nego poceo ili generalizovati linijom manjeg otpora,ili pisati floskule o Gebelsu,ili recenice poput ove gornje,u kojoj sa dvije tri rijeci pokazes stanje zapravo svog uma...

Jahhh....

sta je ba sta ti imas protiv milana reci to kad bude sljedeca sezona
shalaedin

#980 Re: AC Milan

Post by shalaedin »

rado_vidjen wrote:
JThomas wrote:jednom riječju - glup potez.

i prošle (ustvari sad već pretprošle) sezone u milanu se moglo vidjeti (bar smo ja i još jedan haver što simpatizira milan vidjeli :D ) da momak ima "ono nešto" što se ne uči, pravi ingeniozni veznjak, plejmejker.
istina
odmah me dojmila njegova eksplozivnost i tehnika, ali jbg., bio je premlad :( :D
evo sad sjebase flaminija, jednog od boljih zadnjih veznih prosle god.
nevjerovatno fakat
Flamini se snasao u Milanu, nezaboravite da u onakvom veznom redu Flamini nije imao mjesta. Ma nije Karlito lud pored Kake, Pirla, Sedorfa, Ambrosinija, Bekama, Gatuza i Dinja da gura Flaminija u vezni red. Ipak Flamini je ove sezone odigrao predobro na poziciji desnog bocnog u odbrani i imao je povecu minutazu u drugom dijelu sezone.
rado_vidjen

#981 Re: AC Milan

Post by rado_vidjen »

flamini je i doveden kao visak, odmah se znalo da nema mjesta na svojoj prirodnoj poziciji (barem pored gatuzana, ambrosini je ispodprosjecan igrac)

pitanje je, a sto je dovodjen uopste? samo da ga upropaste
Neelix

#982 Re: AC Milan

Post by Neelix »

Flamini je potpisao za Milan kao slobodan igrac, Arsenalu nije ni fening uplacen. Ako ti mislis da znas sta je za njega bolje od njega samog, onda se izvinjavam sto se raspravljam s tobom.

Dino, Gebelsu, navijacu shugavog kluba sa shugavice, jasno mi je sve ;) ponovi to u sebi jos koji put. Mozda i ti povjerujes u svoje baljezgarije ;) da sam gadljiv, jesam, gade mi se takvi poput tebe sto misle da su pokupili svu pamet svijeta a ne znaju dvije smislene sastavit ;)
rado_vidjen

#983 Re: AC Milan

Post by rado_vidjen »

shugavog kluba sa shugavice
valjal to tako? :roll:
ProbuseniDolar

#984 Re: AC Milan

Post by ProbuseniDolar »

Kaka bi spasio karijeru kad bi se kutariso ovog sugavog kluba ... Pato isto ... ovo ostalo je taraba zesca ... Klub koji godinama kupuje otpatke, od Ronaldinha, Beckhama, Sanderosa i Flaminija ... Jos da Maldini produzi na 2 godine, i da vrate Kostakurtu iz groba, i komotno mogu postati pravi putujuci cirkus :lol:
Neelix

#985 Re: AC Milan

Post by Neelix »

Ode Kaka, gotojo :roll:
lerdi

#986 Re: AC Milan

Post by lerdi »

..... im sjeme
shalaedin

#987 Re: AC Milan

Post by shalaedin »

Ma ode Kaka, nasljedice ga neko drugi...
Milan bi u sljedecoj sezoni mogao da vise racuna na mlade igrace... Mislim da se stanje u veznom redu puno nece mjenjati...
Odbrana ce dozivjeti drasticne izmjene. Thiago Silva i Montioni stecu pravo da nastupe za Milan, Thiagu je kao jednom od najtalentovanijih stopera zagarontovano mjesto u startnoj postavi, kao i Montioniju koji je jedan od najtalentovanijih desnih bocnih.Takodje dolazak Marka Rosija branica Parme i povratak opravljenog Senderosa mogli bi izgurati sa stoperske pozicije cesto povrijedjenog Nestu i Kaladcea. Sto se tice veznog reda u njemu su kandidati za gubitak pozicija jedino Gatuzo i Ambrosini. Pirlo, Sedorf su neprkosloveni, Dinho ce imati sve vecu minutazu kod svoga sunarodnjaka Leonarda. Ostaje mjesto u veznome redu koje ce ostati upraznjeno ako ode Kaka tj. pozicija poluspica.
Od igraca koji bi trebali popuniti odbranu su jos Antonini Flamini koji je takodje konkurentan u veznom redu. Galijani je obecao kupovinu jednog vrhunskog veznog igraca i jednog spica. Sve izvjesnije je da ce mjesto u napadu popuniti nas internacionalac Dzeko. Dok za mjesto u veznom redu konkurise mnogo igraca. Sa klupe ce se u napadu racunati na Borijela, Inzagija, te povratnika Palusija. Dok bi starteri trebali biti Pato i Dzeko.

Zadnju sansu da pokaze sta zna mozda ce dobiti povratnik sa posudbe u Bajernu Masimo Odo. Pored ovih igraca za mjesto u vezi i napadu konkurisu jos dva mlada Urugvajca Viudez i Cardacio.

Medjutim svi spomenuti igraci bi mogli dobiti, priliku ove sezone da zaigraju bolje... Ko ce biti doveden u Milanov vezni red, vidjecemo...
Baltazar_khan

#988 Re: AC Milan

Post by Baltazar_khan »

shalaedin wrote: Ko ce biti doveden u Milanov vezni red, vidjecemo...
Da su pametni, Misketa bi doveli...
Compact

#989 Re: AC Milan

Post by Compact »

ProbuseniDolar wrote:Kaka bi spasio karijeru kad bi se kutariso ovog sugavog kluba ... Pato isto ... ovo ostalo je taraba zesca ... Klub koji godinama kupuje otpatke, od Ronaldinha, Beckhama, Sanderosa i Flaminija ... Jos da Maldini produzi na 2 godine, i da vrate Kostakurtu iz groba, i komotno mogu postati pravi putujuci cirkus :lol:
Trebaju angažovati onog Juventusovca što se fisn'o s prozora!
The Realist

#990 Re: AC Milan

Post by The Realist »

ProbuseniDolar wrote:Kaka bi spasio karijeru kad bi se kutariso ovog sugavog kluba ... Pato isto ... ovo ostalo je taraba zesca ... Klub koji godinama kupuje otpatke, od Ronaldinha, Beckhama, Sanderosa i Flaminija ... Jos da Maldini produzi na 2 godine, i da vrate Kostakurtu iz groba, i komotno mogu postati pravi putujuci cirkus :lol:
Flamini nije otpadak. On je bio jedan od najperspektivnijih zadnjih veznih na svijetu. Imao je odličnu sezonu u Arsenalu i onda dolaskom u Milan oni njega stave na desnog beka i upropastiše ga, ali ima još za njega nade.
Baltazar_khan

#991 Re: AC Milan

Post by Baltazar_khan »

The Realist wrote: Flamini nije otpadak. On je bio jedan od najperspektivnijih zadnjih veznih na svijetu. Imao je odličnu sezonu u Arsenalu i onda dolaskom u Milan oni njega stave na desnog beka i upropastiše ga, ali ima još za njega nade.
Valjda si mislio Ancelotti :D
The Realist

#992 Re: AC Milan

Post by The Realist »

Baltazar_khan wrote:
The Realist wrote: Flamini nije otpadak. On je bio jedan od najperspektivnijih zadnjih veznih na svijetu. Imao je odličnu sezonu u Arsenalu i onda dolaskom u Milan oni njega stave na desnog beka i upropastiše ga, ali ima još za njega nade.
Valjda si mislio Ancelotti :D
Na isto se svede :D, ali eto, valjda Leonardo napravi bolji posao sada.
shalaedin

#993 Re: AC Milan

Post by shalaedin »

Baltazar_khan wrote:
shalaedin wrote: Ko ce biti doveden u Milanov vezni red, vidjecemo...
Da su pametni, Misketa bi doveli...
Najsretniji bi bio kada bi se to desilo... izbacio bi Ambrosinija iz sastava, a Dinha bi gurnuo u polu spicu iza Pata i Dzeke... Medjutim ostaje da vidimo ko će doći ...
shalaedin

#994 Re: AC Milan

Post by shalaedin »

The Realist wrote:
Flamini nije otpadak. On je bio jedan od najperspektivnijih zadnjih veznih na svijetu. Imao je odličnu sezonu u Arsenalu i onda dolaskom u Milan oni njega stave na desnog beka i upropastiše ga, ali ima još za njega nade.
Jesi ti njega pratio kako igra na desnom boku? Za Boneru je tata, ove sezone je spasio više golova od štopera Milana. Momak je klasa, prije ili kasnije on će doći na poziciju koju najbolje igra tj. poziciju zadnjeg veznog.
Neelix

#995 Re: AC Milan

Post by Neelix »

shalaedin wrote:
Najsretniji bi bio kada bi se to desilo... izbacio bi Ambrosinija iz sastava, a Dinha bi gurnuo u polu spicu iza Pata i Dzeke... Medjutim ostaje da vidimo ko će doći ...
Ambrosini je defanzivni veznjak, nema veze sa Ronaldinhovom pozicijom.
mp3sa

#996 Re: AC Milan

Post by mp3sa »

The Realist wrote:
Ja fakat ne kontam odakle ljudi izvlace ove informacije!? Jel vama avazov sprt izvor svih informacija!? Flamini propo!? Pa najbolji igrac Milana bio ove sezone, u vezi trco ko lud, sjeko akcije a kad je igro na desnom boku spasio tonu golova a probijo stranu bolje nego Zambrotta... Pola evrope se divi univerzalnosti njegovoj a ovdje se izjavljuje da je propo... :roll:
Baltazar_khan

#997 Re: AC Milan

Post by Baltazar_khan »

mp3sa wrote: Pola evrope se divi univerzalnosti njegovoj a ovdje se izjavljuje da je propo... :roll:
Inače su članovi saxovog foruma poznati kao glavni fudbalski stručnjaci, veći od Mourinha, Fergusona, Guardiole, Hiddinka, i ostalih velikih stručnjaka. Čak jedan Venger, često nazove cikcangu-hidranta na telefon, pa zatraži koji savjet za prvu postavu Arsenala, od ovog mega-stručnjaka, koji je nasljednik Vengera u Arsenalu. On u slobodno vrijeme, dok ne preuzme Arsenal, prca malo raju ovde, sa svojim izjavama kako je Bergkamp najveći od najvećih, kako Xavi nije zaslužio da bude najbolji na euru u Švicarskoj...
shalaedin

#998 Re: AC Milan

Post by shalaedin »

Lud i ponosan wrote:
mp3sa wrote:
The Realist wrote:
Ja fakat ne kontam odakle ljudi izvlace ove informacije!? Jel vama avazov sprt izvor svih informacija!? Flamini propo!? Pa najbolji igrac Milana bio ove sezone, u vezi trco ko lud, sjeko akcije a kad je igro na desnom boku spasio tonu golova a probijo stranu bolje nego Zambrotta... Pola evrope se divi univerzalnosti njegovoj a ovdje se izjavljuje da je propo... :roll:
Elementarno pravilo za ulazak u diskusiju bilo koje vrste je PISMENOST, tako da u startu mislim da je bolje da nisi nista ni napisao.
Kao drugo, zdrava diskusija se bazira na argumentima, ti u ovom postu nisi uzeo u obzir nijednu cinjenicu, vec si subjektivno okarakterisao jednog igraca (u ovom slucaju Flaminia)! Doduse, mozda si pogledao jednu utakmicu i bio fasciniran njegovom igrom, ali jedna utakmica ne predstavlja nista u jednoj sezoni.
Cinjenica je da je Flamini svoje najbolje igre pokazao u Arsenalu i da je u Milanu jedna obicna sjenka onog potencijala kojeg je posjedovao.
Ja licno mislim da je to do stila igre u Italiji i samog trenera i najbolje bi bilo za njega da promjeni sredinu, dok je jos vrijeme!
A neko je spomenuo Xavi-a, trenutno na toj poziciji u svijetu nema boljeg, te mislim da je sa Iniestom u duetu najbolji tandem na sredini terena, bez premca, a to su dokazali i ovom triple titulom!
Ne to pokazuje koliko ti gledas premiersip ! Flaminija sam pratio i u jednom i u drugom klubu i mogu ti reci decko je klasa. S pravom ga je Anceloti drzao u timu vecim dijelom sezone. Momak ima borbenost, silinu, tehniku i njegovo vrijeme tek doalzi. Istina momak je bolje igre pokazao u Arsenalu samo zato sto je igrao na poziciji zadnjeg veznog.
Neelix

#999 Re: AC Milan

Post by Neelix »

Odlaskom Kake raspao se trio "Ka-Pa-Ro". Ako ove godine ostane Ševčenko, mogli bi imati super kvartet, Dže-Pa-Ro-Š :D
Epitop

#1000 Re: AC Milan

Post by Epitop »

Šta je dušmani, Arsenal može samo na Play Station-u osvojiti ono što je AC Milan osvojio u svojoj istoriji!? :D
Post Reply