Ma ja, Švicarci su ispale veeeelike budale što nakon Ujfalušijevog igranja rukom u svom šesnaestercu nisu rekli: e nećete nas zajebavat na našem terenu, nema više prvenstva hajmo razlaz.madner wrote:Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.
Kakvu sliku saljes kad te u sred pune dvorane pokradu i naprave budalom i ti kulturno gledas?
Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#976 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
- BSn
#977 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Super-Teletina wrote:Ma to majstore, najbolje je da se pozdravimo sa bilo kakvim entuzijazmom i da ga ubijemo u startu kao i sinoć. Što ćemo se bezveze peglati i nadati, ovako smo bar osigurali da su šanse takvog događaja ovdje ravne pronalasku nafte u Hercegovini. Sad možemo da spavamo na miru bez ikakvih nedoumica.BSn wrote:Bas kao sto su to mogli "okaciti macku o rep" i prije ove utakmice.Super-Teletina wrote:Samo bih volio čuti šta sada misle iz RS BiH po osnovu ideje koju su imali o organizaciji EP u BiH 2014. godine.
Što bi rek'o naš ponosni narod: okači to sad mačku o rep.
Kakva ba Bosna. Bas ce dati organizaciju SP-a zemlji koja nije bila u stanju da 13 godina poslije rata obnovi ni stambene zgrade, a kamo li da im dadnes da prave sportske dvorane i organizuju takmicenje takve vrste.
To sto neki dozvoljavaju da im se zamazuju oci kojekakvim nomininacijama za organizovanje SP-a, pa cak i Olimpijade, to je njihov problem, ali sagledajmo realno stanje: ovo je najvjerovatnije najnazadnija zemlja u Evropi koja je, samim time, i najnesigurnija zemlja u Evropi. Ovo je zemlja u kojoj su potrebne medjunarodne vojne i policijske snage kako bi odrzavali krhko primirje potpisano prije 13 godina.
Mislis da bi IHF dao takvoj zemlji da organizuje SP?
Smijesno!
Entuzijazam je pozitivna stvar, ako je zasnovan na realnosti.
Najnesigurnija zemlja u Evropi ima jednake sanse da dobije organizaciju SP-a, kao i Afganistan, s tom razlikom sto Afganistanci ne bi nasjeli na "suplju", kao Bosanci, pa im njihovi politicari i ne supljiraju, kao sto nama nasi supljiraju s kojekakvim aplikacijama za organiziranje medjunarodnih smotri.
Moras prvo postici neke preduvjete, ako zelis da tvoja kandidatura bude smatrana ozbiljnom, a u ovakvoj situaciji prije bi Kosovo dobilo SP, nego mi.
Nije sinocnja utakmica umanjila sanse BiH da dobije organizaciju tog takmicenja, jer ih BiH nikada nije ni imala.
-
in33sa
#978 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ako je delegat i izasao na teren sa namjerom da provocira, ako su mu u svlacionici iz staba javili "ok Johane, sad udari, sad ih imamo, isprovociraj ih i da jednom za svagda rijesimo problem BiH reprezentacije, oni nam ne trebaju na prvenstvu, znas sta je Veliki Zmaj naredio, nema mjesta za BiH na prvenstvu, upamti to, jer ako se oni plasiraju... ne smijem ni pomisliti, Johane!", zar su ovi sa tirbina morali nasjesti na tako ocitu provokaciju (mislim, govoriti na engleskom jeziku, koja provokacija) i zvizdati, gadjati covjeka predmetima i slicno.
Gdje im je dostojanstvo, mudrost? saslusas ga, aplaudiras sarkasticno, sacekas da Madjari izadju na teren i odgledas utakmicu do kraja.
Gdje im je dostojanstvo, mudrost? saslusas ga, aplaudiras sarkasticno, sacekas da Madjari izadju na teren i odgledas utakmicu do kraja.
- cyprus
#979 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Bacanjem papira u teren smo im dokazali suprotno i stavili do znanja da to im to više ne smje past na pamet?LSD wrote:Pa šaljemo sliku da smo goveda bez mozga i da nas treba svaki put krasti na našem terenu i udarati po ušima...što ofirnije to bolje.madner wrote:Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.
Kakvu sliku saljes kad te u sred pune dvorane pokradu i naprave budalom i ti kulturno gledas?
Džaba ti to pišeš buraz,ovdje pojedinci (pardon-KVAZIKULTURNJACI) ne mogu to shvatiti,a i da mogu NECE.
-
in33sa
#980 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma nema, zajebali smo ih za sva vremena, sad u centralnom komitetu IHF-a vijecaju samo sa jednom tackom dnevnog reda, "Sta raditi sad kad su nas bosanski navijaci zajebali, kako ih sad pokrasti?"cyprus wrote:Bacanjem papira u teren smo im dokazali suprotno i stavili do znanja da to im to više ne smje past na pamet?LSD wrote:Pa šaljemo sliku da smo goveda bez mozga i da nas treba svaki put krasti na našem terenu i udarati po ušima...što ofirnije to bolje.madner wrote:Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.
Džaba ti to pišeš buraz,ovdje pojedinci (pardon-KVAZIKULTURNJACI) ne mogu to shvatiti,a i da mogu NECE.
Nema ni tacke razno
-
palermo
#981 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Za koga bi ti navijao na utakmici Hrvatska -Bosna i Hercegovina. Ja za Bosnu i Hercegovinu. Doduše ne znam da li bih kvazipatriotski ili patriotski, to bi mi valjda ti to objasnio.in33sa wrote:Napisah jasno u zagradi da mislim na pjevanje dok traje Madjarska himna na prvoj utakmici. Mozda nisu isti ljudi na tribinama, ali je to isti mentalni sklop.mostarac wrote: Poznato je da je Madjarska himna ispracena korektno i slusao sam i obratio pozornost na to, a isto tako poznato je da ti slabo sta bosansko uzimas ko svoje. Ja ne opravdavam al razumijem i ne dozvoljavam da se iste stvari gledaju drugim ocima samo jer su ih uradili glupi, primitivni, neotesani, jadni, zaostali i kakvi sve ne Bosanci.
Kvazipatriote koje sve sto rade, rade na stetu BiH sporta. Ko to ne vidi, nece nikada ni progledati.
Pusti me tih nasih kompleksa nize vrijednosti, kao nas ne vole, mrze nas, i sta se mi imamo nekome pravdati, idemo ih pljuvati kad nam se ucini da nas kradu jer nema smisla graditi ugled. Mrze nas, jer smo mali, buuu kme.
Vama je tu x ljudi napisalo da su bili na utakmici, da su glavni krivci za ono sinoc pojedinci sa tribina koji se ne znaju ponasati, corav je vidio kako nasi duznosnici saveza i ljudi sa klupe masu ka tribinama, mole ljude da se suzdrze od primitivnih reakcija, ali jok, i dalje se opravdava nesto sto se nicim opravdati ne moze.
Za mene apsolutno nema govora o opravdanosti ili neopravdanosti postupaka pojedinaca sa tribina, jedino sto u svemu ja vidim jeste veliki gubitak za BiH rukomet i samo to je bitno.
-
RenaTTa
#982 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ma sve je to ok al su decki preslatki

-
slavemaster
-
The 51st State
#984 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Odavno na evropskim prvenstvima nema navijaca, nego su akteri manje vise publika i sabani sa parama, pitao bih te kako bi reagovala, recimo bazelova firma.cyprus wrote:Ma ja, Švicarci su ispale veeeelike budale što nakon Ujfalušijevog igranja rukom u svom šesnaestercu nisu rekli: e nećete nas zajebavat na našem terenu, nema više prvenstva hajmo razlaz.madner wrote:Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.
-
in33sa
#985 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ja bi navijo za BiH, a ustaske igrace bi oma kamenom u glavu, ionako im je sport fasistoidan.palermo wrote: Za koga bi ti navijao na utakmici Hrvatska -Bosna i Hercegovina. Ja za Bosnu i Hercegovinu. Doduše ne znam da li bih kvazipatriotski ili patriotski, to bi mi valjda ti to objasnio.
Ko pravi patrijota.
I bio bi glavni u raji. I mogo bi se kurcit po forumu kako sam zajeban, a ovi kulturnjaci mi mogu popusit.
- cyprus
#986 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Apsolutnoin33sa wrote:Hajde da sumiramo, kad te sudije kradu, tvoje je da bacis kisobran/cipelu/upaljac u teren (po mogucnosti u glavu sudiji)![]()
-
palermo
#987 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ne, ti bi navijao za Hrvatsku, i ja nemam ništa protiv toga.Potpuno poštujem to.Al ono što mi smeta jeste pozivanje na kulturu, stoicizam, dostajanstvo, i svašta nešto onda kad igra reprezentacija za koju tvoje srce odviše emotivno ne kuca. Onog trenutka kad na teren stupi "naša" (tj tvoja) repka, onda emocije uzavru i onda ti postaješ pravi navijač, kako to uostalom i treba. Samo, nije mi jasno što nama ne daš da budemo navijači, da budemo emotvni, psujemo sudiju, bacamo papire, uzvikujemo ubi ovog, ili onog i tako to................što boi rekao mostarac, ne prodaji muda pod bubrege............in33sa wrote:Ja bi navijo za BiH, a ustaske igrace bi oma kamenom u glavu, ionako im je sport fasistoidan.palermo wrote: Za koga bi ti navijao na utakmici Hrvatska -Bosna i Hercegovina. Ja za Bosnu i Hercegovinu. Doduše ne znam da li bih kvazipatriotski ili patriotski, to bi mi valjda ti to objasnio.
Ko pravi patrijota.
I bio bi glavni u raji. I mogo bi se kurcit po forumu kako sam zajeban, a ovi kulturnjaci mi mogu popusit.
-
in33sa
#988 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Hajde, sad bi ja kao tebe trebao ubjedjivati
Ma imas i pravo, samo vi gadjajte sudiju i prekidajte utakmice, nije moje da vam pametujem
ja ionako mogu navijati za Hrvatsku na predstojecem SP-u
Zivili
Ma imas i pravo, samo vi gadjajte sudiju i prekidajte utakmice, nije moje da vam pametujem
Zivili
-
elSaik
#989 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Shvati da je raji pun kurac više da nas levate gdje stignu. Sjeti se BiH - Češka. Završi se sve fino, kulturno... i sve čekam da se ponovi BiH - Češka... ili Španija - BiH, ili ono suđenje protiv Mađara...cyprus wrote:Bacanjem papira u teren smo im dokazali suprotno i stavili do znanja da to im to više ne smje past na pamet?LSD wrote:Pa šaljemo sliku da smo goveda bez mozga i da nas treba svaki put krasti na našem terenu i udarati po ušima...što ofirnije to bolje.madner wrote:Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.
-
LSD
#990 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ti (i tebi slicne patriote) kad bi navijao za BiH u mecu sa Hrvatskom,onda bi svi mogi sutra ocekivati smak svijeta ili barem neke strahovite poremecaje u kosmosu.in33sa wrote:Ja bi navijo za BiH, a ustaske igrace bi oma kamenom u glavu, ionako im je sport fasistoidan.palermo wrote: Za koga bi ti navijao na utakmici Hrvatska -Bosna i Hercegovina. Ja za Bosnu i Hercegovinu. Doduše ne znam da li bih kvazipatriotski ili patriotski, to bi mi valjda ti to objasnio.
Ko pravi patrijota.
Ili što bi rek'o Mica Vukašinovic: Mojne meni to,mace maleno,mojne meni to stipu gatibo.
-
palermo
#991 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Tačno.....in33sa wrote:Hajde, sad bi ja kao tebe trebao ubjedjivati![]()
Ma imas i pravo, samo vi gadjajte sudiju i prekidajte utakmice, nije moje da vam pametujemja ionako mogu navijati za Hrvatsku na predstojecem SP-u
![]()
Zivili
Živio i ti.............
-
Mobile_Disco
#992 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma trebalo smo im se izvinuti.. i reci.. ajd slobodno sudija.. ebi nam mater kolektivno.. a mi cemo zazmirit.. pa jel dosta vise? Mi ispadamo primitivci,seljacine.. A oni sto nas ubise na svim takmicenjima.. Realno imas kvalitet.. Ali ti neke druge stvari ne dozvoljavaju da ides dalje jer smo "mali".. Ebe te uefa sa savezom,sa tekmom u beogradu,sudijom grkom.. i jos sijaset stvari.. I vi sad tu okrivljujete ljude koji su izrevoltirani bacali predmete na teren? Svako zasto ima svoje zato!!! A vi i dalje nas smatrajte, idiotima,majmunima,primitivcima,seljacinama.. a ove iz evrope "gospodom" a vidjeli smo juce kako se "gospoda" ponasa.. i 8000 ljudi u sali pravi budalama.. i jos ko zna koliko pored malih ekrana.. ali ne.. onu su "evropa","gospoda".. Svaka Cast.. 
-
nikad_izvini
#993 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ako nije problem, mala hronologija "reprezentativnih uspjeha" :
Fudbal:
BIH-Danska,1:1, korektno suđenje, pun stadion, Jorgensen nam zabio jedan od DVA gola ukupno koja je postigao za reprezentaciju u 60-ak nastupa.Odigrali utakmicu : KATASTROFALNO.
Srbija-BiH,1:0, korektno suđenje, da se ne lažemo, nama treba pobjeda, Barbarez igra štopera, i gle čuda pobjegne mu
Kežman i zabije gol.Odigrali utakmicu: KATASTROFALNO.
Ove kvalilfikacije su propale zbog kiksa sa LITVANIJOM 1:1, odmah nakon poraza od Belgije 1:4,(najbolje utakmice utamice Mpenze nakon pauze od godinu ili dvije zbog povrede), pred praznim Koševom.
Španija-BIH,1:1, dva igrača manje.Halilović isključen zbog ometanja izvođenja faula na sredini terena(levat je bio metar-dva od Španca i kad je ovaj izveo loptu, majmun je postavio nogu, prekinuo izvođenje prekida i dobio karton, drugi žuti je bio za SIMULIRANJE PENALA, umjesto da zabije gol on pada i dobija zasluženo drugi žuti.Bešlijinog prvog žutog se ne sjećam, al se sjećam drugog
žutog kartona, kad je loptu uhvatio sa dvije ruke, dobio drugi žuti i izašao sa terena u roku od 2 sekunde, na KONTRA STRANU, umjesto da se svađa sa sudijom i pređe preko komplet igrališta.Tad smo i fasovali gol.Srbima je isto utakmica produžena za nekih 7-8 minuta protiv Španaca, isključen igrač i NISU PRIMILI GOL
MI jesmo.
Sjeća li se ko Baura iz Austrije, 1:1 na Koševu, najniži igrač na terenu nam zabije gol glavom, ili Hercoga u Beču 2:0, sa dva eurogola i povlačenjem iz fudbala nakon te utakmice
, ili možda Bilija Dodsa, Škota i eurogola na Koševu 1:2, Ečeberije na Koševu 1:2, pijanog Dedića i 0:1 protiv Grčke na istom stadionu, ni ne spominjem Estonce, Moldavce, Farska Ostvrva bla,bla,bla,bla;
Košarka:
utakmice sa Italijom za prolaz u naredni krug takmičenja, našeg vodstva od 4-5 koševa razlike, minut i nešto prije kraja i naš NAPAD i čuvenog Sanjina Bećiragića, nerezonskog šuta navedenog majmuna, odmah potom izgubljene lopte istog debila i naravno gubitak utamice.Za informaciju, Italija je tada postala ŠAMPION, a mi koji smo ih imali u džepu, otišli kući, mnogo prije
Rukomet:
Norvežana i rekordnih 19:3 nakon prvog poluvremena revanš meča;
Čeha i ispadanja lopti i jedno 4-5 promašenih sedmeraca u prvoj utakmici u Zetri
Šveđana i simultanke nekakvog Dodera
Koliko god nas krali, mi još gore igramo "ključne" utakmice. Ne znaš šta igramo gore, velike ili male utakmice
Povremeno bljesnemo, nafuramo se i grubo prizemljenje slijedi po običaju.
Nakon kratkog uvoda, malo o jučerašnjoj utakmici.Idemo drug i ja na tekmu i komentarišemo.Početak utakmice, Skrenderija krcata, našim se ruke i noge oduzele, ispadaju im lopte i Mađari vode sa 3-4 razlike
Počela utakmica, mi se pogledali,0:3 gubimo, BEZ ŠUTA PO GOLU
Prva odbrana golmana u 23 MINUTI
Primamo konstantno golove za igračem više, jednom smo primili DVA GOLA sa igračem više.Fulili 3 ili 4 sedmerca, Mađari nijedan, Tahirović taman odbrani, Mađaru se lopta odbije u ruke i zabije gol.
Kao, bili smo blizu a falilo nam cijelo vrijeme 5 i VIŠE GOLOVA DA PROĐEMO DALJE.
Navijače razumijem, mada ja nisam gađao, toliko nerviranja, svaki put pred izvorom a nikad da se napijemo vode, i nikad nećemo, tako mi se barem čini.Problem je što sa gađanjem baš i nisu pomogli reprezentaciji, ovi su jadovi jedva čekali kakav kiks i dočekali ga.Sve pada u vodu, sva priča, sav nazovi ugled koji smo stekli, opet na dnu.
Krive su sudije, krivi su Mađari, krivi su UV zraci, krivi su mravi, parket, kurac i palac. A ja bih samo rekao da sreća prati hrabre.
Toliko do mene.
Fudbal:
BIH-Danska,1:1, korektno suđenje, pun stadion, Jorgensen nam zabio jedan od DVA gola ukupno koja je postigao za reprezentaciju u 60-ak nastupa.Odigrali utakmicu : KATASTROFALNO.
Srbija-BiH,1:0, korektno suđenje, da se ne lažemo, nama treba pobjeda, Barbarez igra štopera, i gle čuda pobjegne mu
Kežman i zabije gol.Odigrali utakmicu: KATASTROFALNO.
Ove kvalilfikacije su propale zbog kiksa sa LITVANIJOM 1:1, odmah nakon poraza od Belgije 1:4,(najbolje utakmice utamice Mpenze nakon pauze od godinu ili dvije zbog povrede), pred praznim Koševom.
Španija-BIH,1:1, dva igrača manje.Halilović isključen zbog ometanja izvođenja faula na sredini terena(levat je bio metar-dva od Španca i kad je ovaj izveo loptu, majmun je postavio nogu, prekinuo izvođenje prekida i dobio karton, drugi žuti je bio za SIMULIRANJE PENALA, umjesto da zabije gol on pada i dobija zasluženo drugi žuti.Bešlijinog prvog žutog se ne sjećam, al se sjećam drugog
žutog kartona, kad je loptu uhvatio sa dvije ruke, dobio drugi žuti i izašao sa terena u roku od 2 sekunde, na KONTRA STRANU, umjesto da se svađa sa sudijom i pređe preko komplet igrališta.Tad smo i fasovali gol.Srbima je isto utakmica produžena za nekih 7-8 minuta protiv Španaca, isključen igrač i NISU PRIMILI GOL
Sjeća li se ko Baura iz Austrije, 1:1 na Koševu, najniži igrač na terenu nam zabije gol glavom, ili Hercoga u Beču 2:0, sa dva eurogola i povlačenjem iz fudbala nakon te utakmice
Košarka:
utakmice sa Italijom za prolaz u naredni krug takmičenja, našeg vodstva od 4-5 koševa razlike, minut i nešto prije kraja i naš NAPAD i čuvenog Sanjina Bećiragića, nerezonskog šuta navedenog majmuna, odmah potom izgubljene lopte istog debila i naravno gubitak utamice.Za informaciju, Italija je tada postala ŠAMPION, a mi koji smo ih imali u džepu, otišli kući, mnogo prije
Rukomet:
Norvežana i rekordnih 19:3 nakon prvog poluvremena revanš meča;
Čeha i ispadanja lopti i jedno 4-5 promašenih sedmeraca u prvoj utakmici u Zetri
Šveđana i simultanke nekakvog Dodera
Koliko god nas krali, mi još gore igramo "ključne" utakmice. Ne znaš šta igramo gore, velike ili male utakmice
Nakon kratkog uvoda, malo o jučerašnjoj utakmici.Idemo drug i ja na tekmu i komentarišemo.Početak utakmice, Skrenderija krcata, našim se ruke i noge oduzele, ispadaju im lopte i Mađari vode sa 3-4 razlike
Kao, bili smo blizu a falilo nam cijelo vrijeme 5 i VIŠE GOLOVA DA PROĐEMO DALJE.
Navijače razumijem, mada ja nisam gađao, toliko nerviranja, svaki put pred izvorom a nikad da se napijemo vode, i nikad nećemo, tako mi se barem čini.Problem je što sa gađanjem baš i nisu pomogli reprezentaciji, ovi su jadovi jedva čekali kakav kiks i dočekali ga.Sve pada u vodu, sva priča, sav nazovi ugled koji smo stekli, opet na dnu.
Krive su sudije, krivi su Mađari, krivi su UV zraci, krivi su mravi, parket, kurac i palac. A ja bih samo rekao da sreća prati hrabre.
Toliko do mene.
- cyprus
#994 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Da, al meni se ova dilema čini ovaka: pustit da te naguze ili pustit da te naguze i još ti opale kaznu i možda zabranu igranja na nekoliko godina?elSaik wrote:Shvati da je raji pun kurac više da nas levate gdje stignu. Sjeti se BiH - Češka. Završi se sve fino, kulturno... i sve čekam da se ponovi BiH - Češka... ili Španija - BiH, ili ono suđenje protiv Mađara...
- Mikado
#995 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
1. Koliko su nasi igraci promasili zicera iz igre ?saim_adka wrote:Imamo jedan veliki problem, a to je da mnogi ne razumiju rikomet.
Prvo rukometno pravilo je da sudije mogu po svojoj slobodnoj procjeni dosuditi ono sto smatraju ispravnim.
Rukomet je godinama u corsokaku, upravo zbog tog pravila.
Sudije su danas sudili po naredbi iz vrha, a to je da madjuari moraju pobjediti.
Mozda mi jesmo igrali lose, a zasigurno su madjari bolji od nas, ali iz centrale je stigla poznata direktiva.
Navescu par primjera:
9:12 - dva napada nam propadaju zbog nekih cudnih odluka (to se i moze tolerisati)
11:13 - Sudije ne sviraju 2 ocita faula nad nasim igracima i daju nam iskljucenje, nakon toga madjari odlaze na 11:15
11:15 - Sudije nam opet sviraju 2 min, a madjarima pustaju jos grublju igru do kraja poluvremena, zavrsava se 12:18
20:24 - Sudije sviraju 2 mi nasem igracu i ne daju nam da razvijemo igru -
21:25 - Time OUT madjara 2min traje
24:27 - Sudije sviraju probijanje, i Terzicu 2min
E to se zove sudjenje jer realno je rezultat na poluvremnu mogao biti 14:16 za madjare
U drugom poluvremenu smo komotno mogli imati izjednacenje (mozda 22:22 u 45min)
Zadnjih 15 min je svega moglo biti, ali opet sudije nisu prepustale stvar slucaju, jer nekih 26:27 u 9 min pred kraj dovodi opasno u pitanje madjarsku sigurnost.
E to su sudije u rukometu!
2. Koliko su nasi igraci promasili sedmeraca ?
3. Koliko su nasi golmani skupili odbrana ?
4. Koliko je procenat suta madjara ?
5. Koliko je procenat suta nase repke ?
-
Super-Teletina
#996 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nek si ti mjera objektivnosti i realnosti, i nek ti znaš bolje šta je moguće a šta nije bolje od ljudi koji se bave tim sportom.BSn wrote: Moras prvo postici neke preduvjete, ako zelis da tvoja kandidatura bude smatrana ozbiljnom, a u ovakvoj situaciji prije bi Kosovo dobilo SP, nego mi.
Nije sinocnja utakmica umanjila sanse BiH da dobije organizaciju tog takmicenja, jer ih BiH nikada nije ni imala.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080530088 - malo o viđenju Evrope o sigurnosti na Balkanu, čisto kad to već spominješ...
Postoje ljudi koji žele nešto da naprave i investiraju u ovu zemlju. Pa dovoljno je pogledati kakve se sve face pojavljuju na Sarajevo Film Festivalu, što to njima eto nije nesigurno? Zato što se našao neko ko ih je na lijep način nagovorio da dođu ovdje, pa tako startao sa pojedincem i onda dobrom reputacijom doveo masu.
Postoje ljudi koji svjesno ili nesvjesno, u svakoj prilici kad je to moguće, ponište ovo što prva skupina radi. Kao ovo npr. sinoć. Dok se RS BIH trudi da dovede strance ovdje, primitivci hem što ih otjeraše, hem smatraju da to treba uvesti kao praksu.
I postoje ljudi poput tebe....najbolja vrsta, tzv. lokalni intelektualci-psiholozi-analitičari, puni mahalskog znanja o svemu i svačemu. Ljudi koji će radije sjediti kući letargični, živjeti dan za danom, i pri tome pljuvati one koji žele nešto da promijene sjedeći u svom udobnom domu i ne radeći apsolutno ništa za ovu državu.
Nije lično ništa, bez uvrede, samo generaliziram, kao što to radi polovina ljudi ovdje kojima je par sudija sa Islanda sinonim za čitavu Evropu.
Last edited by Super-Teletina on 15/06/2008 16:07, edited 1 time in total.
- Mikado
#997 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ja vala nevidim da se nasa dijaspora zali na tu mafiju od koje dobivaju socijalu ili zaradjuju na druge nacine, dijaspore je sinoc bilo dosta na tekmi, koliko se moze procitat iz komentara onih koji su bili u dvorani.pOZz wrote:Nakon ovoga sam bio napadnut i popljuvan, ali sljedeće ću reći. Zaboli me opet neka stvar ako budem napadnutpOZz wrote:Hajmo se ljudi malo smiriti i zanemariti tu euforiju.
Ovako loše Mađarska odavno nije igrala, što znači da će u Sarajevu igrati bolje....
Zato, svi u subotu u Skenderiju da damo podršku ovim momcima. Šta bude, bude...![]()
1.Mađarska je bila bolja što pokazuje i rezultat. Naši momci nisu bili dobri, nisu bili na nivou. Po mom mišljenju i očekivano. btw, falio je Obradović.
2. Suđenje....hmmmm... Prelistao sam sve što ste pisali i neko reče da sudije griješeHalooooo, ovo je bila KRAĐA
3. Podržavam negodovanje publike i igrača nakon Terzićevih 2 minute te PRIJE Halidovog obraćanja.
4. Govor delegata je PROVOKACIJA !!!
5. NE podržavam ubacivanje bilo kakvih predmeta za vrijeme njegovog govora, nakon što je HALID LIJEPO rekao da će tekma biti prekinuta ukoliko bude ubačen ijedan "predmet".
6. Bili smo u RITMU 11. minuta prije kraja ali mafija nam nije dala da nastavimo.
Ovo govorim dugo vremena, nakon mnogobrojnih KRAĐI svim našim selekcijama i ekipama u Evropi:
EVROPA = MAFIJA !!!
-
kenanz
#998 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
necemo mi ljudi nigdje, nikad i ni sa kako dobrom reprezentaijom...
mi smo za Evropu I Evropljane... isto sto je za nas Uzbekistan, Tadjikistan, "Kurdistan" Angola, Somalija... Uganda, Burundi itd... mada ponekad pomislim da su i oni na daleko civilizovanije nivou od nas...
mi smo narod za pjesmu i derneke... nema nas u Evropi - putuj Evropo ne cekaj na nas... nama je dobro...
helem kako sto i MI ( jer sam i ja sinoc bio u Skenderiji) na kraju kad delegat utakmice htjede nesto da kaze nama navijacima, njemu uzvratismo :
"OVO JE BOSNA"
"OVO (VAM) JE BOSNA"
mi smo za Evropu I Evropljane... isto sto je za nas Uzbekistan, Tadjikistan, "Kurdistan" Angola, Somalija... Uganda, Burundi itd... mada ponekad pomislim da su i oni na daleko civilizovanije nivou od nas...
mi smo narod za pjesmu i derneke... nema nas u Evropi - putuj Evropo ne cekaj na nas... nama je dobro...
helem kako sto i MI ( jer sam i ja sinoc bio u Skenderiji) na kraju kad delegat utakmice htjede nesto da kaze nama navijacima, njemu uzvratismo :
"OVO JE BOSNA"
"OVO (VAM) JE BOSNA"
Last edited by kenanz on 15/06/2008 16:10, edited 1 time in total.
-
palermo
#999 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Lijepo si to napisao, mislim da većina ljudi ovdje kad se saberu i smire stvari će rezonirazti na način na koji si ti postavio stvari. Nemamo hrabrosti,nemamo ni kvaliteta previše, a i zaista, kao da je neko sihre bacio, nemamo ni sreće (neko lijepo napisa, pa zar se nama nikako ne može u jednom danu sve poklopiti, jebo te, pa svima se makar jedno dosada desilo)....................nikad_izvini wrote: Navijače razumijem, mada ja nisam gađao, toliko nerviranja, svaki put pred izvorom a nikad da se napijemo vode, i nikad nećemo, tako mi se barem čini.Problem je što sa gađanjem baš i nisu pomogli reprezentaciji, ovi su jadovi jedva čekali kakav kiks i dočekali ga.Sve pada u vodu, sva priča, sav nazovi ugled koji smo stekli, opet na dnu.
Toliko do mene.
Al ono o čemu ja pišem je zapravo da zaista nema smisla ovo prodavanje muda pod bubrege i proglašavanje nas nekakvim seljacima, idiotima i što već ne zbog par papira ili zvižduka................pa gledamo i mi televiziju, i vidimo šta se sve dešava.............
-
palermo
#1000 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Al im makar opsuješ mater....................nije to mala stvar,cyprus wrote:Da, al meni se ova dilema čini ovaka: pustit da te naguze ili pustit da te naguze i još ti opale kaznu i možda zabranu igranja na nekoliko godina?elSaik wrote:Shvati da je raji pun kurac više da nas levate gdje stignu. Sjeti se BiH - Češka. Završi se sve fino, kulturno... i sve čekam da se ponovi BiH - Češka... ili Španija - BiH, ili ono suđenje protiv Mađara...

Halooooo, ovo je bila