Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
2407

#976 Re: Serie A

Post by 2407 »

burek_in_space wrote: Shta je bilo sa onom prichom oko Hiddinka, novinarska patka ili...?!
Hiddinkov agent je rekao da su ga kontaktirali iz Juventusa dok ovi iz Juventusa su to odlucno demantirali. Ko ce ga znati... Mislim da ce se ta prica ponovo razbuktati poslije ovog poraza, navijaci vise nemaju strpljenja, autobus u kojem su bili Juventusovi igraci, po dolasku na stadion, navijaci su zasuli trulim jajima. Mislim da je Hiddink odlicna opcija za klupu Juventusa. Samo koliko ce on biti voljan za to i koliko ce uprava pokazati zelje da ga dovedu ostaje upitno.
profil wrote: Ma ja, vazda Ciro kriv. Blazevic, Ferrara, nije ni bitno :D

Malo ozbiljnije sad. Juventusu bi cilj trebao biti ponovni plasman u LP. Juce sam citao analizu engleza koliko klubovi profitiraju od LP, ne samo od UEFA-e, gdje su oni konstantan nastup ista 4 engleska kluba u LP istaklu kao glavni razlog tolikom jazu izmedju velike cetvorke i ostalih u Engleskoj.
Ove godine Juve ima dosta jaci tim nego prosle a duplo su losiji nego sto su prosle bili. Mislim da je za lose rezultate jedino trener kriv.
Juventusu je vazda cilj bio samo osvajanje titula. Sada kada su se vratili iz Serie B zelje su malo splasnule sto je i realno. Ali ove godine su se dobro pojacali i svi su ocekivali barem jedan trofej, a kako sada stvari stoje nece dobiti ni jedan osim ako ne dodje do promjena, a jedino sto se trenutno moze mjenjati je trener. Ja sam ubjedjen da ce Juve obezbjediti direktan plasman u Ligu Prvaka. Sada smo u Ligi Europa i tu bi trebalo gurati sto dalje, zasto ne i osvojiti taj pehar. Mozda ce upravo taj pehar biti to nesto sto ce pokrenuti Juventus da se vrati na puteve stare slave.

Ma stoji sve to za Ligu Prvaka i Engleske klubove. Tu su jos i tv prava u domacoj ligi u kojoj englezi prednjace a valjda ce povoljnija situacija biti sljedece sezone i u Serie A. Ne treba zaboraviti jos i privatiziranje engleskih klubova i ogromna ulaganja u iste. Dosta je tu faktora u igri i sve to doprinosi domininaciji engleskih klubova.
salle_eh1986

#977 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

Smiješno da nemože biti smiješnije. Do kad će se tolerisati ovako loši rezultati i ništa ne raditi da se krene na bolje. Izgleda svi čekaju da se stvari same od sebe riješe, e to neide tako. Sramota za Juve. Haj što nisu sigurni za pobijede u gostima nego što više niko nije siguran ni za utakmice u Torinu... :roll:
alijagoro

#978 Re: Serie A

Post by alijagoro »

Ovaj Inter ni kriv ni duzan opet ce osvojiti skudeto :-? jer nemaju dovoljno konkurencije.Milan tim polu propalih igraca plus penzionera,Juve takodze samo je jos dodatak igraca koji nisu za ovaj klub tipa Tiago,Poulsen,Kanavaro i Amauri te neiskusnog trenera i imas katasrofu.Steta za Del Piera koji je prava legenda.
LAZIALKA

#979 Re: Serie A

Post by LAZIALKA »

dukicas wrote:Danas Inter čisti zicer. :)
Cini ti se :-)
Petit_Beurre

#980 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

alijagoro wrote:Ovaj Inter ni kriv ni duzan opet ce osvojiti skudeto :-? jer nemaju dovoljno konkurencije.Milan tim polu propalih igraca plus penzionera,Juve takodze samo je jos dodatak igraca koji nisu za ovaj klub tipa Tiago,Poulsen,Kanavaro i Amauri te neiskusnog trenera i imas katasrofu.Steta za Del Piera koji je prava legenda.
Da ne povjeruješ :-) :-)

#981 Re: Serie A

Post by profil »

LAZIALKA wrote:
dukicas wrote:Danas Inter čisti zicer. :)
Cini ti se :-)
Mislim da se ipak tebi cini :D
Van Halen

#982 Re: Serie A

Post by Van Halen »

krusty wrote:Roma - Parma 2:0

8 pobjeda i 2 remija, odnosno 10 tekmi bez poraza... forza Roma !!!

Idemo dalje :dance:
scheph

#983 Re: Serie A

Post by scheph »

Steta sto je sad pauza, bas nas je krenulo, sve gazimo redom.
konstruktor

#984 Re: Serie A

Post by konstruktor »

Od malih nogu sam navijac Intera ,i veliki zaljubljenik u ,po meni i sada ,najjacu ligu na svijetu Serie A,i vidim ovdje neke komentare tipa "inter ni kriv ni duzan osvaja prvenstvo","nemaju konkurenciju",i td..pa bi volio da ,ako je ikako moguce ,pojasne malo tu tezu..a,ja cu navesti par razloga zbog kojih ne mislim tako.
Naime ,u Italiji se igra nogomet koji po taktici prednjaci ispred svih liga ,jer se tu igra u vecini slucajeva catenaccio,a za tu taktiku se opredjeljuju ekipe koje imaju namjeru sacuvati svoju mrezu protiv ekipa kakve su spomenuti Inter...pa je samim tim jako tesko igrati protiv toga.
Da spomenem i to da imamo nekih 10 ekipa (roma,juventus,napoli,palermo,lazio,udinese,milan,inter,sampdoria,genoa),gdje svak' svakoga moze pobjediti ,i to je ono sto bi izdvojio kao kvalitet lige ,iznad recimo Spanske,gdje imamo Barcelonu,Real,Valenciju,Sevillu,Atl Madrid,i to je to,ostalo je sve tu kako bi se nabijala gol razlika...
U zadnje vrijeme se ,u razgovorima sa ljubiteljima ove preljepe igre susrecem sa idealiziranjem engleskog fudbala ,pa mi je to sve postalo malo glupo.
Sto se Engleza tice ,oni su dozivjeli ekspanziju dotokom novca od strane multimilijardera koji se zabavljaju posmatrajuci fudbalske klubove kao neka preduzeca od kojih ce imati duhovnu satisfakciju,pa umjesto video igara ,i sexa ,kupe klubove da im sluze kao igracke.(pomalo mi je cudno kako vjerni engleski navijaci mogu navijati za vjestacke klubove u koje su ubrizgane ogromne kolicine novca ,i koji ce sutra kada ne bude istog,gledati svoje klubove kako se vucaraju po engleskim konferencijama).
Moje vidjenje Premiershipa je da tu imamo ,isto tako par klubova sa velikim budzetima,par njih sa velikom tradicijom,ostalo sve klasicno "kuburenje" na Europskoj sceni ,do prije par godina..no,ako je vec tako,ako je vec novac tu ,normalno je da ce i igraci biti zvucni ,i da ce gledanost biti veca..iskreno ,osim Arsenala i Manutd-a .ja nista lijepo tu ne vidim ,sta vidim?Pa,vidim puno trke ,dinamike,puno zestokih duela ,puno bildera na zelenim povrsinama ,sve same gromade od igraca ,puno skok igre ,duela u zraku,puno nabijanja lopti,puno dijagonala...a ,malo znanja ,malo dodira sa loptom,malo duela jedan na jedan ,malo driblanja-u stvari ni malo,premalo taktike...i td.
Ako je nekome lijepo da trci 90 min gore dole ,bukvalno k'o muhe bez glave ,moram priznati da meni nije..naravno ovdje iskljucujem par klubova sa vrha tabele koji drugacijom igrom i prave rezultate ,i dovodjenjem igraca koji nisu englezi ,koji znaju sa loptom.
Recimo ,gledajuci utakmicu Stoke-Hull...steknete dojam da je lopta u pravo kratkim intervalima sastajala se sa travom..,pa ako ju je gust gledati u zraku,bolje da se opredjelimo za neku drugu igru.
Dobri rezultati u LP plod su cinjenice da spomenuti klubovi iz vrha u igraju ,i vrte se non stop,a i nemaju engleski stil fudbala.
Zato mislim da pravi nogometni ljubitelji ,i znalci nece umanjivati snagu cetverostrukog prvaka Italije ,vjerovatno i peterostrukog zaredom,i da ce znati vise cijeniti Serie A,kao nama najblizu ligu...onu u kojoj se na utakmicu ne dolazi kao u pozoriste ,na kojoj se mogu vidjeti transparenti ,salovi,dresovi,i cuti poneki topovski udar...kao i uzivati u majstorijama koje im dopusta stil igre u tom sampionatu.
Neelix

#986 Re: Serie A

Post by Neelix »

sve si super rekao konstruktore :thumbup: al ti ne valja tim za koji navijas, nikako brate :D

#987 Re: Serie A

Post by profil »

Ode Inter na 11 :D Pandev strijelac u prvoj tekmi :thumbup: Ovi talijani nisu normalni, radnim danom igraju tekme u vikend terminima :-)
burek_in_space

#988 Re: Serie A

Post by burek_in_space »

profil wrote:Ode Inter na 11 :D Pandev strijelac u prvoj tekmi :thumbup: Ovi talijani nisu normalni, radnim danom igraju tekme u vikend terminima :-)
Nije kod njih radni dan, slave ljudi praznik Tri kralja ako se ne varam.

#989 Re: Serie A

Post by profil »

burek_in_space wrote:
profil wrote:Ode Inter na 11 :D Pandev strijelac u prvoj tekmi :thumbup: Ovi talijani nisu normalni, radnim danom igraju tekme u vikend terminima :-)
Nije kod njih radni dan, slave ljudi praznik Tri kralja ako se ne varam.
Dobro si :D Ali boli me, meni je "radni" :D
burek_in_space

#990 Re: Serie A

Post by burek_in_space »

profil wrote: Dobro si :D Ali boli me, meni je "radni" :D
E tu ti ne mogu pomoci. :D
11sumirp

#991 Re: Serie A

Post by 11sumirp »

zar nije dao go baloteli?u 12-oj?

#992 Re: Serie A

Post by profil »

11sumirp wrote:zar nije dao go baloteli?u 12-oj?
Tako pise na rezultatima na netu, ali je na kraju prenosa stajalo da je padnev strijelac, a nisam vidio go uzivo tako da ne znam sta se desilo. Kontam valjda ovaj reziser na stadionu ima najbolje informacije kome je zvanicno pripisan go. Na oficijelnoj stranici intera u izvjestaju pise da je Balotelli a da je Pandev ucestvovao u akciji. Nebitno, bitna su 3 boda :D
do_tokija

#993 Re: Serie A

Post by do_tokija »

salihamidza zabi za juve...
11sumirp

#994 Re: Serie A

Post by 11sumirp »

do_tokija wrote:salihamidza zabi za juve...
Ih sada ce ga garant doc i pogledat uzivo i selektor,mozda :evil:
Van Halen

#995 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Svaka čast za Hasana, naš jedini igrač u Serie A i Juveu daje drugi gol u dva kola.

#996 Re: Serie A

Post by profil »

Van Halen wrote:Svaka čast za Hasana, naš jedini igrač u Serie A i Juveu daje drugi gol u dva kola.
Mozemo mi pricati sta hocemo o njemu (a svasta se prica), ali jedno stoji. Hasan Salihamidzic je jedan od najprofesionalnijih fudbalera na svijetu. U prilog ovome govori cinjenica da se svaki put nakon povrede vracao ako ne bolji, onda makar na istom nivou, bilo to u Bayernu ili u Juventusu. Nije ni cudo sto je imao problema u ovom amaterizmu kod nas.
bio vani bilo dobro

#997 Re: Serie A

Post by bio vani bilo dobro »

Bas sam gledao danas utakmicu Parme i Juveta,Hasan po meni danas bio medju najboljima s Chielliniem :D
Igra trci,zabija ko u najboljim danima :)
pOZz

#998 Re: Serie A

Post by pOZz »

profil wrote:Mozemo mi pricati sta hocemo o njemu (a svasta se prica), ali jedno stoji. Hasan Salihamidzic je jedan od najprofesionalnijih fudbalera na svijetu. U prilog ovome govori cinjenica da se svaki put nakon povrede vracao ako ne bolji, onda makar na istom nivou, bilo to u Bayernu ili u Juventusu. Nije ni cudo sto je imao problema u ovom amaterizmu kod nas.
Profesionalan je ako se vrati poslije povreda? :shock:

Prefesionalan je onaj koji istim žarom igra i za repku i za klub. ;-)
Van Halen

#999 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Pusti sada žar i njegovu možebitnu arogantnost. Posmatraj ga isključivo kao fudbalera, eto recimo da je tamo neki Rumun. Čovjek je u svojoj karijari igrao za tri prvaka europe (Hambureger SV,Bayern i Juventus). Karijera za pohvaliti. Što se mene tiče, njemu svaka čast,popravio mi je dan!
pOZz

#1000 Re: Serie A

Post by pOZz »

Ma nemam ja potrebu njega posmatrati kao Rumuna jer meni nije problem priznati da je imao strašnu klupsku karijeru, dok je sa reprezentativnom druga priča.
Post Reply